دنیای بازی

10 فایده بازی های ویدیویی برای مغز که نمی‌دانستید

از بازی‌های اکشن تیر اندازی، تا شرکت در یک مسابقه رالی آنلاین، و سفر به فضا، یا نقشه کشیدن برای شکست دادن دشمنان در بازی‌های استراتژی، ما بازی کردن را دوست داریم. تجربه حس‌های جدید و داستان‌های منحصر به فرد، در حالی که خود شما در بطن ماجرا قرار گرفته باشید حسی است، که فقط در جهان بازی‌های ویدیویی پیدا می‌شود.

خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی و حرکت به سوی آینده، بازی‌های جدید بیشتری انتشار پیدا می‌کنند، که سفر به جهان‌های مختلف را بی پایان می‌کنند. با تمامی موارد گفته شده، بازی کردن برای مغز شما بسیار مفید است؛ از تقویت حافظه تا مهارت‌های اجتماعی و بهبود خُلق‌خو، بازی‌ها می‌توانند اثرگذار باشند. شاید افرادی به شما بگویند که بازی کردن نشانه تنبلی است و انجام فعالیت‌های این چنینی، به مغز و زندگی اجتماعی شما آسیب وارد می‌کند.

به هر حال اگر می‌خواهید بدانید که بازی کردن چه فوایدی برای مغز شما دارد، یا می‌خواهید جوابی درست برای افرادی که در پاراگراف بالا وجود دارند پیدا کنید، کافیست با این محتوا از مبیت مگ همراه باشید.

تقویت حافظه بلند مدت

کنترلر پلی استیشن 1

انجام بازی‌های ویدیویی نیاز به تمرکز زیادی دارد، اگر تا به حال در بازی ماینکرافت برای خود یک شهر ساخته باشید یا برای مرگ و زندگی در بازی فورتنایت دست به چکش و تخته زده‌اید، بی شک می‌دانید که انجام بازی‌ها نیاز به تمرکز دارد؛ محیط های سه بعدی و صدای فراگیر و محرکه‌های موجود، بازی‌ها را نزدیک به دنیای واقعی کرده است، گشت گذار در جهان بازی‌های ویدیویی می‌تواند تاثیر زیادی در تقویت حافظه شما داشته باشد.

هنگامی که در بازی برای پیروزی نقشه می‌کشید، یا اهداف خود را پیش می‌برید، بخشی از مغز به نام هیپوکامپ تقویت می‌شود؛ این بخش مرموز، وظایفی مانند تبدیل اطلاعات حافظه کوتاه مدت به بلند مدت را بر عهده دارد. با تقویت این بخش از مغز، حافظه بلند مدت شما بهبود پیدا می‌کند و عملکرد بهتری در زندگی واقعی خواهید داشت.

در سال 2015 نتایج یک تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا منتشر شد؛ در این پژوهش گروهی از گیمر‌ها و افراد عادی را مورد آزمایش قرار دادند. افرادی که در این آزمایش بازی‌های سه بعدی پیشرفته را انجام می‌داندند، نسب به افرادی که بازی ویدیویی انجام نمی‌دادند، و یا افرادی که بازی ساده دو بعدی را انجام می‌دادند، حافظه بلند مدت قوی‌تر و بخش هیپوکامپ فعال‌تری داشتند.

این تحقیق نشان می‌دهد، افرادی که وقت خود را به بازی کردن اختصاص نمی‌دهند؛ اگر در طول روز 30 دقیقه به بازی ویدیویی بپردازند، به مرور زمان حافظه آنها بهبود پیدا می‌کند. با افزایش سن به طور طبیعی قدرت حافظه کاهش پیدا می‌کند، انجام بازی ویدیویی می‌تواند راهی هیجان انگیز برای تقویت حافظه و مقابله با آلزایمر باشد.

 تقویت تجسم فضایی

علاوه بر تقویت حافظه، بازی‌های ویدیویی به تجسم بهتر فضا کمک می‌کنند. یک مطالعه از انجمن روانشناسی آمریکا در سال 2013 نشان می‌دهد، که بازی های تیر اندازی اول شخص می‌توانند، درک شما را نسبت به اشیا سه بعدی بهبود ببخشند. گیمرها در مورد نحوه قرار گیری و فواصل اشیا در محیط بهتر از دیگران عمل می‌کنند.

این موارد می‌تواند به صورت عملی به شما در زندگی واقعی کمک کند؛ به طور مثال در هنگام پارک ماشین درجای کوچک و حتی مرتب کردن کمد لباس خود نسبت به دیگران بهتر عمل می‌کنید. تجسم فضایی قوی می‌تواند در آینده شغلی شما نیز تاثیر گذار باشد.

تقویت قوه تصمیم گیری

بازی‌های ویدیویی سرعتی مانند؛ Need For Speed و یا Call Of Duty نیاز به تصمیم و واکنش سریع دارند، و حتی به شما اجازه برداشتن انگشت‌هایتان را از روی موس و کیبورد نمی‌دهند، این مدل از بازی‌ها می‌توانند قوه تصمیم گیری شما را در زندگی واقعی بهبود ببخشند.

مطالعه دانشگاه روچستر در سال 2010 نشان می‌دهد؛ گیمر‌هایی که بازی های اکشن و سریع را دوست دارند نسبت به دیگران در مواقع حساس انتخاب‌های دقیق‌تری دارند، در این آزمایش قوه تصمیم گیری شنیداری و تصویری افراد شرکت کننده آزمایش شده و گروهی که بازی‌های اکشن و سریع را انجام می‌دادند نسبت به دیگران 25 درصد سریع تر عمل می‌کردند.

تصمیم گیری و واکنش سریع می‌تواند پیامد های جدی‌تری در زندگی شما داشته باشد، افرادی که در موقعیت‌های خطرناکی مانند حادثه رانندگی قرار می‌گیرند، با واکنش سریع نسبت به حادثه می‌توانند شانس بیشتری برای نجات زندگی خود داشته باشند.

تقویت ادراک

زمانی که هنگام بازی و رقابت داخل یک وضعیت پیچیده قرار می‌گیرید، مغز شما با ایجاد یک الگوی ادراکی به شما در تشخیص مسائل مهم کمک می‌کند. این الگوی ادراکی ساخته شده توسط مغز، به شما توانایی ارزیابی یک موقعیت دشوار را می‌دهد تا به راحتی به آن موقعیت پاسخ دهید.

طبق پژوهش آکادمی ملی علوم آمریکا که در سال 2014 منتشر شد، انجام بازی‌های اکشن می‌تواند توانایی فردی را برای ایجاد الگو‌های ادراکی بهبود ببخشد. ضمنا بازی‌های اکشن می‌توانند توانایی مغز را برای تشخیص بهتر سایه‌ها و الگو‌ها مختلف خاکستری بهبود دهند. دانشمندان معتقد بودند توانایی تشخیص کنتراست چیزی نیست که بهبود یابد.

اما تحقیقات دانشگاه روچستر نشان می‌دهد؛ گیمر‌هایی که در طول دو ماه، و در هفته 5 نیم ساعت بازی ویدیویی اکشن انجام دادند، حساسیت کنتراست آن‌ها 43 درصد بهبود پیدا کرده است.

مغز گیمر‌های حرفه‌ای عموما می‌تواند محرکه های بصری را به روش بهتری نسبت به دیگران پردازش کند، این ادراک بهبود یافته تا ماه‌ها پس از آزمایش ادامه داشته است. ادراک بهبود یافته می‌توانند در زندگی واقعی بسیار موثر باشند، به طور مثال پیدا کردن دوست‌تان در میان شلوغی جمعیت آسان‌‌تر می‌شود یا اینکه در زمانی که چیزی در میان چمن‌ها گم کرده‌اید، می‌توانید به راحتی آن را پیدا کنید.

قدرت حل مسئله

بازی‌های استراتژیک و نقش آفرینی می‌توانند توانایی بازیکنان را برای حل مسائل پیچیده به چالش بکشند. شاید فکر کنید که این موارد فقط در بازی کاربرد دارد، اما حل مسائل و معما‌ها در بازی می‌تواند تمرینی عالی برای حل مشکلات و موانع زندگی باشد.

انجمن روانشناسی آمریکا در پژوهش سال 2013 خود نشان داد؛ نوجوانانی که بازی‌های استراتژیک انجام می‌دهند توانایی حل مسئله و کسب نمرات بهتری در مدرسه را دارند. این تحقیق نشان می‌دهد که بازیکنان هرچه بیشتر به بازی های استراتژیک بپردازند، توانایی آن‌ها برای حل مسئله بهبود پیدا می‌کند.

فارغ از ژانر، انجام بازی ویدیویی می‌توانند قدرت حل مسئله افراد را تقویت کند. زمانی که یک معما را حل می‌کنید و یا برای شکست دشمنان تلاش می‌کنید، مغز شما درحال تجزیه و تحلیل کردن موقعیت‌های مختلف است، اغلب بازی‌های ویدیویی برای انجام مراحل، دارای آموزش‌های ابتدایی هستند، بازیکنان برای پیشرفت در مراحل مجبورند، آزمون و خطا‌های زیادی را تجربه کنند. همه این موارد می‌تواند به انعطاف پذیری شما را در مواجه با مشکلات زندگی کمک کند.

 تاثیر بر خلق خو

بازی‌ ویدیویی یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش استرس و رسیدن به آرامش است، زمانی که ذهن شما درگیر مسئله ای است، که باعث آشفتگی شما شده، یا مسائل کاری شما باعث شده که دچار استرس شوید، انجام بازی ویدیویی می‌تواند بسیار مفید واقع شود. یک تحقیق توسط انجمن روانشانسی آمریکا در سال 2013 نشان می‌دهد، که بازی های ساده مانند پرندگان خشمگین می‌تواند، به کاهش استرس افراد کمک کند.

بازی‌های پیچیده‌تر هم راه حل درمانی خوبی هستند؛ زمانی که ذهن و فکر شما درگیر بازی شود، دیگر نیاز نیست به مشکلات خود فکر کنید. بازی‌های ویدیویی می‌توانند راه حلی مناسب برای استراحت دادن به مغز در برابر استرس و مشکلات روزمره باشد.

مهارت های اجتماعی

نظرات متعددی درباره فواید بازی های ویدیویی برای کسب مهارت‌های اجتماعی وجود دارد. شاید برخی افراد گمان کنند که انجام بازی ویدیویی باعث انزوا و کاهش مهارت‌های اجتماعی فرد شود، اما باید به نکته توجه داشت که انجام بیش از اندازه بازی‌های ویدیویی ممکن است نتایج منفی و زیان باری را در پی داشته باشد.

انجام بازی ویدیویی می‌تواند اضطراب را کاهش دهد. و باعث بهبود مهارت های اجتماعی فرد شود. وقتی افراد در بازی با شخصیت‌های خیالی رو به رو می‌شوند، می‌توانند تعاملات اجتماعی را آزادانه تجربه کنند، افراد یاد می‌گیرند که رفتار اجتماعی خوب چگونه است، این موارد می‌تواند در دنیای واقعی موثر باشد.

شاید شما در تعاملات و روابط اجتماعی رومزه دچار اضطراب شوید، تمرین روابط و تعاملات اجتماعی در بازی‌ها می‌تواند به اعتماد به نفس شما در دنیای واقعی و کسب مهارت‌های اجتماعی کمک کند.

با پیشرفت بازی‌های آنلاین اکنون می‌توان با میلیون‌ها بازیکن در سراسر دنیا ارتباط برقرار کرد. بیش از 70 درصد از افراد، بازی های ویدیویی را با دوستان خود انجام می‌دهند، انجام بازی های آنلاین و تعامل با بازیکنان واقعی در دنیای مجازی می‌تواند، روابط اجتماعی در واقعیت را  بهبود ببخشد.

تناسب اندام و ورزش

بازی های ورزشی

یکی از ویژگی‌های مثبت بازی‌های ویدیویی شاید به صورت مستقیم مرتبط با مغز نباشد. با پیشرفت بازی‌های ویدیویی و ظهور بازی های ورزشی و تناسب اندام فواید بازی‌های ویدیویی بیشتر از فعالیت های مغزی خواهد بود. گرچه سلامتی بدن و ورزش برای مغز هم مفید است.

انجام فعالیت ورزشی هنگام بازی می‌تواند بسیار هیجان انگیز باشد. برای انجام بازی‌هایی مانند؛ Wii Fit, Dance Dance Revolution و Just Dance نیازمند فعالیت بدنی زیاد هستید. انجام این بازی‌ها برای سلامت جسم و تناسب اندام مفید خواهد بود.

جوانی مغز

با افزایش سن، قدرت تمرکز و حافظه و توانایی انجام چند کار به صورت همزمان، کاهش پیدا می‌کند. در حالی که افراد جوان می‌توانند، ذهن خود را روی چند کار همزمان متمرکز کنند، این مورد ممکن است برای افراد پا به سن گذاشته دشوار باشد.

راه های زیادی وجود دارد، که می‌توانید ذهن و مغز خود را سالم و جوان نگه دارید، ورزش، تغذیه سالم و حتی انجام بازی های ویدیویی می‌تواند به جوانی مغز کمک کند.

در یک پژوهش که توسط دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام شد، محققان یک بازی رانندگی ساده طراحی کردند؛ که بازیکنان می‌بایست هنگام رانندگی علائم کنار جاده را هم شناسایی کنند. این آزمایش به نوعی چند وظیفه همزمان را به بازیکنان واگذار می‌کند.

در این آزمایش افراد شرکت کننده که دارای رده سنی بین 60 تا 80 سال بودند، با کاهش عملکرد 64 درصدی رو به رو شدند، در حالی که جوانان شرکت کننده دارای دره سنی 20 تا 30 سال، تنها 26 درصد کاهش عملکردی را نشان دادند.

در ادامه از شرکت کنندگان مسن خواسته شد که بازی را ادامه دهند؛ نتیجه شگفت انگیز بود، توانایی انجام چند وظیفه به صورت همزمان این افراد بهبود پیدا کرد، و می‌توانستند بعد از مدتی بهتر تمرکز کنند. مزایای انجام بازی ویدیویی در این پژوهش بسیار چشمگیر بود به صورتی که افراد مسن آموزش دیده توسط بازی، حتی از جوانان در انجام چند کار به صورت همزمان بهتر عمل می‌کردند.

خلاقیت و افزایش سلامتی ذهن

 افزایش حس یادگیری و کنجکاوی

در مرحله اول، زمانی که در حال انجام یک بازی ویدیویی هستید، مغز شما در حال کار و رشد کردن است. همان‌طور که متوجه می‌شوید، نحوه بازی کردن چگونه است و باید چطور معما‌های پیش رو را حل کنید و دشمنان خود را از میان بردارید، در حال ایجاد راه های ارتباطی جدید میان قسمت‌های ذهن و مغز خود هستید.

هر بیشتر در بازی غرق شوید، و دشمنان خود را شکست دهید، مغز شما بیشتر کار می‌کند و شما بیشتر یاد می‌گیرید، یادگیری مداوم و تحریک نقاط مختلف مغز به حفظ سلامتی شما کمک می‌کند.

تعداد زیادی از عناوین بازی‌های ویدیویی در مکان‌ها و دوره های مختلف تاریخی جریان دارند، مانند سری Assassins Creed و یا Grand theft auto، هنگام انجام این بازی‌ها علاوه بر اینکه سرگرم می‌شوید، درحال یادگیری درباره تاریخ و فرهنگ‌ها خواهید بود. وقتی از محیط ها و داستان بازی‌ها لذت ببرید ممکن است، انگیزه پیدا کنید درباره آن‌‌ها مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری در زمینه‌های مختلف کسب کنید.

در نهایت برای داشتن حافظه بهتر و کسب مهارت‌های مختلف ذهنی انجام بازی ویدیویی بسیار مفید خواهید بود. حال اگر فردی به شما بگوید؛ که انجام بازی برای مغز شما ضرر دارد، با دلایل گفته شده جوابی محکمی خواهید داشت.

اما در هرصورت باید بدانید زیادی روی کردن در هر کاری برای ذهن و جسم شما ضرر دارد، شما می‌توانید در بخش نظرات بگویید که چه بازی‌هایی برای حل مشکلات در زندگی واقعی به شما کمک کرده‌اند و هرآنچه را که از بازی‌ها آموخته‌اید، با ما به اشتراک بگذارید.

صالح آنایی

صالح‌ام، علاقه زیادی به ویدیو گیم دارم و تقریبا از 7 سالگی، با نینتندو وارد دنیای گیم شدم، به نظرم دنیای بازی‌ها فوق العاده است، چون تجربه‌های بی نظیری در اختیار ما قرار میده که توی دنیای واقعی ممکن نیستن، توی بازی‌های آنلاینم هم APEX روی خیلی دوست دارم، ضمنا من 22 سالمه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا