راهنمای خریدعلم و تکنولوژیموبایل

10 دلیل برتری اندروید به ios

دنیای امروز گوشی‌های موبایل در تسخیر دو سیستم‌عامل اندروید و ios قرار گرفته است. شرکت‌های توسعه‌دهنده این سیستم‌عامل‌ها به سختی با یکدیگر رقابت می‌کنند تا بتوانند بازار بزرگ‌تری را به خود اختصاص دهند. این دو رقیب جدی در تلاش‌اند تا با به‌کارگیری آخرین فناوری‌های روز کاربران گوشی تلفن همراه را به خود جذب کرده و بازار رقیب را محدودتر کنند. ازاین‌رو کاربران هرروز شاهد به‌روزرسانی‌ها و افزوده شدن امکانات هیجان‌انگیز به گوشی‌های خود هستند.

اما در این میان یک باور عمومی وجود دارد که سیستم‌عامل ios را تنها محدود به افرادی می‌دانند که از نظر مالی توانایی پیوستن به جامعه آیفون داران را دارند. یک بررسی کلی در بازار نیز تصدیقی بر این موضوع است. سیستم‌عامل اندروید یک سیستم‌عامل نسبتا ساده است که امروزه بر روی هر گوشی لمسی نصب شده است. رابط‌های کاربری جذاب این سیستم‌عامل و راحتی کار با آن، محدوده سنی مخاطبین آن را گسترش داده است. به‌علاوه سیستم‌عامل اندروید یک سیستم‌عامل مردمی است که به‌راحتی می‌تواند با تمامی برندهای موجود در دنیای تکنولوژی ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها به تبادل اطلاعات بپردازد.

در این مقاله از مبیت می‌خواهیم به درون گوشی‌های اندرویدی نفوذ کرده و دید شما را به تلاش‌های این سیستم‌عامل برای برتری در دنیای گوشی‌های همراه بازتر کنیم. رقابت میان سیستم‌عامل‌های اندروید و ios یک رقابت بسیار هیجان‌انگیز است که نفس‌ها را در سینه حبس می‌کند. با ادامه این نوشتار همراه شوید تا با برتری‌های اندروید نسبت به رقیب سرسخت خود آشنایی بیشتری پیدا کنید. اگر دوست دارید با تفاوت‌های این دو سیستم‌عامل بیشتر آشنا شوید، مقاله تفاوت سیستم‌عامل‌های موبایل را بخوانید.

1- با سیستم‌عامل اندروید فضای گسترده‌تری را در گوگل به خود اختصاص دهید.

از زمانی که سیستم‌عامل اندروید جای خود را در میان کاربران گوشی‌های موبایل باز کرده است، روزی نیست که صدها برنامه جدید سازگار با اندروید در سایت‌های مختلف بارگذاری نشود. سیستم‌عامل اندروید به‌عنوان یک سیستم‌عامل متن‌باز زیر نظر گوگل توسعه یافته است. به همین دلیل نسخه‌های مختلف اندروید با گوگل بسیار سازگار بوده و شما می‌توانید برنامه‌های دلخواهتان را از بسترهای آماده‌شده در گوگل دانلود کنید. در حال حاضر بیش از 4 میلیون برنامه سازگار با اندروید در گوگل پلی و اپ استور در اختیار کاربران این سیستم‌عامل محبوب قرار گرفته است.

بسیاری از این برنامه‌ها به طور رایگان در سبد اپلیکیشن‌های گوگل پلی شما قرار گرفته و آماده دانلود هستند. بنابراین شما بدون نگرانی می‌توانید برنامه‌های مختلف را امتحان کرده و حتی به‌صورت هرروزه از کشف برنامه‌های جدید بر روی گوشی خود لذت ببرید. در کنار این امکان سایر برنامه‌های گوگل نیز به‌راحتی بر روی دستگاه اندرویدی شما قابل‌اجرا است. با استفاده از گوگل مپ به سادگی می‌توانید مسیر خود را پیدا کنید و یا اینکه از مسافت باقیمانده تا مقصد اطلاع حاصل کنید.

همچنین می‌توانید ایمیل‌های خود را با گوشی اندرویدی‌تان پاسخ داده و کنترل کنید. گوگل کروم نیز به شما این امکان را می‌دهد تا در کمترین زمان پاسخ پرسش‌های خود را پیدا کنید. با گوگل درایو می‌توانید فایل‌های حجیم خود را که از طریق ایمیل امکان ارسال آن‌ها وجود ندارد، برای دوستانتان بفرستید. جمع شدن تمامی این امکانات در کنار امکانات دیگری همچون گوگل داکس و گوگل موزیک در گوشی چند اینچی اندرویدی شما، می‌تواند به‌راحتی ارتباط شما را با دنیای گسترده کاربران و امکانات گوگل ممکن سازد.

2- با سیستم‌عامل اندروید می‌توانید گوشی خود را مختص خودتان بیارایید.

سیستم‌عامل ios در نسخه اخیر خود این امکان را برای کاربرانش فراهم کرده تا به تعداد محدودی ویجت‌های دلخواه خود را بر روی صفحه گوشی قرار دهند. اما سیستم‌عامل اندروید در دادن این آزادی عمل به کاربران خود یک-هیچ از رقیب سرسخت خود جلو افتاده است. یکپارچه شدن این سیستم‌عامل با گوگل به شما این امکان را می‌دهد تا بدون محدودیت از هزاران ویجتی که برای شما طراحی شده، لذت ببرید. این ویجت‌ها می‌توانند با قرارگیری بر روی صفحه اصلی یا صفحه قفل گوشی اندرویدی اطلاعات موردنیاز شما را در معرض دیدتان قرار دهند.

اما جذابیت این ویژگی تنها به همین‌جا ختم نمی‌شود. حالا دیگر تنها توسعه‌دهندگان اندروید نیستند که سعی در جذاب کردن این ویژگی برای کاربران دارند. بلکه سازندگان گوشی‌های همراه اندرویدی مانند هواوی، سونی، ال‌جی و سامسونگ هم پا به این عرصه گذاشته و با ارائه پوسته‌های جذاب و امکانات جذاب‌تر مانند ژست‌های حرکتی و Air View دست شما را برای آزادی در تلفن همراهتان باز گذاشته‌اند.

اگر به دنبال گوشی هوشمند با قیمت مشخص می‌گردید، مقاله‌های زیر را در مبیت از دست ندهید.

راهنمای خرید گوشی تا 10 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی موبایل تا 7 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی تا 3 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی تا 2 میلیون تومان

3- دنیای سخت‌افزار را فتح کنید.

جامعه گوشی‌های اندرویدی همانند یک جامعه انسانی سرشار از تنوع و انتخاب‌های متفاوت است که به افراد با هر سطح سلیقه‌ای اجازه حضور در این جامعه را می‌دهد. گوشی‌های اندرویدی با داشتن اندازه‌های مختلف نمایشگر، باتری‌های قابل تعویض یا صفحه‌کلیدهای فیزیکی تلاش کرده‌اند تا خود را با سلیقه‌های مختلف وفق دهند.

گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید در گذر زمان و با کسب تجربه‌های متفاوت آبدیده شده و خود را در مقابل انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی مقاوم ساخته‌اند. تجربه جان به در بردن از انواع ضربه‌ها و حتی فاجعه خیس شدن گوشی‌های اندرویدی یک خاطره مشترک در میان تمامی کاربران گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید است.

4- سیستم‌عامل اندروید دریچه‌ای به کرانه بی‌نهایت نرم‌افزارها است.

یکی از ویژگی‌هایی که سازندگان سیستم‌عامل ios به آن می‌نازند، نبود امکان نصب برنامه‌ها از منابع ناشناس است. هرچند که این ویژگی تا حد زیادی این سیستم‌عامل را از نفوذ ویروس‌های مزاحم مصون نگه‌داشته، اما کاربران را با محدودیت‌های زیادی روبرو کرده است. بااین‌حال سیستم‌عامل اندروید دروازه‌های خود را برای ورود تمامی برنامه‌هایی که کلمه رمز APK بر روی پیشانی‌شان حک شده، باز گذاشته است. این موضوع هرچند که می‌تواند دست ویروس‌ها و بدافزارها را برای تخریب دنیای رویایی اندروید باز بگذارد، اما توانسته رضایت کاربران این سیستم‌عامل را جلب کند. به‌هرحال سازندگان سیستم‌عامل اندروید عطای امنیت را به لقای تنوع‌طلبی بخشیده‌اند و خود را در دریای بی‌پایان نرم‌افزارها غرق کرده‌اند.

5- سیستم‌عامل اندروید یک سیستم‌عامل مردم‌دار است.

اگر بخواهید فایل‌های خود را از گوشی مجهز به سیستم‌عامل ios خود به گوشی یا لپ‌تاپی به‌جز اپل منتقل کنید، باید پیش از آن خود را برای پشت سر گذاشتن هفت‌خوان رستم آماده کنید. در مقابل تنها کافی است که گوشی اندرویدی خود را با کابل شارژر آن به یکی از ورودی‌های USB لپ‌تاپتان متصل کنید و به‌راحتی انواع فایل‌ها را انتقال دهید. از این طریق می‌توانید همواره حافظه گوشی خود را برای ذخیره داده‌های موردنیازتان خالی نگه‌داشته و فضای ذخیره خود را به اندازه فضای موجود در کامپیوتر یا لپ‌تاپتان گسترش دهید. به‌علاوه برای انتقال فایل‌ها از یک گوشی اندرویدی به سایر گوشی‌ها حتی آن‌هایی که سیستم‌عامل ios دارند، نیازی به پوشیدن کفش‌های آهنین ندارید.

6- ظرف‌های بیشتری برای ذخیره اطلاعاتتان خواهید داشت.

یکی از ایراداتی موجود در سیستم‌عامل ios وجود نداشتن درگاه نصب کارت حافظه است. هرچند که معمولا این دسته از تلفن‌های همراه حافظه داخلی زیادی دارند، اما نهایتا هر ظرفی با هر گنجایشی پر خواهد شد. برای خالی کردن ظرف ios ناچارید که ظرف قدیمی را کنار گذاشته و یک ظرف بزرگ‌تر خریداری کنید. یا اینکه فایل‌های خود را به کامپیوتر منتقل نمایید. اما با داشتن سیستم‌عامل اندروید می‌توانید با کمک ظرف‌های بزرگ‌تر یعنی کارت حافظه‌های دارای ظرفیت بیشتر ظرف اصلی خود را پربارتر کنید. گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید با پشتیبانی از انواع کارت‌های micro SD به شما این امکان را می‌دهند که هر آنچه می‌خواهید در این صندوقچه اسرار نگهداری کنید.

7- با سیستم‌عامل اندروید دامنه ارتباطات خود را گسترده کنید.

اگر هنگام گردش در گوشی اندرویدی خود عکس یا نکته جذابی را دیدید که خواستید با دیگران به اشتراک بگذارید، کافی است دکمه اشتراک‌گذاری را بفشارید تا بتوانید با دنیاهای مختلف ارتباط برقرار کنید. فشردن این دکمه به شما این امکان را می‌دهد تا به تمامی برنامه‌های اشتراک‌گذاری موجود در حافظه گوشی اندرویدی خود دسترسی پیدا کنید. درحالی‌که در سیستم‌عامل ios تنها می‌توانید با کسانی ارتباط برقرار کنید که قبلا به تایید اپل و ios رسیده باشد.

8- سیستم‌عامل اندروید از قابلیت چندوظیفه‌ای پشتیبانی می‌کند.

قابلیت چندوظیفه‌ای یا Multi task به شما این امکان را می‌دهد تا به طور هم‌زمان چند برنامه را بر روی گوشی خود اجرا کرده و با آن‌ها کار کنید. این ویژگی که بیشتر در گوشی‌های اندرویدی سامسونگ و ال‌جی یافت می‌شود، می‌تواند زمان انجام کارهای شما را تا حد زیادی کاهش دهد. این کار در حالی امکان‌پذیر است که هر دو برنامه به طور هم‌زمان بر روی گوشی شما اجرا شده و محیط کاری آن‌ها در نمایشگرتان نمایش داده شود. حال می‌توانید درحالی‌که فیلم موردعلاقه خود را تماشا می‌کنید، به پیام‌های دوستتان هم پاسخ دهید. در مقاله ترفندهای اندروید 10 با دیگر ویژگی‌های این سیستم‌عامل شگفت‌انگیز آشنا شوید. اگر هنوز علاقه خود به iOS را از دست نداده‌اید، می‌توانید به مقاله ترفندهای iOS 14 نیز سری بزنید.

9- سیستم‌عامل اندروید یک فضای خانوادگی برای شما می‌سازد.

یکی از ویژگی‌های جذابی که بیشتر در تبلت‌های دارای سیستم‌عامل اندروید دیده می‌شود، دادن اجازه دسترسی به چند کاربر است. با فعال‌سازی این ویژگی که multi user هم نامیده می‌شود، تمامی اعضای خانواده می‌توانند بدون اینکه مزاحمتی برای حریم خصوصی یکدیگر ایجاد کنند، از یک تبلت اندرویدی استفاده نمایند. برای این کار باید هر یک از اعضای خانواده پروفایل مخصوص به خود را ساخته و تنظیمات و امکانات دلخواه خود را بر روی این پروفایل اعمال کند.

به‌علاوه این ویژگی زمانی به کار شما می‌آید که می‌خواهید گوشی خود را در اختیار یکی از دوستانتان قرار دهید. اگر طبق تجربه می‌دانید که دوستتان به صفحه‌ای که در آن قرار گرفته، قناعت نمی‌کند و می‌خواهد به تمامی قسمت‌های گوشی سرک بکشد. کافی است که پروفایل مخصوص او را ایجاد کرده و با محدود کردن دسترسی‌ها، تمامی راه‌های نفوذ را به بن‌بست تبدیل کنید.

10- سیستم‌عامل اندروید رابط‌های کاربری جذابی به شما ارائه می‌دهد.

دکمه بازگشت گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید مانند یک دکمه هوشمند دقیقا شما را به جایی برمی‌گرداند که انتظارش را دارید. این سیستم بدون توجه به اینکه شما در حال حاضر در چه برنامه‌ای گشت‌وگذار می‌کنید، شما را دقیقا به نقطه قبلی باز خواهد گرداند. درحالی‌که در سیستم‌عامل ios باید از دکمه‌های ناوبری برای بازگشت استفاده کنید. البته این موضوع هرچند ممکن است کمی زمان‌بر باشد اما دست شما را در انتخاب نقطه بازگشت بازتر خواهد گذاشت.

یکی دیگر از روابط کاربری جذاب گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید، بازخوردهای لرزشی است. وجود این بازخوردها به شما اطمینان می‌دهد که دکمه به‌درستی فشرده شده و فرمان به‌درستی اجرا شده است. هرچند این امکان ممکن است تا حدی دم‌دستی به نظر برسد. اما گوشی‌های آیفون تا همین چند سال پیش از این امکان بی‌بهره بودند و اخیرا آن را در قالب فورس تاچ به صفحه‌کلیدهای خود اضافه کرده‌اند.

سخن نهایی

سیستم‌عامل اندروید رایج‌ترین سیستم‌عاملی در سرتاسر جهان است که برای تطبیق خود باسلیقه‌های مختلف، خود را در قالب‌های متفاوتی به کاربران ارائه کرده است. گوشی‌های متنوع امروزی که در اندازه‌های و شکل‌های مختلف یافت می‌شوند، توانسته‌اند تمایل به استفاده از سیستم‌عامل اندروید را به‌خوبی در میان کاربران گسترش دهند. بااین‌حال رقیب اصلی این سیستم‌عامل یعنی ios هم بیکار ننشسته و تمامی تلاش خود را برای رساندن پشت اندروید به خاک به کار گرفته است. هرچند این تلاش تا حدی موثر بوده و توانسته در قسمت‌های مختلف سیستم‌عامل اندروید را به عقب‌نشینی وادار کند. اما تجربه سیستم‌عامل اندروید باز هم بر رقیب تازه‌نفس خود غلبه کرده و توانسته مواضع خود را حفظ کند.

در متنی که خواندید 10 موردی که سبب شده سیستم‌عامل اندروید نسبت به ios چند پله جلو بیفتد، موردبررسی قرار گرفته است. اما یکی از مهم‌ترین امکاناتی که شاید ذکر نکردن آن کم‌لطفی بزرگی برای سیستم‌عامل اندروید به شمار رود، قابلیت پشتیبانی این سیستم‌عامل از NFC است. این گوشی‌ها مدت زیادی است که با نگهداری چیپ‌های NFC درون خود، می‌توانند راه تازه‌ای را برای پرداخت‌های شما در اختیارتان قرار دهند. همچنین سرعت انتقال فایل‌ها میان گوشی‌های اندرویدی با وجود این چیپ‌ها تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است. در مقاله‌هاب تاریخچه اندروید و تاریخچه اپل بیشتر با این دو سیستم‌عامل محبوب آشنا می‌شوید.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا