تکنولوژی گیمدنیای بازیراهنمای خریدکامپیوترکنسول بازی

خرید کنسول یا سیستم گیمینگ، تجربه بازی با کدام‌یک جذاب‌تر است؟

برای کسانی که دیوانه بازی‌های کامپیوتری بوده و تنها به یکی از وسایل بازی یعنی کنسول یا PC دسترسی دارند، همیشه این سوال مطرح است که بازی با کنسول جذاب‌تر است یا سیستم گیمینگ؟ تجربیات گیمرهای حرفه‌ای نشان می‌دهد که عوامل مختلفی در جذابیت بازی‌های کامپیوتری موثرند. سطح گرافیک بازی و جذابیت‌های دیداری، عدم تاخیر در انجام فرمان‌های کاربر، هماهنگی میان دسته بازی یا کلیدهای فرمان و حرکات ایجادشده در بازی، ایجاد فضای رقابتی در میان گیمرها و امکان مقایسه سطح بازی با سایر دوستان و رقبا از عواملی است که میان بازی‌های مختلف کامپیوتری و دستگاه‌های آن‌ها تفاوت ایجاد کرده و باعث ایجاد موفقیت در آن‌ها می‌شود.

علاوه بر خلاقیت طراحان در بازی‌های کامپیوتری دستگاه‌های انجام بازی نیز می‌تواند در میزان لذت شما از بازی تأثیرگذار باشد. بسیارند بازی‌های کامپیوتری که از گرافیک و ویژگی‌های خاصی برخوردار نبوده اما به علت دارا بودن دستگاه‌های جذاب طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. گیمرهای ایرانی و خارجی همواره در مسیر انتخاب میان کنسول و سیستم گیمینگ دچار تردید بوده و به دنبال یافتن راهی برای خروج از این دوراهی هستند. اگر شما نیز جزء این دسته از افراد هستید تا پایان این مطلب با مبیت همراه باشید تا با انتخابی درست ازاین‌پس اوج لذت را در بازی‌های کامپیوتری تجربه کنید. (مقاله راهنمای خرید گوشی‌های گیمینگ را نیز از مبیت بخوانید.)

پیش از خرید به این سه نکته توجه کنید

فرقی نمی‌کند که شما برای انجام یک بازی کامپیوتری از سیستم گیمینگ استفاده می‌کنید یا از کنسول بازی. (به مقاله راهنمای جامع خرید کنسول بازی در مبیت مراجعه کنید.) مهم‌ترین نکته در انجام هر بازی کامپیوتری با استفاده از هر وسیله‌ای، لذت بردن از بازی است. عوامل زیادی در تصمیم‌گیری میان سیستم گیمینگ و کنسول تأثیرگذار است اما ما در اینجا به سه نکته کلیدی اشاره می‌کنیم که تعیین‌کننده مرزهای تصمیم‌گیری شماست.

1- بودجه

مثل هر کار دیگری در انتخاب یک کنسول یا سیستم گیمینگ پول حرف اول را میزند. در خرید هردو دستگاه نه‌تنها میزان بودجه اولیه شما مهم است بلکه میزان پولی که قرار است در آینده برای ارتقای آن‌ها، هزینه‌های تعمیر و نگهداری و البته هزینه‌های قبض برقتان صرف کنید می‌تواند روی تصمیم‌گیری شما موثر باشد. اگر علاقه‌مند به بازی با کنسول هستید هزینه‌هایی که مجبور به پرداخت آن هستید محدود به هزینه خرید کنسول، کنترلرهای اضافه، بازی‌ها و خرید حق اشتراک بازی‌های آنلاین با چند بازیکن و رقیب مختلف می‌شود. در مقابل اگر علاقه زیادی به سیستم‌های گیمینگ دارید پول‌های خود را برای خرج کردن در زمینه‌های مختلف آماده کنید. با استفاده از یک سیستم گیمینگ شما می‌توانید محیط بازی شخصی خود را روی کامپیوترتان بسازید و هر چیزی که برای شخصی‌سازی سیستم گیمینگ خود نیاز دارید را خریداری کنید.

به دلیل اینکه کنسول و سیستم گیمینگ رنج گسترده‌ای از انتخاب‌ها با قیمت‌های مختلف را پیش روی شما قرار می‌دهند، می‌توان خرید هردوی آن‌ها را ازنظر اقتصادی به‌صرفه دانست. میزان هزینه‌ای که شما برای بازی با این دستگاه‌ها خرج می‌کنید کاملا بستگی به خودتان دارد. درواقع میزان انتظارات شما از بازی‌های کامپیوتری و کنسول یا سیستم گیمینگ تعیین‌کننده میزان هزینه‌ای است که برای آن‌ها صرف می‌کنید.

2- توانمندی‌ها و مهارت‌های گیمرها

هرچند که توانمندی شما در بازی‌های کامپیوتری می‌تواند در لذت بردن شما از این بازی‌ها به‌شدت موثر باشد، منظور ما از بیان این بخش، زیر سوال بردن مهارت‌های شما نیست. به‌طورکلی کسانی که از سیستم‌های گیمینگ برای بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌کنند باید در انجام کارهای کامپیوتری و نصب بازی‌ها مهارت بیشتری داشته باشند. منظور از این مهارت‌ها توانایی برنامه‌نویسی یا کارهای پیچیده‌تر نیست. حداکثر توانایی که شما برای بازی با کنسول نیاز دارید، اطلاع از آخرین آپدیت‌های بازی‌ها و توانایی نصب آن‌ها و نیز افزودن سخت‌افزارهای جدید است. هرچند که برای ارتقای سخت‌افزاری کنسول خود می‌توانید به فرد متخصص مراجعه کنید و نیازی به مهارت و تجربه خاصی ندارید.

کسانی که سیستم گیمینگ را به‌عنوان وسیله‌ای برای انجام بازی‌های کامپیوتری استفاده می‌کنند، باید از دانش اولیه‌ای برای کار با کامپیوتر برخوردار باشند. این مورد برای کسانی که به افراد دیگر برای نصب بازی مراجعه می‌کنند یا کامپیوترهایی با بازی‌های از پیش نصب شده خریداری می‌کنند نیز صدق می‌کند. اگر قصد بازی با یک سیستم گیمینگ را دارید باید بتوانید تنظیمات کامپیوتر را متناسب با نیاز خود در هنگام بازی تغییر دهید. المان‌های سخت‌افزاری را برای نصب بازی‌های جدید ارتقا دهید و درایورهای مخصوص دستگاه‌های متصل شده به کامپیوترتان را نصب کنید.

3- ارتقای دستگاه‌ها

شما می‌توانید سخت‌افزار کنسول بازی خود را به‌راحتی و با داشتن حداقل مهارت‌های سخت‌افزاری ارتقا دهید. البته مراجعه به یک فرد متخصص برای انجام این کار نیز چندان هزینه‌ای برای شما نمی‌تراشد. ارتقای سخت‌افزاری سیستم‌های گیمینگ پیچیده و گران‌قیمت است. یک سیستم گیمینگ دارای بخش‌های سخت‌افزاری متعددی است که ارتقای هرکدام نیاز به دانش و تخصص دارد.

بازی با کنسول چه مزیت‌هایی دارد؟

استفاده از کنسول برای انجام بازی‌های کامپیوتری قطعا تجربه جالبی را برای شما رقم خواهد زد. مزیت‌های استفاده از این ابزار برای انجام بازی‌های کامپیوتری به اندازه کافی هیجان‌انگیز هست که شما را به‌سوی انتخاب این روش برای بازی کردن بکشاند. تا انتهای این بخش با ما همراه باشید. ممکن است پیش از اتمام آن تصمیم قطعی خود را بگیرید. (مقاله راهنمای جامع خرید کنسول بازی را در مبیت مطالعه کنید.)

1- استفاده از کنسول‌ها ساده، راحت و کم‌هزینه است.

هدف از طراحی کنسول‌ها راحتی کاربر در تنظیم کردن و نگهداری از آن است. به همین دلیل گیمرها با گروه‌های مختلف سنی و مهارتی، کنسول را برای بازی انتخاب می‌کنند. شروع بازی با کنسول نیاز به طی کردن هفت خان رستم ندارد. کافی است دستگاه را از جعبه درآورده و روشن کنید. چند دقیقه بعد شما به محیط بازی وارد شده‌اید. برای استفاده از کنسول‌ها نیاز به مهارت خارق‌العاده‌ای نخواهید داشت. همچنین برای نگهداری یا ارتقای آن‌ها نیاز به صرف هزینه‌های زیاد ندارید. نکته قابل‌توجه و هیجان‌انگیز دیگر درباره کنسول‌های جدید این است که امکان تماشای فیلم و سریال و گوش دادن به موسیقی را نیز برای شما فراهم می‌کنند.

2- اجباری در ارتقای سخت‌افزاری وجود ندارد.

شما می‌توانید تا مدت‌ها از بازی کردن با کنسول خود لذت ببرید بدون اینکه نگران قدیمی شدن بخش سخت‌افزاری آن باشید. برخلاف سیستم‌های گیمینگ که با ارتقای مشخصات نرم‌افزاری بازی‌ها نیاز به بهبود سخت‌افزاری پیدا می‌کنند، کنسول‌ها با امکانات کافی و لازم ساخته شده‌اند. به همین دلیل استفاده از آن‌ها برای مدت طولانی مسئله خاصی را برای شما ایجاد نمی‌کند. کارخانه‌های سازنده کنسول ترجیح می‌دهند به جای عرضه قطعات سخت‌افزاری یک کنسول جدید طراحی کنند. با توجه به اینکه زمان عرضه نسخه جدید کنسول مشخص نیست، توصیه می‌کنیم در زمان‌های مشخص نسبت به ارتقای سخت‌افزاری کنسول خود اقدام کنید تا بتوانید از بازی‌های جدید لذت ببرید.

3- امکان انجام بازی‌های چندنفره

اگر شما یک گیمر کنسولی هستید، به‌طورقطع بیشتر دوستانتان نیز دارای کنسول بازی هستند. تنظیم کنسول‌ها برای انجام بازی‌های گروهی کار چندان دشواری نیست. کافی است دوستان خود را جمع کرده و ترتیب یک بازی گروهی کنسولی را بدهید. سیستم‌های گیمینگ عموما امکان انجام بازی‌های چندنفره را به‌صورت آنلاین فراهم می‌کنند. اما از طریق کنسول‌ها این امکان به‌صورت امکان انجام بازی گروهی به‌صورت آفلاین و آنلاین وجود دارد. کافی است یک بازی که از همه کنسول‌های شما پشتیبانی کند را پیدا کرده و از بازی کردن با دوستانتان لذت ببرید.

4- کنترلرهای وایرلس

کنترلرهای وایرلس کنسول‌ها به شما اجازه می‌دهند که در هنگام بازی کاملا فعال بوده و تا دلتان می‌خواهد ورجه‌ورجه کنید. بیشتر کنسول‌ها به‌طور پیش‌فرض بازی‌هایی دارند که فعالیت‌های فیزیکی و توانایی‌های شما را افزایش می‌دهد.

مزیت‌های بازی با سیستم گیمینگ چیست؟

بدون شک نبود مزیت‌های کنسول در سیستم‌های گیمینگ می‌تواند عیب آن حساب شود اما با توجه به اینکه جامعه هدف این دو متفاوت بوده و نیازهای خریداران نیز متنوع است، بررسی مزایای سیستم‌های گیمینگ خالی از لطف نیست. بسیاری از کاربران تنها به همین دلایل به سیستم‌های گیمینگ روی آورده و لذت بازی با آن را با هیچ‌چیز دیگری عوض نمی‌کنند.

1- می‌توانید سخت‌افزار سیستمتان را متناسب با نیازتان انتخاب کنید.

اینکه شما چه انتظاری از سیستم گیمینگ خود دارید کاملا وابسته به خودتان بوده و کس دیگری در آن دخیل نیست. برخی از گیمرها ترجیح می‌دهند که به‌روزترین بازی‌ها را تجربه کرده و درباره آن‌ها کری بخوانند. به همین جهت به‌طور مرتب سخت‌افزار سیستم را ارتقا می‌دهند. اما اگر هزینه برای شما از اولویت بالاتری برخوردار است، می‌توانید فقط در مواقع لزوم اقدام به ارتقای سخت‌افزار کنید. گیمرهای سیستم‌های گیمینگ معمولا واحد پردازنده گرافیکی (GPU)، حافظه رم،  کارت گرافیک (راهنمای جامع خرید کارت گرافیک را در مبیت بخوانید.) و حافظه SSD را ارتقا می‌دهند تا هم از گرافیک جدید بازی‌ها لذت ببرند و هم بتوانند با سرعت قابل قبولی آن‌ها را اجرا کنند.

2- جذابیت بصری بیشتری در اختیار شماست.

زمانی که با یک کنسول بازی می‌کنید، آنچه از جذابیت‌های گرافیکی بازی نصیب شما می‌شود کاملا وابسته به رزولوشن و کیفیت نمایشگری است که استفاده می‌کنید. در مقابل سیستم‌های گیمینگ با دارا بودن واحد پردازنده گرافیکی در خود می‌توانند تجربه بصری متفاوتی برای شما رقم بزنند. به‌علاوه شما می‌توانید به‌طور هم‌زمان چندین مانیتور را به سیستم خود وصل کرده و از بازی در محیط پیرامون خود لذت ببرید.

3- امکان استفاده از ابزارهای جانبی متعدد

برخلاف کنسول‌ها که تنها یک ابزار برای بازی را در اختیار شما قرار می‌دهند، تنوع ابزارهایی که می‌توانید به یک سیستم گیمینگ متصل کرده و با آن‌ها بازی کنید بسیار زیاد است. اگر با سیستم‌های گیمینگ بازی می‌کنید می‌توانید با کلیدهای موس و کی‌برد، کنسول‌های بازی بی‌سیم و سیم‌دار و انواع مختلفی از وسایل مختلف بازی کرده و تجربیات بی‌نظیری کسب کنید.

4- بازی‌های سیستم‌های گیمینگ ارزان‌ترند.

به دلیل وجود سازمان‌های مختلفی که به طراحی بازی‌های مخصوص سیستم‌های گیمینگ می‌پردازند، این بازی‌ها دارای تنوع بسیار زیاد و قیمت‌های کمتری هستند. با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت می‌توانید هر نوع بازی متناسب با سلیقه خود را پیدا کرده و با قیمت مناسبی آن را خریداری کنید.

چه کسی برنده میدان رقابت است؟

زمانی که صحبت از تجربیات لذت‌بخش در زندگی می‌شود، عدم توجه به بودجه بسیار اهمیت دارد. برای خود مشخص کنید که بدون در نظر گرفتن پول، اگر هردو این ابزارها رایگان بودند از کدام‌یک بیشتر لذت می‌بردید. به‌عنوان یک گیمر حرفه‌ای یا کسی که در ابتدای راه است تعیین کنید که به دنبال چه تجربه‌ای هستید؟ در یک بازی کامپیوتری چه چیزی برای شما دارای اهمیت است؟ از میان گزینه‌های سهولت استفاده، هزینه‌های نگهداری و بازی‌های آنلاین گروهی کدام‌یک دارای اولویت بالاتری برای شماست؟ آیا دوست دارید که خودتان دستگاهتان را ارتقا دهید؟ لیست علاقه‌مندی‌های شماست که تعیین‌کننده ادامه مسیر در این دوراهی است. اهمیتی ندارد که کدام‌یک را انتخاب می‌کنید. آنچه اهمیت دارد بازی کردن و لذت بردن از آن است!

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا