آنر، آوازهی هوشمندی
کمپانی آنر در سال 2013، فعالیت خود در زمینه تولید محصولات هوشمند را آغاز کرد. این برند نسبتا جدید چینی کمر همت را بسته است تا به برندی مطرح در سطح جهانی تبدیل شود و زندگی هوشمند را برای تمام مردم دنیا میسر سازد. آنر با تمرکز بر نوآوری، کیفیت و خدمات، در نظر دارد تا فناوریهایی ایجاد کند که به پیشرفت مردم جهان کمک خواهند کرد. برای تحقق این امر، کمپانی Honor به قابلیتهای تیم تحقیق و توسعه و فناوریهای در حال ظهور تکیه میکند.
جالب است بدانید که این برند چینی، تاریخچه جذابی دارد اما در حال حاضر، به گوشیهای هوشمند میان رده و بالارده و تاشو خود شناخته میشود. بله، درست است که آنر با گوشیهای هوشمند خود معروف شده است اما محصولات دیجیتال دیگری نظیر لپتاپ، ایرباد، و گجتهای پوشیدنی را نیز تولید و عرضه میکند. کمپانی Honor به طور عمده در کشور خود، چین، مشغول به کار و خدمترسانی است اما بسیاری از محصولات این برند، در سراسر دنیا عرضه میشوند.
به طور کلی، کمپانی آنر، تمرکز خود را بر محصولات اقتصادی گذاشته است. از گوشیهای هوشمند میان رده و مقرون به صرفه گرفته تا گجتهای پوشیدنی که با قیمت کم، امکانات زیادی را به کاربران عرضه میکنند.
تاریخچه برند آنر
احتمالا شما هم میدانید که در ابتدا، آنر یکی از برندهای تابعه هواوی بود که در سال 2013 شروع به کار کرد. در آغاز راه، این برند نوپا در نظر داشت تا محصولاتی مقرون به صرفه تولید کند که به خصوص برای کاربران نسل جدید جذاب باشند. در طی سالیان بعد، پای محصولات این برند چینی به سایر کشورهای دنیا نیز باز شد و توانست تا در سال 2015 فروشگاههای آنلاین خود را در اروپا افتتاح کند.
آنر در سال 2016 شروع به فروش مچ بند هوشمند خود کرد. سال 2018 نیز آغازگر فروش لپتاپها و تلویزیونهای هوشمند این برند بود. Honor یک سال بعد، یعنی در سال 2019، پا را فراتر گذاشت و بازاریابی و فروش ایربادها و تلویزیونهای خود را شروع کرد. اکثر این محصولات آنر در اکثر مناطق دنیا قابل خریداری هستند اما تعدادی از آنها نظیر تلویزیون آنر، در مناطق خاص و محدودی به فروش میرسند.
میتوان گفت که همه چیز از اواسط سال 2019 و شروع تحریمهای هواوی، برای آنر تغییر کرد. بر اثر این تحریمهای آمریکا که به طور مستقیم هواوی و به صورت غیرمستقیم، آنر را هدف قرار میداد، گوشیهای هوشمند این برندها امکان داشتن سرویسهای گول نظیر پلی استور، Maps، Gmail، و کروم را ندارند. از آنجا که چنین سرویسها و خدماتی برای دارندگان تلفن همراه هوشمند، اهمیت زیادی دارد (مخصوصا پلی استور که اجازه دانلود اپهای جدید را به کاربران میدهد)، آنر و هواوی ضربه بسیار بدی خوردند.
البته نمیتوان به طور دقیق تعیین کرد که آنر تا چه اندازه از فقدان سرویسهای گوگل ضربه خورده است اما مسلما، خروجی این برند به طرز جدی کاهش پیدا کرد. برای مثال، در انگلستان، از زمان تحریم هواوی، کمپانی آنر تنها چهار گوشی همراه هوشمند که از این تحریمها تاثیر گرفته بود، به بازار عرضه کرد.
تا یک سال و نیم بعد از این ماجرا، آنر به عرضه لپتاپ، گجتهای پوشیدنی و محصولات صوتی خود ادامه داد اما عرضه جهانی تلفنهای همراه هوشمند را کاهش داد و تنها مدلهای تاپ خود را در چین (جایی که اپهای گوگل مورد استفاده نیستند) عرضه کرد.
سپس در سال 2020، اعلام شد که هواوی قصد دارد تا برند آنر را به کمپانی فناوری اطلاعات Shenzhen Zhixin بفروشد. هدف هواوی از این کار، نجات برند آنر از تاثیرات تحریمهای آمریکا علیه هواوی بوده است. پس از این تاریخ، شاهد عرضه فناوریهای این شرکت هستیم که البته اکثر محصولات آن شباهت غیرقابل انکاری با محصولات هواوی دارند. در سال 2021، کمپانی Honor تعدادی گوشی هوشمند خوب به بازار عرضه کرد و در آغاز سال 2022 میلادی، از گوشی همراه تاشو خود یعنی Honor Magic V رونمایی کرد.
آنر چه گوشیهایی تولید میکند؟
سری اصلی تلفنهای همراه هوشمند آنر، دارای شاخص عددی هستند. به عبارت بهتر، سری گوشیهای Honor 20 در سال 2019 عرضه شدند و سری Honor 30 در سال 2020 وارد بازار شدند. البته این گوشیها، بعضی اوقات دارای خواهر و برادرهای نسخه Lite و Pro نیز بودهاند.
سری دوم گوشیهای هوشمند آنر، بسته به محلی که شما در آن زندگی میکنید، دارای نامهای متفاوتی هستند. برای مثال، این گوشیها در بازار چین با نام سری V شناخته میشوند اما در بازار جهانی به آنها سری View گفته میشود. در حقیقت، در چین، گوشی هوشمند Honor V30 به بازار آمده است اما نام همان گوشی در کشوری دیگر، Honor View 30 است. هدف از تولید گوشیهای این سری، تست کردن مشخصاتی بود که به طراحی و تولید گوشیهای پرچمدار کمک میکردند. البته از زمان جدایی از هواوی، شاهد عرضه گوشی پرچمدار از آنر نبودهایم.
یکی دیگر از سری تولیدات مهم کمپانی آنر در زمینه تلفن همراه هوشمند، سری X است. این سری از گوشیها به تلفنهای هوشمند اقتصادی اختصاص دارد که صفحه نمایش بزرگ و باتریهای بادوامی دارند. در چند گوشی اخیر سری X، ماژول دوربین نیز اضافه شده است و البته برخی از آنها دارای نسخه Lite و Pro نیز هستند.
از زمان جدایی از هواوی، کمپانی آنر لاین مجیک خود را با عرضه گوشی پرمیوم Honor Magic 3 و Magic V تاشو، احیا کرد. البته به نظر میرسد که آنر در نظر دارد تا از خانواده مجیک در آینده نیز استفاده کند.
علاوه بر این سری گوشیهای معروف، آنر چندین مدل دیگر نیز دارد که اغلب، عرضه گستردهای ندارند و اصولا جز گوشیهای مقرون به صرفه هستند. از جمله این گوشیها میتوان به سری S، A، L و C اشاره کرد.
محصولات آنر
همانطور که پیشتر هم توضیح دادیم، کمپانی آنر پس از تحریمهای صورت گرفته علیه هواوی، سرعت خود در شاخه تلفن همراه هوشمند را کاهش داد و در عوض، تمرکزش را بر سایر محصولات هوشمند افزایش داد. لاین لپتاپ MagicBook نظیر مجیک بوک پرو، جز محصولات اقتصادی اما قدرتمند این برند چینی است که علاوه بر ظاهر زیبا، دارای مشخصات کاربردی نیز هست. آنر دارای دو تلویزیون است که در سال 2019 تولید شدهاند: Vision و Vision Pro. البته این تلویزیونها به صورت گسترده توزیع نشدند و بعد از آنها نیز شاهد ورژنهای جدیدی نبودهایم.
کمپانی آنر در کار تولید و عرضه ایرباد مقرون به صرفه نیز فعال است که به سری FlyPods و یا مجیک ایربادز شناخته میشوند. حوزه تولید این برند نسبتا نوپا به سایر محصولات فناورانه نیز کشیده شده است و شما میتوانید مودم اینترنت آنر را نیز خریداری کنید.
شاید بتوان گفت که به جز حوزه تلفن همراه هوشمند، کمپانی آنر در زمینه پوشیدنیهای هوشمند نیز شهرت دارد. این برند چینی یک سری از مچبندها (فیتنس ترکر) جالب را به بازار عرضه کرده است که Honor Band نامیده میشوند. علاوه بر این، شاهد یک سری از ساعتهای هوشمند مبتنی بر فیتنس آنر نیز هستیم. هر چند این گجتهای پوشیدنی قیمت کمی دارند اما مشخصات کاربردی آنها باعث جلب توجه علاقمندان به فیتنس شده است. برای مثال، Honor Watch ES دارای حالتهای ورزشی است که روتین ورزشی خاص شما را دنبال میکند و یا Honor Watch GS Pro که یک ساعت هوشمند است، دارای ابزارهای است که برای ورزشهای محیط باز مناسب و کاربردی هستند.
گوشی آنر 50
گوشی Honor 50 اولین گوشی هوشمند آنر پس از جدایی از هواوی است که در اروپا عرضه شد. مشخصات Honor 50 به حدی شبیه هواوی نوا 9 است که بسیاری آنها را دوقلو مینامند اما نباید فراموش کرد این گوشی در دو مورد با نوا 9 تفاوت دارد. یکی از این تفاوتها، ارتقا کیفیت دوربین اصلی به 108 مگاپیکسل و دومین تفاوت، پشتیبانی از سرویسهای موبایل گوگل است. از آنجا که این دو مورد، از نکات ضعف نوا 9 بودند و حالا جبران شدهاند، انتظارات از گوشی آنر 50 بالا رفته است.
هر چند آنر از هواوی جدا شده است اما جدا کردن هواوی از آنر کار دشواری است. در واقع، شاید این شباهت آنر به هواوی نکته مثبتی به شمار برود زیرا طرفداران هواوی و آنر میتوانند در عین اینکه در محیطی آشنا فعالیت کنند، از سرویسهای گوگل نیز بهره ببرند. مشخصات سخت افزاری تقریبا عالی آنر 50، نظیر صفحه نمایش 6.57 اینچی اولد، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، شارژر فست شارژ 66 واتی، پشتیبانی از فناوری 5G و وزن سبک، باعث شده تا خیلی زود جای خود را در میان طرفداران گوشیهای هواوی و آنر باز کند.
گوشی Honor 50 با پکیجی استاندارد و به همراه یک شارژر دیواری 66 واتی و یک کابل USB-C به USB-A برای شارژ و تبادل اطلاعات به بازار عرضه شده است. از نکات جالب پکیج گوشی آنر 50، وجود یک کیس سیلیکونی شفاف و یک هدفون سیمدار در آن است. دلیل اینکه این گوشی با هدفون سیمدار عرضه شده است، نبود جک 3.5 میلیمتری صدا است.
گوشی Honor X9 5G
در اوایل سال 2022، آنر یکی از گوشیهای هوشمند خود را وارد بازار رقابتی گوشیهای میان رده کرد. کمپانی آنر پس از جدایی از هواوی توانست تا نظر کاربران را به خود جلب کند که پشتیبانی از سرویسهای گوگل را میتوان یکی از دلایل آن دانست. گوشی Honor X9 5G مشخصات و ویژگیهای جالبی دارد ولی آنر برای پیروزی در میان رقابت با سایر برندها، باید بتواند از تمام ظرفیتهای خود استفاده کند. مشخصات گوشی آنر X9 5G نشاندهنده یک گوشی اندرویدی اقتصادی و میان رده است که با وجود تمام خصایص مثبتی که دارد، مانند اکثر گوشیهای اقتصادی، در بخش عکاسی و دوربین، دچار مشکل است.
این گوشی در زمینه نمایشگر با وجود پنل IPS با رزولوشن 1080*2388 پیکسلی، کیفیت قابل قبولی دارد. نکته جالب توجهی که پس از بررسی گوشی Honor X9 5G متوجه آن خواهید شد، نرخ رفرش 120 هرتزی است که برای گوشی در این رده قیمتی، نقطه قوت پررنگی محسوب میشود. در پنل پشت گوشی آنر X9 5G، شاهد یک ماژول و سه دوربین هستیم: دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی، دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی، و سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی. البته یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی نیز در پنل جلو و بریدگی ناچ جا خوش کرده است. یکی دیگر از جذابیتهای این گوشی میان رده، پردازنده اسنپدراگون 695 است که از فناوری 5G پشتیبانی میکند. آنر به فکر نیازهای کاربران پرمصرف نیز بوده است و گوشی آنر X9 5G را با یک باتری بزرگ 4800 میلی آمپری و فست شارژ 66 واتی عرضه کرده است.
گوشی Honor 9X Pro
یکی از گوشیهای میانرده جذاب سال 2019، آنر 9X Pro است که با نمایشگر 6.59 اینچی IPS و رزولوشن 1080*2340 پیکسلی، کیفیت خوبی در زمینه ارائه تصویر دارد. متاسفانه این گوشی نیز جز محصولات تحریم شده توسط آمریکاست و به همین دلیل فاقد سرویسهای گوگل است. این گوشی 206 گرمی و نسبتا سنگین در دو رنگ مشکی و بنفش وارد بازار شده است. دست کاربران برای انتخاب حافظه داخلی باز است و میتوانید از میان حافظه 128 و 256 گیگابایتی، گزینه مورد نیاز خود را انتخاب کنند. البته امکان ارتقا حافظه با کمک کارت میکرو SD تا 512 گیگابایت وجود دارد. در پنل پشتی شاهد سه دوربین استاندارد 48 مگاپیکسلی، فوق عریض 8 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی هستیم. البته یک دوربین سلفی 16 مگاپیکسلی نیز برای دوستداران سلفی در پنل جلو تعبیه شده است. عملکرد دوربین اصلی قابل قبول است و عکسهای خوبی را در نور روز ثبت میکند. متاسفانه این گوشی هیچ گواهی IP ندارد و حتی نمیتواند پاشش آب را تحمل کند. باتری 4000 میلی آمپری این گوشی زیبا از شارژ سریع و شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکند.
گوشی آنر X8
شاید با دیدن ظاهر گوشی آنر X8 تصور کنید که با یک گوشی هوشمند بالا رده و ممتاز روبرو هستید. اما در واقع، قیمت بسیار منطقی و اقتصادی دارد. طراحی منحصر بفرد و نمایشگر بدون حاشیه این بهترین گوشی آنر و دوربینهای جالبش، آن را به یکی از بهترین تلفنهای هوشمند میان رده موجود در بازار تبدیل کرده است. آنر برای این گوشی از طراحی مینیمالیستی با شیشه و آلومینیوم استفاده کرده است که صفحه نمایش 6.5 اینچی آن دارای حاشیههای بسیار باریکی است. باتری تقریبا بزرگ 3750 میلی آمپری این بهترین گوشی آنر در بازار، با مختصات ذخیره انرژی متعددی همراه شده است، مثلا رزولوشن تطبیقی، که باعث شده تا با استفاده استاندارد و معقول از این گوشی، تمام روز، شارژ داشته باشید.
سخن پایانی
کمپانی آنر به عنوان برندی نوپا و معتبر، سعی دارد تا زندگی هوشمند را برای تمام افراد در سراسر دنیا میسر سازد. تمرکز این برند چینی بر خلاقیت، کیفیت و خدمات است و سعی دارد تا محصولاتی مقرون به صرفه و مورد پسند نسل جوان تولید کند. اولین گوشی آنر در سال 2014 وارد بازار شد و پس از مدتی کوتاه، راه خود به بازارهای جهانی را باز کرد. این کمپانی که در ابتدا یکی از برندهای تابعه هواوی بود، پس از ماجرای تحریمهای آمریکا علیه هواوی، راه خود را از هواوی جدا کرد و به برندی مستقل تبدیل شد. البته هنوز هم میتوان شباهتهای ظاهری و فنی زیادی میان محصولات هواوی و آنر پیدا کرد. خوشبختانه، Honor پس از جدایی از هواوی، توانست به بازارهای جهانی بازگردد و سرویسهای گوگل را به گوشیهای هوشمند خود برگرداند. در کل، کیفیت و قیمت مناسب محصولات آنر باعث شده تا کاربران زیادی جذب این برند چینی شوند و چشم به راه محصولات دیجیتال قویتر و متنوعتری از این برند چینی باشند.