اخبارفناوری

انتشار جزئیات اولین تراشه اسنپ دراگون 8cx Gen 3 برای لپ‌تاپ‌های جدید

شرکت کوالکام در روز گذشته طی رویدادی از جدیدترین و قدرتمندترین تراشه خود یعنی اسنپ دراگون 8 نسل 1 رونمایی کرد. حال با گذشت چند ساعت گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد شرکت کوالکام در حال کار بر روی پلتفرم‌های جدیدی است که ویژگی‌های منحصربه‌فردی خواهد داشت. آنچه مشخص است، این است که شرکت کوالکام بر روی طراحی و تولید دو تراشه تمرکز کرده که یکی از آن‌ها پرچمدار خواهد بود و دیگری برای دستگاه‌های میان رده و مقرون‌به‌صرفه استفاده خواهد شد.

از طرفی گفته می‌شود این تراشه‌ی جدید که اسنپ دراگون 8cx Gen 3 نام دارد، اولین تراشه 5 نانومتری خواهد بود که برای لپ‌تاپ‌های Windows-on-ARM استفاده می‌شود. این پردازنده مرکزی یک چیپست رده بالا است که عملکرد لپ‌تاپ را به بهترین شکل ممکن کنترل خواهد کرد. در حال حاضر شرکت کوالکام هنوز به‌طور ویژه اطلاعات سخت‌افزاری این تراشه را منتشر نکرده و ما نمی‌دانیم این پردازنده مرکزی چند هسته پردازشی دارد. هرچند گفته می‌شود این چیپست اولین تراشه 5 نانومتری در سراسر دنیا است که در دستگاه‌های ویندوزی به کار می‌رود.

اسنپ دراگون 8cx Gen 3

این در حالی است که تراشه‌های اصلی 8cx و GEN 2 هردو با تکنولوژی ساخت 7 نانومتری ساخته می‌شود. البته شرکت کوالکام ادعا می‌کند که تراشه جدیدش 85 درصد افزایش عملکرد چند هسته‌ای را در مقایسه با نسل قبلی خود ارائه می‌دهد.  علاوه بر این، در بخش گرافیکی نیز 60 درصد افزایش عملکرد خواهد داشت. همچنین گفته می‌شود NPU ارتقا یافته و اکنون بیش از 29، TOPS را ارائه می‌دهد، یعنی سه برابر آنچه تراشه قبلی می‌توانست کنترل کند. تمامی موارد گفته شده به‌طور مستقیم بر روی کاهش مصرف برق تاثیر می‌گذارند. ازاین‌رو کوالکام می‌گوید می‌توان از این فناوری در طراحی‌های بدون فن استفاده کرد.

شرکت کوالکام در ساخت تراشه اسنپ دراگون 8cx Gen 3، تلاش کرده تا انرژی ذخیره‌شده در باتری لپ‌تاپ تا چند روز نیز بتواند نیاز کاربران را تامین کند. البته این مورد به مشخصات هر لپ‌تاپ نیز وابسته است. بر اساس گزارش‌ها این تراشه به بسیاری از پیشرفت‌های تراشه‌های مخصوص تلفن همراه مانند مودم‌های پیشرفته مجهز شده است. به همین جهت کوالکام در مورد اتصال به شبکه 5G تنظیمات مختلفی را به OEN لپ‌تاپ ارائه می‌دهد. برای مثال مودم X65 می‌تواند تا 10 گیگابیت بر ثانیه سرعت دانلود را ارائه دهد. این در حالی است که مودم قدیمی‌تر یعنی X55 دارای سرعتی برابر 7.5 گیگابیت بر ثانیه است.

snapdragon 7c+ Gen 3

در مورد تراشه اسنپ دراگون 8cx Gen 3 جزئیات دیگری نیز منتشر شده که می‌توان به پشتیبانی از لغو پژواک شتابدهی شده با هوش مصنوعی و سرکوب نویز اشاره کرد. این ویژگی نشان‌دهنده NPU بسیار پیشرفته است. علاوه بر این، گفته می‌شود این تراشه از چندین دوربین پشتیبانی می‌کند؛ یعنی می‌توان از دوربین‌های جلو و عقب به‌طور همزمان استفاده کرد. تراشه دیگری که کوالکام در حال کار بر روی آن است تراشه اسنپ دراگون 7c+ Gen 3 است که برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی مقرون‌به‌صرفه استفاده می‌شود.

در مورد تراشه اسنپ دراگون 7c+ Gen 3 نیز جزئیات مختصری منتشر شده مانند این‌که این پردازنده مرکزی با استفاده از تکنولوژی 6 نانومتری ساخته شده است. این چیپست پیشرفت‌های عمده‌ای در عملکرد خود نسبت به نسل قبلی دارد. برای مثال 60 درصد در بخش CPU و 70 درصد در بخش GPU سریع‌تر خواهد بود. سرعت اتصال بی‌سیم نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت. از طرفی این تراشه قادر است از اتصال به شبکه 5G پشتیبانی کند. همان‌طور که می‌دانید تراشه نسل قبلی یعنی اسنپ دراگون 7c Gen 2 تنها از شبکه 4G پشتیبانی می‌کند. بر طبق گزارش‌ها تراشه‌های اسنپ دراگون 8cx Gen 3 و اسنپ دراگون 7c+ Gen 3 در نیمه اول سال 2022 عرضه خواهد شد.

منبع: gsmarena

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا