علم و تکنولوژی

تکنولوژی پاک، ناجی محیط زیست و منابع انرژی تجدید ناپذیر

تکنولوژی پاک، یک مفهوم کلی است که به عنوان انرژی سبز یا اکوتکنولوژی نیز شناخته می شود. این تکنولوژی که در بسیاری از حوزه ها رشد چشمگیری داشته است، هدف در کاهش اثرات منفی حاصل از رشد تکنولوژی بر روی بخش های مختلف محیط زیست دارد و شرکت های مختلف می توانند با استفاده پایدار از منابع، حفاظت از محیط زیست، بهبود راندمان مصرف انرژی و انجام روش های جدید بازیافت، این هدف را تحقق بخشند.

تغییرات آب و هوا و گرم شدن کره زمین موضوعات نگران کننده ای هستند که دائما حیات انسان ها را تهدید می کنند؛ از این رو اکثر شرکت ها مشتاق اند تا با سرمایه گذاری بر روی انرژی تجدید پذیر و تکنولوژی پاک، تا حدودی این مشکل را برطرف کنند. در سال 2018، گزارشی توسط سازمان ملل منتشر شد مبنی بر اینکه سرمایه گذاری جهانی در حوزه انرژی تجدید پذیر در سال 2017 از سقف 200 بیلیون دلار گذر کرده است و از سال 2004 تا کنون نیز مبلغی معادل 2.9 تریلیون دلار برای سرمایه گذاری بر روی منابعی از قبیل نیرو های خورشیدی و بادی هزینه شده است. تکنولوژی پاک علاوه بر حفظ محیط زیست، در زمینه اشتغال زایی نیز نقش بسزایی دارد. یاهو فایننس اعلام کرد که در بین 8 ایالت مختلف در سال 2018 شغل نصب پنل های خورشیدی بیشترین رشد را داشته است و احتمالا تا سال 2026 تعداد شغل های مربوط به این حوزه بیشتر از دو برابر خواهند شد.

حال ممکن است اسن سوال برای برخی ایجاد شود که تکنولوژی سبز چیست؟ اکوتکنولوژی و یا تکنولوژی سبز انواع متفاوتی دارد که ممکن است شما به درستی آن ها را تشخیص ندهید؛ از این رو ما در اینجا چند شکل متفاوت از این فناوری جذاب و جدید را به شما معرفی می کنیم که احتمالا در زندگی شما تاثیر گذار خواهند بود.

انرژی

حفظ انرژی، یکی از بارزترین اهداف تکنولوژی پاک است، بدین منظور شرکت های مختلف انرژی به دنبال استفاده از منابع تجدید پذیر هستند زیرا این منابع نسبت به سوخت های فسیلی آسیب کمتری به محیط زیست وارد می کنند. از جمله انرژی های تجدید پذیر می توان به انرژی خورشیدی، بادی و سد های برقابی اشاره کرد. حتی شرکت هایی مانند Starbucks نیز به منظور تامین نیرو مورد نیاز خود بر روی انرژی خورشیدی و بادی سرمایه گذاری کرده اند که ایده بسیار جالبی بوده و توجه هات زیادی را به سوی آن جلب کرده است.

بازیافت

از طریق بازیافت صحیح نیز می توان از منابع مختلف تا چندین بار به صورت متناوب استفاده کرد؛ به عنوان مثال می توان به بازیافت ظروف پلاستیکی و آب های هدر رفته از فرایند های تولیدی کارخانه ها برای انجام برخی امور کمتر اشاره کرد.

تصفیه آب

تکنولوژی سبز با تصفیه منابع آبی و یا جدا سازی نمک های آب دریا می تواند میزان آب های آشامیدنی را افزایش دهد از این رو می توان گفت نقش مهمی در حل مساله کمبود آب که به صورت جهانی با آن مواجه هستیم، دارد.

تصفیه هوا

تصفیه هوا از طریق کاهش گاز های کربن، محیط اطراف ما را به یک محیط بهتر و امن تر برای زندگی سالم تبدیل می کند.

منبع: lifewire

نجمه خواجویی نژاد

نجمه خواجویی نژاد هستم علاقه مند به نویسندگی و ترجمه و دوست دارم که توی موضوعات مختلف مطالعه داشته باشم تا بتونم اطلاعات عمومیم رو بالا ببرم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا