موبایلنقد و بررسی

بررسی گوشی Honor X8 5G؛ پیرو هواوی اما با پشتیبانی از سرویس های گوگل

تست و بررسی گوشی Honor X8 5G

پس از گذشت چند ماه از عرضه گوشی Honor X8 4G نسخه 5G آن هم رونمایی شد تا امکان خرید یک گوشی 5G با قیمت پایین‌تر از دیگر گوشی‌های دارای این فناوری را در اختیار علاقه‌مندان و افرادی که دوست دارند آن را امتحان کنند، قرار دهد. مشخصات گوشی Honor X8 5G و قیمت خرید آن، نشان می‌دهند که برای افرادی در نظر گرفته شده که قصد دارند با کم‌ترین هزینه‌ی ممکن، یک گوشی ۵ جی داشته باشند، اما لازم است تا این گوشی را به طور کامل تست و بررسی کنیم تا ببینیم چقدر در تحقق این امر موفق عمل کرده است. تغییراتی که آنر ایکس ۸ ۵ جی در مقایسه با نسخه 4G با خودش به همراه آورده، فقط به جدیدترین فناوری اتصال شبکه‌ی حال حاضر ختم نمی‌شود. بلکه به یک چیپست قدرتمندتر هم مجهز شده که نام آن، Snapdragon ۴۸۰ پلاس است. با مبیت مگ همراه باشید.

این در حالی است که ستاپ دوربین‌های چهارگانه‌ای که در آنر X8 4G وجود داشت، در نسخه 5G این گوشی جای خودشان را به یک ستاپ دوربین سه گانه داده‌اند. همچنین، یکسری تغییرات در مشخصات دوربین‌های Honor X8 5G نیز ایجاد شده که به طور کلی، باعث ضعیف‌تر شدن دوربین‌های این گوشی نسبت به نسخه 4G آن شده است. اگر بخواهیم به این تغییرات و پسرفت‌هایی که ستاپ دوربین‌های آنر ایکس ۸ ۵ جی نسبت به نسخه ۴ جی خود داشته اشاره کنیم، می‌توانیم به کاهش رزولوشن دوربین اصلی از ۶۴ به ۴۸ مگاپیکسل اشاره کنیم. اما به نظر ما، تغییر بزرگ‌تر و مهم‌تری که ضربه محکمی هم به ستاپ دوربین‌های آنر X8 5G زده، حذف دوربین فوق عریض است که در نسخه 4G وجود داشت. نسخه 4G این گوشی دارای یک سنسور ۵ مگاپیکسلی در دوربین فوق عریض خود بود که شاید چندان چشمگیر به نظر نرسد، اما در هر صورت، ستاپ دوربین‌های این گوشی را متنوع‌تر کرده بود.

 

حتی با توجه به قیمت خرید Honor X8 5G کسی انتظار ندارد که این گوشی فاقد دوربین فوق عریض باشد. زیرا این دوربین در گوشی‌های ارزان‌تری هم از آنر ایکس ۸ ۵ جی به کار برده شده است. به هر حال، با یک گوشی 5G میانرده مواجه هستیم که سازندگان سعی کرده‌اند قیمت آن تا جایی که امکان پذیر هست، پایین باشد. به همین دلیل، انتظار هر کمبودی را باید داشته باشیم و حتی خودمان را برای موارد بدتری از این هم آماده کنیم. به هر حال، کسی که قصد خرید یک گوشی 5G نظیر Honor X8 در این رنج قیمت دارد، باید انتظارات خودش را از سایر مشخصات کاهش دهد و به حداقل‌ها هم راضی باشد تا بتواند امکان خرید یک گوشی 5G در این رنج قیمت نظیر Honor X8 داشته باشد. اما هنوز نمی‌توان این گوشی را قضاوت کرد. شاید با همین کمبودها هم از گوشی‌های رده بالاتر از خود بهتر باشد. به همین دلیل، لازم است یک بررسی جامع و کامل از Honor X8 5G داشته باشیم تا ببینیم چطور عمل می‌کند و در برابر نسخه 4G خود و دیگر گوشی‌های 5G در این رنج قیمت چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

مشخصات گوشی Honor X8 5G

بررسی گوشی آنر X8

تاریخ عرضهآگوست ۲۰۲۲
ابعاد بدنه۱۶۳.۷ × ۷۵.۱ × ۸.۷ میلی متر
وزن بدنه۱۹۴ گرم
صفحه نمایش۶.۵ اینچ با پنل TFT LCD، رزولوشن ۷۲۰ × ۱۶۰۰ پیکسل، تراکم ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ و نسبت تصویر ۲۰:۹ که به طور کلی ۸۳ درصد از کل پنل جلویی را به خودش اختصاص داده است
نرم افزاراندروید ۱۱ با رابط کاربری Magic UI ۴.۲
چیپستQualcomm SM4350-AC Snapdragon 480+ 5G هشت نانومتری
پردازنده مرکزی (CPU)هشت هسته‌ای مجهز به دو Kryo 460 با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز و شش Kryo 460 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی (GPU)Adreno 619
حافظه داخلی۶ گیگابایت رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی
توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای ارتقاء فضای ذخیره سازیدارد
دوربین‌هادوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با لنز واید و دیافراگم f/1.8، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4 و سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه
دوربین سلفی۸ مگاپیکسلی با لنز واید دارای دیافراگم f/2.0
کیفیت فیلم برداری دوربین سلفی۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه
جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمیدارد
ظرفیت باتری۵ هزار میلی آمپر
سرعت شارژ۲۲.۵ وات

مقایسه نسخه 4G و 5G گوشی Honor X8

قبل از اینکه بررسی تخصصی Honor X8 5G را شروع کنیم، لازم است مشخصات آن را با نسخه 4G خود مقایسه کنیم تا ضمن شناخت همه‌ی تفاوت‌های این دو نسخه، متوجه شویم که کدام یک واقعا بهتر است و ارزش خرید بیشتری دارد. به عنوان اولین نکته، باید اشاره کنیم آنر X8 5G ابعاد کوچک‌تری دارد. اما ضخامت بدنه آن از نسخه 4G بیشتر است و سنگین‌تر از آن هم هست. جنس بدنه‌ی ای دو گوشی تفاوتی ندارد و هر دو دارای پنل پشتی و فریم میانی پلاستیکی در بدنه خود هستند. با این حال، کاهش تعداد دوربین‌های عقب آنر ایکس ۸ ۵ جی نسبت به نسخه ۴ جی باعث شده چیدمان و شکل قرارگیری دوربین‌های این دو گوشی کمی متفاوت باشد. در Honor X8 4G فلش LED بین دوربین‌های چهارگانه قرار دارد، اما در نسخه 5G این گوشی فلش، به جای دوربین فوق عریض که از آن حذف شده، قرار گرفته است.

یکی دیگر از تفاوت‌های ظاهری این دو نسخه، این است که آنر X8 5G دارای یک ناچ قطره‌ای در بالای نمایشگر خود است که ظاهر آن را کمی قدیمی کرده، در صورتی که نسخه 4G دوربین سلفی خود را در یک حفره پانچ هول قرار داده که مدرن‌تر به نظر می‌رسد و جذابیت بیشتری هم دارد. تفاوت بعدی این دو نسخه، در نمایشگر آن‌هاست. جایی که آنر X8 5G یک نمایشگر ۶.۵ اینچی در اختیار دارد، اما در نسخه 4G یک نمایشگر ۶.۷ اینچی به کار برده شده است. دلیل کوچک‌تر بودن بدنه‌ی نسخه 5G هم دقیقا همین است که سایز نمایشگر آن کم‌تر شده. البته، کاهش سایز تنها پسرفت مشخصات Honor X8 5G در مقایسه با نسخه 4G آن نیست. نسخه 5G به جای پنل IPS LCD از یک پنل TFT LCD استفاده می‌کند و همچنین، توانایی پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز را هم از دست داده است.

اگر قصد خرید یک گوشی گیمینگ با قیمت مناسب دارید “بهترین گوشی گیمینگ شیائومی” را بخوانید

علاوه بر این، نمایشگر آن رزولوشن کم‌تری از نسخه 4G خود دارد که باعث کاهش وضوح تصویر و چگالی آن هم شده است و به سبب برخورداری از ناچ قطره‌ای در بالای نمایشگر خود، حاشیه‌های ضخیم‌تری پیدا کرده است. یعنی نمایشگر، درصد کم‌تری از پنل جلو را به خودش اختصاص داده است. بررسی و مقایسه نسخه 4G و 5G گوشی Honor X8 نشان می‌دهد که این دو گوشی از نظر نرم افزاری تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. اما مشخصات سخت افزاری آن‌ها متفاوت‌های عمده‌ای دارد. قرارگیری مودم 5G و پشتیبانی از این شبکه نیازمند استفاده از یک چیپست جدید بوده است. به همین دلیل، همانطور که مشخصات Honor X8 5G هم نشان می‌دهند، این گوشی برای پشتیبانی از این شبکه به سراغ چیپست جدیدی به اسم Snapdragon ۴۸۰ پلاس رفته است. در صورتی که نسخه 4G دارای Snapdragon ۶۸۰ بود. شاید غیر منطقی و گیج کننده به نظر برسد، اما SD ۴۸۰ پلاس قدرتمندتر از SD ۶۸۰ است.

طبق اطلاعات پایگاه داده‌های ما، قدرت Snapdragon ۴۸۰ پلاس ۲۶ درصد بیشتر از Snapdragon ۶۸۰ است. این در حالی است که از سرعت کلاک کم‌تری برخوردار می‌باشد و بر پایه لیتوگرافی عریض‌تری طراحی شده است. در این خصوص، باید اضافه کنیم که SD ۴۸۰ پلاس یک چیپست ۸ نانومتری است. اما SD ۶۸۰ بر پایه لیتوگرافی ۶ نانومتری ساخته شده است. این دو چیپست، در پردازنده گرافیکی یا GPU خود هم با یکدیگر متفاوت هستند. اگرچه از نظر حافظه RAM و فضای ذخیره سازی تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما نسخه 5G در زمینه حافظه کمی بهتر عمل کرده است. زیرا توانایی پشتیبانی از کارت حافظه جانبی micro SD در اختیار دارد. در صورتی که نسخه 4G از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کند. از طرفی دیگر، آنر X8 زمان جابجایی از نسخه 4G به 5G یکی از دوربین‌های خود را هم از دست داده است.

بررسی جدیدترین میان رده سامسونگ را در “نقد و بررسی کامل گوشی سامسونگ گلکسی A34” بخوانید

به دلایل نامشخص، علاوه بر حذف شدن دوربین فوق عریض از نسخه 5G سنسور دوربین اصلی این گوشی هم از ۶۴ به ۴۸ مگاپیکسل کاهش داده شده و فقط دو سنسور کمکی در اختیار دارد که عملا کاربرد خاصی ندارند. بررسی مشخصات گوشی Honor X8 نشان می‌دهند که اوضاع نسخه‌ی 5G حتی از این هم بدتر است و رزولوشن سنسور دوربین سلفی آن هم کاهش داده شده و از ۱۶ به ۸ مگاپیکسل رسیده است. این در حالی است که گوشی های پرشمار و زیادی در این رنج قیمت می‌توان خرید که دوربین‌های بسیار بهتری از Honor X8 5G دارند. به هر حال، مشخصات ستاپ دوربین‌های این گوشی به دلیل اینکه قادر به پشتیبانی از شبکه ۵ جی باشد، کاهش داده شده‌اند. کاهش یافتن برخی از مشخصات در گوشی های 5G نظیر Honor X8 برای توانایی پشتیبانی از این شبکه، تا حد زیادی اجتناب ناپذیر و یک امر عادی و رایج است و متاسفانه، این بار گریبان آنر ۵ جی و دوربین‌های آن را گرفته است.

طراحی Honor X8 5G

بررسی طراحی گوشی آنر ایکس 8

وجود بدنه پلاستیکی در گوشی های میانرده‌ی اقتصادی نظیر Honor X8 5G چندان بعید نیست، اما باید مورد بررسی قرار بگیرد تا کیفیت و مقاومت آن به طور کامل مشخص شود. مشخصات گوشی Honor X8 5G نشان می‌دهند که این گوشی در دو رنگ عرضه می‌شود که عبارت هستند از مشکی و آبی روشن که اسم رسمی آن‌ها Midnight Black و Ocean Blue گذاشته شده است. علیرغم بدنه‌ی پلاستیکی در Honor X8 5G که در گوشی های قابل خرید در این رنج قیمت کاملا رایج است، هر دو رنگ آن براق هستند و ظاهری شیشه‌ای به پنل پشتی بدنه این گوشی داده‌اند. با این حال، براقیت مدل آبی رنگ بسیار بیشتر است و جلوه خاص و زیبایی هم به این گوشی داده. شاخص‌ترین ویژگی در پنل پشتی بدنه آن هم، ستاپ دوربین‌های سه گانه‌ی این گوشی است که در یک ماژول مربع شکل قرار گرفته‌اند. جای سنسور دوربین فوق عریض که حذف شده نیز به فلش LED داده شده است.

در لبه سمت راست بدنه، شاهد وجود دکمه‌های کنترل صدا به همراه کلید پاور هستیم که سنسور تشخیص اثر انگشت را هم روی خودش جای داده است. در لبه سمت چپ، درگاه سیمکارت به همراه کارت حافظه جانبی این گوشی وجود دارد که یکی از برتری‌های آن نسبت به نسخه 4G این گوشی هم به شمار می‌رود. همچنین، در لبه پایین، اسپیکر اصلی برای پخش موسیقی و افکت‌های صوتی دیگر به همراه درگاه USB-C برای شارژ و انتقال اطلاعات و همینطور جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمی قرار داده شده‌اند. درخصوص طراحی پنل جلویی و نمایشگر گوشی آنر X8 5G نیز باید اشاره کنیم که شاخص‌ترین ویژگی، ناچ قطره‌ای بالای نمایشگر است که ظاهر این گوشی را به عنوان یک گوشی میانرده در سال ۲۰۲۲ کمی قدیمی کرده. همچنین، ضخامت حاشیه‌های اطراف نمایشگر این گوشی هم چندان کم نیست و حتی از نسخه 4G هم بیشتر شده است.

اگر به اسمارت واچ علاقه دارید “راهنمای خرید بهترین ساعت هوشمند تا 2 میلیون” را از دست ندهید

وجود چنین حاشیه‌های نسبتا ضخیمی در گوشی‌های میانرده اقتصادی نظیر Honor X8 5G در این رنج قیمت چندان بعید نیست، اما در همین رنج هم می‌توان گزینه‌های دیگری خرید که دارای حاشیه کم‌تری در اطراف نمایشگر خود باشند. با این حال، از بررسی طراحی گوشی Honor X8 5G می‌توان چنین نتیجه گرفت که شکل ظاهری و طراحی آن، تا حد زیادی مطابق با انتظاراتی است که از یک گوشی اقتصادی میانرده در این رنج قیمت می‌توان داشت و اگرچه گوشی‌هایی با طراحی باکیفیت‌تر و بهتر هم می‌توان خرید اما آنر X8 5G هم گوشی چندان زشتی نیست که قابل تحمل نباشد. مخصوصا با رنگ براقی که در پنل پشتی بدنه آن به کار برده شده و جذابیت دو چندانی به آنر ایکس ۸ ۵ جی داده است. همچنین، جنس بدنه و متریال به کار رفته در آن هم مطابق با انتظاراتی است که از یک گوشی اقتصادی مقرون به صرفه می‌توان داشت.

بررسی صفحه نمایش

بررسی نمایشگر گوشی آنر ایکس 8

مشخصات Honor X8 5G نشان می‌دهند که این گوشی از یک نمایشگر ۶.۵ اینچی برخوردار است که چنین سایزی معمولا در گوشی‌های قابل خرید در این رنج قیمت، رایج است. البته، مشخصات فنی نمایشگر Honor X8 5G شاید در مقایسه با دیگر گوشی های قابل خرید در این رنج قیمت سطح پایین‌تری داشته باشند. به همین دلیل، نمی‌توان آنر X8 5G را دارای بهترین نمایشگر در بین گوشی های قابل خرید در این رنج قیمت دانست. آنر ایکس ۸ ۵ جی حتی از نسخه 4G خود هم نمایشگر ضعیف‌تری دارد که در بخش مقایسه نسخه ۴ جی و ۵ جی این گوشی هم به برخی از تفاوت‌های موجود در نمایشگرهای این دو گوشی اشاره کردیم. به هر حال، این نمایشگر ۶.۵ اینچی که در آنر X8 5G به کار برده شده، از یک پنل TFT LCD برخوردار است و رزولوشن آن به ۷۲۰ × ۱۶۰۰ پیکسل می‌رسد. نسبت سایز به رزولوشن این نمایشگر، باعث شده تا چگالی آن بیشتر از ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ نباشد.

این نمایشگر تصاویر را با نسبت ۲۰:۹ نمایش می‌دهد و ۸۳ درصد از کل پنل جلوی بدنه را هم به خودش اختصاص داده که می‌توانست بیشتر هم باشد. این در حالی است که در نسخه 4G این گوشی ۸۹ درصد از پنل جلو به نمایشگر اختصاص یافته است. همانطور که می‌توانید حدس بزنید، دلیل پوشش کم‌تر در نسخه 5G، ناچ قطره‌ای و حاشیه‌های بیشتر این گوشی نسبت به نسخه 4G آن است. نسخه 4G علاوه بر برخورداری از یک پنل IPS LCD، توانایی پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی ۹۰ هرتز هم در اختیار داشت. این ویژگی در آنر ایکس ۸ ۵ جی وجود ندارد و نرخ تازه‌سازی آن ۶۰ هرتز استاندارد است. درخصوص دقت رنگ‌های این نمایشگر هم می‌توان گفت عملکرد چندان خوبی ارائه نمی‌کنند و رنگ‌ها کدر و بی‌روح هستند. نبود شادابی و رنگ‌های زنده در نمایشگر آنر X8 5G کاملا مشهود است و رزولوشن بسیار کم آن هم باعث شده تا تصاویر وضوح چندان خوبی نداشته باشند.

اگر قصد خرید گوشی با دوربین قدرتمند دارید “شیائومی 13 اولترا؛ پرچمداری جنجال برانگیز مجهز به لنز های لایکا” را بخوانید

به طور کلی، بررسی نمایشگر Honor X8 5G نشان می‌دهد که گوشی های زیادی در این رنج قیمت می‌توان خرید که هم در مشخصات و هم عملکرد فنی نمایشگر خود، بسیار بهتر از آنر ایکس ۸ ۵ جی عمل کنند. بزرگ‌ترین نقطه صعف نمایشگر گوشی Honor X8 5G رزولوشن بسیار کم آن است که باعث می‌شود گزینه‌های بسیار بهتری برای خرید در این رنج قیمت وجود داشته باشد. اگر به داشتن یک گوشی با نمایشگر شارپ و رنگ‌های زنده و شاداب علاقه‌مند هستید، Honor X8 5G گزینه چندان مناسبی برای خرید در این رنج قیمت نیست. بهتر است به دنبال خرید گزینه‌های دیگری در این رنج قیمت باشید که حداقل در نمایشگر خود مشخصات بهتری از Honor X8 5G دارند. چنین گزینه‌هایی، ضمن برخورداری از رزولوشن بالاتر، نرخ تازه‌سازی بیشتری هم خواهند داشت و یک تجربه دیداری بسیار بهتر در اختیار شما قرار خواهند داد.

سخت افزار

همانطور که در بخش بررسی تفاوت نسخه 4G و 5G گوشی Honor X8 نیز اشاره کردیم، مشخصات سخت افزاری این دو گوشی تا حد زیادی با یکدیگر متفاوت است. آنر از دو چیپست متفاوت در نسخه 4G و 5G گوشی X8 استفاده کرده است. اگر بخواهیم این دو چیپست را مقایسه کنیم، می‌توانیم بگوییم نسخه ۵ جی قدرت سخت افزاری بیشتری از نسخه ۴ جی این گوشی دارد که تا حد زیادی هم قابل انتظار است. اگرچه اکثر مشخصات Honor X8 5G از نسخه 4G آن ضعیف‌تر است و سطح کلی آن هم پایین‌تر می‌باشد، اما حداقل در بخش سخت افزار اینطور نیست. جایی که نسخه ۵ جی چیپست بهتر و سریع‌تری در اختیار دارد تا ضمن پوشش جدیدترین نسل اتصالات شبکه، تجربه یک عملکرد بهتر نیز در اختیار کاربران خود قرار دهد. در بخش مقایسه مشخصات نسخه 4G و 5G گوشی Honor X8 5G اشاره کردیم که فرکانس و نوع هسته‌های به کار رفته در این دو گوشی هم با یکدیگر متفاوت است.

اگر بخواهیم این موضوع را بیشتر باز کنیم، می‌توانیم بگوییم نسخه 5G از یک CPU هشت هسته‌ای برخوردار است که هسته‌های به کار رفته در آن دارای پیکربندی ۲ + ۶ هستند. بدین معنی که شاهد وجود دو هسته‌ی Kryo ۴۶۰ به همراه شش هسته‌ی Kryo ۴۶۰ دیگر هستیم که فرکانس آن‌ها به ترتیب، ۲.۲ و ۱.۹ گیگاهرتز است. این در حالی است که پیکربندی هسته‌های هشت‌گانه‌ی نسخه 4G به صورت ۴ + ۴ است که متشکل از چهار Kryo ۲۶۵ Gold با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و چهار Kryo ۲۶۵ Silver با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز هستند. همچنین، GPU به کار رفته در این دو چیپست هم متفاوت است. Snapdragon ۴۸۰ پلاس که در نسخه 5G آنر X8 به کار برده شده، Adreno ۶۱۹ را برای امور گرافیکی در اختیار دارد. اما Snapdragon ۶۸۰ که در نسخه ۴ جی این گوشی به کار رفته، دارای Adreno ۶۱۰ برای انجام اموری است که به پردازش گرافیکی نیاز دارند.

از هر مدل 4G و 5G این گوشی فقط یک کانفیگ وجود دارد که دارای ۶ گیگابایت رم به همراه ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره سازی داخلی است. فقط نسخه 5G از کارت حافظه جانبی هم پشتیبانی می‌کند. در صورتی که این امکان در نسخه 4G برای ارتقاء فضای ذخیره سازی وجود ندارد و کاربران باید به همان ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی بسنده کنند. اما صرفا با بررسی مشخصات سخت افزاری Honor X8 5G و مقایسه آن با نسخه 4G نمی‌توان عملکرد آن در دنیای واقعی را تخمین زد. طبق تجربه‌ای که از کار کردن با Honor X8 5G در طول بررسی آن به دست آوردیم، می‌توانیم بگوییم که استفاده از این گوشی یک تجربه نسبتا پایدار است که در این رنج قیمت خرید می‌توان به دست آورد. آنر X8 5G تقریبا همه چیز را به شکل کاملا نرم و روان اجرا می‌کند و در حین استفاده‌ی روزمره، به ندرت به تقلا انداخته می‌شود.

البته، نباید فکر کنید که عملکرد گوشی Honor X8 5G هم سطح گوشی‌های گیمینگ یا میانرده‌های گران‌تر و بهتری است که در این رنج قیمت می‌توان خرید، زیرا مشخصات آن هم چنین چیزی نشان نمی‌دهند. فقط در حدی که از یک گوشی میانرده‌ی اقتصادی انتظار می‌رود، ظاهر می‌شود. نقطه قوت آن، این است که در طول استفاده‌ی روزمره، عملکرد پایدار خود را تا حد زیادی حفظ می‌کند و حتی اجازه انجام برخی از بازی‌های گرافیکی را هم به کاربران خود می‌دهد. البته، همانطور که انتظار دارید، این بازی‌ها با تنظیمات گرافیکی پایین قابل انجام هستند. در طی مدتی که در حال تست و بررسی مشخصات سخت افزاری Honor X8 5G بودیم، مشکل بزرگی با این گوشی پیدا نکردیم. شما هم در صورتی که سطح انتظارات خود را کمی پایین بیاورید، می‌توانید از کار کردن با آنر ایکس ۸ ۵ جی لذت ببرید.

در نهایت به عنوان آخرین نکته در این بخش، باید اشاره کنیم Honor X8 5G به صورت پیشفرض دارای اندروید ۱۱ با رابط کاربری Magic UI ۴.۲ است که به خوبی با مشخصات سخت افزاری آن هماهنگی دارد. در واقع، مشخصات نرم افزاری این گوشی و هماهنگی بالای آن‌ها با اجزای سخت افزار، دلیل اصلی عملکرد نسبتا پایدار این گوشی محسوب می‌شود. شاید تنها نقطه ضعف مشخصات نرم افزاری آنر X8 5G آینده‌ی نه چندان معلوم گوشی‌های Honor از نظر پشتیبانی نرم افزاری باشد. در حال حاضر مشخص نیست که این گوشی تا چه مدت پشتیبانی می‌شود، چه نسخه‌هایی از اندروید یا رابط کاربری Magic UI را دریافت خواهد کرد و یا اصلا آپدیت نرم افزاری جدیدی برای آن عرضه خواهد شد یا خیر. اما کم‌ترین انتظار، این است که حداقل تا اندروید ۱۲ آپدیت شود. احتمال عرضه چند پچ امنیتی هم برای آن وجود دارد.

بررسی دوربین گوشی Honor X8 5G

بررسی دوربین گوشی آنر ایکس 8

همانطور که اشاره کردیم، دوربین گوشی آنر ایکس ۸ ۵ جی یکی از اجزای اصلی و مهم آن به شمار می‌رود که در مقایسه با نسخه ۴ جی این گوشی پسرفت کرده است. جایی که نسخه 4G یک سنسور ۶۴ مگاپیکسلی در اختیار کاربران خود قرار می‌داد، یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی به کار رفته و دوربین فوق عریض ۵ مگاپیکسلی که در نسخه ۴ جی وجود داشت، در نسخه ۵ جی حذف شده و به طور کامل کنار گذاشته شده است. اگرچه که وجود یک سنسور ۵ مگاپیکسلی در دوربین فوق عریض، که در نسخه ۴ جی به کار برده شده بود چندان هم ویژگی شاخص و چشمگیری نیست، اما به هر حال، بهتر از این است که اصلا دوربین فوق عریضی وجود نداشته باشد. این در حالی است که سایر مشخصات سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دوربین اصلی هم که رزولوشن کم‌تری از مدل ۵ جی این گوشی دارد، همچنان حفظ شده است. یعنی سنسورِ عریضِ به کار رفته در آن دارای PDAF است و گشودگی دهانه دیافراگم آن هم f/1.8 می‌باشد.

این سنسور ۴۸ مگاپیکسلی، عملا تنها دوربین قابل استفاده و ارزشمندی است که در آنر X8 5G باقی مانده. اگرچه با دوربین ماکرو هم می‌توان عکاسی کرد، اما عملکرد آن که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت، چندان رضایت بخش نیست که قابل توجه باشد. به هر حال، از یک دوربین ماکرو که دارای سنسور ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.4 می‌باشد، انتظار چندان زیادی نمی‌توان داشت. سومین دوربین به کار رفته در پنل پشتی بدنه‌ی این گوشی هم که مجددا یک سنسور ۲ مگاپیکسلی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.4 می‌باشد که به عنوان سنسور تشخیص عمق به کار می‌رود. این سنسور، به طور مجزا قابل استفاده نیست و فقط به منظور ایجاد افکت بوکه در حالت پرتره، به کمک دوربین اصلی می‌آید. برای سلفی گرفتن هم یک سنسور ۸ مگاپیکسلی در آنر ایکس ۸ ۵ جی به کار برده شده که دارای دیافراگم f/2.0 است.

اگر به مشخصات دوربین Honor X8 5G توجه کنید، متوجه می‌شوید که در مقایسه با نسخه 4G این گوشی علاوه بر اینکه رزولوشن دوربین اصلی آن کاهش یافته و دوربین فوق عریض خود را هم از دست داده، رزولوشن سنسور دوربین سلفی آن هم کاهش پیدا کرده است. جایی که به جای سنسور ۸ مگاپیکسلی در دوربین سلفی آنر X8 5G یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی در نسخه ۴ جی این گوشی وجود داشت. به هر حال، برای پوشش 5G و پشتیبانی از مدرن‌ترین و جدیدترین شبکه اتصالاتی، لازم است یکسری از مشخصات قربانی شوند و طبق شواهد، دوربین Honor ایکس ۸ به واسطه‌ی اینکه بیشترین لطمه را از این بابت دیده، بزرگ‌ترین قربانی هم محسوب می‌شود. در ادامه، ضمن بررسی کیفیت دوربین‌های گوشی Honor X8 5G به این موضوع می‌پردازیم که کاهش چشمگیر مشخصات دوربین‌های آن، چقدر در کاهش جایگاه و رتبه این گوشی در بین دیگر گوشی‌هایی که در این رنج قیمت می‌توان خرید تاثیرگذار بوده است.

تا اینجا تنها با یک نگاه به مشخصات دوربین‌های Honor X8 5G متوجه شدیم که اگر به دنبال خرید یک گوشی با دوربین‌های خوب در این رنج قیمت هستید، آنر ایکس ۸ ۵ جی باید یکی از آخرین گزینه‌هایی باشد که به سراغ آن می‌روید. این گوشی واقعا عملکرد قابل دفاعی در بخش دوربین‌های خود ارائه نمی‌دهد و در این رنج قیمت گوشی های بسیار بهتری از Honor X8 5G می‌توان خرید که هم مشخصات و هم عملکرد دوربین‌هایشان بهتر باشد. درخصوص کیفیت عکاسی با آنر X8 5G و عملکرد دوربین‌های آن باید بگوییم دوربین اصلی این گوشی تا زمانی که نور طبیعی زیادی در محیط باشد، عملکرد خوبی دارد و عکس‌های باکیفیتی در اختیارتان قرار می‌دهد. در چنین شرایطی، عکس‌ها دارای جزئیات کافی هستند، محدوده دینامیکی مناسب است و رنگ‌ها هم با کمی تمایل به اشباع شدگی، جذاب و زیبا نمایش داده می‌شوند.

راهنمای خرید SSD ای دیتا، بهترین اس اس دی های بازار ایران

همچنین در این شرایط، تعادل نور سفید نسبت به یک گوشی میانرده در رنج قیمت Honor X8 5G خوب است و نویز کمی هم وجود دارد. اما این شرایط، فقط تا زمانی که نور طبیعی زیادی در محیط وجود داشته باشد پایدار خواهد بود. هر چه محیط کم‌نورتر شود، کیفیت و سطح کلی عکس‌ها هم به همان نسبت پایین می‌آید. در واقع چیزی که بیشتر از همه احساس می‌شود، کاهش تدریجی محدوده دینامیکی و افزایش نسبی سطح نویز است. بنابراین، اگر به دنبال کسب بهترین نتیجه و بالاترین کیفیت ممکن از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آنر ایکس ۸ ۵ جی هستید، احتمالا در محیط‌های کم‌نور به این مهم دست پیدا نخواهید کرد و در روز عکس‌های خوب بیشتری خواهید گرفت. بررسی ما از تست دوربین اصلی Honor X8 5G نشان می‌دهد همانطور که انتظار داشتیم، چندان نمی‌توان روی آن به عنوان یک گوشی دوربین محور حساب کرد.

مقایسه گوشی ردمی 9A و شیائومی ردمی A1 Plus؛ جدال دو پایین رده

همین که چند عکس قابل اشتراک گذاری در فضای مجازی در اختیارتان قرار می‌دهد، باید شما را راضی کند. اینکه آنر ایکس ۸ ۵ جی حتی از نسخه ۴ جی خود هم عملکرد ضعیف‌تری در بخش دوربین ارائه می‌دهد، ناامید کننده است. ابزارهایی هم که ارائه می‌کند، چندان کارآیی ندارند و نه تنها نسبت به گوشی های دیگر در رنج قیمت Honor X8 5G بلکه حتی در مقایسه با نسخه 4G خود آن هم سطح پایین‌تری دارند. در نهایت، باید اشاره کنیم که کیفیت هیچ یک از دوربین‌های این گوشی به چیزی بیشتر از ۱۰۸۰ با ۳۰ فریم بر ثانیه نمی‌رسند که البته، در نسخه ۴ جی آن هم همینطور بود. تجربه عکاسی از دوربین ماکرو آن هم به سبب مشخصات نه چندان چشمگیری که در آن وجود دارد، چنگی به دل ما نزد. این دوربین، یک سنسور ۲ مگاپیکسلی ضعیف دارد که فاقد فوکوس خودکار است و به ندرت می‌توان یک عکس شارپ و قابل استفاده با آن گرفت.

تست و بررسی باتری Honor X8 5G

بررسی باتری گوشی آنر ایکس 8

به غیر از مواردی که تاکنون ذکر کردیم، نسخه 5G آنر ایکس ۸ یک تفاوت دیگر هم با نسخه 4G آن دارد که در این بخش از بررسی Honor X8 5G به آن می‌پردازیم. آنر در نسخه 5G این گوشی از یک باتری ۵ هزار میلی آمپری استفاده کرده، در صورتی که نسخه 4G آن دارای یک باتری ۴ هزار میلی آمپری است. با توجه به اینکه گوشی‌های 5G معمولا برای پوشش این شبکه و پشتیبانی از آن مصرف بالاتری از گوشی‌های 4G دارند، انتظار به کار رفتن یک باتری بزرگ‌تر با ۱۰۰۰ میلی آمپر ظرفیت بیشتر در نسخه ۵ جی آنر ایکس ۸ می‌رفت که خوشبختانه، محقق شده است. وجود ۱۰۰۰ میلی آمپر ظرفیت بیشتر در باتری این گوشی، تضمین خوبی برای اطمینان از این است که نسخه 5G با وجود پشتیبانی از این شبکه، شارژدهی یکسانی با نسخه ۴ جی آنر ایکس ۸ ۵ جی خواهد داشت.

نتایجی که از تست و بررسی باتری گوشی Honor X8 5G به دست آوردیم هم دقیقا همین را نشان می‌دهد که این گوشی علیرغم پشتیبانی از این شبکه‌ی سنگین و پرمصرف، شارژدهی کاملا خوبی ارائه می‌دهد که کاربران را به اندازه کافی با خودش همراه نگه می‌دارد. ما باتری گوشی Honor X8 5G را در شرایط مختلف بررسی کردیم و تست‌های مختلفی را هم روی آن اجرا کردیم. خوشبختانه، Honor X8 5G در همه‌ی تست‌هایی که در طی بررسی این گوشی از آن گرفتیم، کاملا درخشان عمل کرد و با وجود پشتیبانی از 5G عملکرد آن تقریبا در سطح دیگر گوشی‌های میانرده‌ای بود که در این رنج قیمت می‌توان خرید. کاربرانی که قصد خرید و پرداخت قیمت گوشی Honor X8 5G را دارند، می‌توانند اطمینان داشته باشند که این گوشی شارژدهی کاملا خوبی دارد و می‌تواند برای مدتی طولانی آن‌ها را همراهی کند.

ما در طی زمانی که در حال تست و بررسی باتری گوشی Honor X8 5G بودیم، در اکثر اوقات قادر به استفاده از این گوشی برای یک روز کامل بودیم و گاها برای روز بعد هم هنوز چند درصد شارژ برایمان باقی می‌ماند. مصرف نسبتا کم باتری این گوشی با وجود پشتیبانی از 5G عمدتا به دلیل چیپست بهینه و کاملا مناسبی است که در آن به کار برده شده. این چیپست کاملا به خوبی برای کاهش مصرف باتری بهینه‌سازی شده است. نمایشگر هم یکی دیگر از مشخصاتی است که توانسته از افزایش مصرف باتری این گوشی جلوگیری کند. به هر حال، پنل TFT LCD به کار رفته در آنر X8 5G مصرف بسیار کم‌تری از پنل‌های OLED دارد که در برخی از گوشی‌های قابل خرید در این رنج قیمت به کار برده شده است. بنابراین، چیپست و نمایشگر کم مصرفی که در گوشی آنر ایکس ۸ ۵ جی به کار برده شده‌اند را می‌توان دلایل مکمل شارژدهی خوب باتری آن در نظر گرفت.

نکات مهم خرید آیفون دست دوم، اقدامی زیرکانه برای حفظ سرمایه

به عنوان آخرین نکته در بررسی باتری Honor X8 5G هم باید اشاره کنیم که این گوشی قادر به پشتیبانی از فست شارژ هم هست که سرعت آن به ۲۲.۵ وات می‌رسد و از این نظر، عملکردی کاملا خوب و در حد دیگر گوشی‌های قابل خرید در این رنج قیمت ارائه می‌دهد. شارژر ۲۲.۵ واتی موجود در جعبه‌ی این گوشی به باتری آن کمک می‌کند تا در مدت نسبتا کوتاهی شارژ شود و انرژی مورد نیاز کاربران را مجددا برایشان فراهم نماید. با این اوصاف، باتری و شارژر را می‌توان جزو نقاط قوت آنر X8 5G در نظر گرفت به طوری که باعث شده‌اند این گوشیِ Honor عملکردی قابل رقابت با دیگر گوشی‌هایی که در این رنج قیمت می‌توان خرید داشته باشد. آنر در زمان طراحی و ساخت این گوشی به خوبی می‌دانست وقتی یک ویژگی پرمصرف مثل شبکه 5G وجود دارد، باید هم ظرفیت باتری و هم سرعت شارژ قابل قبولی ارائه کرد که حداقل کاربران کمبود بزرگی در این رابطه احساس نکنند.

جمع بندی

در صورتی که به دنبال خرید یک گوشی 5G مقرون به صرفه با قیمت مناسب هستید، می‌توانید Honor X8 را به عنوان یک گزینه جدی مد نظر داشته باشید. اما نباید فراموش کنید که وقتی برای خرید یک گوشی 5G در رنج قیمت Honor X8 5G اقدام می‌کنید، باید قید در اختیار داشتن یکسری از ویژگی‌ها را هم بزنید. به عنوان مثال، نمی‌توان یک گوشی 5G با نمایشگر OLED در این رنج قیمت خرید؛ چیزی که Honor X8 5G هم فاقد آن است. البته، نمایشگر OLED فقط یک نمونه است و مثال‌های زیادی می‌توان زد. عدم وجود دوربین فوق عریض یا رزولوشن نه چندان بالای دوربین اصلی و سلفی هم یکسری از مشخصات دیگری هستند که برای تحقق یک ویژگی پرهزینه مثل 5G باید قربانی شوند. به همین دلیل است که وقتی به مشخصات Honor X8 5G نگاه می‌کنید، پسرفت‌های زیادی در آن نسبت به نسخه 4G مشاهده می‌کنید.

این به معنی ضعیف‌تر بودن آنر ایکس ۸ ۵ جی در مقایسه با نسخه ۴ جی آن نیست. زیرا پشتیبانی از شبکه 5G که در آنر X8 وجود دارد، به اندازه کافی ویژگی مدرن و به‌روزی هست که آن را شاخص و قابل توجه کند. اگرچه از دیدن مشخصات بهتر در این گوشی خوشحال می‌شدیم و می‌توانستیم آن را جزو بهترین گوشی‌های 5G هم در نظر بگیریم، اما آنر برای فراهم کردن امکان خرید یک گوشی 5G با کم‌ترین قیمت ممکن از این مشخصات در Honor X8 5G استفاده کرده است. در واقع، مجبور بوده برای پایین نگه داشتن قیمت این گوشی، از به کار گیری مشخصات بهتر در آن صرف نظر کرده و به حداقل‌ها بسنده کند. امری که باعث شده ضمن احترامی که برای آنر و گوشی‌های بسیار خوب آن قائل هستیم، پس از بررسی Honor X8 5G مجبور باشیم بگوییم تجربه‌ی استفاده از آن چندان خوشایند نیست و احساس اینکه یک گوشی توانمند در اختیار دارید، به شما نمی‌دهد.

نقاط قوتنقاط ضعف
طراحی مدرن، جذاب و زیبا با پنل پشتی براق که مثل شیشه به نظر می‌رسد و کاملا خوش دست و راحت هم هستحذف دوربین فوق عریض که در نسخه 4G وجود داشت
برخورداری از باتری بزرگ‌تر نسبت به نسخه 4Gکاهش رزولوشن دوربین اصلی در مقایسه با نسخه 4G
شارژدهی طولانی و زیاد مناسب برای استفاده به مدت یک روز کاملکاهش رزولوشن دوربین سلفی در مقایسه با نسخه 4G
سرعت شارژ بالاوجود پنل TFT و رزولوشن پایین نمایشگر به عنوان یک گوشی میانرده‌ی عرضه شده در سال ۲۰۲۲ که سبب کاهش وضوح و چگالی تصویر هم شده
پشتیبانی از 5Gحذف پشتیبانی از رفرش ریت ۹۰ هرتز در مقایسه با نسخه 4G
امکان استفاده از کارت حافظه جانبی که در نسخه 4G وجود نداشتوجود گوشی‌های زیاد با نمایشگر و دوربین‌ های بهتر در این رنج قیمت
چیپست قدرتمند نسبت به دیگر گوشی‌های موجود در این رنج قیمتوزن بیشتر علیرغم بدنه‌ی کوچک‌تر در مقایسه با نسخه 4G که دلیل اصلی آن احتمالا ظرفیت بیشتر باتری به کار رفته در نسخه 5G بوده است
سازگاری بالای اجزای نرم افزاری با سخت افزار و بهینه‌سازی بسیار خوب آن‌ها
عملکرد خوب دوربین اصلی در روز
یکی از ارزان‌ ترین گوشی‌های 5G است که امروزه می‌توان خرید

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا