راهنمای خریدلپ تاپ

راهنمای کامل برای خرید یک لپ‌تاپ دانشجویی

یکی از نخستین دغدغه‌هایی که پس از گرفتن نتیجه کنکور و ثبت‌نام در دانشگاه گریبان گیر دانشجویان است، خرید لپ‌تاپ مناسب است که بتواند پاسخگوی پروژه‌های سنگین دانشجویی و محل ذخیره خوبی برای عکس‌های دوستانه در محیط دانشگاه باشد! به‌علاوه در ماه‌های اخیر با گسترش ویروس کرونا و مجازی شدن کلاس‌ها و امتحان‌ها، خرید یک لپ‌تاپ خوب دیگر یک نیاز قابل‌چشم‌پوشی نبوده و تبدیل به یک ضرورت شده است. از سوی دیگر افزایش قیمت لپ‌تاپ در سال‌های اخیر سبب شده که خرید این وسیله ارزشمند و کاربردی به یک فرایند پراسترس برای دانشجویان تبدیل شود. چراکه یافتن سیستمی که بتواند همراه خوبی در دوران دانشجویی و پس از آن باشد، بدون اینکه هزینه زیادی روی دست صاحب خود بگذارد، چندان کار ساده‌ای نیست. ازاین‌رو در این مقاله از مبیت تصمیم گرفته‌ایم تمامی نکاتی را که هنگام خرید یک لپ‌تاپ دانشجویی باید مدنظر داشته باشید، تا بتوانید از پس کلاس‌های مجازی، امتحان‌های آنلاین و پروژه‌های دانشجویی برآیید، به‌صورت یک راهنمای کامل در اختیار شما قرار دهیم.

پیش از هر چیز، رشته و نیاز خود را بشناسید!

قبل از اینکه وارد فروشگاه شده و سفارش یک لپ‌تاپ همه‌چیزتمام را بدهید، لازم است که کاملا هدف خود را از خرید لپ‌تاپ شناسایی کنید. واضح است که لپ‌تاپی که مناسب دانشجویان رشته‌های علوم انسانی است، هیچ‌گاه نمی‌تواند پاسخگوی نیاز دانشجوهای مهندسی یا گرافیک باشد. اگر در حال تحصیل در رشته‌های علوم انسانی هستید یا در این رشته‌ها پذیرفته شده‌اید، نیازی نیست که لپ‌تاپ شما قدرت پردازش یا کارت گرافیک عجیبی داشته باشد. تمامی نیازهای شما برای جستجو در وب، تایپ مقالات، ساختن اسلایدها و کار با نرم‌افزارهای آماری سبک با یک لپ‌تاپ ساده و حتی خانگی برطرف خواهد شد. اگر احساس می‌کنید که برای خرید این دسته از لپ‌تاپ‌ها نیاز به یک راهنمای مطمئن دارید، مقاله راهنمای جامع خرید لپ تاپ را مطالعه کنید.

بااین‌حال دانشجویان رشته گرافیک باید بدانند که هنگام خرید لپ‌تاپ باید قدرت پردازش گرافیکی آن را در اولویت قرار دهند. اگر می‌خواهید لپ‌تاپی بخرید که در پردازش گرافیکی همه رقبای خود را پشت سر گذاشته و شما را شاگرد اول کلاس کند، به دنبال کارت گرافیک برندهای Nvidia و Ati باشید. البته قیمت لپ‌تاپ‌های مجهز به کارت گرافیک Nvidia ممکن است به طور خودکار شما را از خرید لپ‌تاپ منصرف کند. اما باید بدانید که ضرب‌المثل “هرچه پول بدهی، آش می‌خوری” کاملا در این موضوع صدق کرده و در کیفیت خدمات پردازش گرافیکی تاثیرگذار است!

در نهایت بهتر است که تکلیف دانشجویان مهندسی را هم روشن کنیم! این دانشجویان برای نصب برنامه‌های سنگین پردازشی، شبیه‌سازی و محاسباتی باید قدرت پردازنده لپ‌تاپ را اولویت خرید خود قرار دهند. پردازنده بیشتر لپ‌تاپ‌های مهندسی در انحصار برند intel است که در میان کاربران با نام‌های corei3، corei5، corei7 و corei9 شناخته می‌شوند. البته برند Amd نیز از برندهای نسبتا باکیفیت پردازنده‌های مهندسی است که می‌تواند با داشتن یک قیمت پایین‌تر شما را به خود جذب کند.

باید هر روز لپ‌تاپ را با خود به دانشگاه ببرید!

در هنگام خرید لپ‌تاپ یک ترازو هم با خود ببرید! شاید این جمله در ابتدا شما را بخنداند، اما وقتی مجبور شدید هر روز لپ‌تاپ خود را کنار جزوات و کتاب‌هایتان با خود به دانشگاه ببرید، این جمله می‌تواند تداعی‌کننده یک تراژدی در ذهن شما باشد! به خاطر داشته باشید که کوله‌پشتی شما حتی اگر مخصوص حمل لپ‌تاپ باشد، باید مسئولیت جایگیری تمامی کتاب‌ها و جزوات شما را هم به عهده بگیرد. بنابراین اگر هنگام خرید لپ‌تاپ به وزن و حجم آن توجه نکنید، بعدها با مشکل جدی در ناحیه شانه و کمر مواجه خواهید شد. البته اگر نیاز به نصب برنامه‌های سنگین ندارد و از لپ‌تاپ برای کارهای معمولی استفاده می کنید، بهتر است به جای لپ‌تاپ یک تبلت بخرید. (مقاله راهنمای خرید تبلت تا 5 میلیون را بخوانید.)

پریز برق هرجایی در دسترس نیست!

اگر مجبور باشید که بعد از خرید لپ‌تاپ هم دائما به دنبال یک پریز برق برای تغذیه لپ‌تاپ خود باشید، دیگر خرید لپ‌تاپ لطفی نخواهد داشت. یکی از موارد مهم در هنگام خرید یک لپ‌تاپ دانشجویی، طول عمر باتری آن است. اهمیت این موضوع زمانی مشخص می‌شود که لپ‌تاپ شما پس از کار کردن مداوم با آن، هنگام یک ارائه مهم درسی کم آورده و نیاز به شارژ پیدا کند. بنابراین پیش از آنکه در کلاس و در حضور تمامی همکلاسی‌ها و اساتید اشکتان سرازیر شود، به فکر خرید یک لپ‌تاپ با باتری قدرتمند باشید! بنابراین اگر از آن دسته دانشجویانی هستید که در دقیقه نود و در مسیر خانه به دانشگاه یا خوابگاه به کلاس تکالیف خود را انجام می‌دهید، پیشنهاد مبیت به شما لپ‌تاپ‌های مجهز به نسل چهارم پردازنده‌های چندهسته‌ای اینتل است که شماره مدل آن‌ها در محدوده 4000 قرار می‌گیرد.

با لپ‌تاپتان راحت ارتباط برقرار کنید!

یکی از نکات مهمی که باید هنگام خرید لپ‌تاپ برای گذراندن دوران دانشجویی خود به آن توجه کنید، رابط‌های کاربری لپ‌تاپ است. صفحه‌کلید، ماوس، درگاه‌های ورودی و نمایشگر از اصلی‌ترین رابط‌های کاربری هستند که شما به‌محض روشن کردن لپ‌تاپ با آن‌ها سروکار خواهید داشت. باید توجه داشته باشید که اندازه‌های مختلف صفحه‌نمایش و صفحه‌کلید می‌تواند در وزن لپ‌تاپ شما تاثیرگذار باشد.

قدرت مانور سازنده در قسمت صفحه‌کلید به حذف یا اضافه کردن صفحه‌کلید عددی یا جابجایی محل حرف‌های “پ” و “ژ” در صفحه‌کلید محدود می‌شود. بااین‌حال هنگام انجام کارهای عددی سنگین یا تایپ متن‌های فارسی ممکن است این نکات کوچک آزاردهنده باشد. پس هنگام خرید لپ‌تاپ صفحه‌کلید سازگار با خود را انتخاب کنید.

در دورانی که ویروس کرونا به شستن دائمی دست‌ها عادتمان داده، یک لپ‌تاپ با ماوس لمسی آخرین چیزی است که احتیاج دارید. همچنین اگر از آن دسته افرادی هستید که دست‌هایتان دائما عرق می‌کنند، یک ماوس لمسی به‌راحتی می‌تواند اعصاب شما را به هم بریزد. بنابراین پیشنهاد مبیت به شما خرید ماوس جداگانه با قابلیت اتصال USB است. البته اگر می‌خواهید که یکی از درگاه‌های USB خود را اشغال نکنید، یک ماوس بلوتوثی خریداری نمایید. درصورتی‌که امکان خرید هیچ‌یک از این دو برایتان فراهم نیست، حداقل توصیه ما به شما لپ‌تاپی است که بر روی صفحه ماوس خود دکمه‌های کلیک جداگانه داشته باشد.

در دوران دانشجویی ممکن است بارها برای انتقال داده‌ها یا ارائه مطالب در کلاس نیاز به اتصال دیگر ابزارها به لپ‌تاپ خود از طریق درگاه‌های مختلف پیدا کنید. یکی از مهم‌ترین درگاه‌ها، پورت USB است. بهتر است هنگام خرید به تعداد درگاه‌های USB توجه کرده و در صورت امکان از صحت آن‌ها اطمینان حاصل کنید. به‌علاوه اگر درگاه اتصال به ویدئو پروژکتور از نوع HDMI بوده به‌راحتی می‌تواند با ابتدایی‌ترین دستگاه‌ها ارتباط برقرار کند.

یکی دیگر از روابط مهم کاربری در لپ‌تاپ، صفحه‌نمایش است. احتمالا برای شما پیش آمده که بخواهید به طور هم‌زمان از چند برنامه استفاده کرده و نتایج اجرای آن‌ها را ببینید. بنابراین لازم است که نمایشگر لپ‌تاپ شما قابلیت نمایش هم‌زمان چند برنامه را داشته باشد. به‌علاوه صفحه‌نمایش‌های با کنتراست بالا در محیط‌های پرنور به چشم شما آسیب وارد کرده یا در بهترین حالت هیچ چیزی را به شما نمایش نمی‌دهند! پیشنهاد مبیت نمایشگرهایی مات با اندازه بالای 14 اینچ است. همچنین انتخاب لپ‌تاپی با نمایشگر 4K ممکن است شما را هنگام اجرای برخی از نرم‌افزارها به زحمت اندازد. زیرا این فناوری نوظهور با بیشتر نرم‌افزارها سازگار نبوده و می‌تواند شکل گرافیکی آن‌ها را ناخوانا یا نامفهوم کند.

لپ‌تاپ شما باید حافظه خوبی داشته باشد!

یکی از موارد مهم در خرید لپ‌تاپ‌های دانشجویی، میزان حافظه RAM و هارد دیسک آن است. در دوران دانشجویی ممکن است که مجبور به نصب نرم‌افزارهای مختلف بر روی سیستم خود شوید. هر نرم‌افزاری فضایی برای خود در هارد دیسک در نظر گرفته و هنگام اجرا بخشی از فضای RAM را نیز اشغال می‌کند. تجربه نشان می‌دهد که یکی از بدترین اتفاقات هنگام انجام کارهای دانشجویی کاهش سرعت پاسخگویی لپ‌تاپ هنگام اجرای هم‌زمان چند برنامه است. بنابراین هنگام خرید یک لپ‌تاپ دانشجویی باید از تناسب میان میزان حافظه RAM و کارایی موردنیازتان به طور کامل اطمینان حاصل کنید. میزان RAM کافی برای حفظ سرعت لپ‌تاپ هنگام باز کردن چند صفحه وب یا کاربری‌های عادی 4 گیگ است. اما اگر لپ‌تاپ خود را برای اجرای نرم‌افزارهای مهندسی نیاز دارید، به حافظه RAM کمتر از 8 گیگ رضایت ندهید. به‌علاوه اگر می‌خواهید که درایوهای شما فضای کافی برای ذخیره انواع داده‌ها را در طول حداقل چهار سال داشته و به این راحتی‌ها قرمز نشوند، یک هارد دیسک با حافظه بالا مناسب شما خواهد بود. حداقل میزان حافظه هارد دیسک موردنیاز برای کارهای روزمره و عادی 0.5 تا یک ترابایت است. همچنین هارد دیسک‌های SSD علی‌رغم داشتن قیمت بیشتر، به افزایش سرعت کار شما کمک خواهند کرد.

به پیشنهاد‌های سازنده توجه کنید!

بسیاری از برندهای معتبر لپ‌تاپ برای جذب خریداران خود، پشتیبان‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ویژه‌ای را به کاربران پیشنهاد داده‌اند. به‌عنوان‌مثال بعضی از لپ‌تاپ‌ها از نظر امکانات سخت‌افزاری قابل ارتقا بوده و برای دسترسی به سخت‌افزارهای به‌روز نیازی به خرید یک لپ‌تاپ جدید نیست. همچنین بعضی از شرکت‌های سازنده با افزودن امکاناتی چون بلندگوهای پرقدرت، فن‌های پیشرفته و نرم‌افزارهای کمکی برای بالا بردن کارایی روابط کاربری گوی سبقت را از سایر رقبای خود ربوده‌اند.

سخن نهایی

بی‌شک اولین فاکتور تاثیرگذار در خرید یک لپ‌تاپ برای هر دانشجویی قیمت تمام‌شده آن است. اما توصیه مبیت به شما این است که هیچ گرانی بی‌حکمت نیست. بنابراین اگر می‌خواهید لپ‌تاپی داشته باشید که نه‌تنها در طول مدت دانشجویی بلکه در سایر مقاطع زندگی نیز همراه شما باشد، هرگز به سراغ ارزان‌ترین‌ها و زیباترین‌ها نروید. علاوه بر تمام موارد ذکرشده اگر می‌خواهید که با دلی مطمئن و دستی پر از فروشگاه خارج شوید، یک شرکت خدمات دهنده معتبر را انتخاب کنید تا هنگام نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات با مشکل جدی مواجه نشوید. همچنین پیش از اینکه لپ‌تاپ را با خود به خانه بیاورید، تمامی امکانات آن را امتحان کنید تا انتخاب درست‌تری داشته باشید.

زهرا خداکرمی

یک دیجیتال مارکتر فارغ التحصیل نرم افزار که عاشق هوش مصنوعی و حل مسئله و چالش های جدیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا