دانستنی موبایل

از کجا بفهمیم گوشی ما تحت کنترل است ؟

امروزه کاربرد تلفن همراه در دست همگام به طور جد از جمله ابزار کارامد شده است، که در این مبان برخی نقضیات سبب بر مشکل بر استفاده از دستگاه محبوب گردیده است. که سبب بر وجود سؤالات متعددی برای کارابرا شده است. از جمله این سؤالات که ایا امکان جاسوسی و یا هک کردن دستگاه وجود دارد؟ با استفاده از چه نشانه هایی می توان متوجه شد که هک شده است و اطلاعات آن توسط افراد دیگر به سرقت رفته است؟ و به سبب ان است که اطلاعات مهمی نیز در آن ذخیره می شود که به سرقت رفتن آن ها خسارات زیادی را به بار می اورد و که ما در این مقاله سعی می کنیم ، نشانه هایی که امکان جاسوسی دستگاه را در ذیل برشماریم؛

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

علائم شنود و جاسوسی گوشی چیست ؟

1-نشانه های ظاهری و سخت افزاری هک و جاسوسی گوشی

 

پایان یافتن سریع شارژ دستگاه

اگر از دستگاه به طور مدام استفاده نمی کنید ، می توانید تا حد زیادی مطمئن باشید که گوشی تحت کنترل است و بخش های مختلف آن مانیتورینگ میشود. البته به یاد داشته باشید که به پایان رسیدن شارژ دستگاه فراوان است  و همچنین از دیگر نشانه ها شارژ شدن دستگاه بیش از حد  طولانی شدن معمول همیشگی  است.

 

کاهش عمر باطری

باطری نظیر وسایل دیگر عمر مفید مشخصی دارد که به وسیله عوامل مختلفی کاهش می یابد. اما اگر باطری به صورت نامعمول و بعد از دوره کوتاهی غیرقابل استفاده شود، احتمال جاسوسی دستگاه وجود دارد.

گرم شدن دائمی دستگاه

در صورت استفاده نکردن ابه طور مداوم از دستگاه گاهی گوشی بدون هیچ دلیلی بیش از حد گرم میشود و این  ، احتمالا هدف جاسوسی است و باید .دقت شود  که گرم شدن نسبی دستگاه بر اثر شارژ شدن طبیعی است.

دریافت تماس های توام با پارازیت

در صورتی که در طول تماس پارازیت یا نویز می شنوید که قبلا بی سابقه بوده است و شرایط محیطی و فیزیکی نظیر آنتن در آن دخالت ندارد ، می توانید از این که موبایل شما تحت جاسوسی است مطئمن شوید.

2-نشانه های نرم افزاری جاسوسی و هک گوشی

بررسی مصرف دیتا توسط گوشی

در گوشی های هوشمند می توان مصرف اینترنت را تحت عنوان phone’s network usage بررسی کرد. نرم افزارهای جاسوسی که برای اعمال جاسوسی در دستگاه ها نصب میشوند فعالیت خود را به واسطه ارسال و دریافت دیتا انجام میدهند که در واقع همان مصرف اینترنت است. در صورتی که تغییرات چشمگیری را در مصرف اینترنت گوشی خود مشاهده می کنید، احتمال شنود شدن دستگاه شما و جاسوسی اطلاعات آن نیز وجود دارد.

خاموش و روشن شدن های ناگهانی دستگاه

در صورتی که موبایل شما تحت کنترل باشد، خاموش و شدن های ناگهانی و بدون نظم خاص امری دور از انتظار نیست.

دریافت پیام های غیرمعمول

در صورت دریافت پیام های نامرتبط که پیش از این بی سابقه بوده است، مثلا پیام هایی که حاوی تعداد زیادی کاراکتر و عدد باشد، احتمال تحت کنترل بودن است . این پیام ها مشابه کدهایی هستند که جهت ردیابی موقعیت افراد ارسال میشوند. راه دیگر که می تواند از جهت نرم افزاری نشانه های جاسوسی را آشکار کند، برنامه ها و اپ های ضدجاسوسی می باشند. نمونه ای از این اپ ها ، Anti Spy Mobile  می باشد آیفون معمولا از اندروید ایمن تر هستند البته اگر Jailbreak  یا قفل شکنی نشده باشند بنابراین اگر دستگاه آیفون است می توانید از ایمنی بیشتر آن مطمئن باشید؛ چرا که نصب برنامه های جاسوسی مستلزم تماس فیزیکی با دستگاه است.

در صورتی که تقریبا با فردی که به جاسوسی پرداخته است آشنایی دارید، می توانید با یک ترفند ساده برای آن شخص تله بسازید و از ادامه شنود و سرقت اطلاعات گوشی خود جلوگیری کنید. بدین منظور طبق راهنمای زیر عمل کنید:

  1. یک مودم ارزان قیمت تهیه کنید و با استفاده از سیم های LAN مودم جدید را به مودم اصلی متصل کنید. دقت کنید که آدرس ورود به تنظیمات مودم ها با هم متفاوت باشد ؛ مثلا شرکت های سازنده با هم متفاوت باشند. اگر آدرس ورود به تنظیمات مودم فعلی شما ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ است، توجه داشته باشید که آدرس مربوط به مودم جدید ۱۹۲٫۱۶۸٫۲٫۱ باشد.
  2. ابتدا موبایل خود را به وای فای جدید وصل کنید و سپس لپ تاپ یا کامپیوترتان را نیز به مودم جدید متصل نمایید.
  3. یکی از ابزار پکت اسنیفر که داده های رد و بدل شده  کامپیوتر را آنالیز میکند را از اینترنت با جستجو عباراتی “Open source packet sniffer” مثل دانلود کنید
  4. بعد از نصب packet sniffer ، آن را فعال کنید و یک ایمیل ارسال کنید.
  5. بعد از ارسال انبوهی از اطلاعات نمایش داده میشود. به آدرس های اینترنتی توجه بیشتری نشان دهید. در صورتی که تحت جاسوسی قرار گرفته باشید، از ایمیلی که ارسال کرده اید نسخه های زیادی به آی پی های مختلف که با آی پی سرویس دهنده اینترنت شما متفاوت است ارسال میشود. می توانید عبارت IP lookup را در اینترنت سرچ کنید تا آی پی مربوط به ISP خود را از سایر آی پی ها تشخیص دهید.

توجه داشته باشید که برخی از نرم افزارهای جاسوسی، اطلاعات را به صورت دوره ای ارسال می کنند و تمام نسخه ها را به یک باره نمی فرستند. بنابراین بهتر است دستگاه را به مدت ۲۴ ساعت به کامپیوتر متصل و  تا از ایمنی مطمئن شد. در مدت اتصال دستگاه به کامپیوتر نمی توان از آن استفاده کرد ؛ چرا که سبب ایجاد بسته های اطلاعاتی میشود و نتیجه کار را با خطا رو به رو می کند.

3-ترفند هایی برای جلوگیری از جاسوسی موبایل

در صورتی که با وجود نشانه های معرفی شده از تحت کنترل بودن دستگاه  اطمینان ایجاد شد ، با استفاده از ترفند های زیر می توان ایمنی دستگاه را بالا برد و از سرقت اطلاعات و خسارات احتمالی پیشگری کرد.

استفاده از گوشی های روت نشده

همان طور که گفته شد آیفون در صورتی که قفل شکسته نباشند ایمنی بیشتری دارند. همچنین استفاده از اندروید روت شده، به منزله صدور مجوز برای دسترسی هکر ها به کدهای دستگاه و تغییر آن است. بدین منظور می توانید با استفاده از راه های حذف روت اندروید  بهره ببرید.

استفاده از آنتی ویروس

نصب آنتی ویروسهای رایگان و به ویژه آنتی ویروسهای پولی  از نفوذ بدافزارها دردستگاهها  جلوگیری می کند.رمزگذاری دستگاه نیز میتواند تا حدی مانع بزرگی برای جاسوسی دستگاه باشد که البته این مورد برای جلوگیری از دسترسی ساده به گوشی برای نصب برنامه های مخرب کاربرد دارد.

تجربه و نظر شما ؟

به نظر شما چه نشانه های دیگری وجود دارد که با استفاده از آن ها بتوان متوجه تحت کنترل بودن گوشی شد؟ تجربه خود را با  ما در میان بگذارید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا