دوربینراهنمای خرید

دوربین DSLR چیست و با SLR چه تفاوت هایی دارد؟

DSLR مخفف عبارت digital single lens reflex و به معنای دوربین دیجیتال تک لنزی بازتابی است؛ این نوع دوربین ها از برترین و محبوب ترین های موجود در بین کاربران علاقه مند به عکاسی هستند زیرا از قابلیت تصویر برداری با کیفیت بسیار بالا و حرفه ای بهره مند اند و در عین حال کار با آن ها بسیار ساده و راحت است. برای درک بهتر نحوه عملکرد دوربین DSLR بهتر است تا در ابتدا با نحوه کار دوربین های SLR که نسل پیشین دوربین دیجیتال تک لنزی بازتابی محسوب می شدند، آشنا شوید.

دوربین های SLR چگونه کار می کنند؟

اگر شما نیز از علاقه مندان به دوربین و عکاسی باشید احتمالا تا به حال دوربین های SLR را از نزدیک دیده اید اما ممکن است که نام آن را ندانید. این دوربین های فیلم برداری از برترین مدل های محبوب در اواسط دهه 90 میلادی محسوب می شوند و از یک بدنه با لنزهای قابل تعویض تشکیل شده اند. لنز ها بسته به دلخواه عکاس و نوع تصویری که باید به ثبت برسانند، متفاوت بودند. بر خلاف دوربین های دیجیتال امروزی، عکاسان باید نگاتیو را درون دوربین گذاشته تا بتوانند تصاویر را به ثبت برسانند. پس از قرار دادن نوار نگاتیو، دوربین به صورت انعکاسی تصاویر را ثبت می کرد بنابراین نور از لنز دوربین به آینه منعکس کننده تصویری که باید توسط دوربین به ثبت برساند، منتقل می شد و عکس را ثبت می کرد. 

در دوربین های SLR وقتی که عکاس قصد ثبت تصویر را داشت، باید دکمه شاتر را فشار می داد تا آینه تغییر مکان دهد بدین ترتیب تصویر بر روی نوار نگاتیو به ثبت می رسید. اینکه آینه تا چه مدت زمان باز باشد تا تصویر به صورت کامل ثبت شود نیز توسط عکاس به صورت دستی قابل اندازه گیری بوده است. 

نحوه عملکرد دوربین های SLR

پس از ثبت یک تصویر برای گرفتن عکس بعدی، عکاس با استفاده از یک اهرم نوار فیلم را حرکت می داد تا برای ثبت عکس بعدی آماده شود البته در این بین ممکن است نیاز به تغییر در تنظیمات دیگری مانند فوکوس نیز بوجود آید. چیزی که دوربین SLR را در زمان خود بسیار محبوب ساخته قابلیت انعکاس آینه ای آن است که به عکاس اجازه می دهد تا تصویری که قرار است به ثبت برسد را به صورت واضح ببیند. 

دوربین های DSLR چگونه کار می کنند؟

سازوکار دوربین DSLR تقریبا مشابه با دوربین های SLR است اما یک تفاوت بسیار مهم دارد و این تفاوت در این است که دوربین های SLR از یک نوار حساس به نور برای ثبت تصویر استفاده می کردند اما در این دوربین های جدید از یک سنسور تصویر استفاده شده است. با استفاده از سنسور تصویر نیز کاربر همچنان می تواند عکس را پیش از ثبت مشاهده کند و تنها روش تصویر برداری متفاوت شده و نتیجه یکسان است. قابلیت حذف تصویر نیز در برخی دوربین های DSLR از دیگر ویژگی های متفاوت آن محسوب می شود؛ امکان ثبت تصاویر پی در پی نیز این اجازه را می دهد تا تعداد عکس بیشتری را به راحتی ثبت کنید. تصاویر ثبت شده توسط دوربین DSLR روی کارت حافظه جانبی ثبت می شوند و با اتصال دوربین به کامپیوتر قابل بازیابی می باشند. هرچه میزان حافظه جانبی به کاربرده شده در دوربین بیشتر باشد، عکاس می تواند با نگرانی کمتری در خصوص کمبود فضای ذخیره سازی به تصویربرداری بپردازد. 

دلیل محبوبیت دوربین های DSLR چیست؟

مانند دوربین های SLR دوربین های DSLR نیز از قابلیت تغییر لنز بهره مند هستند، عکاسان می توانند از لنز های مخصوص تصویربرداری کلوزآپ، فوق عریض و … استفاده کنند و این دقیقا ویژگی ای است که سبب محبوبیت دوربین های DSLR شده است. یکی دیگر از مهمترین دلایل، استفاده آسان از این دوربین ها می باشد. اکثریت این دوربین ها از حالت های مختلف عکاسی بهره مند اند بنابراین کاربران غیر حرفه ای نیز می توانند به سادگی از آن ها استفاده کنند. به عنوان مثال اگر شما حالت دوربین را بر روی اتوماتیک تنظیم کنید، می تواند میزان نور محیط را اندازه گیری کرده و در صورت نیاز با استفاده از فلش به محیط نور بیشتری ببخشید. فوکوس خودکار نیز در این دوربین ها به شما این اطمینان را خواهد داد که به هیچ وجه تصویر شما تار نخواهند شد. برای عکاسان حرفه ای نیز قابلیت تغییر دستی تنظیمات وجود دارد بنابراین می توانند بنا بر نیاز خود از لذت کار با آن بهره مند شوند. همچنین برخی از مدل های دوربین DSLR از قابلیت فیلم برداری نیز بهره مند می باشند که کاربر می تواند در کنار ثبت تصویر فیلم نیز بگیرد. 

مهدیه بهرامی

من مهدیه بهرامی هستم. لیسانس مترجمی زبان انگلیسی علاقه مند به نوشتن، به‌ویژه حوزه تکنولوژی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا