تکنولوژی گیمراهنمای خریدموبایل

راهنمای خرید گوشی گیمینگ

گوشی هایی مخصوص گیمینگ

با پیشرفت روز افزون بازی های ویدئویی و پیدایش کنسول ها و ابزار های گیمینگ مختلف و همچنین عطش مضاعف کاربران برای اجرای بازی های گرافیکی قوی تر، برندهای موبایلی کم کم به سمت طراحی و معرفی گوشی های مخصوص گیمینگ رفتند.

البته تنوع سخت افزاری گوشی های مخصوص گیمینگ بسیار محدود ­تر از دنیای کنسول ها و سیستم های کامپیوتری است. در واقع سری گوشی های گیمینگ هنوز در ابتدای راه هستند و تفاوت چندان زیادی در سخت افزار به کار رفته در آنها و سایر گوشی ها به چشم نمی خورد.

در حال حاضر با معرفی گوشی های گیمینگ جدید و ابزارهای نوین جانبی برای آنها می توان امید داشت که در آینده ای نزدیک این شاخه از صنعت موبایل به پیشرفت های چشم گیری دست پیدا کند. اینکه درصد قابل توجهی از خریداران گوشی های هوشمند را گیمرها تشکیل می دهند، ما را بر آن داشت که یکی از مقالات مبیت مگ را به این موضوع اختصاص دهیم.

به کدام گوشی ها می توان لقب گیمینگ داد؟

شاید نزدیک به 3 سال است که برندهای گوشی ساز با طراحی و ساخت گوشی های مخصوص و متفاوت از لحاظ ظاهری پا به این عرصه گذاشته اند. اما آیا گوشی هایی که این لقب را از سوی شرکت سازنده نمی گیرند مناسب بازی کردن نیستند و یا از لحاظ سخت افزاری در جایگاه پایین تری قرار می گیرند؟ برای پاسخ این سوال لطفا با ما همراه باشید.

Black Shark 3 pro COD

در میان برندهایی که تا­کنون اقدام به تولید گوشی با اسم گیمینگ کرده اند، نام شیائومی، ایسوس، زد تی ای و موتورولا به چشم می خورد. آخرین برندی که به زودی پا به این عرصه خواهد گذاشت، لنوو می باشد. اما جالب است بدانید در میان این گوشی ها نام سه برند اول تولید گوشی های هوشمند یعنی سامسونگ، هوآوی و اپل به چشم نمی خورد.

این بدان معنی نیست که گوشی های پرچمدار این برندها مناسب گیمینگ نیستند. اتفاقا بالعکس؛ گوشی های پرچمدار سامسونگ، لاپل و هواوی جزو قوی ترین گوشی های موجود از لحاظ قدرت سخت افزاری و نرم افزاری هستند.

هنگامی که صحبت از یک گوشی مخصوص گیمینگ به میان می آید، شما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که گوشی هایی با لقب گیمینگ، معمولا از دوربین های ضعیف تری نسبت به نسخه های پرچمدار کمپانی های مطرح استفاده می کنند. همچنین رابط کاربری به­ کار رفته در گوشی های گیمینگ با رابط کاربری اصلی شرکت سازنده متفاوت است. در ادامه به سخت افزارهای بکار گرفته شده در این نوع از گوشی ها خواهیم پرداخت.

طراحی یک گوشی گیمینگ به چه صورت است؟

اولین مشخصه گوشی های گیمینگ از لحاظ ظاهری، طراحی خوش دست و بدنه پشتی شلوغشان می باشد. با توجه به اینکه گیمر ها ساعت های زیادی گوشی موبایل شان را در دست دارند، خوش دست بودن گوشی و راحتی گیمر هنگام بازی، از مهم ترین نکات در طراحی این گوشی هاست.

جالب است بدانید در بدنه این گوشی ها خبری از طراحی های ساده و یکدست گوشی های عادی به چشم نمی خورد. طراحی بدنه گوشی های گیمینگ به گونه ای طراحی شده است که گیمر بتواند به راحتی دسته بازی یا فن خنک کننده و اکسسوری های جذاب دیگر را به آنها متصل کند.

این گوشی ها به خاطر مواد و متریال های خنک کننده ای که در بدنه آن ها بکار گرفته می شود، وزن نسبتا بیشتری نسبت به بقیه گوشی ها دارند.

گوشی های گیمینگ

Asus ROG COD

از معروف ترین گوشی های گیمینگ بازار می توان به گوشی (Asus ROG Phone 2(2019 با وزن 240 گرم، (ZTE Nubia Red Magic 5G(2020 با وزن 218 و (Xiaomi Black Shark 3 Pro(2020 با وزن 253 گرم اشاره کرد.

البته لنوو هم در آینده ای نزدیک با گوشی Legion خود به جمع برند هایی که گوشی های گیمینگ ارائه می کنند اضافه خواهد شد. کمپانی ایسوس هم به زودی نسخه سوم گوشی فوق العاده قدرتمند ROG Phone را روانه بازار خواهد کرد. نسل فعلی این گوشی یعنی ROG Phone 2، موفق شد لقب قدرتمند ترین گوشی اندرویدی سال 2019 را از آن خود کند.

افزون بر این در خصوص گوشی شیائومی Xiaomi Black Shark 3 Pro(2020) و از امکانات جالب این گوشی می توان به دو دکمه مکانیکی ماشه ای در دو گوشه سمت راست گوشی اشاره کرد که هنگام بازی های جنگی و ریسینگ می توانید از آن به جای دکمه های لمسی استفاده کنید. جالب است بدانید این دکمه ها در زمان هایی که به آن ها احتیاجی ندارید، به داخل بدنه گوشی کشیده می شوند.

کدام گوشی گیمینگ بهترین صفحه نمایش را دارد؟

اغلب کسانی که به سراغ خرید گوشی­های گیمینگ می روند، افرادی هستند که عاشق انجام بازی های ویدئویی و با گرافیک بالا هستند. گوشی های گیمینگ برای آنکه تجربه ای فوق­العاده را از اجرای گیم را در اختیار کاربران بگذارند، علاوه بر استفاده از پردازنده، GPU قدرتمند، حافظه و رم بالا، به یک صفحه نمایش عالی هم نیاز دارند تا بتوانند تمام جزئیات پردازش شده را به خوبی نمایش دهد.

 

شرکت های سازنده گوشی های گیمینگ برای این کار از پنل های LED با رزولوشن بالا استفاده می کنند. صفحه نمایش این گوشی­ها بسیار درخشان است و از رنگ های زنده ای بهره مند هستند. نرخ تازه سازی صفحه نمایش این گوشی ها به بالای 90 هرتز می رسد.

این قابلیت را زمانی بهتر درک خواهید کرد که در محیط یک بازی به یکباره مسیر شخصیت اصلی را عوض کنید و دوربین ناگهان تغییر زاویه دهد؛ یا وقتی در بازی های جنگی به سمتتان شلیک می شود و نیاز به پیدا کردن مکان دشمن و عکس العمل سریع دارید. هرچه نرخ تازه سازی نمایشگر بیشتر باشد روان بودن و سرعت اجرای بازی بیشتر می شود و تصاویر، بریده بریده به نظر نخواهند آمد.

در میان سه گوشی گیمینگی که در بالا معرفی کردیم،گوشی ROG Phone 2 علی­رغم اینکه تولید سال 2019 است، از صفحه نمایش 6.6 اینچی AMOLED 120 هرتزی با قابلیت نمایش 1 میلیارد رنگ بهره مند است. صفحه نمایشی با این خصوصیات در گوشی های کمی به چشم می خورد و همین صفحه نمایش، ROG Phone 2 را در زمره بهترین های گوشی های بازار قرار می دهد.

در گوشی ZTE Nubia  از نمایشگر 6.6 اینچی AMOLED با نرخ تازه سازی بی نظیر 144 هرتز و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ استفاده شده است. مطمئنا سرعت و روان بودن پردازش تصویر موجود در صفحه نمایش این گوشی، درگوشی های بسیار کمی به چشم می خورد.

در گوشی شیائومی Black Shark 3 Pro از نمایشگر 7.1 اینچی AMOLED با نرخ تازه سازی 90 هرتز و نمایش 16 میلیون رنگ استفاده شده است. بی شک بازی کردن با نمایشگری به این ابعاد و با این کیفیت، می تواند لذت بازی کردن را برای گیمرها دوچندان کند.

احتمالا هدف شیائومی از ارائه نکردن Black Shark 3 Pro با نمایشگری با نرخ تازه سازی 120 هرتز و بالاتر، بالا بردن بازدهی باطری و یا پایین نگه داشتن قیمت نهایی گوشی باشد.

Black Shark 3 pro - Asphalt

سخت افزار گوشی های گیمینگ جلوتر از نرم افزار ها

جالب است بدانید در حال حاضر هیچ بازی موبایلی تولید نشده است که بتواند نهایت بهره را از این میزان نرخ تازه سازی ببرد. اما ناگفته نماند که همیشه سخت افزار قوی، پیشرفت بهتر و سریعتر نرم افزارها را به ارمغان می آورد. به عبارتی تا بستر انجام کاری آماده نباشد، آن کار نمی تواند اجرایی شود. احتمالا در آینده ای نزدیک شاهد نرم افزار های قدرتمند برای استفاده از تمام ظرفیت سخت افزار گوشی های گیمینگ خواهیم بود.

عملکرد پردازنده و باطری

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، گوشی های گیمینگ از لحاظ قدرت پردازشی و گرافیکی، بهترین و قوی ترین نمونه های موجود در بازار هستند و سخت افزار بکار گرفته شده در آنها، می تواند سال ها از پس اجرای سنگین ترین برنامه ها و بازی ها بربیاید.

در میان مجلات معتبر نقد و بررسی گوشی های هوشمند، ROG Phone 2 به عنوان بهترین گوشی حال حاضر، حتی بالاتر از گوشی های گیمینگ 2020 قرار دارد.

در خصوص عملکرد باطری و زمان شارژ شدن در این گوشی ها، دست گوشی سازان باز تر است. ایسوس در گوشی خود از باطری با ظرفیت خارق­العاده 6000 میلی آمپر ساعت استفاده کرده است. این مقدار ظرفیت یعنی دفعات کمتری به شارژر احتیاج خواهید داشت.

راهنمای خرید گوشی گیمینگ

باطری گوشی شیائومی 5000 میلی آمپر ساعت و باطری زد تی ای هم 4500 میلی آمپر ساعت می باشد. نکته جالب توجه در مورد گوشی شیائومی Black Shark 3 Pro این است که این گوشی می تواند با استفاده از شارژر 65 واتی در زمان باور نکردنی 38 دقیقه به شارژ کامل برسد.

اجرای بازی فقط با گوشی های گیمینگ امکان پذیر است؟

به طور کل اکثر گوشی های هوشمندی که امروزه تولید می شوند، با توجه به دارا بودن حد­اقل استانداردهای سخت افزاری برای اجرای این بازی ها و همچنین امکان انتخاب سطوح مختلف گرافیکی در بازی ها، از پس اجرای همه بازی ها بر می آیند. اما ملاک انتخاب یک گوشی خوب در بخش بازی، اجرای چند ساعته بازی در بالاترین سطح گرافیکی بدون افت کیفیت خروجی تصاویر می باشد.

گوشی هایی که بتوانند بدون لگ و کاملا روان بازی­ها را اجرا کنند و گیمر بعد از مدتی شاهد افت عملکرد گوشی نشود، می توانند بهترین انتخاب ها در این زمینه باشند.

گوشی گیمینگ

رتبه بندی گوشی های گیمینگ

در این میان اگر بخواهیم به رتبه بندی گوشی های مناسب گیم بپردازیم به این نتایج می رسیم؛

1) Asus ROG Phone 2

2) Apple IPhone 11 Pro Max

3) OnePlus 8 Pro

و در رتبه های بعدی هم گوشی های ZTE Nubia Red Magic 5G و Xiaomi Black Shark 3 Pro قرار می گیرند. همانطور که مشاهده می کنید دو گوشی اپل و وانپلاس که برچسب گیمینگ هم ندارند توانسته اند امتیازاتی بیشتر از گوشی های گیمینگ شیائومی و اپل کسب کنند. نکته جالب این که، گوشی ایسوس و اپل متعلق به سال 2019 هستند و هنوز پرچمداران 2020 خود را معرفی نکرده اند.

بهترین گوشی برای یک گیمر

Asus ROG phone

اگر واقعا عاشق بازی هستید و بیشتر وقت خود را به بازی کردن با گوشی سپری می کنید و برایتان اهمیت ندارد که کیفیت دوربین گوشیتان جزو چند گوشی اول دنیا باشد یا نه، با انتخاب و خرید یک گوشی های گیمینگ می توانید از بازی کردن با گوشی موبایل تان بیش از پیش لذت ببرید. گوشی ROG Phone 2 در بین رقبا ارزش خرید بیشتری دارد.

همچنین اگر عجله ندارید، می توانید تا زمان معرفی راگ فون 3 صبر کنید تا غول جدید دنیای گوشی های گیمینگ به بازار عرضه شود. گوشی های بلک شارک 3 پرو و نوبیا رد مجیک هم انتخاب های فوق­العاده ای هستند که با بودجه کمتر در دسترس هستند.

لطفا نظرات ارزشمندتان را درباره مقاله امروز مبیت مگ با موضوع “راهنمای خرید گوشی گیمینگ” برای ما بنویسید. شما کدام یک از گوشی های معرفی شده بالا را برای بازی کردن مناسب تر می دانید؟

برای دیدن گوشی های فروشگاه مبیت، روی بررسی و خرید گوشی کلیک نمائید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا