آشنایی با برندهاتاریخچه

نخستین گوشی های دوربین دار

در دنیای امروز تصور روزی که هیچ دوربینی در تلفن‌های همراه وجود نداشت و افراد نمی‌توانستند به راحتی لحظات خود را ثبت کنند کمی مشکل است. اما باید بدانید که در زمانی که اولین گوشی های دوربین دار به بازار آمدند هیچ کس انتظار این را نداشت که با تلفن بتوان عکس گرفت و حتی روزی آن را برای شخص دیگری ارسال کرد. نکته جالب اینجا است که آن زمان‌ها این‌قدرها هم که به نظر می‌رسد دور نیست و به حدود دو دهه قبل برمی‌گردد. در این مقاله از مبیت قصد داریم به دو دهه قبل برگردیم و ببینیم کدام گوشی‌ها برای اولین بار دنیا را از دریچه دوربین موبایل به مردم دنیا نشان دادند.

گوشی ژاپنی J-Sh04، اولین موبایل دوربین دار

در سال 1997 فلیپ کان با همکاری شرکت ژاپنی شارپ اولین گوشی دوربین دار را طراحی کرد و این گوشی در نوامبر 2000 روانه بازار شد. عرضه این گوشی 74 گرمی زمینه آغاز بزرگ‌ترین تحول در دنیای تلفن همراه بود بود. چراکه از آن پس شرکت‌های بزرگی همچون سامسونگ و اپل به اهمیت وجود دوربین در گوشی‌های تلفن همراه پی برده و شروع به نوآوری برای بهتر کردن ایده اولیه کردند.

گوشیJ-Sh04 در ابعاد 217 در 39در 17میلی‌متر عرضه شد و دوربین این گوشی عکس‌هایی با کیفیت 0.11 مگا پیکسل را ثبت می‌کرد. این گوشی امکان ارسال عکس به صورت بی‌سیم را نیز فراهم کرده بود. اما امکاناتی نظیر فیلم‌برداری و زوم در آن وجود نداشت. نمایشگر دارای 256 رنگ بود و بنابراین نباید انتظار داشت که عکس‌های گرفته شده با آن کیفیت چندان خوبی داشته باشند. اما مزیت اصلی آن نمایش عکس‌های گرفته شده بر روی خود گوشی بود.

گوشی SCH-V200، اولین گوشی دوربین دار سامسونگ

با عرضه اولین گوشی دوربین دار شرکت شارپ، سامسونگ پروژه تحقیقاتی خود بر روی ساخت گوشی دوربین دار را آغاز کرده و بالاخره در سال 2000 اولین گوشی دوربین دار خود را روانه بازار کرد. گوشی SCH-V200 از نظر کیفیت تصویر تفاوت زیادی با گوشی ژاپنی داشت. این گوشی امکان ثبت تصاویر با کیفیت 0.35 مگا پیکسل را برای شما فراهم می‌کند. این به این معنا است که رزولوشن آن تقریبا 3.5 برابر بهتر از اولین گوشی دوربین دار دنیا بوده است.

گوشی دوربین دار سامسونگ SCH-V200

سانیو SCP-5300، اولین گوشی دوربین دار آمریکا

دو سال پس‌ازاینکه سامسونگ اولین گوشی دوربین دار خود را در کره جنوبی عرضه کرد، شرکت اسپرینت برای اولین بار مردم آمریکا را با یک گوشی دوربین دار آشنا کرد. گوشی تولید شده توسط این شرکت از نمونه گوشی‌های دردار بود و بر روی درب خود یک دوربین 0.3 مگا پیکسلی داشت. اصلی‌ترین امکاناتی که گوشی سانیو SCH-5300  به مشتریان خود ارائه می‌داد امکان کنترل روشنایی، تایمر، فیلتر گذاشتن بر روی تصاویر و زوم دیجیتال بودند. این گوشی همچنین به فلش نیز مجهز شده بود تا عکس‌برداری در نور کم برای مشتریان راحت‌تر شود.

گوشی N90  نوکیا، رقیبی جدی برای گوشی‌های اسپرینت

تا قبل از سال 2005 شرکت فنلاندی نوکیا از گوشی دوربین دار خود رونمایی نکرده بود. اما در سال 2005 این شرکت با عرضه گوشی جدید N90 همه را انگشت‌به‌دهان کرد. رزولوشن دوربین این گوشی 2 مگا پیکسل بوده و امکاناتی نظیر فوکوس خودکار، فلش ال‌ای‌دی و لنز کارل زایس نیز در آن تعبیه شده بود. طراحی جذاب و منحصربه‌فرد گوشی N90  نیز باعث شد که این گوشی به یکی از پرفروش‌های تاریخ گوشی‌ های دوربین دار تبدیل شود.

نوکیا n90

گوشی k800i، رقیب سرسخت نوکیا

اگر در حدود سال 2005 جوان یا نوجوان بوده باشید، قطعا رقابت سخت گوشی‌های سونی اریکسون و نوکیا را به یاد می‌آورید. در آن زمان گوشی‌های این دو برند جزء پرطرفدارترین گوشی‌ها بودند و صاحبان آن‌ها علاقه زیادی به کری خواندن برای یکدیگر داشتند. در همین راستا در همان سال‌ها سونی اریکسون گوشیk800i  را با دوربین 3.2 مگا پیکسلی روانه بازار کرد.

سونی اریکسون K800i

سخن پایانی

اضافه شدن دوربین به دنیای گوشی‌های تلفن همراه و پیشرفت آن یک داستان 20 ساله است. داستانی که طی آن دوربین گوشی‌ها از 0.11 مگا پیکسل به 108 مگا پیکسل رسیده و قدرت زوم صفر آن‌ها به قدرت زوم صد برابری رسیده است. این روند پیشرفت هنوز هم ادامه دارد و شرکت‌های بزرگ هنوز به دنبال روش‌های بهتری برای بهبود کیفیت تصویربرداری گوشی‌های هوشمند و افزایش امکانات آن‌ها هستند. با این‌حال خواندن تاریخچه چیزی که اکنون می‌بینیم همواره لذت‌بخش است. در این مقاله از مبیت تلاش کردیم اولین گوشی های دوربین دار را به طور خلاصه به شما معرفی کنیم. گوشی‌هایی که زمانی جزء محبوب‌ترین‌های زمان خود بودند و اکنون اکثریت قریب به ‌اتفاق آن‌ها با گوشی‌های لمسی جایگزین شده‌اند.

با اولین گوشی پخش‌کننده mp3 آشنا شوید.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا