ترفندهادانستنی موبایل

چطور بفهمیم گوشی موبایل هک شده است؟ (13 نشانه)

از کجا بفهمیم گوشی موبایل هک شده

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های ارتباطی، هک شدن گوشی‌ها کار غیرممکنی نیست و حالا دیگر این مسئله روز به روز جدی‌تر نیز خواهد شد. یکی از کابوس همیشگی دارندگان گوشی‌ هوشمند سرقت اطلاعات و اخاذی کردن به واسطه این اطلاعات است. اما چطور باید متوجه بشویم که گوشی ما هک شده است و علائم عمومی‌و خصوصی هک شدن گوشی کدام هستند؟ و چطور باید از هک شدن احتمالی گوشی و به سرقت رفتن اطلاعات‌های خود جلوگیری کنیم؟ در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا 13 نشانه از هک شدن احتمالی گوشی‌ها را برای شما معرفی کنیم و روش‌های کاربردی برای جلوگیری از آن‌ها را به شما آموزش دهیم.

چرا گوشی‌های ما هک می‌شوند؟!

با پیشرفت‌هایی که امروزه در زمینه تکنولوژی و فناوری اطلاعات صورت گرفته امکان هک و سرقت اطلاعاتی هر وسیله‌ای که در این زمینه فعال هست وجود دارد. هکر‌ها با اهداف گوناگونی ممکن است گوشی یا تبلیت شما را هک کنند ولی اغلب به دنبال اطلاعات شخصی شما از جمله عکس‌ها و اطلاعات بانی شما هستند. فرض کنید شما هم اطلاعات حیاتی و شخصی در گوشی خود داشته باشید و هکر بتواند به آن اطلاعات دست پیدا کند حالا تکلیف چیست؟ هک گوشی ممکن است برای ردیابی موقعیت و یا اخاذی انجام گیرد. پس خیلی مهم و ضروری است که دنبال راهی باشیم که بفهمیم گوشی ما هک شده است یا نه؟

تنها خبر خوبی که در هک شدن وجود دارد این است که هک همیشه نشانه‌هایی از خود به جا می‌گذارد که با دانستن به موقع این نشانه‌ها می‌توان از سرقت اطلاعات جلوگیری کرد و یا حداقل زودتر وارد عمل شد و پیش از رسیدن هکر به اطلاعات حساس ارتباط هکر با گوشی خود را قطع کرد. در ادامه این مطلب 13 نشانه هک شدن گوشی را برای شما معرفی می‌کنیم که این نشانه‌ها ممکن است هم به صورت نرم‌افزاری باشند و هم سخت افزاری، با ما همراه باشید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن موبایل

نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن موبایل

پیش از هر چیزی علائم نرم‌افزاری هک موبایل را بررسی می‌کنیم. هک نرم‌افزاری ربطی به سخت افزار موبایل شما ندارد و فقط مربوط به نرم‌افزار‌های نصب شده و دیگر موارد این چنینی است

  1. کندی بیش از اندازه عملکرد گوشی

کندشدن عملکرد موبایل یا تبلت یکی از علائم هک شدن گوشی و احتمال به سرقت رفتن اطلاعات می‌باشد. در واقع کند شدن سرعت گوشی همیشه نشانه هک نیست و در بیشتر مواقع به دلیل حجم زیاد اطالاعات ذخیره شده و پر شدن حافظه گوشی یا تبلت رخ می‌دهد و این یک اتفاق معمول است. کند شدن سرعت عملکرد موبایل زمانی نگران کننده است که به طور ناگهانی رخ بدهد و همچنین شدت کندی زیاد باشد.

به عنوان مثال شما صبح با آسودگی کامل از گوشی خود استفاده می‌کردید و مشکل خاصی وجود نداشت ولی بعد از نصب یک نرم افزار به طور چشم‌گیری سرعت گوشی شما کاهش پیدا کند که در این مواقع باید مسئله هک شدن گوشی خود را جدی بگیرید.

2.    دریافت و ارسال پیامک‌های خودکار و ناآشنا

دومین علائم هک گوشی و تبلت ارسال و دریافت پیام‌های عجیب و ناآشنا است. در باره ارسال پیامک مسئله کاملا روشن است در صورتی که شما متوجه شدید گوشی شما به صورت اتوماتیک به هر شماره‌ای پیام ارسال می‌کند مطمئن شوید که این امر کاملا مشکوک بوده و نشان دهنده وجود یک عامل مخرب در گوشی شما است. در دریافت پیامک‌ها هم باید حواستان جمع باشد که آیا پیام‌های دریافتی فقط پیام‌های صرفا تبلیغاتی هستند یا از مخاطبین آشنا ارسال می‌شوند و دارای چه محتوایی هستند در صورتی که با پیام‌های عجیب با محتوای غیرقابل مفهوم مواجه شدید که از شماره‌های ناشناس ارسال می‌شوند باید نسبت به هک شدن گوشی خود نگران شوید.

3.   نصب خودکار نرم‌افزار یا برنامه‌های عجیب بر روی گوشی

نصب شدن خودکار برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های ناآشنا بر روی موبایل یا تبلت یکی از مهمترین علائم هک شدن گوشی شما می‌باشد. بر اساس عملکرد سیستم‌های عامل گوشی‌ها به برنامه‌ها اجازه نمی‌دهد که بدون تایید کاربر نصب شوند بنابرین اگر با چنین مسئله‌ای مواجه شدین بدانید که با مشکل اساسی مواجه شده‌اید. در صورتی که با همچین برنامه‌ای برخورد کردید خیلی سریع برنامه را بررسی کنید و در صورت مشکوک بودن آن را سریعا حذف فرمایید تا از سرقت احتمالی اطلاعات جلوگیری کنید. بنا بر موارد که گفته شد نصب خودکا برنامه‌ها را جدی بگیرید.

  1. افزایش بی دلیل مصرف اینترنت

بیشتر وسیله‌هایی که برای هک گوشی و تبلت استفاده می‌شود از اینترنت استفاده می‌کنند یعنی برای انتقال اطلاعات از اینترنت استفاده ‌کنند. بنابرین در صورت هک شدن گوشی شما میزان حجم مصرفی اینترنت اقزایش می‌یابد چرا که اطلاعات برای انتقال از دیتای شما استفاده می‌کنند. پس در صورتی که احساس کردید مصرف دیتای گوشی خیلی بیشتر از مصرف دیتای شما می‌باشد به دنبال یک اپلیکشن بگردید که جدیدا بر روی گوشی شما نصب شده و اطلاعات شما را به صورت نامحسوس منتقل می‌کند.

  1. مصرف شارژ سیم کارت و یا نجومی‌شدن قبض‌های سیم‌کارت‌های دائمی

ممکن است بدون اینکه از گوشی خود استفاده کنید اعتبار گوشی شما کاهش پیدا کند و در ادامه متوجه شوید که یک سری پیامک ناآشنا به صورت خودکار رد و بدل شده است بنابرین مطمئن باشید که گوشی شما هک شده است و خیلی سریع برای آن چاره‌ای پیدا کنید. بنابرین همیشه باید حواستان به نحوه مصرف اعتبار سیم‌کارت خودتان باشد که به صورت ناگهانی و بدون دلیل منطقی کم شده باشد.

  1. نمایش پیام‌های پاپ آپ و تبلیغاتی عجیب

اگر اخیرا گوشی شما پیام‌های تبلیغاتی و پاپ‌اپ‌های عجیب نمایش می‌دهد باید بدانین که این بخاطر نصب یک نرم افزار مخرف است که به تازگی نصب کرده اید باید نرم افزار را شناسایی کرده و برای حذف سریع‌تر آن اقدام کنید. خیلی از نرم‌افزارهای به ظاهر کاربردی یک کد مخرب در درونشون تعبیه شده بود که هر چند ساعت یک بار کاربر را به یک کانال تلگرامی‌دعوت می‌کرد. با توجه به توضیحات فوق در صورت دیدن همچین مسئله‌ای خیلی زود برنامه‌های اخیر نصب شده را بازبینی کنید.

  1. ذخیره خودکار ایمیل‌های ارسالی در پوشه اسپم

اگر ایمیل‌های ارسال شما به صورت اتوماتیک در پوشه اسپم ایمیل دیگران ذخیره می‌شود این می‌تواند یکی از نشانه‌های هک شدن گوشی یا تبلت شما باشد. با توجه به اینکه ایمیل‌های شما برای کاربر دیگر به صورت اسپم تشخیص داده می‌شوند می‌تواند به این دلیل باشد که گوشی شما هک شده و ایمیل‌های ارسالی از گوشی شما دارای یک کد مخرب می‌باشند که توسط هکر گنجانده می‌شود تا به دستگاه مخاطبین شما نفوذ کند بتابرین در صورت مشاهد شدن این موضوع به مسئله هک شدن گوشی خود مشکوک شود.

  1. باز شدن سایت‌های ناخواسته به صورت خودکار

وقتی گوشی شما به بصورت اتوماتیک وب سایت‌های عجیب باز می‌کند این می‌تواند دلیلی بر هک شدن باشد چرا که خیلی از هکرها با استفاده از کدهای مخربی که پس از هک مرورگر گوشی فعال می‌کنند باعث باز شدن و هدایت آن به سمت سایت‌های عجیب می‌شوند. در اغلب موراد این عمل پس از نصب یک نرم افزار خاص صورت می‌گیرد تا با باز کردن سایت‌های مورد نظر بتواند عمل هک خود را کامل کند. بنابرین پس از مشاهده همچین عملی خیلی زود عامل آن را پیدا کرده و مشکل گوشی را برطرف کنید.

  1. کارنکردن بعضی از نرم‌افزارها و تغییر زبان مرورگر

یکی دیگر از علائم هک شدن موبایل شما تغییر زبان مرورگر می‌باشد. از آنجایی که در دنیای جهانی اینترنت هکر می‌تواند هر شخصی در دنیا باشد بنابرین با فعال سازی یک سری پروکسی‌ها و گذرگاه‌های اینترنتی زبان مرورگر شما را عوض کند و همچنین با فعال سازی یک سری از پروکسی‌های خاص ممکن است نرم افزارهای گوشی شما دیگر کار نکند، بنابراین در صورت مواجه شدن با همچین مسئله‌ای احتمال هک شدن گوشی خود را نیز در نظر بگیرید.

نشانه‌های سخت‌افزاری هک شدن گوشی :

در ادامه به بررسی علائمی‌می‌پردازیم که بدون باز کردن صفحه گوشی نیز قابل تشخیص باشند مثل روشن و خاموش شدم گوشی و عملکرد باطری

  1. اتمام سریع شارژ گوشی

تخلیه سریع باطری از عواملی است که نمی‌تواند با اطمینان به هک شدن اشاره داشته باشد چرا که در خیلی از موارد به دلیل کیفیت پایین باطری‌ها ممکن است به وجود آید اما گاهی نشانه‌هایی وجود دارد که می‌تواند یکی از علائم قطعی هک شدن را تایید کند. در صورتی که شارژ گوشی به طور ناگهانی و به شکل مشکوکی تمام شود در صورتی که قبلا این اتفاق رخ نداده باشد می‌تواند یکی از نشانه‌های هک باشد. چرا که پس از هک شدن گوشی یک سری اطلاعات بدون نمایش منتقل می‌شود در نتیجه باطری گوشی سریع‌تر از موعد ممکن است خالی شود پس در چنین مواقعی احتمال هک شدن را جدی بگیرید.

  1. داغ شدن بدون دلیل موبایل یا تبلت

داغ شدن بی دلیل گوشی نیز می‌تواند یکی از نشانه‌های هک شدن باشد. داغ شدن گوشی در هنگام بازی یا باز بودن یک برنامه گرافیکی سنگین معمول است اما اگر گوشی بدون دلیل شروع به داغ کردن کند باید احتمال هک شدن گوشی را جدی گرفت. زمانی که گوشی هک شده باشد ممکن است هکر بخواهد بدون نمایش اطلاعات در صفحه گوشی داده‌هایی جا به جا کند که این باعث کاهش سرعت عملکردی گوشی و همچنین مصرف بیش از اندازه اینترنت و در نتیجه داغی گوشی می‌شود بنابراین با برخورد با موارد مشابه زودتر دست به کار شوید.

  1. خاموش و روشن شدن بی دلیل گوشی

یکی دیگر از علائم هک شدن خاموش و روشن شدن بی دلیل گوشی شماست. در صورتی که گوشی شما بی دلیل روشن و خاموش می‌شود می‌تواند یکی از نشانه‌های هک باشد.

  1. وجود نویز و پارازیت در تماس‌ها

در بعضی از موارد دیده شده است که وجود بدافزارهایی که ممکن است برای جاسوسی و یا ضبط مکالمات بر روی گوشی شما نصب شده‌اند باعث ایجاد نویز و پارازیت‌های عجیبی روی مکالمات شوند. در صورت مواجه با نویز و پارازیت بر روی تماس‌های خود نگران هک گوشی خود شوید.

جلوگیری از هک شدن گوشی:

جلوگیری از هک شدن گوشی:

باید توجه داشته باشید که وجود یکی از علایم به صورت خفیف نشانه قظعی هک شدن نیست در صورتی که چندین علامت از موارد فوق را به صورت جدی در گوشی خود مشاهده کردید به کارشناس تخصصی تعمیر گوشی مراجعه کنید.

در ادامه چندین روش ساده برای جلوگیری از هک به شما آموزش می‌دهیم با ما همراه باشید:

  1. آپدیت مداوم سیستم‌عامل
  2. نصب نکردن اپلیکیشن‌های مشکوک
  3. استفاده از آنتی‌ویروس مطمئن
  4. وصل نشدن به وای‌فای‌های بدون پسورد
  5. خاموش کردن بلوتوث در موارد غیرضروری

با رعایت نکات ساده فوق می‌توانید کار هکرها را برای هک گوشی سخت‌تر کنید.

در این مقاله 13 علامت از علایم هک شدن گوشی و تبلت بیان شد و دلیل هر کدام را برای شما شرح دادیم، شما نیز اگر نشانه‌های دیگری از هک شدن موبایل می‌شناسید با ما در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا