راهنمای خریدموبایل

بررسی تخصصی گوشی S10+

قبل از بررسی تخصصی گوشی S10+ لازم است بگوییم، شرکت سامسونگ از جمله شرکت های ابرقدرت در زمینه ی کالاهای الکترونیک به شمار می رود که فعالیت خود را از سال1938 به عنوان یک شرکت تجاری در زمینه های تهیه و تولید موادغذایی پارچه و منسوجات و… در سئول کره آغاز کرد در اواخر سال  1960 وارد صنعت الکترونیک شد و این اتفاق سر آغاز پیشرفت ها و موفقیت های روزافزون این شرکت در این زمینه بود بطوریکه بعد از این که از سال 1990 به طور چشم گیری فعالیت های الکترونیکی خود را به خصوص در زمینه ی ساخت گوشی های تلفن همراه گسترش داد این بخش به یکی از کلیدی ترین منابع درآمد این شرکت تبدیل شد  و با ادامه دار بودن روند توسعه این شرکت تا کنون اکنون این شرکت در بین 10 برند برتر جهانی رتبه بندی شده است.

سامسونگ گلکسی سری S

تولید گوشی های سامسونگ سریS  برای اولین بار در ماه مارس سال 2010 با رونمایی از گوشی گلکسی S1  آغاز شد.

سامسونگ پیش از رونمایی از گلکسی S1  گوشی سامسونگ گلکسی را که اولین گوشی با سیستم عامل اندرویدی این کمپانی بود، در سال 2009 تولید کرده بود.

بعد از عرضه ی اولین گوشی سری اس این کمپانی و مزیت های چشم گیری آن نسبت به مدل گلکسی و حتی برتری  پردازنده گرافیکی آن نسبت به آخرین گوشی اپل عرضه شده در آن زمان،  ( آیفون3G) میشد موفقیت آمیز بودن مسیر گوشی های سری اس را پیش بینی کرد.

سامسونگ با رونمایی از مدل های مختلف سری اس در هر مرحله از فاصله ی خود با رقیبان کاست و توانست بیش از پیش جایگاه خود را در بازار جهانی تلفن های همراه تثبیت کند.

تولید و عرضه گوشی گلکسی S2  گام بزرگی برای شرکت سامسونگ به حساب می آید ، در سال 2011 این مدل توانست گوی رقابت را در فروش گوشی هوشمند از شرکت اپل برباید.

با اینکه شرکت اپل از سابقه ی بیشتری نسبت به شرکت سامسونگ برخوردار بود اما تولید گوشی های سری اس برای سامسونگ همچون سکوی پرتابی با عرضه ی هر مدل جدید بیش از پیش فاصله ی میان این دو شرکت را کاهش داد، به طوریکه با عرضه ی گلکسی S4 توانست پر فروش ترین گوشی اندرویدی تا به امروز را به خود اختصاص دهد.

با این که در مسیر تولید گوشی های سری اس مدل های نیز وجود دارد که از نظر فروش  نسبت به مدل های قبلی نا امیدکننده بوده است و از شیب تند موفقیت سری اس تا حدی کاسته است اما این کمپانی همواره از این چالش ها به عنوان تجربه ای سازنده در طراحی مدل های بعدی استفاده کرده است. برای مثال میتوان به مدل S5  اشاره کرد که فروش نه چندان مناسب آن منجر به نوآوری و به کارگیری شیوه های نوین در طراحی مدل S6 شد.

سامسونگ تولید گلکسی سری اس را تا گلکسی  S10  ادامه داده است. در این مسیر خلاقیت های زیادی را در تولید مدل های سری اس به کار برده است که از جمله ی آن ها می توان به تولید مدل هایEdge (گوشی هوشمند با دو لبه‌ی خمیده)  برای اولین بار در مدل  S6  اشاره کرد که به عنوان تحولی در طراحی ظاهری گوشی های هوشمند به شمار می رود.

سامسونگ پس از عرضه مدل گلکسی S9  و S9 پلاس به این نتیجه رسید که تولید مدل هایی که تنها بهبود یافته ی مدل های قبلی باشند و تفاوت و نوآوری چشم گیری در آن ها مشاهده نشود دیگر چندان مورد استقبال مردم قرار نخواهد گرفت.از این رو در تولید s10  دست به تغییراتی زد.

در این مقاله از مبیت تصمیم گرفته‌ایم که قسمت‌های مختلف سامسونگ گلکسی S10 +  را در ترازوی قضاوت قرار داده و زیر ذره‌بین مبیت نگاه دقیق‌تر و تخصصی‌تری به این گوشی محبوب داشته باشیم.

 

بررسی تخصصی گوشی S10+ (ویژگی‌های کلی)

طراحی ظاهری

نکته ی در خور توجه در بررسی تخصصی گوشی S10+ این است که محل قرار گیری دوربین سلفی بر خلاف سایر مدل های رایج موجود در بازار در صفحه نمایشگر بریدگی زیادی ایجاد نکرده است و به این ترتیب کمترین میزان فضا را به خود اختصاص داده است که ممکن است در ابتدا به دلیل رایج نبودن نیازمند زمان برای کنار آمدن کاربر با این ویژگی باشد اما صفحه نمایش یکپارچه به اندازه ای لذت بخش است که می توان به راحتی با محل قرار گیری دوربین سلفی کنار آمد.

گلکسی S10  نوآوری شرکت سامسونگ در ایجاد انحنا در صفحه ی نمایش را  نیز به همراه دارد، نوآوری که برای اولین بار در سامسونگ سری  S6 به نمایش گذاشته شد.

منحنی بودن صفحه نمایش منجر به کاهش ضخامت قاب آلومنیومی می شود که این ویژگی در گوشی هایی با صفحه نمایش بزرگ میتواند مقداری نگهداری گوشی در دست را دشوار کند که این مشکل در مدل پلاس پر رنگ تر است.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که قضاوت در رابطه با طراحی ظاهری گوشی بیش از هر چیز به سلیقه افراد باز میگردد، اما با توجه به اینکه امروزه صفحه نمایش های تمام صفحه بیش از هرچیز دیگری در طراحی، مطلوب طراحان و کاربران است میتوان نتیجه گرفت که گلکسی S10  از نظر طراحی ظاهری موفق عمل کرده است .این ادعا با توجه به این نکته که سامسونگ ادعا کرده است که  حفره‌ی درون پنل را به‌کمک ابزار برش لیزری اختصاصی و دقیقی ایجاد کرده تا بدین‌ترتیب پیکسل‌های مجاور دوربین دچار آسیب نشوند بیش از پیش تایید می شود.

در بررسی تخصصی گوشی S10+ در طراحی قسمت پشتی گوشی  نیز کمپانی سامسونگ تلاش کرده است تا نوع جدیدی از طراحی را در این مدل ارائه کند. دوربین ها و سنسور ها در یک قاب مستطیلی افقی قرار داده شده اند.

سامسونگ گلکسی s10 plus را در رنگ بندی های متنوع از جمله سبز ، نارنجی و مشکی به بازار عرضه کرده است.

پشت و روی گوشی از گوریلاگلس 6 استفاده شده که در مقابل ضربه و خراش از مقاومت خوبی برخوردار است. هم چنین این مدل با دارا بودن استاندارد IP68 در مقابل آب و گرد و خاک ایمن است و  در عمق ۱.۵ متری می‌تواند به مدت ۳۰ دقیقه دوام بیاورد.

سنسور اثر انگشت

سامسونگ در حسگر اثر انگشت S10 plus  ایده ی جدیدی به کار برده است، به این ترتیب که حسگر زیر صفحه نمایش قرار دارد و  از امواج اولتراسونیک برای شناسایی استفاده میکند.

عملکرد این حسگر در شناسایی اثر انگشت در مقایسه با نمونه های رایج  اندکی کندتر است وممکن است با خیس بودن انگشت از کارایی آن کاسته شود اما در مجموع عملکرد مطلوبی دارد. با توجه به جوان بودن این فناوری وجود ایرادات جزئی قابل قبول است. هم چنین سامسونگ ادعا کرده است که در تولید هر نسخه ی جدید عملکرد این حسگر بهبود خواهد یافت.

در S10  قابلیت تشخیص سنسور عنبیه وجود ندارد و تشخیص چهره ساده راه دیگر امنیت و شناسایی این گوشی ها است.

نمایشگر و اسپیکر

بررسی تخصصی گوشی S10+ نشان داده است که سامسونگ در تولید S10  و S10+ تمرکز خود را بر ارتقا کیفیت صفحه نمایش در مقایسه با نمونه های قبلی این کمپانی و سایر مدل ها موجود در بازار قرار داده است. حداقل کردن فضای اشغال شده توسط دوربین سلفی ،قرار دادن حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش و تراکم پیکسلی بالای صفحه نمایش از جمله اقداماتی است که برای رسیدن به این مهم انجام گرفته است.

اندازه صفحه نمایش در  S10 6.1 اینچ و در S10+ 6.4 اینچ است.

رزولوشن صفحه 3040 در 1440 پیکسل است که در حالت عادی ، برای صرفه جویی در مصرف انرژی باتری ، به 2280 در 1080 پیکسل کاهش پیدا می کند. صفحه نمایش این گوشی بخاطر پشتیبانی از استاندارد HDR10+ ،  Dynamic AMOLED نام گرفته است.

خمیدگی لبه های نمایشگر باعث میشود که در روشنایی بالا و در نگاه از زوایا هاله نور سبز رنگ اندکی دیده شود که در مدل های قبلی با صفحه نمایش منحنی نیز وجود داشته است.

اما نکته ی حائز اهمیت در مورد گلکسی اس 10 پلاس این است که سامسونگ در ایجاد حفره در صفحه نمایش برای قرار دادن دوربین سلفی موفق بوده است و اطراف این حفره هاله نوری مشاهده نمی شود.

تصاویر و متن ها در نمایشگر این گوشی بسیار شارپ،شفاف و بی نظیر هستند که دلیل اصلی آن تراکم پیکسلی بالاست. این تراکم افزایش کارایی در نمایش جزئیات و وضوح بیشتر را موجب می شود که تفاوت با نمونه های HD را آشکار می سازد.

با توجه به حذف حاشیه های نمایشگر شاید وجود اسپیکر های استریو کمی دور از انتظار به نظر برسد اما طراحان سامسونگ این اتفاق را رقم زده اند.

کانال اصلی اسپیکر در لبه‌ی پایین کنار پورت USB-C قرار دارد و کانال دوم در مرز بین نمایشگر و لبه‌ی بالا با اسپیکر مکالمه در یک امتداد قرار گرفته است.

S10 از فناوری صدای بهبود یافته ی دالبی‌اتموس (Dolby Atmos)برخوردار است و اسپیکر های آن توانایی بالا در ارائه صدایی فراگیر و شفاف دارند.این کهکشانی پیشگام سامسونگ از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برد و درزمینه‌ی پخش موسیقی با هدفون نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و این توانایی در کنار پشتیبانی از دالبی‌اتموس، صدایی رسا و فراگیر و با جزئیات بسیار که می تواند برای کاربر بسیار لذت بخش باشد را منجر می شود.

نرم‌افزار و رابط کاربری

بررسی تخصصی گوشی S10+ دیده شده که سامسونگ در تولید دهمین کهکشانی خود در سری S، در کنار استفاده از نسخه 9 اندروید، از رابط کاربری One UI استفاده کرده است که نسخه ی به روز شده و نوینی از رابط های کاربری تولیدی این کمپانی است. این نسخه با هدف کنار زدن  Samsung Experience گام برمی دارد.

خط مشی One UI به گونه ای است که در گام نخست تمرکز کاربر بر امور را افزایش دهد برای رسیدن به این هدف تلاش شده است که پیچیدگی های Samsung Experience از بین برود. به عنوان نمونه منو تنظیمات گوشی به گونه ای طراحی شده است تا دسترسی کاربر به قسمت های مهم با سهولت و سرعت بیشتری انجام گیرد.

در این رابط جدید کلید های مختلف به پایین نمایشگر منتقل شده اند تا دسترسی به آن ها راحت تر شود.

ظاهر منوها بهبود یافته و حالت تاریک یا Dark Mode برای استفاده در شب ، به منظور کاهش فشار وارد بر چشمان کاربر اضافه شده است.

 دوربین

دوربین گوشی سامسونگ معمولا به نسبت توانایی و پتانسیلی که در روز از خود نشان می دهند، در نبود نور مناسب و یا در تاریکی شب ضعیف عمل می کنند و این ضعف یکی از معضلات اصلی این کمپانی در طراحی دوربین ها است.آن چه شواهد در رابطه با توانایی دوربین S10 نشان می دهد گواه این است که طراحان تمام تلاش خود را برای از بین بردن این ضعف در پرچمدار شماره 10 خود به کار گرفته اند و این یکی از نکاتی است که در بررسی تخصصی گوشی S10+ به آن بر خوردیم.

کهکشانی S10 اولین محصول کمپانی سامسونگ با دوربین سه گانه است. حسگرهای این دوربین از لنزهای واید و تله‌فوتو و اولتراواید بهره می‌برند. دوربین اصلی 16 مگاپیکسل رزولوشن دارد و دریچه دیافراگم متغیر به همراه لرزشگیر اپتیکال و فوکوس اتوماتیک ، در آن به کار رفته است.که فرایند عکس برداری پرتره در حالت Live Focus را عهده دار است. دو لنز دیگر 12 مگاپیکسل رزولوشن دارند؛ لنز تله فوتو برای زوم کردن دو برابری و لنز اولتراواید برای عکس برداری با زاویه دید وسیع. عملکرد این دوربین ها در درجه های روشنایی متفاوت چه در شب و چه در روز بسیار مطلوب است و به خوبی می توانند با نمونه های مطرح موجود در بازار از جمله  iPhone XS  و Google Pixel 3 به میدان رقابت کشیده شوند. همچنان امکان ضبط ویدیو های صحنه آهسته با نرخ 960 فریم بر ثانیه با رزولوشن 720p وجود دارد.

تفاوت عمده بین S10 و S10+ در دوربین سلفی آن ها به چشم می خورد. نقطه اشتراک آن ها دوربین 10 مگا پیکسلی است که از کیفیت بالایی برخوردار است. اما وجود یک دوربین مجزا برای تشخیص عمق در مدل پلاس به این مدل این امکان را می دهد که در مقایسه با مدل پایین تر خود سلفی های پرتره دقیق تری را  از طریق جداسازی بهتر سوژه از محیط به ثبت برساند.

پردازنده

پردازنده های به کار رفته در گوشی های S10  و +S10 به روزترین و بهترین سخت افزار ها هستند.این دو مدل با پردازنده اگزینوس 9820 در بازار ایران عرضه شده اند.

پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP12در کنار رم 8 گیگا بایت، خیال کاربران را در مورد اجرای سنگین ترین نرم افزار های و بازی ها تا حد زیادی راحت می کند.البته برای مدل پلاس رم 12 گیگا بایتی هم در نظر گرفته شده است.

حافظه داخلی این کهکشانی ها در دو مدل 128 و 512 گیگا بایتی عرضه شده است. البته در مدل پلاس این امکان وجود دارد تا با استفاده از شیار کارت حافظه این میزان تا 1 ترا بایت افزایش یابد که این ویژگی حاشیه اطمینان و آسودگی خاطر کاربران را بیش از پیش افزایش می دهد.

باتری و شارژ

همواره شارژ دهی مناسب از مهم ترین فاکتور های ارزیابی یک تلفن هوشمند به حساب می آید به خصوص زمانی که با دستگاه قدرتمندی همچون گلکسی اس 10 پلاس روبرو هستیم و اهمیت این مسئله دو چندان می شود.

باتری به کار رفته در مدل پلاس دهمین پرچمدار کهکشانی های سری اس، 4100 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که قدرتش برای این کمپانی شعار «همراهی بی وقفه در یک روز» را به ارمغان آورده است.

از قابلیت های برجسته ی باتری به کار رفته در این گوشی قابلیت واحد پردازش عصبی اکسینوس ۹۸۲۰ است که می تواند الگوی مصرفی فرد را فرا گیرد و از طریق شخصی سازی الگوی مصرف باتری، به بهترین شکل ممکن طول عمر باتری را بهبود ببخشد.

ویژگی برجسته دیگر کهکشانی اس 10 پلاس PowerShare یا قابلیت شارژ بی‌سیم معکوس نام دارد.قابلیتی که به این مدل توانایی تبدیل شدن به شارژر برای سایر دستگاه‌های سازگار با استانداردQi را می دهد.

علی رغم توانایی های ذکر شده در مورد قابلیت های باتری S10 ،توجه به این نکته ضروری است که قابلیت شارژ سریع این مدل در مقایسه با رقیبان خود نسبتا ضعیف است.

جمع بندی

همانطور که در بررسی تخصصی گوشی S10+ دیدیم، گلکسی اس 10 پلاس که یکی از برترین و جوان ترین اعضای خانواده ی کهکشانی های سری اس به شمار می رود در حال حاضر توانسته است با قابلیت های چشم گیر و ویژگی های منحصر به فرد خود به یکی از بهترین گوشی های هوشمند برتر دنیا تبدیل شود.کمپانی سامسونگ شالوده ی تجربیات خود را در مسیر چند ساله ی تولید سری اس، در طراحی هر چه هوشمندانه تر این کهکشانی به کار گرفته است. صفحه نمایشگر با وضوح و کیفیت عالی، خلاقیت به کار رفته در ایجاد نمایشگر تمام صفحه و حسگر اثر انگشت، پیشرفت چشم گیر قابلیت تصویر برداری در شب نسبت به محصولات پیشین این کمپانی در کنار ارتقا کیفیت تصویر برداری در روز که همواره جز نقطه قوت های کهکشانی ها به شمار می رفته است،به کارگیری دوربین های سه گانه ی پر قدرت،گواهی IP68و پشتیبانی از شارژ معکوس بی‌سیم، پردازنده‌ی ۸ نانومتری اکسینوس ۹۸۲۰ درکنار رابط کاربری مینیمالک One UIکه عملکردی سریع و روان را به وجود آورده است و سایر قابلیت های منحصر به فرد و ستودنی این دستگاه می تواند به سادگی هر دوستدار فناوری متحیر کند.

متاسفانه سامسونگ در برخی زمینه ها از جمله بخش شارژ سریع هنوز نتوانسته است به رقبای خود نزدیک شود.برخی باورد دارند که لبه های منحنی این دستگاه و حفره ایجاد شده برای جانمایی دوربین سلفی می تواند محبوبیت این دستگاه را تا حد زیادی به سلیقه ی افراد گره بزند اما با این حال می توان با اطمینان ادعا کرد که کمپانی سامسونگ در طراحی گلکسی اس 10 پلاس موفق عمل کرده است.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا