آشنایی با برندهاتاریخچه

نخستین گوشی‌های کوچک دنیا

در برههای از زمان شرکتهای سازنده تلفنهای همراه تصمیم گرفتند تا گوشیهای همراه را کوچک و کوچکتر کنند. تا حدی که نسلی از گوشیهای همراه به وجود آمد که به گوشیهای مینیاتوری یا کوچک یا مینی‌فونها معروف شدند. گوشیهایی با اندازهای آنقدر کوچک که تمام بدنه آنها در یک کف دست جای میگرفت.

با این حال رفته رفته کوچک شدن گوشیهای تلفن همراه باعث شد که کار با آنها کمی دشوار شود. از سوی دیگر مخاطبان نیز چندان از چنین گوشیهایی استقبال نکردند. به همین دلیل سازندگان ساخت گوشیهایی با اندازه استاندارد را در دستور کار خود قرار دادند. در این مقاله از مبیت قصد داریم تا کتاب تاریخ گوشیهای تلفن همراه را ورق زده و برگ مربوط به گوشیهای کوچک را از آن مطالعه کنیم.

گوشی‌های کوچک یا مینیاتوری چگونه به وجود آمدند؟

زمانی که تلفنهای همراه برای نخستین بار قدم به عرصه جهانی گذاشتند، آنقدر بزرگ بودند که به سختی میشد نام تلفن همراه را بر روی آنها گذاشت. نخستین گوشیهای تلفن همراه برخلاف ظاهر بزرگ خود، حافظه کمی داشتند. وزن سنگین این تلفنهای همراه کاربر را نارحت میکرد. به همین دلیل شرکتهای سازنده تلفن همراه تصمیم گرفتند اندازه گوشیهای خود را کوچکتر کنند تا استفاده از آنها راحتتر شود.

این مسابقه ادامه یافت و ما هر روز شاهد کوچکتر شدن ابعاد گوشیهای تلفن همراه بودیم. اکنون دیگر کوچک کردن گوشیها به حد اغراق رسیده بود و شرکتها تلاش میکردند تا مچ یکدیگر را در هرچه کوچک کردن گوشیهای تلفن همراه تولیدی خود بخوابانند. در این زمان گوشیهای مینیاتوری تولید شدند.

نخستین گوشی‌های کوچک جهان کدام مدل‌ها بودند؟

 هرچند که کوچک کردن ابعاد گوشیهای تلفن همراه از دهه 1980 میلادی کلید خورد، اما نخستین گوشیهای کوچک یا مینیاتوری نتوانستند زودتر از آغاز قرن جدید خود را به بازار برسانند. در این بخش از مقاله قصد داریم مشخصات فنی و ویژگیهای دو گوشی پاناسونیک GD-55 و سامسونگ A800 را به عنوان نخستین گوشیهای کوچک در جهان موردبررسی قرار دهیم.

پاناسونیک GD-55: ویژگیها و مشخصات فنی

پاناسونیک GD-55 یک گوشی تلفن همراه 65 گرمی است که با ابعادی برابر 77 در 43 در 17 میلیمتر ساخته شده است. این گوشی در اکتبر سال 2002 به بازار آمد و در حال حاضر تولید آن متوقف شده است. پاناسونیک gd55 از شبکه 2G GSM 900 / 1800 / 1900 پشتیبانی میکند. نمایشگر این گوشی تلفن همراه دارای ابعادی برابر 112 در 64 پیکسل بوده و از نوع Graphics است.

پاناسونیک GD-55

پاناسونیک gd55 دارای 20 تصویر پس زمینه و گرافیکهای CallerID است. این گوشی اسپیکر نداشته و در دفتر تلفن خود 250 شماره تلفن را جای میدهد. به علاوه میتواند در حافظه خود 20 تماس گرفته شده، 10 تماس ناموفق و 10 تماس دریافتی را جای دهد. پاناسونیک gd55 یک گوشی دوربین دار نیست. باتری آن میتواند تا 230 ساعت در حالت آماده به کار و تا 8 ساعت در حالت مکالمه دوام داشته باشد.

سامسونگ A800: ویژگی‌ها و مشخصات فنی

سامسونگ A800 یکی دیگر از گوشیهای مینیاتوری است که در سه ماهه آخر سال 2002 به بازار عرضه شد. این گوشی تلفن همراه که در فرم کشویی طراحی شده است، دارای 68 گرم وزن بوده و ابعادی برابر 80 در 40 در 22 میلیمتر دارد. سیمکارت سامسونگ A800 از نوع مینی سیم است. نمایشگر این تلفن همراه از نوع Grayscale Graphic بوده و دارای رزولوشنی برابر 128 در 128 پیکسل است. نسبت تصویر در این گوشی کوچک یک به یک است.

سامسونگ a800

امکان نصب کارت حافظه در سامسونگ A800 وجود ندارد. به علاوه در دفترچه تلفن آن میتوان 200 شماره تلفن ذخیره کرده و تاریخچه 10 تماس گرفته شده، 10 تماس دریافتی و 10 تماس از دست رفته را مشاهده کرد. سامسونگ گلکسی A800 نیز دوربین نداشته و از بلوتوث و وایفای هم پشتیبانی نمیکند. باتری آن از نوع لیتیوم یون است که ظرفیتی برابر 70 میلی آمپر ساعت دارد. در حالت استند بای یا آماده به کار بیشتر از 150 ساعت میتوانید بر روی این باتری حساب کنید. اما در حالت مکالمه این زمان به 3 ساعت کاهش پیدا میکند.

سخن پایانی

گوشیهای کوچک در ابتدای تولید خود به دلیل ابعاد جمع و جور و وزن سبک خود بسیار مورد توجه قرار گرفتند. این گوشیها علاوه بر کوچک بودن ابعاد، از نظر طول عمر باتری، ظرفیت مکالمه و ذخیره شماره تلفنها بهبود پیدا کرده بودند. با استفاده از این گوشیهای همراه عملکرد یک دستی کار چندان دشواری نبود و به راحتی انجام میگرفت. با این حال افزایش کاربرد این نوع گوشیها در میان زندانیان باعث شد که دستور توقف تولید آنها به طور قانونی صادر شده و این گوشیها از عرصه تولید خارج شوند. در این مقاله از مبیت دو نمونه از نخستین گوشیهای کوچک یا مینیاتوری را که در جهان تولید شده است، به شما معرفی کردیم.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا