اشتراک‌گذاری نزدیک (nearby share) در اندروید امکانی فوق‌العاده برای انتقال تصاویر ، ویدئوها و سایر فایل ها را ایجاد کرده است.

سال هاست مالکین آیفون به‌وسیله ایردراپ فایل ها ، تصاویر ، فیلم‌ها و لینک‌ها را به سایر گوشی‌های آیفون که در نزدیکی‌شان بودند را سریع و آسان منتقل می‌کردند.

گوشی‌های اندروید بالاخره نسخه گوگل را از ایدراپ گرفتند و آن را اشتراک‌گذاری نزدیک (Nearby Share ) نامیدند.

گوگل اعلام کرده این ویژگی جدید در اوایل ماه آگوست عرضه می‌شود و با گوشی‌های پیکسل 4ایکس ال(Pixel 4XL) و سامسونگ گلکسی اس20 پلاس (S20 plus)  تست شده است. این برنامه مشابه ایدراپ کار می‌کند . اما قبل از اینکه خودتان از آن استفاده کنید باید دو مورد را انجام دهید که آن‌ها را شرح می‌دهیم.

در حال حاضر کدام گوشی‌ها امکان استفاده از برنامه اشتراک‌گذاری نزدیک  را دارند؟

شما می‌توانید با مراجعه به قسمت لیست دستورالعمل‌های گوشی‌تان این مورد را بررسی کنید. گوگل برنامه اشتراک‌گذاری نزدیک را ابتدا درگوشی‌های پیکسل و سامسونگ اضافه کرد و درنهایت این ویژگی برای تمام گوشی‌هایی که اندروید 6 و بالاتر دارند ایجاد می‌شود.

گوگل در نظر دارد برنامه اشتراک‌گذاری نزدیک را برای انتقال فایل بین گوشی‌های اندروید و کروم OS نیز راه‌اندازی کند، اما در حال حاضر این برنامه محدود به اشتراک‌گذاری فایلها درگوشی‌های اندروید و تبلت های اندروید شده است.

اگر گزینه اشتراک‌گذاری نزدیک برای شما فعال‌شده ، تبریک! اگر فعال نشده برای مدتی باید صبر کنید.

چطور اشتراک‌گذاری نزدیک را روی گوشی یا تبلت اندروید فعال کنیم؟

قبل از اینکه شما اشتراک‌گذاری نزدیک را به‌عنوان یک گزینه مشاهده کنید باید آن فعال‌سازی شود. این قابلیت به‌صورت آپدیت یا برنامه‌ای قابل‌نصب نیست بلکه وقتی در دستگاه شما اضافه شود به‌سادگی نمایان می‌شود.

در گوشی‌تان قسمت تنظیمات اپلیکیشن ها را بازکنید و گزینه گوگل > اتصال دستگاه > اشتراک‌گذاری نزدیک را انتخاب نمایید.

اگر اشتراک‌گذاری نزدیک در این لیست وجود نداشت ، هنوز این قابلیت برای شما اضافه نشده است و باید هرازگاهی این قسمت را بررسی کنید.شما می‌توانید تنظیمات شخصی خود را کنترل کنید.

اولین بار که صفحه اشتراک‌گذاری نزدیک را بازکنید از شما سؤال پرسیده میشود که مایل هستید آن را روشن کنید. گزینه روشن کردن را بزنید و سپس یکی از سه گزینه تنظیمات شخصی را انتخاب کنید:

تمام مخاطبین : زمانی که تمامی افراد در دفترچه تلفنتان اشتراک‌گذاری نزدیک خود را روشن کردند درصورتی‌که دستگاه شما فعال است شمارا مشاهده کنند.

بعضی از مخاطبین: فقط افرادی که شما انتخاب کردید درصورتی‌که دستگاه شما فعال است شمارا مشاهده کنند.

پنهان : گوشی شما برای هیچ‌کس و هیچ دستگاهی قابل‌مشاهده نیست مگر اینکه شما اشتراک‌گذاری را بازکنید. (اگر گوشی‌تان برنامه اشتراک‌گذاری نزدیک فردی را در نزدیکی‌تان تشخیص دهد یک آلارم هشدار مبنی بر اینکه اگر تمایل دارید برنامه خود را بازکنید تا قابل‌مشاهده شوید به شما می‌دهد.)

ارسال یا دریافت با اشتراک‌گذاری نزدیک

با این قابلیت شما می‌توانید فایل ، تصاویر ، ویدئوها یا لینک‌ها را برای افرادی که در کنارتان حضور دارند بفرستید. اگر فایلی را برای شخصی بفرستید ، از دریافت‌کننده درخواست می‌شود گوشی را از حالت قفل خارج نماید و صفحه‌نمایش را روشن نگه دارد.

در اینجا نحوه استفاده از اشتراک‌گذاری نزدیک در هر دوگوشی را توضیح می‌دهیم :

  1. زمانی که شما می‌خواهید چیزی مثل یک لینک در کروم را منتقل کنید، شما باید منوی اشتراک‌گذاری را بازکنید.
  2. گزینه اشتراک‌گذاری نزدیک را پیدا و انتخاب کنید.
  3. یک پنجره کوچک پایین صفحه‌نمایش شما پدیدار می‌شود تا برای اشتراک‌گذاری در مخاطبین خود فرد موردنظر را جستجو کنید. دستگاه دوستان شما مشخص می‌شود و فرد موردنظر را انتخاب کنید.
  4. در صفحه ‌نمایشگر دستگاه دریافت‌کننده مشخص می‌شود چه کسی درخواست ارسال را فرستاده است و فایل ارسالی شامل چه چیزی است. اگر دریافت‌کننده درخواست را بپذیرد آن چیزی که شما ارسال کردید همانند یک جادو منتقل می‌شود.

اگر در حین انتقال به مشکلاتی بربخورید گوگل برای رفع مشکل به شما پیام‌هایی می‌دهد مانند “بلوتوث را خاموش‌کنید و دوباره امتحان کنید” ، “دستگاه‌ها را جابجا کنید” یا “حالت پرواز را فعال و غیرفعال کنید”

زمانی که از برنامه استفاده می‌کنید جهت اطمینان از اینکه شما ایمیل گوگل مخاطبینتان را در دفترچه آدرس خوددارید، برنامه به شما پیامی اعلان می‌کند.