آموزشراهنمای خریدعلم و تکنولوژیموبایل

راهنمای خرید گوشی دست‌دوم

در این روزها با توجه به شرایط اقتصادی و الزام داشتن تلفن هوشمند، خرید گوشی موبایل دست‌دوم امری عادی و متداول شده اما برای این منظور باید نکاتی را بدانیم تا خرید مطمئن‌تری داشته باشیم و راهنمای خرید گوشی دست‌دوم باشد.

امروزه شاهد آن هستیم که شرکت‌های مطرح و یا برندهایی که نام آن‌ها را کمتر شنیده‌ایم، در حال ایده پردازی برای پیشرفت هرچه سریع‌تر و طراحی کاربردی‌تر هستند و گوشی‌های موجود در بازار هرکدام با ویژگی‌های خاصی برای کاربردهای ویژه مورداستفاده عموم قرار می‌گیرند. پس نکته‌ای که در ابتدا برای خرید گوشی، چه نو یا دست‌دوم، باید در نظر بگیریم این است که انتظارات ما از یک گوشی چیست و با توجه به نیاز شخصی خود به دنبال مورد مناسب باشیم. پس در درجه اول خواسته‌ها و نیازهای خود را مشخص می‌کنیم.

برای بررسی سالم بودن گوشی ابتدا از ظاهر آن شروع می‌کنیم. ظاهر را بررسی کنید تا در آن اثری از خط و خش و ضرب‌خوردگی نباشد زیرا ضربه می‌تواند در بخش‌های مختلف مثل سی پی یو تأثیر بگذارد. البته درگوشی‌های فلزی اندکی خط و خش طبیعی است. بعضی از تلفن‌های همراه پیچ‌های ریزی دارند که هنگام تعمیر به کار می‌رود و اگر این پیچ‌ها کمی خاک گرفته و بدون خش باشند به این معنی است که تلفن باز نشده و تعمیری در آن صورت نگرفته است. برای گوشی‌های پِرِسی هم به همین صورت است. می‌توانید چسب رویی صفحه را جدا کنید تا سلامت صفحه لمسی بهتر قابل‌بررسی باشد.

قسمت بعدی قابل‌توجه در راهنمای خرید گوشی دست‌دوم، نمایشگر گوشی است. در نمایشگر باید روشنایی و عملکرد لمسی را چک کنید. می‌توانید اهرم تنظیم نور صفحه را چند بار کم و زیاد کنید. صفحه‌نمایش سالم و اصل معمولاً بدون مشکل و پرش، درجه به درجه زیاد یا کم می‌شود؛ در غیر این صورت ال سی دی یا قبلاً تعویض شده و یا نیاز به تعمیر دارد. ال سی دی نیم‌سوز یا دارای پیکسل سوخته هم قابل‌تشخیص است و با باز کردن یک صفحه کاملاً سفید در گوشی می‌توان این مورد را ارزیابی کرد. برای عملکرد لمسی، یادداشت گوشی را باز کنید، یک قلم انتخاب کنید و تمام نقاط صفحه را رنگ کنید.

برای گوشی‌های سامسونگ با واردکردن کد #*0#* می‌توان روشنایی و همچنین تاچ گوشی را بررسی کرد.

نوبت به سی پی یو و رم گوشی می‌رسد. برای این کار دوربین را باز کنید و عکس‌های بدون مکث و پشت سر هم بگیرید؛ شاتر را نگه‌دارید تا عکس‌های پی‌درپی گرفته شود. اگر در حین این کار پشت گوشی داغ شد یا سرعت عکس گرفتن پایین آمد، نقص سی پی یو و رم مشخص می‌شود.

سپس دوربین را موردبررسی قرار می‌دهیم. دوربین را باز کنید و با دقت به تصویر نگاه کنید. تصویر باید شفاف بدون لک یا تیرگی و یا هاله باشد. نور عکس را کم و زیاد کنید تا از سلامت دیافراگم نیز مطمئن شوید. برای دوربین آزمودن فوکوس را هم انجام دهید. یک فیلم کوتاه بگیرید که عملکرد لرزشی و روان بودن آن مشخص شود. فیلم را باز کنید و به کیفیت صدای ضبط‌شده توجه کنید.

بعد از دوربین به ضبط‌صوت بروید و صدایی را ضبط کنید. با گوش کردن به صدای ضبط‌شده کیفیت صدا و بلندگوها را امتحان کنید. پس‌ازآن هم بدون هندزفری هم با هندزفری موسیقی گوش کنید تا از سلامت اسپیکرها و جک هندزفری مطمئن شوید.

بنابر راهنمای خرید گوشی دست‌دوم، برای آزمودن باتری، قسمت تنظیمات، باتری، میزان سلامت باتری را نشان می‌دهد. نرم‌افزارهای کاربردی نیز برای تست سلامت باتری وجود دارند که می‌توانید از گوگل دانلود کنید. برای اطمینان از عملکرد شارژ شدن و سالم بودن ورودی شارژر، گوشی را چنددقیقه‌ای به شارژ بزنید.

آنتن دهی گوشی موضوع مهمی است که حتماً باید به آن توجه کنیم. برای این مورد باید گوشی را 24 ساعت در اختیار داشته باشید و به نقاط مختلفی بروید و آنتن را چک کنید. گوشی باید به‌درستی سیم‌کارت را تشخیص دهد، در تماس و یا پیامک و اتصال به اینترنت نیز مشکل نداشته باشد.

یکی از نگرانی‌های خرید گوشی دست‌دوم، فروش گوشی‌های سرقتی است. برای فهمیدن این موضوع یکسان بودن گوشی و جعبه را مدنظر قرار دهید و یا می‌توانید با واردکردن کد#06#* کد imei نمایش داده‌شده را با کد درج‌شده روی جعبه مطابقت دهید.

سایر عملکردها به‌راحتی قابل‌آزمایش و بررسی است. پس بررسی دکمه‌های قرارگرفته روی گوشی، بلوتوث، فلش، وای فای، حسگر اثرانگشت و سایر قابلیت‌ها را فراموش نکنید. به سایر لوازم جانبی توجه کنید. ازآنجایی‌که گوشی‌های به‌روزتر از فنّاوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند باید شارژر اصلی در جعبه باشد.

حساب کاربری گوگل یا اپل آی‌دی قبلی را پاک کنید و ریست فکتوری یا بازگشت به تنظیمات کارخانه را انجام دهید. اگر برای پاک کردن حساب دچار مشکل شد، در آینده نیز برای نرم‌افزارها مشکل ایجاد خواهد کرد.

سخن نهایی در راهنمای خرید گوشی دست‌دوم

نکته آخر در راهنمای خرید گوشی دست‌دوم این است که باید انتقال مالکیت یا رجیستری را انجام دهید. سیم‌کارت خود را داخل گوشی قرار دهید و کد #7777* را شماره‌گیری کنید و گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کنید. با کدی که برای صاحب قبلی گوشی پیامک می‌شود می‌توانید گوشی را به نام خود ثبت کنید.

در آخر به معرفی نرم‌افزاری می‌پردازیم که به کمک آن می‌توانید بخش‌های مختلف گوشی را مورد ارزیابی قرار دهید. نرم‌افزار TestM را نصب کنید و به کمک آن، بررسی راحت‌تر و مطمئن‌تری داشته باشید.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا