خانه هوشمندعلم و تکنولوژی

لباس های هوشمند چه قابلیت هایی دارند؟

لباس های هوشمند، لباس هایی هستند که با بهره گیری از تکنولوژی ساخته شده اند و کارآیی و برتری زیادی نسبت به انواع معمولی دارند و با عناوین دیگری نیز شناخته می شوند که از جمله آن ها می توان به پوشاک هوشمند، پارچه های الکترونیکی و لباس هشداردهنده اشاره کرد. برای ساخت بسیاری از این لباس ها، از پارچه های پیشرفته ای استفاده می کنند که به وسیله جربان برق به هم بافته شده اند و اغلب آن ها می توانند از طریق بلوتوث یا وای فای به یکسری اپ های موجود در دستگاه های هوشمند متصل شوند؛ اما هوشمندی این لباس ها به دلیل اتصال بی سیم نیست، بلکه  سنسور ها و سخت افزار های ویژه ای که داخل آن ها تعبیه می شوند دلیل عملکرد هوشمندانه شان می باشند. تا کنون تعداد زیادی از شرکت های کوچک و یزرگ اقدام به تولید لباس هوشمند کرده اند که در اینجا به معرفی مختصر چند نوع  آن ها می پردازیم:

جوراب هوشمند ساخته شده توسط شرکت Sensoria، در زمان دویدن می تواند تشخیص دهد که کدام قسمت از پای شما فشار بیشتری را متحمل می شود و بدین ترتیب اطلاعاتی را در این باره به یک برنامه روی گوشی کاربر ارسال می کند که برای ورزشکاران بسیارذ قابلیت حائز اهمیتی محسوب می شود و می توانند از بروز بسیاری مشکلات جلوگیری کنند. همچنین یک رستوران چند ملیتی درآمریکا به اسم Hut Pizza تعداد محدودی کفش هوشمند طراحی و ارائه کرده است که با استفاده از این کفش ها می توان پیتزا سفارش داد؛ این قابلیت جالب بسیاری از کاربران را به وجد آورده است و آن ها را مشتاق خرید محسول کرده است.

شرکت سامسونگ یک لباس کار هوشمند تولید کرده است که می تواند بیزینس کارت های دیجیتالی را تعویض کند، قفل تلفن همراه را باز کند و با سایر دستگاه ها همکاری داشته باشد؛ این لباس می تواند برای انجام کارهای گروهی در بیزینس های مختلف بسیار کاربردی و جذاب باشد.

کمپانی Under Armour لباس خواب هایی مخصوص ریکاوری ورزشکاران ساخته است؛ که این لباس ها داغی بدن کاربران را جذب می کنند و برای افزایش کیفیت خواب و بهبود ریکاوری ماهیچه ها، نور فرو سرخ منتشر می کنند. بنابراین پس از ورزش های سنگین بدن فرد دچار کوفتگی ناشی از گرفتگی عضلات نخواهد شد.

کمپانی Ralph Lauren تی شرتی طراحی کرده است که به یک اپ در گوشی هوشمند متصل می شود، فعالیت های ورزشی شما را ضبط کرده و تمرین های جدیدی را به شما معرفی می کند. شرکت Tommy Hilfiger نیز لباس هوشمندی طراحی کرده است که به کاربران در ازای زمانی که این لباس را می پوشند، به آن ها جوایزی از قبیل بلیط سینما می دهد.

تا کنون تعداد زیادی از شرکت های تکنولوژی و برند های مد و فشن شروع به تولید لباس های هوشمند کرده اند که اگر مفهوم لباس های هوشمند در بین مردم شناخته و محبوب شود چه بسا شرکت های بسیار دیگری نیز پا به این عرصه بگذارند. از معروف ترین این شرکت ها می توان به گوکل و سامسونگ اشاره کرد؛ کمپانی های کوچکتری نیز از قبیل Sensoria، Loomia، Komodo Technologies و Hexoskin در حال تلاش برای این لباس ها هستند.

مسلما لباس های هوشمند به دلیل بهره مندی از تکنولوژی، نسبت به لباس های معمولی قیمت بیشتری دارند. به عنوان مثال، یک ژاکت معمولی احتمالا حدود 100 دلار و یک ژاکت هوشمند به دلیل ویژگی های منحصر به فرد چیزی بین 200 تا 500 دلار قیمت دارند؛ اما از آنجایی که هر روزه لباس های هوشمند جدید تری تولید می شوند، مدل های قدیمی تر آن ها ارزان تر می شوند و نسخه های فیک محصولات معروف نیز بیشتر در فروشگاه های آنلاین از قبیل Wish App و AliExpress در دسترس قرار می گیرند. اغلب لباس های هوشمند را می توان از وب سایت برند آن ها، بعضی مغازه های و یا فروشگاه های آنلاین مانند آمازون، خریداری کرد.

منبع: lifewire

نجمه خواجویی نژاد

نجمه خواجویی نژاد هستم علاقه مند به نویسندگی و ترجمه و دوست دارم که توی موضوعات مختلف مطالعه داشته باشم تا بتونم اطلاعات عمومیم رو بالا ببرم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا