اخبارفناوری

رونمایی از چهار چیپست جدید اسنپ دراگون برای گوشی‌های میان رده

کوالکام به تازگی از چهار چیپست جدید رونمایی کرده است که از این میان دو چیپست کاملا جدید هستند و دو چیپست، نسخه پلاس تراشه‌های فعلی به شمار می‌روند. در این تولیدات، تمرکز بیشتر بر روی اتصال 5G است؛ هرچند گزینه‌های جدیدی هم برای برطرف کردن نیازهای 4G وجود دارد. همچنین سه مورد از میان این چهار تراشه، از یک فناوری 6 نانومتری مدرن و نسبتا ارزان‌قیمت استفاده می‌کنند.

اسنپ دراگون 778G پلاس

تراشه اسنپ دارگون 778G یکی از تراشه‌های محبوب در میان گزینه‌های موجود برای گوشی‌های میان رده به شمار می‌رود. انتظار می‌رود که نسخه پلاس این تراشه هم بتواند موفقیت خوبی را به دست آورد. همان‌طور که گفتیم در ساخت 778G+ از معماری 6 نانومتری استفاده شده و برای دستیابی به سرعت کلاک بالاتر، اصلاح شده است.

هسته Kyro 670 Prime این تراشه با سرعت 2.5 گیگاهرتز کار می‌کند. علاوه بر این پردازنده گرافیکی Aderno 642L هم تقویت شده و نوید 20 درصد بهبود عملکرد را می‌دهد. بقیه موارد مانند نسل قبلی است؛ بنابراین می‌توان گفت مودم این تراشه از نوع X53 5G است که برای دستیابی به سرعت 3.7 گیگابایت بر ثانیه بهینه شده است.

اسنپ دراگون 695

اسنپ دراگون 695 را می‌توان ادامه دهنده راه Snapdragon 690 دانست که از شبکه mmWave 5G پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل انتظار می‌رود که این تراشه در بین اپراتورهایی که شبکه‌های امواج رادیویی خود را تبلیغ می‌کنند؛ بسیار محبوب شود. اما عملکرد این تراشه هم تا حد زیادی ارتقا پیدا کرده است.

اسنپ دراگون 695 عملکرد CPU را تا 15 درصد و عملکرد GPU را تا 30 درصد بهبود بخشیده است. این موضوع به دلیل ارتقا هسته‌های CPU جدید از Kyro 560 به Kyro 660 است و استفاده از پردازنده گرافیکی Aderno 619 به جای L619 است.

یکی دیگر از بخش‌های عمده‌ای که در این تراشه ارتقا پیدا کرده است؛ استفاده از معماری 6 نانومتری به جای 8 نانومتری است که توانسته بهره‌وری انرژی را تا حد زیادی بهبود ببخشد.

اسنپ دراگون 680

اسنپ دراگون 680 دارای مودم 4G LTE است که بیشتر در گوشی‌های پایین رده استفاده می‌شود. در این تراشه ویژگی‌های قدیمی و جدید کاملا با هم ترکیب شده‌اند. برای مثال در ساخت آن از معماری 6 نانومتری استفاده شده است. با این حال هسته‌های CPU از نوع Kyro 265 قدیمی هستند. به علاوه پردازنده گرافیکی هم از نوع Aderno 610 است.

البته این تراشه هم ویژگی‌های منحصر به خود را دارد. برای مثال دوربین‌ها توسط یک ISP سه گانه تغذیه می‌شوند که در گوشی‌های میان رده و اقتصادی به ندرت به کار می‌رود؛ زیرا مختص گوشی‌های رده بالا است. با استفاده از این امکان چیپست می‌تواند همه داده‌های تصویری به دست آمده از سه دوربین را به‌طور همزمان پردازش کند.

اسنپدراگون 480 پلاس

اسنپ دراگون 480 اصلی نخستین چیپست سری 400 کوالکام با مودم 5G بود که در گوشی‌های میان رده 5G به کار گرفته شد. به نظر می‌رسد که نسخه پلاس این تراشه سرعت بیشتری داشته باشد.

اسنپ دراگون 480 پلاس یک تراشه 8 نانومتری با هسته‌های CPU نسبتا قدیمی از نوع Kyro 460 و پردازنده گرافیکی Aderno 619 است. با این حال هسته‌های کنونی CPU با فرکانس 2.2 گیگاهرتز کار می‌کنند که نسبت به نسل قبلی 0.2 گیگاهرتز بهبود داشته است. به علاوه عملکرد پردازنده گرافیکی هم ارتقا یافته است.

این تراشه می‌تواند نمایشگرهای 1080 پیکسلی با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز را پشتیبانی کند. به علاوه اسنپ دراگون 480+ از هر دو شبکه sub-6 و mmWave 5G پشتیبانی می‌کند.

برای قضاوت درباره این چهار تراشه، باید منتظر نتایج واقعی باشیم. اما به نظر می‌رسد که اسنپ دراگون 680 انرژی نسبتا زیادی را مصرف کند؛ در حالی که 480 پلاس سرعت بیشتری را ارائه خواهد داد.

نکته مهم دیگر این است که قیمت هر چیپست می‌تواند معیار اصلی در انتخاب سازندگان گوشی‌های میان رده از بین گزینه‌های موجود باشد. از این میان نوکیا به اسنپ دراگون 480 پلاس ابراز علاقه کرده و Oppo اسنپ دراگون 695 را به عنوان تراشه گوشی‌های آینده خود انتخاب کرده است. این در حالی است که شیائومی اعلام کرده که احتمالا از Snapdradon 778G+ در گوشی‌های خود استفاده خواهد کرد.

هنوز مشخص نیست که چه زمانی می‌توانیم شاهد ظهور گوشی‌های هوشمند با این چیپست‌های جدید باشیم. مدل‌های پلاس احتمالا همان سخت‌افزار را پشتیبانی می‌کنند؛ به همین دلیل انتظار می‌رود که به زودی در گوشی‌های هوشمند استفاده شوند. به علاوه شرکت‌های دیگر مانند موتورولا، ویوو و آنر هنوز درباره این تراشه‌ها نظری نداده‌اند و مشخص نیست که چه تصمیمی برای گوشی‌های آینده خود خواهند گرفت.

منبع: gsmarena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا