دنیای بازیراهنمای خریدقطعات کامپیوترکامپیوتر

راهنمای جامع خرید کارت گرافیک

کارت گرافیک چیه و چیکار میکنه؟

در واقع واحد پردازش گرافیکی یا همان GPU که بعضا VPU هم نامیده می‌شود، وظیفه رندر کردن و نمایش تصاویر بر روی صفحه نمایش کامپیوتر ها و همچنین لپ تاپ را بر عهده دارد. کارت گرافیک از قطعات اصلی هر سیستم کامپیوتری می باشد.

به طور کلی هر چیزی که روی نمایشگر سیستم رومیزی و یا لپ تاپتان می بینید، نتیجه کار کارت گرافیک سیستم تان می باشد.

چرا می خوای کارت گرافیک بخری؟

در راهنمای جامع خرید کارت گرافیک ما به شما خواهیم گفت اگر کیفیت آنچه که می خواهید در نمایشگر ببینید برایتان مهم است، یعنی شما به یک کارت گرافیک با کیفیت و متناسب با نیازتان احتیاج دارید. هر کاربر با توجه به نوع کاربری و انتظاری که از سیستم رومیزی و یا لپ تاپ خود دارد، بایستی اقدام به جمع آوری قطعات سیستم و یا خرید لپ تاپ نماید.

اگر هدفتان از داشتن سیستم رومیزی و یا لپ تاپ، پلی کردن آهنگ و تماشای عکس هایی است که در تعطیلات و دورهمی ها با تلفن همراهتان گرفته اید، یا اگر استفاده تان محدود به مطالعه اخبار جهان و تازه های تکنولوژی می باشد و یا می خواهید از سیستم تان به عنوان وسیله تایپ مقاله و متون درسی تان استفاده کنید، نیازی به خرید کارت گرافیک حرفه ای نخواهید داشت.

اما اگر شما جز کاربران و خریداران حرفه ای هستید و کارهایی از قبیل طراحی گرافیک، گیمینگ، طراحی سه بعدی، اجرای برنامه های مهندسی پیشرفته و… انجام می دهید، به طور حتم به یک کارت گرافیک قوی و بروز نیاز خواهید داشت.

اهمیت بالای این موضوع ما را بر­آن داشت تا مقاله راهنمای خرید کارت گرافیک را برای شما مبیت مگی های عزیز بنویسیم. پس از شناخت دقیق نیازهای خود از سیستم، شما بایستی شناخت نسبی از کارت گرافیک های موجود در بازار پیدا کنید.

کارت گرافیک

 انواع کارت گرافیک های موجود در بازار

GPU ها از لحاظ نحوه و مکان جای گیری در سیستم به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

1-کارت گرافیک های مجتمع (IGP)

2-کارت گرافیک های مجزا (Discrete)

در ادامه هر یک از این مدل ها را برای شما شرح خواهیم داد؛

1- کارت گرافیک های مجتمع (IGP)

کارت گرافیک های مجتمع دو مدل دارند On-board و On-CPU؛ به آن دسته از کارت های گرافیکی که به صورت پیش فرض بر روی مادر بورد نصب می شوند، کارت گرافیک On-board گفته می شود. این نوع از کارت گرافیک ها قدرت پردازشی چندانی بالایی ندارند و برای افرادی که انتظار کاربری معمولی ای از سیستم دارند، مناسب هستند.

در دسته بندی کارت گرافیک های مجتمع، کارت های گرافیکی مجتمعی را داریم که محل قرارگیری آن ها درون CPU می باشد. این فناوری این کارت گرافیک ها از سیستم کارت گرافیک های On-board جدیدتر بوده و به دلیل نزدیکی مکانی به CPU، از سرعت بیشتر و تاخیر کمتری در پردازش داده های گرافیکی بهره مند است.

البته امروزه به واسطه باریک­تر شدن نوت بوک ها و ضرورت شارژدهی بالا در آنها، کارت های گرافیکی  IGP کمی بیشتر از قبل پا به عرصه گذاشته اند و می توانند با کارت گرافیک های میان رده مجزا که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت، به رقابت بپردازند.

نکات مهم خرید کارت گرافیک

2-کارت گرافیک های مجزا (Discrete)

کارت گرافیک های مجزا به صورت مستقل در جایگاه مخصوص خود قرار می گیرند و دارای قدرت بالا در پردازش داده ها و وضوح پیکسلی بالایی هستند. کسانی که می خواهند از سیستم خود برای امور حرفه ای استفاده کنند، بهتر است این نوع کارت های گرافیکی را انتخاب کنند. این نوع از کارت گرافیک ها اجزا و پارامترهای مختلفی دارند که آنها را با یکدیگر متمایز می کند.

فاکتور های مهم برای خرید کارت گرافیک

خروجی‌ ها و پورت ها

پورت های GPUکارت گرافیک‌ ها پورت ‌های خروجی مختلفی دارند که در ادامه برای آشنایی و اشراف بهتر شما روی این موضوع آنها را معرفی خواهیم کرد.

انواع خروجی در کارت گرافیک ها

VGA: این نوع خروجی قدیمی ترین نوع خروجی با 15 پین می باشد. کیفیت تصویر خروجی در VGA ها  معمولی است.

HDMI: این نوع خروجی از جمله پر طرفدار­ترین خروجی ها محسوب می شود. HDMI ها به واسطه اتصال راحت میان کارت گرافیک و مانیتور و همچنین کیفیت و سرعت خیلی خوب تصاویر انتقال داده شده بسیار محبوب و پرطرفدار هستند.

DVI: این نوع خروجی ها دو پورت مختلف با نام های DVI-I و DVI-D دارند. نوع اول قادر به انتقال داده های دیجیتال و آنالوگ می باشد و نوع دوم، تنها قادر به انتقال داده های دیجیتالی می­باشد. لازم به ذکر است که پورت مذکور دارای کیفیت خیلی خوبی می باشد.

DISPLAYPORT: این نوع خروجی قابلیت حمل و تبادل تعداد زیادی از اطلاعات را دارد و همین ویژگی این خروجی را نسبت به رقبایش ارجحیت می دهد.

مانیتور سیستم

مانیتور

یکی از فاکتور های مهم برای خرید کارت گرافیک این است که به مانیتور سیستمی که قرار است برای آن یک کارت گرافیک جدید خریداری کنیم، توجه نمائیم. چرا که ارتقای کارت گرافیک بدون توجه به سایر اجزای کامپیوتر می تواند شما را متضرر کند.

برای مثال شما هرگز نمی توانید نمایشگری که کابل VGA دارد را به یک کارت گرافیک قوی با درگاه DVI وصل نمائید. البته ناگفته نماند که در حال حاضر تبدیل هایی در بازار وجود دارند که این اتصال را برایمان مقدور می کنند. اما باید به این نکته هم توجه داشت که خرید یک کابل تبدیل، هزینه دیگری را بر روی دستمان خواهد گذاشت.

پهنای باند

پهنای باند بکار رفته در کارت های گرافیک های شرکت های مختلف، با یکدیگر متفاوت است. در واقع مهم ترین عاملی که در پهنای باند کارت گرافیک ها تاثیر می‌گذارد، نوع تراشه به کار رفته در آن‌ هاست.

رم، پاور و مادر­برد

همانطور که در پاراگراف بالای راهنمای جامع خرید کارت گرافیک ذکر کردیم، شناسایی ویژگی های کارت گرافیکی مد نظرتان و بررسی سازگاری آن کارت گرافیک با اجزای سیستم تان، نکته بسیار مهمی برای خرید و ارتقا کارت گرافیک شماست.

اگر اسلات کارت گرافیک در مادربرد فعلی تان با درگاه اتصال کارت گرافیک جدید همخوانی نداشته باشد و شما بدون توجه به این موضوع اقدام به خرید کارت گرافیک کنید، عملا پول خود را دور ریخته اید.

همچنین اگر حافظه رم سیستم شما، متناسب با قدرت و حافظه کارت گرافیکتان نباشد، عملکرد و بهره وری سیستم پایین می آید و کارت گرافیکی جدید هم پاسخگوی نیازتان نخواهد بود.

در نهایت اگر پاور سیستم تان که نقش تغذیه کننده سیستم را بازی می کند، نتواند انرژی الکتریکی مورد نیاز عضو جدید را فراهم کند، امکان آسیب دیدن و یا حتی سوختن کارت گرافیک تان وجود دارد.

پورت برق

کارت گرافیک ‌های امروزی خصوصا کارت گرافیک های که برای‌ گیمینگ و مصارف حرفه ای خریداری می شوند، به دلیل مصرف زیاد برق، نیازمند پورت جداگانه ای برای برق رسانی هستند. کیفیت این پورت برق هم تاثیر بسزایی در کارایی کارت گرافیک ها دارد.

Over Clock کارت گرافیک

اورکلاک (Over Clock) پردازنده گرافیکی کارت‌های گرافیک، از فاکتور های مهم دیگری است که برای خریداران حرفه ای مهم است. اینکه سرعت پالس و کلاک کارت گرافیک چقدر است و تا چه میزان می تواند افزایش پیدا کند، کارت گرافیک های موجود در بازار را از یکدیگر متمایز می کند.

گارانتی و خدمات پس از فروش

گارانتی‌ یکی دیگر از فاکتور های مهمی است که خریداران عزیز بایستی به آن توجه نمایند. در واقع نوع گارانتی و مدت زمان گارانتی که شرکت ها برای یک کارت گرافیک های عرضه شده شان ارائه می دهند، آن ها را با رقبایشان متمایز می کند.

به طور مثال شرکت EVGA از بهترین مارک‌ های کارت گرافیک در زمینه گارانتی و خدمات پس از فروش است. جالب است بدانید برخی از کمپانی های سازنده کارت گرافیک های گیمینگ، برای ارزش قائل شده برای مشتریان خود و ایجاد یک حس خوب در آن ها، یک بازی اورجینال و با کیفیت هم در بسته بندی کارت گرافیک می گذارند.

با تمام این تفاسیر موضوع گارانتی‌ و خدمات پس از فروش در ایران خیلی متفاوت است. در واقع در ایران گارانتی و خدمات پس از فروش کارت گرافیک ها توسط فروشندگان تعیین می‌شود و مسئله برند سازنده و خدماتی که ارائه می دهد، تاثیر چندانی روی خرید کارت گرافیک ما ندارد.

چیپست های کارت گرافیک ها

nvidia

به طور کلی دو برند NVIDIA و AMD جزو برترین های چیپست های کارت گرافیک های بازار هستند. برند AMD به واسطه سیستم قیمت گذاری ارزان تری که روی محصولات خود دارد و همچنین عملکرد خوبی که ارائه می دهد، رقیب اصلی NVIDIA به شمار می آید.

اما با این حال چیپست های انویدیا، بهترین چیپست های موجود در بازار هستند و یک سر و گردن از رقیب خود بالاتر اند. کارت گرافیک های این شرکت در بنچمارک های مخصوص به خود، صدر نشین جدول هستند و رتبه اول را دارند. قدرت بالا و مصرف کم خصیصه اصلی کارت گرافیک های چیپست NVIDIA به حساب می آیند.

برند های کارت گرافیک ها

برند های EVGA، ایسوس، MSI، گیگابایت و Sapphier هم جزو بهترین مارک‌های کارت گرافیک هستند. هرچند این رتبه ‌بندی ها ممکن است هر ساله تغییراتی داشته باشند.

در مجموع کارت گرافیک های EVGA بهترین گزینه برای چیپست های انویدیا هستند. از لحاظ قدرت فن و سیستم خنک کننده، کارت گراقیک های ایسوس از بقیه کارت گرافیک ها بهتر هستند. کارت گرافیک های Sapphier بهترین گزینه برای چیپست های AMD هستند.

سیستم خننک کننده و فن ها

فن کارت گرافیک

از پارامترهای مهم دیگری که هنگام خرید کارت گرافیک باید به آن توجه کنیم، سیستم خنک کننده‌ بکار گرفته شده در کارت گرافیک است. فن های کارت گرافیک ها هم توان های مختلفی دارند و در نتیجه میزان خنک کنندگی متفاوتی نسبت به هم دارند. علاوه بر آن میزان صدای فن و توان مصرفی فن هم از درجه اهمیت بالایی برخوردارند.

در سیستم هایی که برای مصارف حرفه ای و گیمینگ مورد استفاده قرار می گیرند، یک کارت گرافیک با سیستم خنک کننده قوی که صدای کمتری داشته باشد و در عین حال مصرف کمتری داشته باشد، یک فاکتور بسیار مهم است.‌ پس چنانچه شما جزو این دسته از خریداران هستید، به این فاکتور توجه ویژه ای کنید.

کدام کارت گرافیک را بخریم؟

همانطور که در راهنمای جامع خرید کارت گرافیک خواندید در مجموع پیشنهاد می کنیم چنانچه شما جزو کاربران عادی ای هستید و از سیستم تان انتظارات بالایی ندارید، به همان کارت گرافیک نصب شده روی سیستم تان بسنده کنید.

اما اگر جزو کاربران حرفه ای هستید و کیفیت بالای خروجی عملیات های انجام شده در سیستم برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است، به سراغ جدیدترین و قوی ترین کارت گرافیک های بازار بروید و با دست باز برای این قطعه مهم هزینه کنید و از کیفیت و قدرت بالای کارت گرافیک تان هنگام کار بر روی پروژه های حرفه ای خود نهایت لذت را ببرید.

برای گیمر ها و کاربران حرفه ای، خرید یک کارت گرافیک قوی و با کیفیت قدم درست و موثری برای بهبود عملکردشان به حساب می آید.

با توجه به مطالبی که در این مقاله مطرح کردیم کارت گرافیک های ارائه شده روی چیپست های NVIDIA برای کاربران حرفه ای مناسب ترین گزینه هستند.

برای دیدن کارت گرافیک های موجود در فروشگاه اینترنتی مبیت روی کارت گرافیک کلیک کنید.

برای مشاهده پیشنهادهای ویژه مبیت پیج اینستاگرام مبیت را دنبال کنید.

از اینکه نظراتتون رو درباره این مقاله از مبیت مگ با موضوع “راهنمای جامع خرید کارت گرافیک” با ما به اشتراک میگذارین، ممنونیم. شما کدام کارت گرافیک را به خریداران دیگر پیشنهاد می کنید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا