آموزشعلم و تکنولوژی

7 روش رفع کندی سرعت مرورگر گوگل کروم در ویندوز 10 و 11

حتی با وجود اینکه ماکروسافت مروگر پیش‌­فرض خود را در سیستم‌­عامل­‌ ویندوز، مرورگر Edge قرار می­‌دهد، اما بسیاری از کاربران در سیستم خود معمولا این پیش‌­فرض را به گوگل کروم تغییر می­‌دهند. یکی از دلایل انتخاب گوگل کروم توسط بسیاری از کاربران، عملکرد بی نظیر آن است؛ با این حال، این احتمال وجود دارد تا در زمان استفاده از آن در ویندوز 10 و 11 با افت سرعت محسوسی مواجه شوید. اگر چه به راحتی نمی­‌توان علت کند شدن سرعت Google Chrome را مشخص کرد، زیرا به احتمال زیاد عوامل متعدی در ایجاد چنین مشکلی نقش دارند، اما در این مقاله سعی شده تا با بررسی اصلی‌­ترین سناریوها به شما کمک شود تا در زمان مواجه با این مشکل، به راحتی بتوانید آن را رفع نمایید.

1- راه‌­اندازی مجدد سیستم

اکثر کاربران پس از انجام کار خود با لپ‌تاپ‌ یا کامپیوتر، آن را بر روی حالت sleep قرار می­‌دهند و در زمان مراجعه مجدد به محیط ویندوز، با افت سرعت مرورگر کروم مواجه می­‌شوند؛ در چنین حالتی غالبا خاموش و روشن کردن دستگاه می­‌تواند به رفع مشکل کمک کند، برای این کار شما می­‌توانید از آیکون راه­‌اندازی مجدد (Restart) کمک بگیرید. برای این منظور ابتدا در صفحه اصلی محیط سیستم عامل روی آیکون ویندوز کلیک کنید و سپس در منویی که ظاهر می­‌گردد گزینه پاور (power) را انتخاب نمایید، در ادامه روی آیکون راه­‌اندازی مجدد (Restart) کلیک نمایید تا سیستم خاموش و روشن شود.

2- استفاده از Task Manager گوگل کروم

وقتی که مرورگر Google Chrome را باز می­‌کنید، در صفحه باز شده قسمت­‌های مختلفی مانند افزودن یک تب جدید، صفحات از پیش بارگذار شده، فولدر­بندی­‌های انجام شده و سایر موارد مشابه به چشم می­‌خورد. همانطور که شما در زمان سرچ از چندین تب مختلف در Google Chrome استفاده می‌­کنید، مرورگر حجم بیشتری از CPU سیستم شما را به خود تخصیص خواهد داد که این موضوع ممکن است افت سرعت را در پی داشته باشد؛ در این حالت شما می‌­توانید با طی کردن مراحل زیر، به کمک Task Manager داخلی Google Chrome از افت سرعت مرورگر خود جلوگیری نمایید:

مرحله 1: مرورگر کروم را باز نگه دارید و کلیدهای ترکیبی Shift + Esc را برای باز کردن Task Manager به صورت همزمان فشار دهید.

مرحله 2: زمانی که صفحه Task Manager باز شد، شما می­‌توانید وضعیت Memory footprint و استفاده از CPU مرورگر Chrome را مورد بررسی قرار دهید.

مرحله 3: اگر در زمان بررسی متوجه استفاده غیرضروری از CPU توسط مرورگر شدید، ممکن است همین موضوع باعث افت سرعت Google Chrome شده باشد؛ در چنین شرایطی در صفحه Task Manager گزینه Chrome را انتخاب نموده و در پایین صفحه روی آیکون End Process کلیک نمایید.

3- غیرفعال کردن صفحات از پیش بارگذاری شده

مرورگر Google Chrome به صورت خودکار صفحاتی که به احتمال زیاد شما بازدید خواهید کرد را به صورت صفحات ار پیش بارگذاری شده (preload pages) نمایش می‌­دهد؛ این پیش­‌بینی از طریق کوکی­‌ها که شما از قبل پذیرفته‌­اید، انجام می­‌شود و ممکن است نمایش آن­‌ها روی سرعت مرورگر شما تاثیر داشته باشد. برای غیرفعال کردن این موارد، باید مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله 1: Google Chrome را در رایانه ویندوز خود باز کنید.

مرحله 2: روی آیکون سه نقطه در بالا صفحه کلیک کنید و از منو باز شده گزینه تنظیمات (Settings) را انتخاب نمایید.

مرحله 3: به منوی Privacy and Security بروید.

مرحله 4: از بخش «کوکی‌ها و سایر داده‌های سایت» (Cookies and other site data)، گزینه «پیش بارگیری صفحات برای مرور و جستجوی سریع‌تر» (Preload pages for faster browsing and searching) را غیرفعال کنید.

گوگل کروم را ببندید و دوباره باز کنید.

4- بستن گوگل کروم به صورت کامل

اگر مرورگر Google Chrome همیشه در background ویندوز شما در حال اجرا باشد، این امکان وجود دارد که به این دلیل سرعت مرورگر شما کند شده است؛ در چنین شرایطی نیاز است تا Google Chrome را با استفاده از Task Manager به طور کامل ببندید. برای این منظور باید مراحل زیر را دنبال نمایید:

مرحله 1: کلید Windows را فشار داده و عبارت Task Manager را جستجو نمایید.

مرحله 2: Enter را بزنید تا منوی Task Manager باز شود.

مرحله 3: Google Chrome را از منوی App انتخاب نموده و در پایین صفحه روی آیکون End task کلیک نمایید.

5- پاک کردن حافظه کش گوگل کروم

درست مانند هر مرورگر دیگری، Google Chrome نیز داده‌ها و کوکی‌های بسیاری را در background خود جمع‌آوری می‌کند تا سرعت انجام برخی از کارهای خاص افزایش یابد. کاربران که دائما از مرورگر Google Chrome استفاده می­‌کنند، ممکن است در نهایت حجم زیادی از داده های کش در محیط مروگر آن­‌ها جمع آوری شده و باعث کندی مرورگر گردد. برای پاک کردن حافظه کش گوگل کروم می‌­توانید مراحل زیر را دنبال نمایید:

مرحله 1: Google Chrome را باز کنید و در بالای صفحه باز شده روی گزینه More کلیک نمایید.

مرحله ۲: از منو باز شده، گزینه ابزار بیشتر (More tools) کلیک نموده و سپس (select Clear browsing data) را انتخاب کنید.

مرحله 3: گزینه‌­های تاریخچه مرور (browsing history)، کش (cache)، کوکی­‌ها (cookies) و غیره را از منوی Advanced انتخاب کرده و روی پاک کردن داده (Clear data) در پایین صفحه کلیک کنید.

6- حذف برنامه­‌های اضافه شده به گوگل کروم

استفاده بیش از حد از افزونه های گوگل کروم، می­‌تواند سبب کند شدن سرعت این مرورگر شود. شما می‌­توانید با حذف برخی از این برنامه­‌های غیرضروری، از افت سرعت مرورگر خود جلوگیری نمایید. در این راستا، کافی است تا مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله 1: Google Chrome را باز کنید و روی منوی More کلیک نمایید.

مرحله ۲:  گزینه Extensions را از منوی More tools انتخاب کنید.

مرحله 3: افزونه های کروم را از لیست غیرفعال یا حذف نمایید.

7- بروزرسانی مرورگر گوگل کروم

اگر چه شرکت  Google به صورت منظم، ماهیانه بروزرسانی‌هایی را برای نسخه‌های Chromium خود منتشر می‌کند، اما بسیاری از کاربران عادت ندارند مرورگر کروم خود را بروزرسانی نمایند. برای این منظور شما می­‌توانید تنظیمات Google Chrome خود را باز نموده و به منوی About بروید تا آخرین نسخه Google Chrome را روی ویندوز خود نصب کنید.

اگر هیچ یک از ترفندها بالا برای رفع کندی عملکرد گوگل کروم شما موثر نبود، به احتمال زیاد زمان آن رسیده است که به دنبال یک مرورگر جایگزین برای گوگل کروم باشید. در این راستا می­‌توانید از مرورگرهای Microsoft Edge یا Firefox استفاده نمایید.

محمدعلی ابراهیمی

محمدعلی ابراهیمی هستم به هوش مصنوعی و تکنولوژی علاقه مندم و مقالاتی که در این زمنیه می‌خونم رو برای شما به ساده‌ترین شیوه ممکن می‌نویسم.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که دیدگاه خود را با ما به اشتراک گذاشتید

  1. نسخه 22 مرورگر کروم 40 تا تب باز کنید لگ نمیزنه ولی نسخه نود تا صد و هفت دو تا تب باز کنید تا لگ بزنه..چه خنده دار که کروم اینقدر ضعیفه ولی در اینده نه در گذشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا