راهنمای خرید

راهنمای جامع خرید تبلت

مقدمه

امروز با مبحث داغ تبلت ها در خدمت شما هستیم. موضوع امروز مبیت مگ، “راهنمای جامع خرید تبلت” می باشد. تبلت ها وسیله الکترونیکی هوشمندی هستند که بسیاری از افراد به دلایل متفاوت قصد خرید آن را دارند. در یک بازه زمانی با ورود تبلت ها به بازار، خیلی زود طرفدارن زیادی را به سمت خود جذب کردند و به فروش بالا وچشمگیری هم دست پیدا کردند.

تبلت ها با توجه به سایزشان، عموما برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. اگر شما قصد خرید تبلت جدیدی را دارید، ما سعی کردیم در این مقاله تمام موضوعاتی که برای خرید تبلت باید بررسی نمائید را پوشش دهیم تا در انتخاب و خرید راحت تری داشته باشید.

مشخص کردن هدف خرید

قبل از مشخص کردن نوع و مدل تبلت، شما باید نیاز خود از خرید تبلت را مشخص کنید. شما تبلت را برای اوقات فراغت و سرگرمی خود می خواهید یا برای انجام دادن کار های دیگری از قبیل خواندن فایل های متنی و تماشای فیلم و بازی؟

اغلب افراد که به سمت خرید تبلت می روند، صرفا وسیله ای می خواهند که صفحه نمایش آن بزرگتر از گوشی و کوچکتر از لپ تاپ باشد. چرا که تبلت نه سنگینی لپ تاپ و مشکلات و سختی های جابه جایی آن را دارد و نه صفحه اش به اندازه گوشی موبایل کوچک است. البته برخلاف تصور عموم، ما در تبلت ها هم به اغلب قابلیت هایی که در یک گوشی هوشمند وجود دارد، دسترسی داریم.

خرید تبلت

هنوز برخی از مردم فکر می کنند که با یک تبلت نمی توان تماس گرفت و یا به اینترنت وصل شد. در حالی که تبلت ها هم مانند گوشی های موبایل از قابیلت های اینچنینی برخوردار هستند. عده ای از مردم دوستدار تماشای فیلم و یا بازی کردن در صفحه نمایشی با ابعاد بزرگتر از گوشی موبایل هستند.

برای اینگونه از افراد، تبلت گزینه بسیار خوبی محسوب می شود. تبلت ها با ابعاد متنوع و وزن سبکی که دارند، قابلیت جابجایی و حمل را برای شما به وجود می آورند.

بعد از مشخص کردن آنچه که نیاز دارید می توانید با توجه به توضیحاتی که در ادامه به آن می پردازیم، تبلتی که با نیاز شما سازگار است را خریداری نمائید.

سایز صفحه نمایش

صفحه نمایش مناسب تبلت

اندازه صفحه نمایش یکی از مهمترین معیارها برای انتخاب تبلت به شمار میرود. چرا که همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، یکی از اصلی ترین وجه تمایز تبلت ها صفحه نمایش بزرگ آن هاست که افراد زیادی ره به سمت خود جذب می کند.

به طور کلی میتوان ابعاد صفحه نمایش را به سه دسته کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم کرد که هرکدام مزایا و معایب خودشان را دارند و شما با توجه به نیازتان میتوانید تبلتی با سایز صفحه مناسب برای خود انتخاب کنید.

صفحه نمایش کوچک

این نمایشگرها ابعادی برابر با 7 تا 8 اینچ را شامل میشوند و بخاطر اندازه کوچشان در جیب یا کیف های کوچک هم به راحتی جا می شوند و شما را هنگام جابه جایی و حمل و نقل دچار مشکل نخواهند کرد.

در تبلت های کوچک، افراد میتوانند هنگام مطالعه کتاب و یا کارهای دیگر هم، تنها با یک دست به راحتی با تبلت شان کار کنند. برای افرادی که فقط به دنبال صفحه نمایشی بزرگتر از گوشی موبایل فعلی خود هستند، تبلت های با این سایز صفحه نمایش گزینه مناسبی خواهد بود.

صفحه نمایش متوسط

این نمایشگرها ابعادی بین 8 تا 10 اینچ را شامل می شوند. تبلت ها در این اندازه بیشترین میزان تولید در جهان را دارا هستند و بخاطر کیفیت بهتری که نسبت به صفحه نمایش های کوچکتر ارائه می دهند، مورد استقبال مصرف کنندگان بیشتری واقع شده اند. به افرادی که اهل بازی کردن یا تماشای فیلم و وبگردی هستند پیشنهاد می کنیم که تبلتی با این سایز صفحه نمایش خریداری نمایند.

صفحه نمایش بزرگ

این نمایشگرها ابعادی بزرگتر از 10 اینچ دارند. فقط تعدادی از شرکت های معتبر جهانی این تبلت ها را تولید می کنند. در مجموع میتوان گفت این تبلت ها جزو قوی ترین تبلت ها و پرچمداران بازار محسوب می شوند.

این تبلت ها با داشتن کیفیت بالایی که در تمام جوانب دارند، میتوانند جایگزین مناسبی برای لپ تاپ ها باشند. اغلب خریدارن این تبلت ها با اضافه کردن لوازم جانبی دیگری از قبیل صفحه کلید و… ، تبلت شان را به یک لپ تاپ با سایز مناسب تر تبدیل می کنند.

تبلت هایی با این سایز میتوانند به شدت برای نویسندگان مفید باشند. چرا که با قابلیت جابه جایی راحت تر، یک نویسنده میتواند در هر مکان و لحظه ای، کیبورد مجزایی را به تبلت خود متصل کرده و شروع به تایپ نماید.

برند

شرکت های سازنده تبلت

درحال حاضر برند های مختلفی در سطح جهان تبلت های با کیفیتی تولید می کنند که با ظاهر و قیمت های گوناگون در دسترس مردم قرار می گیرند. شرکت اپل که تقریبا در نقطه مقابل بقیه تولید کنندگان قرار دارد، تبلت های خود را در دو نوع آیپد های عادی و پرو عرضه میکند.

این شرکت در حال حاضر به خاطر آیپد هایی که به بازار ارائه می کند، سهم زیادی در این بازار دارد. گفتنی است که آیپد پرو که محصول شرکت اپل می باشد، در بین تبلت های موجود در بازار، قیمت به مراتب بالاتری دارد.

سیستم عامل تبلت

تبلت ها از ابتدا توسط کمپانی های سازنده با سیستم عامل های مختلفی روانه بازار می شوند. به طور مثال سیستم عامل تبلت های شرکت اپل، ios می باشد و بسیاری از افراد با دیدن تبلت های این کمپانی، هوش از سرشان می رود.

تبلت هایی با سیستم عامل اندروید هم طرفدارن خاص خودشان را دارند و شرکت های مختلفی مثل سامسونگ، هواوی، ایسوس، لنوو، شیاوومی و ایسر، تبلت های خود را با این سیستم عامل به بازار عرضه می کنند.

تنوع قیمتی در این نوع تبلت ها بسیار بالا بوده و خریداران میتوانند با توجه به نیاز خود، با هر بودجه ای که دارند، تبلت جدیدی برای خود خریداری نمایند.

یکسری از تبلت ها هم توسط شرکت مایکروسافت و با سیستم عامل ویندوز تحت عنوان سرفیس عرضه می شوند.

در مجموع شما با انتخاب سیستم عامل مد نظرتان تعداد انتخاب هایتان تا حد قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد و انتخاب راحت تری را خواهید داشت. بین سیستم عامل هایی که شرکت های مختلف پوشش می دهند، این شما هستید که انتخاب می کنید کدامیک برای کار شما مناسب تر است. چرا که محیط کار هریک از آنها با دیگری متفاوت است و هرکدام قابلیت های خاص خودشان را دارند.

کیفیت صفحه نمایش تبلت

هر نمایشگر رزولیشن مربوط به خود را دارد که بسته به تراکم پیکسلی صفحه نمایش تعیین میشود. که به صورت یک زوج عدد عنوان می شود که عدد اول نشان دهنده تعداد ستون (عرض) پیکسل ها و عدد دوم نشان دهنده ردیف (ارتفاع) پیکسل ها است و هرچقدر این عدد بزرگتر باشد، نشان دهنده کیفیت بهتر تصویر است.

رزولیشن صفحه نمایش

رزولیشن هایی که بیشتر از بقیه در تبلت ها بکار میرود عبارتند از:

 HD : 720×1280

 FHD: 1080×1920

FHD+ : 1080×2160

 QHD : 1440×2560

 Ultra HD : 2160×3840

صفحه نمایش های بزرگ، بهترین رزولیشن ها را دارا هستند و صفحه نمایش های متوسط به خاطر رزولیشن نسبتا خوب و قیمت مناسب تری که دارند، طرفداران زیادی دارند.

پردازنده تبلت

پردازنده تبلت

پردازنده یا CPU، مغز تبلت است که تمامی اطلاعات که وارد تبلت میشود را پردازش میکند. قیمت تبلت ها هم مانند گوشی های موبایل، با بالا رفتن توان پردازنده، ارتباط مستقیمی دارند.

پردازنده نقش بسیار مهمی را در تبلت دارد. در واقع هرچقدر قدرت پردازنده بیشتر باشد، سرعت و کارایی تبلت هم افزایش می یابد. البته این را نیز باید خاطر نشان کرد که پردازنده در کنار بقیه امکانات سخت افزاری خوب و قوی، به بالاترین میزان کارایی خود میرسد

اگر بخواهیم درباره ی پردازنده تبلت ها صحبت کنیم، آنها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

1-پردازنده ARM با معماری RISC

معماری RISC  مخفف (Reduced Instruction Set Computing) است. این معماری بجای معماری پیچیده از دستورالعمل های کوتاه، ساده و بهینه استفاده می کند تا از این طریق، کار پردازنده تا حد امکان کم شود و چون انرژی کمتری مصرف می کند و سرعت بالایی نیز دارد در بیشتر تبلت ها از این پردازنده استفاده می شود.

اکثر شرکت ها امتیاز طراحی این نوع پردازنده را از ARM میخرند و آن را به آنگونه که خودشان نیاز دارند طراحی و استفاده میکنند. شرکت هایی مثل اسنپ دراگون، مدیاتک، اپل، سامسونگ و … از این نوع پردازنده استفاده می کنند.

پردازنده تبلت ها

2-پردازنده X86 با معماری CISC

معماری CISC مخفف (Complex Instruction Set Computing) است. معماری این نوع پردازنده ها پیچیده تر است و توان مصرفی بالایی دارند. از این رو تبلت هایی که روی آن ها سیستم عامل ویندوز نصب می شود، از این پردازنده استفاده می کنند.

شرکت مایکروسافت به دلیل اینکه ویندوز 8 برمبنا معماری CISC طراحی شده است، بر روی تبلت های خود از این پردازنده استفاده می کند. مایکروسافت برای اینکه از نوع پردازنده ARM نیز در تبلت های خود استفاده کرده باشد ویندوز 8 آر تی را تولید کرد و روی تبلت های سرفیس خود نصب کرد تا محصولاتش از این نوع پردازنده هم بهره مند شوند.

در ادامه درباره پردازنده هایی که شرکتها در تبلتهای خود به کار میبرند توضیح خواهیم داد.

پردازنده Apple AX

پردازنده Apple AX

شرکت اپل از پردازنده های سری Apple AX در تبلت های خود استفاده میکند. هرچه عدد بعد از حرف A بزرگتر باشد پردازنده جدیدتر و قوی تر و سرعت پردازش بیشتر است و اگر حرف x بعد از عدد بیاید یعنی پردازنده یک نسل جلوتر است.

اپل در تبلت های آی پد خود از پردازنده های چند هسته ای، بسته به مدل تبلت استفاده کرده است. پردازنده های ARM هر ساله خود را به روز می کنند و از فناوری های پیشرفته با قدرت بیشتر و انرژی مصرفی کمتر بهره می گیرند.

اپل نیز هر ساله با  اعمال تغییرات در این هسته ها، CPU مخصوص به خود را تولید می کند که از نظر پردازشی از نسخه پایه قوی تر بوده و هماهنگی بیشتری با سیستم عامل برقرار می کند.

پردازنده اسنپدراگون کوالکوم(Qualcomm)

پردازنده اسنپدراگون کوالکوم

کوالکوم نام شرکت آمریکایی است که پردازنده های گوشی و تبلت و سیستم روی تراشه را تولید می کند. این شرکت همیشه در زمینه پردازنده یک سر و گردن از رقبای خود بالاتر بوده است.

پردازنده اختصاصی این شرکت kryo است. تمامی پردازنده های این شرکت با معماری ARM طراحی شده اند. از مهمترین پردازنده های این شرکت می توان به اسنپدراگون سری ۶٠٠، ٧٠٠ و ٨٠٠ اشاره کرد. قوی ترین نسخه موجود از این شرکت ٨۶۵ نام دارد که بر روی پرچمداران ٢٠٢٠ نصب شده است.

پردازنده اگزینوس (Exynos)

جالب است بدانید سامسونگ امتیاز طراحی ARM را خریداری و پردازنده خودش بنام اگزینوس را طراحی و تولید کرد. قوی ترین نسخه موجود، اگزینوس 990 می باشد.

پردازنده اگزینوس

پردازنده گرافیکی تبلت

پردازنده های گرافیکی یا همان GPU نقش جلوه های بصری تبلت را برعهده دارد و درکنار CPU بر سرعت و عمکرد تبلت تاثیر مستقیم می گذارد.

کسانی که می خواهند با تبلت بازی های سنگین با جلوه های گرافیکی بالا انجام دهند باید به اندازه پردازنده گرافیکی اهمیت بیشتری بدهند. از تراشه های استفاده شده در تبلت ها میتوان بهARM Mail ، Imagination tech powerVR و کوالکام آدرنو اشاره کرد.

حافظه رم تبلت

در کنار پردازنده های داده و گرافیکی حافظه رم سومین عنصر مهم در بالا بردن کارایی و عمکرد تبلت است. این سه عنصر در کنار یکدیگر به بالاترین میزان عملکرد خود می رسند.

پس هنگام خرید تبلت جدیدتانبه حافظه رم آن هم دقت کنید. حافظه رم، همان حافظه اجرایی است که اگر میزانش کم باشد، هنگام کار با برنامه های سنگین و وجود چند برنامه دیگر در پس زمینه، شما را با مشکل فضای اجرایی مواجه می کند و مجبور خواهید شد برنامه های در حال اجرا را به حداقل برسانید.

حافظه داخلی و حافظه جانبی تبلت

از آنجا که کاربران تبلت از این دستگاه استفاده ای بین گوشی و لپ تاپ می کنند، بحث حافظه داخلی و خارجی در این وسیله الکترونیکی بسیار حیاطی است. بخش قابل توجهی از فضای داخلی تبلت، به سیستم عامل و برنامه های نصب شده اختصاص می یابد.

علاوه بر این ها شما برای ذخیره فیلم ها و عکس های خود نیاز به حجم زیادی از حافظه خواهید داشت و چنانچه حافظه داخلی گوشی شما پر شود، بایستی از حافظه جانبی مجزایی برای افزایش حجم حافظه تبلت تان استفاده نمائید.

باتری تبلت

باتری تبلت

باتری و طول عمر آن یکی دیگر از موارد مهم هنگام خرید تبلت می باشد. تبلت ها بخاطر داشتن نمایگشر های بزرگ و پردازنده های چند هسته ای میزان مصرف باتری شان نسبتا بالاست. بنابراین باتری با ظرفیت بالا هم در تبلت ها جزو موارد مهم محسوب می شود.

دوربین تبلت

دوربین تبلت

در گوشی های هوشمند یکی از معیارهای مهم دوربین آن است اما در تبلت اینگونه نیست. کمتر کسی تبلت را برای استفاده از دوربین آن خریداری می کند. به همین دلیل کمپانی های مختلف تبلت هایی با دوربین نهایتا 87 مگا پیکسلی به بازار عرضه می کنند. اکثر تبلت ها با برند های مختلف از دوربین نهایتا 8 مگاپیکسلی استفاده میکنند مگر بعضی از تبلت های خاص؛

البته وجود دوربین جلو یا همان دوربین سلفی در تبلت ها برای مکالمات ویدئویی امری ضروری است و افراد موقع خرید به این نکته هم بایستی توجه نمایند.

پورت های اتصال تبلت

پورت های اتصال تبلت

پورت های ورودی برای تبلت ها امتیاز بخصوصی محسوب می شوند. داشتن پورت USB برای انتقال داده ها و متصل کردن لوازم جانبی دیگر به تبلت، بسیار کاربردی است. همچنین داشتن پورت HDMI برای متصل کردن تبلت به تلویزیون های نسل جدید هم قابلیت بسیار خوبی است که در زندگی های امروزی کاربردی است.

 تماس های تلفنی در تبلت

در ابتدای بوجود آمدن تبلت ها بسیاری از افراد از تبلت ها برای برقرای تماس های تلفنی استفاده می کردند که کمی جلوه ی خنده دار هم داشت. چرا که برخی از افراد تبلت خود را با اندازه بزرگی که داشت، کنار گوش خود قرار می دادند و مشغول مکالمه می شدند.

اما طی سالیان گذشته برخی تبلت ها حتی محل نصب سیمکارت هم ندارند یا اگر هم داشته باشند فقط برای بهرمندی از اینترنت آن مورد استفاده قرار میگیرند.

 قدرت اینترنت در تبلت ها

اتصال اینترنتی در تبلت

در دستگاه های هوشمند مانند تبلت اینترنت مبحث بسیار مهمی است زیرا بسیاری از افراد تبلت را برای وبگردی و کارهایی مرتبط با اینترنت خریداری می کنند. هنگام انتخاب باید دقت شود که تبلت چه نسلی از اینترنت را پوشش میدهد. البته امروزه اینترنت نسل چهار و پنج در بسیاری از تبلت ها ساپورت می شود.

تعمیر قطعات تبلت ها

با توجه به وضعیت اقتصادی و تحریم های کشورمان این موضوع را نیز باید در انتخاب خود در نظر بگیرید که وقتی تبلتی انتخاب می کنید، امکان خراب شدن و آسیب دیدن قطعات را هم در نظر داشته باشید و مطمئن شوید که در صورت به وجود آمدن مشکلاتی از این دست، قطعات تبلت تان به راحتی پیدا و تعمیر خواهند شد.

متاسفانه برخی از قطعات مربوط به تبلت های ارائه شده توسط بعضی از شرکت ها، در ایران موجود نیست و در صورت خراب شدن نمیتوان به راحتی تعمیرشان کرد.به همین دلیل پیشنهاد می کنیم هنگام خرید به خدمات پس از فروش تبلت تان هم توجه نمایید.

بروزرسانی تبلت ها

بروزرسانی تبلت ها

یکی دیگر از مسائلی که یک تبلت را با تبلت با برندهای دیگر متمایز می کند، بحث بروزرسانی سیستم عامل آن است. تلاش کنید تبلتی را انتخاب کنید که سیستم عاملی بروزی داشته باشد و همچنین کمپانی سازنده هم در آینده آن را در لیست بروزرسانی های جدید خود قرار دهد.

تبلت کودکان

تبلت کودکان

امروزه قشر وسیعی از کاربران و خریداران تبلت ها را کودکان تشکیل می دهند. از همین رو کمپانی های سازنده هم برای رنج سنی های مختلف، خصوصا کودکان، تبلت های مخصوص عرضه می کنند.

در این گونه از تبلت ها کودکان به کارهای از پیش تعریف شده ای محدود می شوند و امکان دستکاری قسمت های مختلف را نخواهند داشت و تنها والدین آنها با رمز عبور های تعیین شده مجاز به اعمال تغییرات و تغییر سطح دسترسی های کودک خود خواهند بود.

قیمت تبلت

مهمترین بحث را که در آخر به آن می پردازیم بحث قیمت است. با وجود تمام موارد مهمی که به آن ها پرداختیم، در نهایت بودجه شما تعیین کننده میزان گستردگی انتخاب های شما خواهد بود. طبیعتا داشتن یک آیپد فوق العاده جذاب، برای هر کسی دلنشین است. اما خرید ما رابطه مستقیمی با جیب مان دارد.

خرید تبلت

جمع بندی

با هم به تمامی نکاتی که هنگام خرید تبلت باید به آن ها توجه نمائید، پرداختیم. درنهایت این شما هستید که با توجه به بودجه و امکانات مورد نیازتان انتخاب می کنید که کدام تبلت با چه کارایی و قیمتی را خریداری کنید. اما پیشنهاد ما برای کسانیکه دوستدار تبلت ها هستند، تبلت های میان رده با اندازه کمتر از 10 اینچ است. این تبلت ها میتوانند تمام انتظاراتی که از یک تبلت دارید را برآورده کنند.

برای دیدن تبلت های موجود در فروشگاه اینترنتی مبیت، روی خرید تبلت کلیک نمائید.

اگر به نظرتان مطلب مهمی جامانده یا در مقاله به آن کم اشاره شده است، آن را با ما درمیان بگذارید تا با گنجاندن آن در مقاله، افراد دیگری که این مقاله را مطالعه می کنند هم از آن بهره مند شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا