آشنایی با برندهاتاریخچه

تاریخچه اچ تی سی

HTC یک برند تایوانی

ما در مبیت مگ تاریخچه‌ی شرکت‌های بزرگ دنیا را یکی پس از دیگری مورد بررسی قرار می دهیم. امروز هم با تاریخچه‌ی یکی دیگر از شرکت های مطرح یعنی تاریخچه اچ تی سی (HTC) در خدمت شما هستیم.

شرکت اچ تی سی از زمان تاسیس تاکنون جزو شرکت‌های موفق در عرصه جهانی بوده است. همین موضوع ما را بر آن داشت که یکی از مقالات مبیت مگ را به این شرکت اختصاص دهیم تا شما با تاریخچه و سیر پیشرفت این شرکت در طول سال ها آشنا شوید.

لوگو شرکت اچ تی سی

لوگو شرکت اچ تی سی که در دو دهه اخیر یک شرکت نام آشنا در سراسر جهان است، سه مرحله تغییر را تجربه کرده است.

  •  طرح اولیه

در سال اول تاسیس شرکت، مدیران تاکید داشتند که لوگوی شرکت هرچه سریع‌تر طراحی شود تا مردم بتوانند به وسیله آن با محصولات اچ تی سی ارتباط برقرار کنند.

با نظر مدیران شرکت که معتقد بودند رنگ قرمز بیشتر توجه مردم را جلب می‌کند، لوگو ابتدایی با سه حرف اصلی بزرگ (HTC) با رنگ قرمز شکل گرفت و تا سال 2006 هم لوگوی این شرکت بود.

  • طرح تکمیلی لوگو

لوگو‌ی شرکت تا قبل از این مرحله چندان جالب به نظر نمی‌رسید. چرا که رنگ قرمز باعث می‌شد واژه‌ی هشدار و خطر در ذهن مردم شکل بگیرد. به همین خاطر مدیران شرکت تصمیم گرفتند لوگوی شرکت را تغییر دهند.

لوگو‌ی جدید حروف اصلی با سایز کوچک و بدون سایه یا برجسته سازی و با رنگ سیاه که نشان دهنده‌ی قدرت شرکت بود، شکل گرفت. از دو مثلث کوچک هم استفاده شد که یکی به رنگ سبز و دیگری به رنگ مشکی بود، به عنوان نماد تولید گوشی های هوشمند استفاده شد. این لوگو تا سال 2009 در محصولات شرکت اچ تی سی مورد استفاده قرار گرفت.

  • نسخه نهایی

در طرح نهایی، لوگو به کلی تغییر کرد. یک طراح ایتالیایی به شرکت اچ تی سی پیشنهاد کرد که برای نشان دادن موفقیت و پیشرفت از رنگ سبز در لوگو شرکتشان استفاده کنند. این پیشنهاد مورد موافقت مدیران شرکت قرار گرفت و لوگوی شرکت با حروف اصلی به صورت (hTc) که با رنگ سبز طراحی شده بود شکل گرفت و تا تاریخ انتشار این مقاله لوگوی شرکت اچ تی سی این است.

شروع فعالیت شرکت اچ تی سی (HTC)

شرکت اچ تی سی (HTC Corporation) که مخفف High Tech Computer Corporation است در سال 1997 در کشور تایوان تاسیس شد. چر وانگ و پیترچو دو بنیانگذار این شرکت بودند که با تولید قطعات سخت افزاری برای کامپیوتر ها و لپ تاپ ها فعالیت خود را آغاز کرند.

هدف آن‌ها طراحی یک دستگاه جدیدی بود که ترکیبی از یک گوشی همراه و دستیار شخصی باشد. این طرح به سرانجام نرسید و شرکت تازه تاسیس با بحران جدی مواجه شد. این بحران تا حدی جدی بود که اگر کمک‌های مالی خانواده شروانگ نبود، به طور حتم این شرکت به ورشکستگی کشیده می‌شد.

بعد از آن در سال 1998 شرکت اچ تی سی اولین دستگاه‌ های بی سیم لمسی خود را تولید کرد. در ادامه سیر پیشرفت این شرکت را قدم به قدم بررسی خواهیم کرد.

زندگی نامه چر وانگ (Cher Wang)

خانم چروانگ در سال 1961 در کشور تایوان متولد شد. پدر او صدراعظم این کشور بود به همین دلیل او در خانواده‌ی ثروتمندی بزرگ شد. او پس از رفتن به کالیفرنیا، دردانشگاه آن کشور مشغول تحصیل شد و در سال 1981 مدرک کارشناسی خورد را در رشته اقتصاد از آن دانشگاه دریافت کرد.

چروانگ در سال 1982 در شرکت First مشغول به کار شد. هوش و ذکاوت او در تکنولوژی های جدید و همچنین علاقه او به کارآفرینی باعث شد او در سال 1987 شرکتی در زمینه فناوری اطلاعات به اسم VIA را تاسیس کند.

چروانگ در این سال‌ ها بخشی از ثروتش را برای تاسیس کالج هایی برای افراد بی بضاعت و کم درآمد خرج کرد. در نهایت خانم چروانگ در سال 1997 توانست با شریک خود شرکت اچ تی سی را پایه گذاری کند.

زندگی نامه پیترچو (Peter Chou)

پیترچو در نوامبر سال 1956 در کشور برمه (میانمار امروزی) به دنیا آمد. پدر او در حوزه‌ی تولید پشم فعالیت می‌کرد اما پیتر علاقه‌ای به شغل پدرش نداشت و گرایش او به وسیله‌های الکترونیکی بسیار زیاد بود و به همین دلیل هوش بالای خود را در این زمینه بکارگرفت.

پیترچو پس از اینکه از مدرسه‌ای در منطقه‌ای به اسم mandalay فازغ التحصیل شد، به تایوان رفت و در دانشگاه ملی اقیانوس تایوان مشغول تحصیل شد و در سال 1985 و در رشته مهندسی برق با بهترین نمرات فارغ التحصیل شد.

او در سال 1987 در یک شرکت محصولات دیجیتالی مشغول به کار شد تا اینکه در سال 1997 به همرا خانم چروانگ موفق به تاسیس شرکت اچ تی سی شد.

تولید محصول برای شرکت‌های دیگر

اچ تی سی در ابتدا برای شرکت‌ های دیگر، گوشی تولید می کرد و با برند آن‌ شرکت‌ ها روانه بازار می‌کرد. اچ تی سی اولین گوشی هوشمند شرکت اچ پی (HP) را با نام iPAQ تولید کرد. همچنین برای شرکت پالم هم گوشی هوشمندی طراحی کرد که مجهز به صفحه نمایش 4.2 اینچی لمسی و دوربین 3.0 مگاپیکسلی بود.

ارائه اولین محصولات با برند اچ تی سی

این شرکت اولین گوشی خود را به اسم Wallaby با استفاده از سیستم عامل شرکت مایکروسافت در سال 2002 تولید کرد. این گوشی با نام تجاری 02 Xda شناخته می‌شد و در آن زمان 899 دلار قیمت داشت. اچ تی سی در سال 2002 اولین گوشی دنیا با سیستم عامل ویندوز 7 را با نام HTC 7Trophy تولید و روانه بازار کرد. همچنین این شرکت موفق شد در سال 2005 یک گوشی با قابلیت 3G تولید کند که اولین گوشی مایکروسافتی بود که از قابلیت 3G بهره مند بود.

اچ تی سی پدر گوشی های اندرویدی در جهان

اولین گوشی با سیستم عامل اندروید

شرکت اچ تی سی در سال 2007 شرکت Dopod International را که در حوزه موبایل فعالیت می‌کرد خریداری کرد و پس از آن با گوگل قرارداد همکاری امضا کرد.

سال 2008 آغاز بهره مندی گوشی های هوشمند از سیستم عامل اندروید بود. شرکت اچ تی سی توانست با تولید گوشی اندرویدی HTC Dream، لقب اولین سازنده‌ی گوشی با سیستم عامل اندروید در جهان را از آن خود کند.

این گوشی طراحی بی‌نظیری داشت و به سرعت در بین مردم به محبوبیت بالایی رسید. این محبوبیت به حدی بود که فروش شرکت‌های معتبر جهانی که در آن زمان فعالیت داشتند را بشدت تحت شعاع قرار داد.

اثبات قدرت اچ تی سی

در سال 2009 اچ تی سی یگ گوشی جدید را با نام Sense به بازار ارائه کرد. این گوشی در بازار غوغایی به پا کرد و ثابت کرد که اچ تی سی توانایی بسیار خوبی در طراحی گوشی‌های هوشمند دارد. اچ تی سی در این سال با تولید تبلت Nexus 9 وارد بازار تبلت ها شد و با ارائه همان تبلت اول به فروش خوبی هم دست یافت.

تبدیل شدن به بهترین سازنده بهترین مدل گوشی

در سال 2010 اچ تی سی با ارائه گوشی 4G به بازار آمریکا، فروشی بالغ بر 24.6 میلیون دلاری را تجربه کرد. این شرکت در سال بعد هم با فروش گوشی جدید خود با نام HTC Dash Wire توانست سودی معادل 18.5 میلیون دلاری را تجربه کند.

اچ تی سی با ارائه گوشی های هوشمند با‌کیفیت و میزان فروش بالایی که داشت، موفق شد از طرف انجمن جهانی موبایل (GSM)، عنوان سازنده بهترین مدل گوشی را دریافت کند.

البته ناگفته نماند که این تنها موفقیت اچ تی سی در این سال نبود. چرا که این شرکت در سال 2010 با کنار زدن شرکت نوکیا، در رتبه سوم بهترین گوشی‌های هوشمند جهان قرار گرفت.

فراز و نشیب بازار در سال های 2011 و 2012

در سال 2011 اچ تی سی توانست به رده 98 امین برند برتر در رتبه بندی اینتربرند برسد. جالب است بدانید در سال 2012 سهم اچ تی سی در بازار گوشی های هوشمند به 24% رسید و این شرکت توانست شرکت های غول فعلی یعنی سامسونگ و اپل را پشت سر بگذارد.

اچ تی سی در این سال اولین گوشی هوشمند خود را با زبان برمه تولید کرد که اتفاقا این گوشی مورد استقبال مردم هم واقع شد. پس از آن شرکت اچ تی سی دست به تبلیغات تلویزیونی زد و این تبلیغات فروش چند برابری را برای اچ تی سی به ارمغان آورد.

پس از چند مدت اعلام شد که سهم این شرکت حدود 3% درصد کاهش پیدا کرده است. این کاهش ناگهانی مدیران اچ تی سی را نگران کرد آن ها را وا داشت تا باری دیگر دست به تولید گوشی دیگری با طراحی خاص بزنند و بازار را تحت تاثیر قرار دهند.

آنها برای اینکار گوشی HTCone را که قاب فلزی و ضخامت کمی داشت را وارد بازار کردند. فروش خوب این گوشی توانست کاهش سهم چند وقت اخیرشان را جبران کند و اچ تی سی باز هم به جایگاه خود بازگشت.

نوآوری های دیگر در طراحی گوشی

در سال 2013 اچ تی سی گوشی HTCone M7 را روانه بازار کرد. در حالی که رقبای این شرکت جنس بدنه گوشی‌های خود را از پلاستیک می‌ساختند، اچ تی سی در ساخت بدنه این گوشی به صورت کامل از فلز استفاده کرد. بعد ها و در سال‌های اخیر شرکت های دیگر هم در طراحی گوشی های خود از آلیاژ فلز استفاده کردند.

نوآوری دیگر اچ تی سی در ساخت گوشی های هوشمند، استفاده از فناوری لبه‌های حساس به فشار بود که در برخی گوشی‌های خود به کار می‌برد. همچنین این شرکت برای اولین بار در گوشی U11 Life خود از بدنه پشت شفاف استفاده کرد. این طراحی در حال حاضر در برخی از گوشی‌های شرکت شیائومی به چشم می خورد.

معرفی سه سری از گوشی‌های اچ تی سی

1- گوشی های سری دیزایر

احتمالا تاکنون نام سری دیزایر گوشی‌های اچ تی سی به گوشتان خورده باشد. این گوشی‌ها بیشترین تنوع را در بین محصولات دیگر این شرکت دارند و به سه دسته پایین رده، میان رده و بالا رده تقسیم می‌شوند.

گوشی‌های سری 2 ،3 و 4 جزو گوشی‌های پایین رده، گوشی‌های سری 5، 6 و 7 جزو گوشی‌های میان رده و گوشی‌های سری 8 جزو بالا رده‌ها به حساب می‌آیند. این دسته از گوشی های اچ تی سی، جزو محصولات پرفروش این شرکت هستند.

2- گوشی‌های سری باترفلای

تعداد گوشی های رده بالا شرکت اچ تی سی انگشت شمار هستند و در بازار‌های آسیای شرقی عرضه می‌شوند و این گوشی ها در بازار جهانی و خصوصا کشور ایران بسیار کم هستند.

3- گوشی‌های سری وان

گوشی های سری وان جزو بهترین گوشی های این شرکت از لحاظ طراحی هستند. گوشی های سری وان به دو دسته M و E تقسیم می‌شوند. به سری گوشی‌های M گوشی‌های پرچمدار اچ تی سی هم گفته می شود. گوشی های سری وان اچ تی سی، توانایی رقابت با گوشی های شرکت ‌های دیگری مانند سامسونگ و اپل را دارند.

اچ تی سی چه برنامه ای دارد؟

شرکت اچ تی سی در یک برهه از زمان بازار جهانی را به تسخیر در آورده بود. این شرکت در گذشته با تولید محصولات بسیار خوب و با کیفیتی که به بازار عرضه می کرد، توجه همگان را به خود جلب کرده بود.

اما طی چند سال اخیر دیگر خبری از آن شرکت قوی و مبارز نیست. در حال حاضر هم اچ تی سی محصولاتی را به بازار عرضه می‌کند، اما این محصولات صرفا به اچ تی سی کمک می کنند تا در این بازار بماند. محصولات فعلی اچ تی سی توانایی رقابت با غول های تکنولوژی امروزی را ندارند.

شرکت اچ تی سی در گذشته به حرکت های نوآورانه‌ شهرت داشت. اما در حال حاضر کمتر کسی نام این برند معتبر جهانی را به یاد می‌آورد. البته ناگفته نماند که مدیران این شرکت سعی دارند با هدف گذاری‌های بلند مدت، شرکت را به روز‌های اوج خود برگردانند.

طرفداران برند اچ تی سی انتظار دارند که این شرکت با تولید و عرضه گوشی 5G در بازار‌های آمریکا و اروپا دوباره به صحنه رقابت برگردد. شرکت اچ تی سی زمان رونمایی از گوشی 5G خود را تیر ماه سال 99 اعلام کرده است.

به نظر می‌رسد که شرکت اچ تی سی در حال حاضر با ارائه گوشی های میان رده و بدون طراحی های خاص می خواهد برای خود زمان بخرد تا بتواند با برنامه‌ای درست و با قدرت بیشتر به بازار برگردد.

اگر بار دیگر شرکت اچ تی سی گوشی جدیدی با قابلیت های خاص و منحصر فرد به بازار عرضه کند، شما مایل به خرید محصولات این شرکت خواهید بود؟

نوشته های مشابه

5 دیدگاه

  1. من حسین ملقب به(Hossein htc)هستم و خیلیا منو به لقبم صدا میکنن مدلای زیادی از گوشی های بی نظیر از(اچ تی سی)رو داشتم و همیشه رازی بودم الانم اگه آیفون(14)رو هم بدن با یک مدل اچ تی سی مثل(10)من اچ تی سی رو بدون شک انتخاب میکنم(اچ تی سی)تا ابد بی رقیب جمله همیشگیم گوشی فقط(htc)با تشکر(حسین اچ تی سی)💗💗💗

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که دیدگاه خود را با ما به اشتراک گذاشتید

    2. سلام حسین htc واقعا خیلی ناراحت کننده است پدر گوشی اندروید به این روز بیفتد امیدوارم دوباره قدرت اچ تی سی ببینم

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که نظر خود را با ما به اشتراک گذاشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا