دوربینراهنمای خرید

معرفی دوربین بریج و مقایسه آن با دوربین DSLR

دوربین Bridge در واقع یک دوربین با لنز ثابت می‌باشد که می‌توان از آن برای گرفتن عکس‌های معمولی و نیمه حرفه‌ای استفاده کرد؛ این دوربین، ترکیبی از یک بدنه سبک با دوربین DSLR است که ویژگی‌های خاص خود را دارد. از اصطلاح Bridge اغلب به جای مگا زوم، سوپر زوم یا زوم فوق‌العاده استفاده می‌شود، زیرا اکثر مدل‌های این دوربین، لنزهایی با برد زوم فوق‌العاده بالا دارند. اما برخی مدل‌ها با برد زوم متوسط یا حتی کوتاه نیز در بازار یافت می‌شود. بدنه دوربین کاملا مشابه با دوربین‌های DSLR می‌باشد و همین موضوع سبب شده تا بسیاری از افراد، این دو دوربین را با هم اشتباه بگیرند. در این مقاله سعی شده تا با بیان و مقایسه ویژگی‌ها دوربین بریج با DSLR تفاوت و کاربرد این دو مدل تشریح شود.

تفاوت دوربین Bridge و DSLR

مهم‌ترین تفاوت بین Bridge و DSLR، در لنز آن‌ها است. لنز دوربین‌های DSLR قابل تعویض می‌باشد و این امکان را برای عکاسان به وجود می‌آورد تا بتوانند بین یک لنز 35 میلی‌متری با زاویه باز یا لنزهای مخصوص زوم سوئیچ کنند؛ این قابلیت سبب می‌شود تا برای سوژه‌های مختلف، مناسب‌ترین تجهیزات عکس‌برداری انتخاب شود. اما دوربین بریج دارای یک لنز ثابت است که به صورت کامل به بدنه دوربین، متصل شده و غیرقابل تعویض می‌باشد؛ بسیاری از افراد از این ویژگی به عنوان یک نقطه ضعف یاد می‌کنند، اما با توجه به زمینه‌ای که برای آن طراحی شده، از جمله قابلیت زوم فوق‌العاده بالا، نمی توان از این موضوع به عنوان یک ضعف یاد کرد. لنز ثابت دوربین بریج در اکثر اوقات می‌تواند 400 تا 600 میلی‌متر بزرگنمایی کند که بیشتر از قابلیت زوم لنزهای DSLR می‌باشد.

کنترل‌پذیری

یکی دیگر از تفاوت‌های عمده DSLR و Bridge، کنترل‌پذیری آن‌ها است. DSLR در کنار کنترل‌های اتوماتیک، طیف وسیعی از کنترل‌های دستی را نیز انجام می دهد و به نحوی اکثر قابلیت‌های آن از جمله دیافراگم، سرعت شاتر، فوکوس و سایر موارد دیگر، قابل تنظیم می‌باشند. از دیدگاه عکاسان حرفه‌ای، این حد از کنترل روی قابلیت‌های دوربین، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا یک عکس دقیق از سوژه انتخابی خود ثبت کنند؛ هر چند که باید دانش کافی در این زمینه وجود داشته باشد. این در حالی است که دوربین‌های Bridge، تنها از برخی کنترل‌ها پشتیبانی می‌کنند و اکثرا قابلیت‌های کنترل یک دوربین DSLR را ندارد. اگر چه در نگاه اول این موضوع یک عیب بزرگ برای دوربین به حساب می‌آید، اما داشتن میزان قابل قبولی از کنترل‌ها و اتوماتیک بودن بیشتر قابلیت‌های آن، سبب شده تا این دوربین به یک ابزار ساده و خودکار تبدیل شود و از سردرگم شدن عکاسان تازه کار جلوگیری نماید.

محدودیت‌های دوربین Bridge

دوربین بریج

دوربین های بریج محدودیت های دیگری نیز دارند؛ به عنوان مثال قابلیت زوم در این مدل از دوربین ها بسیار زیاد می‌باشد اگر چه در نگاه اول ممکن است این ویژگی توجه شما را به خود جلب کند، اما آنقدر هم که به نظر می‌رسد، کاربردی نیست. هر چه زوم یک لنز بیشتر باشد، از ثبات دوربین کاسته می‌شود. هر چند که بسیاری از تولیدکنندگان دوربین Bridge سعی کرده‌اند تا با افزودن ویژگی‌هایی مانند قابلیت ضد لرزش، با این مشکل مقابله نمایند، اما با این حال وقتی با لنز دوربین روی یک سوژه زوم شود، این امکان وجود دارد تا تصویر کمی تار به نظر برسد و یا حداقل نویز بیشتری نسبت به حالت عادی داشته باشد. چنین مشکلی سبب می‌گردد تا تغییرات رنگی نادرستی در سطح پیکسل‌های دوربین به وجود آید. برای جلوگیری از این مشکل استفاده از سه پایه است، اما باید توجه کرد که این کار، مسئله را به صورت کامل حل نخواهد کرد.

از دیگر محدودیت‌های دوربین Bridge، عدم امکان ویرایش عکس‌های گرفته شده، به وسیله نرم افزار فتوشاپ یا سایر نرم افزارهای ویرایش تصویر است؛ زیرا اکثر این دوربین ها قابلیت ثبت تصاویر با فرمت RAW را ندارند، فرمتی که امکانات بسیار خوبی برای ویرایش تصاویر را ایجاد می‌کند. در عوض، این دوربین غالبا تصاویر را با JPEG ذخیره می کند، فرمتی که با فشرده‌سازی و حذف برخی از پیکسل‌های بی‌اهمیت، اندازه تصویر را کاهش می‌دهد.

قابلیت‌های دوربین بریج

اگر چه دوربین‌های Bridge برای عکاسان حرفه‌ای مناسب نیستند، اما یک گزینه بسیار مناسب برای عکاسان معمولی یا مبتدی می‌باشند؛ به عنوان مثال، اکثرا قابلیت فیلم‌برداری HD و میکروفون فوق‌العاده عالی استریو دوگانه برای ضبط ویدئو دارند. همچنین وجود یک قاب LCD بزرگ که می‌تواند تصاویر گرفته شده را با یک وضوح مناسب نمایش دهد، یک قابلیت جالب است که به شما این امکان را می‌دهد تا عکس گرفته شده را در همان لحظه مشاهده کنید.

قیمت Bridge Camera غالبا کمتر از قیمت دوربین‌های DSLR رده بالا است، اما برخی از مدل‌های این دوربین قیمت بسیار زیادی دارند. در مجموع، می‌توان گفت که به طور متوسط قیمتی بین دوربین‌های معمولی و رده بالا دارند. اما از آنجا که نیازی به خرید لنز اضافی برای بریج نیست، این دوربین نسبت به DSLR مقرون به صرفه‌تر می‌باشد، زیرا کاربران دوربین DSLR باید لنزهای مختلفی را برای اهداف گوناگون خریداری کنند که این لنزها اغلب به اندازه خود دوربین و یا حتی بیشتر از آن قیمت دارند.

دوربین بریج برای چه کسانی مناسب است؟

این احتمال وجود دارد که عکاسان حرفه‌ای این دوربین‌ را به دلیل نداشتن تنظیمات دستی کافی و محدودیت‌هایی که فرمت‌ ذخیره‌سازی فایل عکس ایجاد می‌کند، انتخاب نکنند زیرا در اکثر مواقع این دسته از عکاسان، به دنبال کنترل بیشتر روی تصاویر نهایی می‌باشند؛ اما استفاده از این نوع دوربین برای کاربران عادی که تنها برای سرگرمی عکس می‌گیرند و یا عکاسان مبتدی که تازه اقدام به یادگیری عکس‌برداری کرده‌اند، می‌تواند یک گام رو به جلو در جهت ارتقاء کیفیت تصاویر ثبت شده توسط آن‌ها باشد. در واقع دوربین‌های بریج، به عکاسان اجازه می‌دهند تا با تنظیمات بسیار کم، فاصله کانونی یک عکس را تنظیم کنند و بتوانند به راحتی یک عکس بسیار عالی را به ثبت برسانند.

محمدعلی ابراهیمی

محمدعلی ابراهیمی هستم به هوش مصنوعی و تکنولوژی علاقه مندم و مقالاتی که در این زمنیه می‌خونم رو برای شما به ساده‌ترین شیوه ممکن می‌نویسم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا