تاریخچهعلم و تکنولوژی

با اولین گوشی پخش‌کننده mp3 آشنا شوید.

در دنیای امروز پخش فایل‌های mp3 بر روی گوشی کار چندان عجیبی به نظر نمی‌رسد. اما تا حدود 20 سال پیش کسی فکر نمی‌کرد که بتوان از گوشی برای پخش موسیقی استفاده کرد. ایجاد چنین امکانی در گوشی‌های تلفن همراه برای بسیاری از افراد جذاب بود. به‌خصوص کسانی که به ورزش با موسیقی علاقه داشتند و همراه بردن mp3 playerهای جداگانه برای آن‌ها دشوار بود. در این مقاله از سری مقاله‌های نوستالژی مبیت به سراغ اولین گوشی پخش‌کننده mp3 رفته‌ایم تا ببینیم این گوشی چطور با امکانات خود مردم زمان خود را به وجد آورده است.

چرا پخش mp3 در گوشی موبایل ویژگی مهمی است؟

اگر نگاهی به زندگی روزمره خود بیندازید، به‌طورقطع پاسخ این سوال را دریافت خواهید کرد. در طول روز ما برای پخش انواع فایل‌های mp3 از گوشی تلفن همراه خود استفاده می‌کنیم. از پخش موسیقی هنگام کار و ورزش بگیرید تا پخش فایل‌های صوتی ضبط‌شده کلاس‌ها، همگی فایل‌های mp3 هستند که توسط گوشی شما پخش می‌شوند.

حال تصور کنید که گوشی تلفن همراه هیچ‌گاه چنین ویژگی نداشت. در این صورت شما مجبور بودید برای گوش دادن به یک موسیقی ساده هزینه اضافه‌تری بپردازید و یک mp3 player تهیه کنید. علاوه بر این باید آن را همه‌جا همراه خود می‌بردید و اگر فراموش می‌کردید دیگر نمی‌توانستید به فایل‌های صوتی موردنیازتان دسترسی پیدا کنید. به‌علاوه باید همواره مراقب میزان شارژ دستگاه mp3 player نیز می‌بودید و اگر شارژر آن را در طول سفر فراموش می‌کردید، هیچ راهی به‌جز تحمل شرایط یا خرید یک محصول جدید نداشتید.

گوشی موبایل سونی CMD Z5، اولین گوشی پخش‌کننده mp3

در سال 2000 شرکت سونی با عرضه اولین گوشی پخش‌کننده mp3 مشتریان زیادی را برای خرید گوشی جدید خود به سمت بازارها کشاند. این گوشی تا مدت‌ها یکه‌تاز بازار بود و باوجوداینکه مدت‌ها از زمان توقف تولید آن می‌گذرد، هنوز هم مشتریان خود را دارد و در برخی فروشگاه‌ها پیدا می‌شود. در ادامه برخی از مشخصات اولین گوشی پخش‌کننده mp3 را که توسط شرکت سونی عرضه شد بیان می‌کنیم.

گوشی سونی CMD Z5 از انواع گوشی‌های دکمه‌دار است که بر روی صفحه‌کلید آن درب کوچکی تعبیه‌شده است. مشخصات طراحی این گوشی نسبت به زمان عرضه کاملا مناسب است. چراکه در آن زمان کمتر گوشی با ابعاد 88 در 49 در 21 میلی‌متر با وزن 82 گرم عرضه می‌شد. گوشی جدید و منحصربه‌فرد سونی با رنگ‌های بدنه نقره‌ای، آبی و مشکی عرضه می‌شد و صفحه‌نمایش آن از نوع shades 4 بوده و دارای اندازه 96 در 72 پیکسل بود.

در سال‌هایی که گوشی سونی عرضه شد توقعی نمی‌رفت که بتوان آن را به اینترنت متصل کرد. بنابراین سازندگان این گوشی نیز تلاش چندانی برای قرار دادن این ویژگی در سونی نکرده و تنها از ماژول GSM 900 یا GSM 1800 برای قرار دادن سیم‌کارت و ایجاد شبکه 2G استفاده کردند.

این گوشی هیچ‌یک از امکانات ارتباطی GPRS، HSCSD، EDGE، 3G، شبکه بی‌سیم، بلوتوث و مادون‌قرمز را نداشت و تنها امکان برقراری تماس صوتی از طریق آن وجود داشت. خواندن این مطالب شاید برای مایی که اکنون این امکانات را به‌عنوان حداقل امکانات یک گوشی تلفن همراه می‌شناسیم کمی عجیب باشد. اما در آن زمان سونی با عرضه گوشی CMD Z5 شگفتی آفرید.

بررسی حافظه و امکانات صوتی

گوشی سونی CMD Z5 اسپیکر نداشت و شما نمی‌توانستید هنگام برقراری تماس صوتی تلفن را بر روی بلندگو قرار دهید. اما در عوض این گوشی ویبره و صدای بلندی داشته و از آهنگ زنگ‌های مونوفونیک بهره می‌برد. بنابراین به‌راحتی می‌شد صدای زنگ آن را شنید. همچنین بلندگوهای قوی این گوشی فایل‌های mp3 را با قدرت خوبی پخش می‌کردند و شما می‌توانستید در محل‌های مختلف به‌راحتی صدای در حال پخش را تشخیص دهید.

گوشی سونی CMD-Z5

انتظار داشتن دوربین از گوشی که در سال 2000 عرضه‌شده کمی عجیب است. چراکه در این زمان تنها سه سال از عرضه اولین گوشی دوربین‌دار می‌گذشت و بسیاری از شرکت‌های بزرگ هنوز ترفندهای قرار دادن دوربین در گوشی و اتصال آن به دیگر اجزای آن را نمی‌دانستند. به همین دلیل سونی CMD Z5 نیز مشابه بسیاری از هم سن و سالان خود دوربینی نداشته و عکسی برای شما ثبت نمی‌کند.

بررسی امکانات مختلف

گوشی سونی CMD Z5 به شما امکان ارسال پیام کوتاه و ایمیل را می‌داد. این گوشی بر روی خود از مرورگر WAP استفاده می‌کرد و با توجه به این‌که از شبکه 2G پشتیبانی می‌کرد می‌توانستید از آن برای اتصال به اینترنت نیز استفاده کنید. این گوشی رادیو، GPS و ماشین جاوا بر روی خود نداشت. در مقابل امکانات دیگری نظیر ساعت، آلارم و دو بازی 2 clay pigeon shooting و fishing بر روی آن قرار داشت. همان‌طور که از عنوان این متن انتظار می‌رود نیز مهم‌ترین مشخصه آن قابلیت پخش فایل‌های mp3 بود. ویژگی که باعث شد این گوشی سونی نام خود را در تاریخ ثبت کند.

باتری این گوشی از نوع باتری استاندارد لیتیوم آهن 500 میلی‌آمپر ساعتی بوده و بسته به میزان کارکرد، زمان آماده‌باش آن از 50 تا 180 ساعت متفاوت بود. این باتری برای صحبت کردن نیز حدود 4 تا 6 ساعت به شما جواب می‌داد.

سخن پایانی

شرکت سونی با عرضه گوشی CMD Z5 خدمت بزرگی به استفاده کنندگان نسل قدیم و جدید گوشی‌های تلفن همراه کرد. چراکه قابلیت پخش فایل‌های mp3 در حال حاضر برای بسیاری از ما کاربرد دارد و افراد زیادی هستند که این قابلیت را به‌عنوان یکی از قابلیت‌های حیاتی گوشی می‌شناسند. به ‌علاوه قرار دادن این قابلیت بر روی تلفن همراه ما را از خرید و همراه بردن دستگاه‌های جداگانه دیگر بی‌نیاز کرد.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا