اخبار

کاشت تراشه Neuralink در مغز خوک زنده توسط ایلان ماسک

ایلان ماسک برای اولین بار رابط کاربری مغز و رایانه شرکت Neuralink خود را به نمایش گذاشته است. Neuralink  در اطلاعیه ای در تاریخ 28 آگوست، نمونه های اولیه تراشه خود را رونمایی کرد و خوک هایی را نشان داد که تراشه ها در مغزشان کاشته شده اند.

این تراشه شبیه یک سکه است که متشکل از سیم های بسیار نازک می باشد. این تراشه برای کاشت در جمجمه طراحی شده است، سیم هایی که چند میلی متر در سطح مغز قرار دارند. سپس این سیمها می توانند زمان وجود مشکل سلولهای عصبی را تشخیص دهند، یا سیگنالهای الکتریکی خود را بر روی  نورونها منتشر کنند.

در نهایت، امید این است که این دستگاه های کوچک بتوانند سیگنال های عصبی را بخوانند و بنویسند، به حل مشکلات پزشکی که از مغز و ستون فقرات نشأت می گیرند کمک کنند و حتی به انسان ها اجازه دهند تراشه ها را در مغز خود در آینده دور جاگذاری کنند .

تیم Neuralink برای نشان دادن کارایی تراشه سه خوک را وارد آزمایش کرد: اولی به نام جویس، هیچ تراشه ای در مغزش نگذاشت و دیگری به نام گرترود، تراشه ای در مغزش گذاشت که سلولهای عصبی را در پوزه او کنترل می کرد. ماسک در حالی که  صفحه ای در مقداری یونجه قرارداده بود، هنگامی که پوزه خوک غذا یا زمین را لمس می کرد، این صفحه سیگنال های زنده تراشه  Neuralink گرترود را نشان می داد.

سومین خوک، به نام دوروتی، یک تراشه در مغزش نصب و سپس برداشته شده بود. ماسک گفت: «آنچه دوروتی نشان می دهد این است که شما می توانید یک تراشه را در مغز قرار دهید، آن را بردارید و از یک خوک طبیعی سالم، غیر قابل تشخیص باشید.» وی گفت، این برای کاربران انسانی مهم خواهد بود، زیرا آنها ممکن است در آینده بخواهند ایمپلنت های خود را حذف یا ارتقا دهند.

تیمیر Datta-Chaudhuri در موسسه تحقیقات پزشکی Feinstein در نیویورک می گوید: «قسمت چالش برانگیزی که آنها نشان می دهند این است که حیوان طبیعی و در حال قدم زدن است و عملکرد عادی دارد و داده ها به صورت بی سیم پخش می شوند.» سایر افرادی که ممکن است کار مشابهی انجام داده باشند و تراشه ای در مغز کار گذاشته باشند، معمولاً حیوان روی میز عمل تحت بیهوشی بوده و سیم هایی به مغزش وصل شده بوده اند.»

دتا چاودوری می گوید، اگرچه این اتفاقی چشمگیر است، اما هنوز برای اثبات ایمنی تراشه ها کاملاً کافی نیست. ماسک گفت که کاشت تراشه را می توان با خونریزی نسبتاً کمی در مغز انجام داد. وی گفت: «شما به نوعی فکر می کنید که اگر چیزی را با سیم در مغز بکارید مطمئناً مغز خونریزی می کند، اما در واقع در مقیاس کوچک چنین نیست.»

با این حال دتا چاودوری می گوید: «آنها آسیب احتمالی مغز را نادیده می گیرند، با توجه به اینکه این آسیب حتی در انسان به راحتی قابل مشاهده نیست، چه رسد به خوک.» «در واقع آن ها نمی دانند که آیا واقعا خوک اکنون متفاوت از بقیه است و یا اینکه سایر خوک ها همچنان مانند قبل با این خوک معاشرت می کنند؛ یا چون این خوک کارهای عجیب و غریب می کند از معاشرت با او امتناع می کنند.»

در طی اطلاعیه، اعضای تیم Neuralink امیدهای طولانی مدت خود را برای تراشه ابراز کردند، از بازگرداندن بینایی چشم آسیب دیده افراد گرفته تا محدود کردن درد، ضبط خاطرات و بقیه موارد مربوطه؛ دتا چاودوری می گوید، برخی از این اهداف واقع بینانه تر از اهداف دیگر هستند. به عنوان مثال، ماسک در مورد درمان آسیب مشکلات نخاعی توضیح می دهد که امکان پذیر تر از بقیه موارد است.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا