اخبارعلم و تکنولوژیفناوری

تاکسی های پرنده در عربستان

تاکسی های پرنده سیتی ایرباس و هواپیماهای الکتریکی، عمودپرواز و مبتنی بر سوخت پایدار به عربستان سعودی رسیدند و در ناوگان حمل و نقل هوایی این کشور به کار گرفته می‌شوند.

اکنون به زمانی که هواپیماهای برقی، تاکسی های هوایی و هواپیماهای معمولی با استفاده از سوخت پایدار به یک امر عادی تبدیل می‌شوند، نزدیک‌تر شده‌ایم. در چند سال گذشته بسیاری از شرکت‌های هوانوردی مفاهیم نوآورانه eVTOL یا هواپیماهای الکتریکی عمودپرواز را ارائه کرده‌اند و از سوی دیگر، قدم‌های مهمی در جهت استفاده در مقیاس بزرگ از سوخت‌های پایدار یا SAF برداشته شده است. این دو تحول، در شرف تغییر شکل حمل و نقل هوایی هستند و کشور عربستان سعودی نیز اکنون در حال آماده شدن برای این تغییر است.

شرکت هلیکوپتر THC تنها اپراتور هلیکوپتری است که برای پروازهای تجاری در عربستان سعودی مجوز دارد و اولین مورد از این نوع بود که صندوق سرمایه‌گذاری عمومی PIF آن را تاسیس کرد. این شرکت اخیرا 20 فروند H145 پنج پره و شش فروند ACH160 را به ناوگان هلیکوپترهای H125 خود اضافه کرده است، اما آماده است حتی فراتر از این‌ها پیش برود.

از طریق توافقی که اخیرا حاصل شد، ایرباس و THC پایه و اساس تلاش‌های آتی کربن‌زدایی و استفاده از سوخت پایدار را در مورد عملیات‌های هلیکوپتری ایجاد کرده‌اند. این توافق شامل دو جهت اصلی می‌شود؛ یکی از آنها استفاده از سوخت پایدار برای هلیکوپترهای ایرباس که توسط THC اداره می‌شود و مورد دیگر بخشی از یک طرح بزرگتر برای توسعه اکوسیستم حمل و نقل هوایی شهری در عربستان سعودی از طریق معرفی و عرضه هواپیمای عمود پرواز یا eVTOL است.

هر دو طرف برای اجرای ایمن و کارآمد این دو پروژه با مقامات نظارتی هوانوردی محلی همکاری خواهند کرد و هدف استفاده از هلیکوپترهای نیرو گرفته از سوخت پایدار و عمودپروازها برای بسیاری از عملیات‌ها، از هوانوردی تجاری و اکوتوریسم گرفته تا خدمات اضطراری خواهد بود.

آشنایی با سیتی ایرباس

بعد از چندین سال تحقیق و توسعه، ایرباس نمونه اولیه هواپیمای عمودپرواز خود را در سپتامبر 2021 معرفی کرد. کانپست مولتی کوپتر چهار صندلی که سیتی ایرباس نکست جن – CityAirbus NextGen نام دارد، دارای یک بال ثابت و یک دم Vشکل بوده و به هشت ملخ و یک پیشرانه‌ی توزیع شده مجهز شده است.

یکی از ویژگی‌های اصلی این هواپیما این است که بدون صدا و بدون آلایندگی کار می‌کند. سیتی ایرباس می‌تواند به سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برسد و برد ۸۰ کیلومتری را ارائه می‌دهد.

از رویداد ماشین های پرنده در دانشگاه امیرکبیر مطلع باشید

زهرا حاج محمد کریمی

من زهرا حاج محمد کریمی هستم، کارشناسی مترجمی زبان دارم و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطاتم، به ادبیات و تئاتر علاقه مندم و کار دوبله و گویندگی هم انجام میدم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا