دانستنی موبایل

جلوگیری از خالی شدن شارژ باتری گوشی موبایل (اندروید و آیفون)

از بین رفتن شارژ باطری تلفن همراه به سرعت و بدون داشتن دلیل خاصی از جمله معضلات بسیار مهم و رایج در میان کاربران می باشد ، که به دنبال ره حلی برای این مشکل هستند و دغدغه بسیار بزرگی برای آنها شده است. حال برای رفع این مشکل چه راه کارهایی وجود دارد؟

آموزش جلوگیری از خالی شدن شارژ باتری گوشی موبایل

باطری های لیتیوم یونی ممکن است به دلایل مختلفی با افت کیفیت شارژدهی مواجه شوند، اما همیشه افت کیفیت و ظرفیت باطری تلفن همراه منجر به از بین رفتن زود به زود شارژ آن نمی‌شود و در برخی شرایط تنظیماتی که بر روی تلفن همراه است  سبب بر از بین رفتن شارژ باطری می گردد. و این مسئله در هر دو برند تلفن همراه حاضر یعنی در اندروید و  IOS  مطرح است که با انجام برخی از تنظیمات می توان آنها را برطرف نمود. بنابراین تنظیمات خاصی که روی  تلفن همراه انجام شده، می‌توانند روی سرعت خالی شدن شارژ باطری دستگاه تاثیرگذار باشند.پس  با  تنظیم آن موارد می توان از  شدن شارژ باطری  به سرعت جلوگیری نمود. در ادامه برخی از این تنظیمات را بیان خواهیم نمود.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

1- حذف اپلیکیشن های غیر ضروری

با حذف اپلیکیشن های غیر ضروری می‌توان تا حد زیادی از خالی شدن  به سرعت شارژ باطری جلوگیری کرد.  البته باید با این مسئله واقف بود که اپلیکیشن هایی که برای ارائه سرویس از اینترنت و یا  به هر دلیل سبب ایجاد تنظیمات مختلف می شود و یا شامل تبلیغ و غیره هستند بیشتر از سایر اپلیکیشن ها مصرف باطری را اقزایش خواهند داد و در نتیجه یبب بر کاهش هر چه بیشتر باطری خواهند بود.

2- حذف ویجت ها از هوم اسکرین

می‌دانید  ویجت ها به شدت در مصرف شارژ باطری موثر هستند؟ اغلب ویجت ها در هوم اسکرین  که دارای اطلاعات خاصی هستند و برای ارائه این اطلاعات از روش های مختلفی استفاده  می کنند . به عنوان مثال قرار گرفتن وضعیت آب و هوا  بر روی هوم اسکرین که از دو قابلیت اینترنت و GPS استفاده  می کند و بدین ترتیب در بازه های زمانی مختلف شارژ باطری زیادی استفاده خواهد کرد .

3- استفاده از حالت پرواز

در برخی شرایط ممکن است امکان آنتن دهی تلفن همراه با سیگنالهای ضعیف باشد و در این صورت تلفن همراه برای حفظ و برقراری ارتباط از باطری بیشتری برای حفظ ارتباط  استفاده خواهد نمود و بسیاری از کاربران از حالت پرواز استفاده نمی کنند که این شرایط را برای تلفن همراه سخت خواهد نمود و در این صورت با کمبور شارژ تلفن همراه روبرو خواهیم شد.. در اینگونه شرایط با فعال سازی حالت هواپیما می‌توانید تا حد زیادی از مصرف شارژ باطری دستگاه جلوگیری کنید. بنابراین سعی کنید از حالت هواپیمای گوشی خود هم استفاده به عمل آورید. و سبب بر کاهش مصرف باطری در مواقع غیر ضروری شوید.

4- غیرفعال کردن قابلیت تنظیم خودکار نور صفحه

فعال بودن این قابلیت یکی از دلایل تاثیرگذار در خالی شدن شارژ است و با غیر فعال سازی آن می‌توان تا حد زیادی از به وجود آمدن این مسئله جلوگیری کرد. زمانی که قابلیت مذکور فعال باشد، سنسور نور باید دائما شدت نور پیرامون را سنجیده و اطلاعات آن را به پردازنده منتقل کند و پردازنده هم آنالیز اطلاعات را انجام داده و دستور لازم را برای کاهش یا افزایش نور صفحه ارائه کند و نهایتا نور صفحه کم یا زیاد شود. تنظیم خودکار نور صفحه نمایش قابلیتی است که در تمامی تلفن های همراه ارائه شده و به موجب آن نور صفحه نمایش گوشی به طور خودکار و با توجه به شرایط محیط و شدت نوری که در محیط پیرامون کاربر قرار دارد تنظیم خواهد شد… در نتجیه قابلیت Auto Brightness را  بهتر است غیر فعال کرد و برای تذکر آخر است باید این  را گفت که شدت نور صفحه نمایش را بر روی کمترین حالت ممکن تنظیم کرد.

5- غیر فعال سازی قابلیت هایی نظیر GPS، Wi-Fi و غیره

قابلیت هایی مانند سرویس GPS، Wi-Fi،  Mobile Data، Hotspot،  Bluetooth تمام این قابلیت های ارتباطی برای فعال بودن مصرف شارژ باطری بسیار مؤثر هستند و  بنابراین غیر فعالسازی آن ها حداقل در شرایطی که نیازی به آن ها نیست ، یکی از بهترین روش های جلوگیری از خالی شدن شارژ باطری است. به عنوان در مواقعی که به اینترنت نیازی نیست ، وای فای و دیتا را خاموش و یا زمانی که نیازی به پیدا کردن موقعیت مکانی نیست آن را باید خاموش کرد.

6- فعالسازی قابلیت Power Saving Mode

استفاده از قابلیت Power Saving Mode که در اندروید و iOS وجود دارد، می‌تواند به طرز چشمگیری از خالی شدن شارژ جلوگیری نماید. این قابلیت سبب می‌شود تا تمام تنظیمات لازم برای به حداقل رساندن میزان مصرف شارژ به طور خودکار کا هش یابد. استفاده از قابلیت Power Saving Mode در شرایط خاص نظیر شرایطی که فقط چند درصد از شارژ باقی مانده  است بسیار به سزا می باشد.

7- عدم استفاده از لایو والپیپر 

Live Wallpapers  که به شدت روی مصرف انرژی و شارژ تاثیر می گذارند. آنان  تصاویر متحرکی هستند که استفاده از آن ها در پس زمینه منجر به ایجاد زیبایی خاصی می‌شوند  پس برای به حداقل رساندن میزان مصرف انرژی دستگاه و جلوگیری از خالی شدن شارژ تا حد امکان از لایو والپیپرها استفاده نشود.

8- کاهش تأخیر خاموش شدن صفحه

با استفاده درست از صفحه نمایش گوشی و جلوگیری از روشن بودن بی‌مورد آن می‌‌توان تا حد زیادی مصرف شارژ را کنترل کرد .  بدین شکل که همیشه بعد از اتمام کار ،  پاور آن را  باید فشار داد وصفحه نمایش دستگاه خاموش کرد  و دیگر مصرف انرژی نداشته باشد صفحه نمایش یکی از اصلی ترین موارد برای  مصرف شارژ است.  پس بدین معنا که هرچه صفحه نمایش بیشتر روشن و فعال باشد، شارژ بیشتری هم مصرف می‌شود و خالی شدن شارژ  زودتر اتفاق می‌افتد. پس اگر پس از اتمام کار از فشردن دکمه پاور خودداری می شود،بهتر است از  قابلیت خاموش شدن خودکار نمایشگر استفاده گردد ،  و باید تاخیر آن روی کمترین مقدار ممکن که عموما 30 ثانیه است قرار داده شود و در ضمن، تنظیم زمان طولانی برای این ویژگی منجر می‌شود تا صفحه بیشتر روشن بماند و به طبع مصرف شارژ افزایش پیدا کند.

9- خنک نگه داشتن تلفن همراه

خنک نگه داشتن بدنه گوشی از موثرترین راهها برای  جلوگیری از خالی شدن شارژ خواهد بود. همیشه داغ بودن بدنه منجر به خالی شدن سریع تر شارژ باطری لیتیوم یونی و همچنین به کاهش ظرفیت تدریجی باتری هم تاثیرگذار است.. اجرای بازی، تماشای فیلم های با وضوح بالا و غیره به شدت روی گرم شدن بدنه و قاب دستگاه تاثیرگذار می باشند.

10- غیر فعال کردن نوتیفیکیشن ها یا ویبره

البته ذکر این مورد شاید بسیار منطقی در نظر گرفته نشود اما با قطع و غیر فعال کردن نوتیفیکیشن های تلفن همراه می توان سهم بسزایی را در کاهش مصرف  باطری انجام داد  در واقع اگر نوتیفیکیشن ها غیر فعال شود  سبب بر کاهش چشمگیر مصرف خواهیم بود. همچنین  با غیر فعال سازی ویبره می توان از خالی شدن شارژ  جلوگیری نمود. با غیر فعالسازی این ویژگی دیگر نیازی مبنی بر مصرف انرژی برای فعال کردن موتور ویبره در زمان هایی که نوتیفیکیشن ارائه می‌شود وجود نخواهد داشت.

11- آپدیت سیستم عامل

همیشه سیستم عامل گوشی خود را به جدیدترین نسخه‌ای که برای آن منتشر شده آپدیت نمایید. چون شرکت های گوگل و اپل برای سیستم عامل های خود بهینه ترین شکل را ارائه می دهند تا شارژ دستگاه کمترین مصرف را داشته باشد

12- آپدیت اپلیکیشن ها

از دیگر روشها آپدیت اپلیکیشن های نصب شده است  که می‌تواند تاثیر زیادی بر روی مصرف شارژو  جلوگیری از خالی شدن آن داشته باشد. در آپدیت های جدیدبرای اپلیکیشن ها عملکرد اپلیکیشن را  بهینه بخشیده اند و بدین صورت مصرف شارژ آن کاهش می یابد. پس همیشه از  جدیدترین نسخه اپلیکیشن هاو  آپدیت آنها استفاده شود.

13- ریستارت یا فورس ریست

Force Reset یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند روی کاهش مصرف شارژ باتری تاثیرگذار باشد. بهترین بازده این است که حتما دستگاه را فورس ریست  نمود. نحوه انجام فورس ریست در نلفن های همراه مختلف متفاوت  می باشد ، ولی در تمامی آن ها از فشردن دکمه های ترکیبی خاصی استفاده  می شود.

14- تعویض باطری

در باتری های لیتیوم یونی  پس از گذشت مدتی و استفاده از آن ممکن است از عمرآن کاسته شود و  در عملکرد بهینه و استفاده از ان دچار مشکل شد که این نشان از رسیدن زمان تعویض باطری است. باطری های لیتیوم یونی عمر مشخصی دارند و بعد از مدت زمان خاصی ظرفیت و توان شارژدهی آن ها به شدت کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل با استفاده از آن متوجه کم شدن کیفیت شارژدهی باطری خواهد گردید.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید به معرفی موثرترین روش های جلوگیری از خالی شدن شارژ باطری پرداختیم. و تلاش نمودیم در این راستا به روش هایی اشاره کنیم که هم در گوشی های اندرویدی و هم در اپل قابل استفاده باشند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا