راهنمای خریدقطعات کامپیوتر

بهترین برند پاور کامپیوتر (در سال 1402، 2023)

نحوه انتخاب بهترین برند پاور کامپیوتر

مطمئنا می‌دانید که کامپیوترها با برق کار می‌کنند اما شاید این را ندانید که این انرژی مستقیما از پریز برق به تمامی اجزای داخل کیس کامپیوتر نمی‌رسد. بلکه، نیروی الکتریسته که به حالت جریان متناوب (AC) از پریز برق تامین می‌شود با کمک قطعاتی که در داخل خود کامپیوتر موجودند، به جریان مستقیم (DC) با ولتاژ مورد نیاز تبدیل می‌شود. پس جای تعجبی ندارد که به منبع تغذیه یا همان پاور، قلب تپنده الکتریکی کامپیوتر می‌گویند. هنگام خرید پاور کامپیوتر نکات زیادی وجود دارد که باید درباره این قلب تپنده الکتریکی بدانید تا بتوانید بهترین برند پاور کامپیوتر ممکن را انتخاب کنید. در واقع، اگر در انتخاب پاور برای کامپیوتر دقت نکنید، یکسری مشکلات نظیر ناپایداری به وجود می‌آید که ممکن است، تشخیص منشا آنها کار چندان راحتی نباشد.

اگر قصد اسمبل سیستم دارید “بهترین رم کامپیوتر DDR3” را حتما بخوانید

متاسفانه برخی از افراد، به اشتباه، هنگام خرید پاور کامپیوتر سراغ بالاتری ولتاژ ممکن می‌روند و تصور می‌کنند که بیشترین همیشه مترادف با بهتر است. برخی هم اصلا به این قطعه توجهی ندارند و هر جنس بی‌کیفیتی که به همراه سیستم باشد را قبول می‌کنند. برندهای مختلفی این قطعه مهم را برای کامیپوترهای دسکتاپ تولید می‌کنند اما برندهای معتبری همچون ایسوس، تسکو،.. بهترین‌ها را برای شما فراهم می‌کنند. تا انتهای این مقاله با مبیت همراه باشید تا درباره ویژگی‌های یک منبع تغذیه خوب، اطلاعات بیشتری کسب کنید. فروشگاه اینترنتی مبیت یکی از معتبرترین فروشگاه‌های آنلاین کشور است که علاوه بر فروش اینترنتی انواع کالا دیجیتال، سابقه درخشانی در فروش حضوری نیز دارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت مبیت، علاوه بر مطالعه نقد و بررسی انواع محصولات، در جریان نظرات خریداران سابق نیز قرار بگیرید و از همه مهم‌تر، قیمت‌ها را مقایسه کنید تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. در نظر داشته باشید که رویه‌های شفاف بازگشت کالا و کارشناسان مرکز پاسخگویی نیز دلیل دیگری برای اطمینان خاطر بخشیدن به کاربران برای تجربه یک خرید آنلاین جذاب و مطمئن است. مبیت همواره در تلاش است تا کالای خریداری شده شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن، درب منزل تحویل شما دهد.

هیچ راه حل واحد و جهان شمولی برای انتخاب بهترین منبع تغذیه وجود ندارد. اما شاخص‌های مختلف و دستورالعمل‌های متفاوتی برای خرید مناسب‌ترین پاور کامپیوتر وجود دارد. اول از همه اینکه باید از تولیدکنندگان معروف و خوشنام اقدام به خرید کنید. قبل از انتخاب نهایی، نظرات و بررسی‌های مختلف را مطالعه کنید. از خرید منبع تغذیه‌هایی که ارزان و فاقد استاندارد هستند جدا خودداری کنید. برندهای معروف برای محصولات خود گارانتی ارائه می‌دهند و خیال مصرف کننده از بابت اتفاقات و خرابی‌های احتمالی راحت خواهد بود.

مدلهای سنگین‌تر و بزرگتر به مدل‌های سبک‌تر و کوچک‌تر ارجحیت دارند. زیرا پاورهای باکیفیت‌تر تقریبا همیشه از خازن‌ها، چوک‌ها و سایر قطعات داخلی بزگتر و بهتر استفاده می‌کنند. بعلاوه، این پاورهای باکیفیت با خنک کننده‌های بزرگتری همراه هستند تا بتوانند اتلاف زیاد گرما را کنترل کنند. همه موارد گفته شده، منجر به سنگین وزن شدن و بزرگتر شدن منبع تغذیه می‌شود. در ضمن، فن‌های خنک کننده نیز در این پاورها، بزرگتر هستند و در عین اینکه هوای بیشتری جابجا می‌کنند، صدای کمتری نیز نسبت به فن‌های کوچک دارند.

نیازی به تاکید ندارد که شما باید کانکتورهای پاور را بررسی کنید تا مطمئن شوید که با سیستم شما هماهنگ است. اکثر کاربران کامپیوتر شخصی از پاور کامپیوتر استاندارد ATX استفاده می‌کنند.  برای خرید منبع تغذیه باید حواستان به موارد زیر باشد زیرا بر عملکرد محصول تاثیرگذار خواهند بود.

خروجی منبع تغذیه

تولیدکنندگان معمولا، خروجی منبع تغذیه‌های خود را بر اساس وات تعیین می‌کنند. یک منبع تغذیه قدرتمند، می‌تواند انرژی بیشتری تامین کند. خروجی منبع تغذیه دسکتاپ‌ها چیزی در حدود 200 وات تا 1800 وات است. نرخ ولتاژ بالاتر از این، ممکن است از قابلیت‌های خروجی الکتریک 15 آمپری معمول فراتز برود. عددی که در اینجا اهمیت دارد، عدد مورد نظر برای نیروی مدام و همیشگی است، نه نیروی حداکثری. زیرا اکثر منابع تغذیه تنها برای مدت محدودی می‌توانند با نهایت قدرت کار کنند. در بهترین حالت، پاور انتخابی شما به قطعات کامپیوتر انرژی لازم را می‌رساند و فضای بیشتری در اختیار شما می‌گذارد تا بعدا، قطعات دیگری به آن ملحق کنید.

اگر به دنبال یک کیس کاربردی با قیمت مناسب هستید “بهترین کیس کامپیوتر با قیمت مناسب” را بخوانید

حداکثر سطح بهره‌وری  بهترین برند پاور کامپیوتر در سطح 40 تا 80 درصد خواهد بود. توصیه می‌شود تا از ظرفیت 50 تا 60 درصدی منبع استفاده کنید تا هم نهایت بهره‌وری را ببرید و هم جا برای ارتقاهای آینده داشته باشید.برای مثال، اگر نهایت پاور یا TDP ترکیبی قطعات سیستم شما 300 وات است، یک منبع تغذیه 600 واتی انتخاب خوبی خواهد بود. اما در سیستمی گران‌قیمت و نفیسی که از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است و احتمالا روی هم رفته به 700 وات هم برسند، یک منبع تغذیه 1200 واتی به کار می‌آید. اگر فکر می‌کنید که هیچ وقت به ارتقای سیتم نیازی ندارید، می‌توانید با واحدهای کم ظرفیت‌تری نیز کنار بیایید. اما اگر مشکل بودجه و پول ندارید و می‌توانید هزینه‌هایش را تقبل کنید، انتخاب یک منبع تغذیه پرظرفیت‌تر توصیه می‌شود.

برای بسیاری از سیستم‌های گیمینگ مدرن با CPU 6 تا 8 هسته‌ای و کارت گرافیک‌های باکیفیت و گران‌قیمت، منبع تغذیه 650 تا 850 واتی باید کافی باشد. برای مثال، 750 وات برای گیمرها بسیار عالیست. سخت افزارهای قدرتمندتر نیاز به میزان برق بالاتری دارند، مخصوصا اگر قصد اورکلاک کردن داشته باشید.

محاسبه وات مورد نیاز

دو سایت Outerversion و Seasonic، محاسبه گر مخصوص وات منبع تغذیه دارند که شما بتوانید با قرار دادن جزئیات دقیق قطعات سیستم خود در آن، یک تخمین از مقدار برق و وات مورد نیاز سیستم خود داشته باشید. با چنین محاسباتی شما می‌توانید بهترین برند پاور کامپیوتر که مناسب سیستم شما باشد را شناسایی کنید.

در زمینه میزان برق، افسانه‌ای رایج شده این است که پاورهایی با وات بالاتر حتما انرژی بیشتری مصرف می‌کنند.  اما چنین چیزی صحت ندارد. بقیه پاورهای کامپیوتر نیز همین مقدار مصرف می‌کنند، یک منبع تغذیه 500 واتی کمتر از 1000 وات مصرف نمی‌کند. زیرا این قطعات سیستم هستند ( نه خود منبع تغذیه) که میزان مصرف انرژی را تعیین می‌کنند.

یکی دیگر از سایت‌هایی که کار شما برای خرید منبع تغذیه را راحت کرده است، Newegg’s power supply calculator است. برای استفاده از این محاسبه گر باید قطعات استفاده شده در سیستم خود را از لیست کشویی داخل دسته بندی انتخاب کنید. سپس، این ابزار مفید و به روز، آخرین پیشنهادات برای CPU، مادربرد، GPU، رم و … را به شما ارائه می‌دهد.

توان و میزان مصرف

پس شاید بتوان گفت که مهم‌ترین نکته، مقدار مصرف واقعی (با توجه به کاربری) شماست. درست است، یکبار با هم مقدار مصرف را توسط محاسبه‌گر آنلاین بدست آورده‌اید اما این عدد مصرف حداکثر قطعات شما است. اگر شما یک گیمر حرفه‌ای هستید که کامپیوتر شما همیشه در حال اجرای بازی است بنابراین توصیه فوق صحیح است. اما اگر کاربری کامپیوتر شما اداری باشد و نهایتا فایل های آفیس را با آن باز می‌کنید بنابراین کمتر پیش می‌آید که کامپیوتر شما لود بیشتر از ۸۰% داشته باشد و معمولا توان مورد نیاز آن ۱۰ تا ۲۰ توان حداکثر خواهد بود. چه بسا کامپیوتری که مصرف آن تا ۳۵۰ وات محاسبه شده است اما همیشه در زیر بار ۲۰% است یعنی ۷۰ وات توان بیشتر مصرف نمی‌کند. به این دلیل ما کاربری کامپیوترها را به سه دسته کم مصرف یا اداری، مصرف متوسط یا مهندسی، و پرمصرف گیمینگ یا سرور تقسیم می‌کنیم.

بازدهی بهتر، منبع تغذیه بهتر

رده بندی بازدهی پاورهای کامپیوتر اهمیت زیادی دارد، چرا که محصولات با بازدهی بهتر احتمالا از قطعات بهتری ساخته شده‌اند و انرژی کمتری هدر داده و گرمای کمتری نیز تولید می‌کنند و تمامی اینها به معنی صدای کمتر فن است. پس برای مشخص کردن بهترین برند پاور کامپیوتر باید به این موارد نیز دقت کنید. برای مثال، یک منبع تغذیه با رده بندی 80 درصدی، میتواند 80 درصد برق مصرفی خود را به سیستم و قطعاتش بدهد و 20 درصد بقیه را به گرما تبدیل کند.

علاقه‌مندان به برند ایسوس “بهترین مادربرد ایسوس” را بخوانید

بهتر است دنبال محصولاتی باشید که گواهینامه 80 Plus دارند. هرچند روند گواهی و مدرک دادن به محصولات چندان سخت گیرانه نیست اما زمانیکه محصول به عنوان 80 Plus مورد تایید قرار گیرد، یعنی حداقل 80 درصد بازدهی دارد. این گواهینامه حتی می‌تواند سطوح بالاتر را نیز با عباراتی نظیر 80 Plus برنز، نقره‌ای، طلایی و تیتانیومی مشخص کند. البته چنین محصولات پربازدهی حتما قیمت‌های بالایی خواهند داشت. کاربران معمولی با استفاده‌های متداول از سیستم بهتر است به استاندارد 80 Plus یا حتی 80 پلاس برنزی قانع باشند؛ مگر اینکه بتوانند منبع تغذیه سطح نقره‌ای یا طلایی را با قیمتی عالی به دست آورند.

لود10%20%50%100%
-80%80%80%
-82%85%82*
-85%88%85%
-87%90%87%
-90%92%89%
90%93%94%90%

سایت Corsair بیشتر درباره محصولاتی که رده انرژی بالایی دارند و جز دسته بندی 80 Plus هستند، توضیح داده است. در نتیجه، از این سایت نیز می‌توانید برای یافتن بهترین برند پاور کامپیوتر استفاده کنید.

TDP چیست؟

این عبارت سرواژه Standard Thermal Design یا همان طراحی حرارتی است. عدد این عبارت، نهایت گرمایی که یک تراشه کامپیوتر نظیر CPU یا GPU میتواند در مقیاس وات مصرف کند را نشان می‌دهد.علاوه بر این، این عبارت به می­تواند نشان دهنده میزان مصرف انرژی نیز باشد. وات بیشتر به معنی عملکرد بهتر و در عین حال، دمای بالاتر و مصرف انرژی بیشتر است.

زمانیکه قصد خرید CPU دارید، حتما طراحی حرارتی آن را چک کنید تا بدانید که چه نوع خنک کننده CPU نیاز دارید. علاوه بر این، باید مطمئن شوید که منبع تغذیه می­تواند انرژی لازم این قطعات را تامین کند. انتخاب بهترین TIM یا همان thermal interface material به شما کمک می­کند تا گرما و حرارت را تحت نظر داشته باشید. البته باید توجه داشته باشید که توجه به طراحی حرارتی برای خرید منبع تغذیه بیشتر روی کاغذ و در تئوری موفق است و در عمل تفاوت­هایی وجود دارد. برای مثال، ممکن است با اورکلاک یا افزایش فرکانس این توان حرارتی فورا شکسته شود. پس بهتر است که قبل از انتخاب و خرید منبع تغذیه، حتما محاسبات دقیقی را انجام دهید.

اهمیت تعداد ریل در تعیین بهترین برند پاور کامپیوتر

تولیدکنندگان علاوه بر مشخص کردن قدرت خروجی، تغداد ریلهای +12V موجود در پاور کامپیوتر را نیز مشخص می‌کنند. منبع تغذیه تک ریل دارای یک ریل پرقدرت +12V است که برای انرژی رساندن به قطعات سیستم مورد استفاده قرار میگیرد. محصولات چند ریلی، خروجی را میان دو یا چند ریل +12V تقسیم می‌کنند.

در طراحی تک ریلی، تمام توان و انرژی که از منبع می‌آید، به هر قطعه‌ای که به آن وصل باشد، می‌رسد (صرف نظر از اینکه کانکتور یا کابل مورد استفاده). اگر این منبع تغذیه تک ریل خراب شود، پتانسیل این را دارد تا جریان مستقیم بیشتری به قطعات بفرستد. اگر درباره معایب منبع تغذیه چند ریل بپرسید، باید بگوییم که عیب اصلیش این است که نمی‌تواند انرژی را میان ریل‌های مختلف تقسیم کند. برای مثال، اگر شما قطعاتی که جمعا 25 آمپر هستند را به یک ریل +12V با ماکزیمم درجه 20 آمپری وصل کنید، این عدم هماهنگی و تطبیق، باعث ایجاد مکانیزم حفاظت در برابر اضافه جریان برق و خاموشی می‌شود. حتی اگر سایر ریل‌هایی که می‌توانند انرژی زیادی تقسیم کنند هم در دسترس باشند.

در مورد منبع تغذیه چند ریلی نیز باید بدانید که کدام قطعه را به کدام ریل وصل می‌کنید. چنین کاری نیاز به دقت بالا دارد و ممکن است باعث گیج شدن افراد شود. این در حالیست که منبع تغذیه تک ریلی چنین دنگ و فنگ‌هایی ندارد.  پس این مورد هم میتواند در تعیین بهترین برند پاور کامپیوتر کمک کننده باشد.

تک ریل یا چند ریله؟

البته چنین دنگ و فنگی می‌تواند در هنگام خرابی جدی محصول، مزیت بزرگی برای شما باشد. مکانیزم حفاظت در برابر اضافه جریان برق در منبع تغذیه چند ریلی، هر کدام از ریل‌ها را کنترل می‌کند و اگر بار بیش از اندازه‌ای را روی یکی از ریل‌ها تشخیص دهد، کل سیستم را خاموش می‌کند. اما در محصولات تک ریلی، چنین نظارتی فقط در زمانی اتفاق میفتد که جریان برق به شدت بالا رود. به همین خاطر اگر اضافه بار جدی اتفاق بیفتد، ممکن است به قیمت مذاب شدن محصول تمام شود.

اگر قصد خرید مادربرد دارید “بهترین مادربرد DDR3” را بخوانید

پس کدام منبع تغذیه بهتر است: تک ریل یا چند ریله؟ معمولا هیچ کدام. از نظر عملکرد، هر دوی این منبع‌ها در سطح یکسانی هستند و در کل، هر دو بسیار ایمن به حساب می‌آیند. اما زمانیکه سیستم بسیار قدرتمندی می‌بندید، باید به دنبال تهیه منبع تغذیه چند ریله باشید. چرا که در زمانی اتصال و قطع برق، یک لایه محافظتی بیشتر فراهم خواهم آورد. در نتیجه،  احتمال اینکه قطعات ارزشمند و گران قیمت سیستم شما در طول یک اتفاق ناگوار از دست بروند، کمتر می‌شود.

کابل کشی منقطع یا کامل؟

نکته دیگری که در خصوص بهترین برند پاور کامپیوتر اهمیت دارد، کابل کشی است. منبع‌های تغذیه با کابل کشی و سیم پیچی به بازار عرضه می‌شوند و دو مدل دارند: کابل کشی نیمه ماژولار، یا کابل کشی ماژولار کامل. در منبع تغذیه ماژولار، تا جایی که نیاز است تا از شلوغی و کیس جلوگیری شود، امکان اضافه یا جدا کردن کابل از منبع تغذیه وجود دارد.

به طور کلی، کابل کشی منبع تغذیه کاری دلخواه است زیرا به اتصالات بیشتر بین صفحه مدار چاپی داخلی محصول و کانکتوری که در نهایت به یکی از قعطات متصل می‌شود، نیازی نیست. یک سر کابل به منبع تغذیه صفحه مدار چاپی لحیم می‌شود و سر دیگر به یک کانکتور استاندارد ختم می‌گردد ( و هیچ پارگی و قطعی نباید در وسط کار باشد). زمانیکه یک کانکشن اضافی بین منبع تغذیه و قطعات ایجاد می‌کنید (مانند چیزی که در منبع تغذیه ماژولار اتفاق می‌افتد)، در حال اضافه کردن مقاومت بیشتر و دلیل دیگری برای ایجاد نقص در خط هستید. همانطور که می‌دانید، هر گونه افزایش مقاومت مساویست با کاهش بازدهی.

البته نباید فراموش کرد که این مقاومت اضافی معمولا کم است و باعث ایجاد مزاحمت برای اکثر مصرف کنندگان نمی‌شود. در عین حال، کابل کشی ماژولار باعث می‌شود تا داخل کیس شما تمیز و مرتب باقی بماند. (البته نباید هر کابل اضافی که دید، سریعا شروع به کابل کشی کنید تا از شلوغی داخل کیس بکاهید). اکثر افراد منبع تغذیه ماژولار به غیر ماژولار ترجیح می‌دهند، حتی اگر کمی گرانتر باشد.

پیش بینی آپدیت‌های آینده

هنگام خرید بهترین برند پاور کامپیوتر، بهتر است به فکر فردای خود هم باشید. در واقع، هنگام بستن سیستم، فقط به فکر نیازهای امروزتان نباشید، بلکه کمی آینده نگری کنید و فکر کنید که در آینده چه تغییراتی می‌خواهید در سیستم اعمال کنید. اگر هم کامپیوتر دسکتاپ از پیش آماده خریده‌اید، باید حتما مطمئن شوید که این PC از چه منبع تغذیه‌ای استفاده می‌کند تا بدانید که چه چیزهایی را می‌توانید به آن اضافه کنید یا اینکه اضافه کردن قطعه کار آسانی است یا خیر.

نکته مهمی که درباره توان وجود دارد این است که توان پیوسته با توان حداکثری (قُله) تفاوت دارند. عموما، منظور از حداکثر توان یک منبع تغذیه، توان پیوسته‌ای (ثابت) است که منبع تغذیه می‌تواند به طور پیوسته تحویل دهد. اما منظور از توان حداکثری، توان افزایش یافته حداکثری است که منبع تغذیه می‌تواند تحویل دهد (البته به جز یک بازه زمانی بسیار کوتاه، مثلا حدود 15 ثانیه). زمانیکه منبع تغذیه می‌خرید، مطمئن شوید که میزان برق پیوسته آن مطابق با نیازهای شماست. بعلاوه، باید بدانید که اگر PC شما کاملا پر شده باشد، باز هم می‌تواند لود شود یا نه.

اگر قصد دارید تا یک سیستم جدید را راه اندازی کنید “بهترین کامپیوتر و سیستم گیمینگ” را بخوانید

علاوه بر این، نباید نگران این مسئله باشید که خرید منبع تغذیه توان بالا به معنی استفاده از انرژی بیشتر است. منبع تغذیه تنها آن مقدار از نیروی برق را استفاده می‌کند که قطعات داخلی کامپیوتر نیاز دارند . البته شاید خرید یک منبع تغذیه بزرگتر از نیاز خود، به نوعی هدر دادن پول محسوب شود اما می‌توانید مطمئن باشید که باعث افزایش مصرف انرژی برق نخواهید شد.

حفاظت

برخی از تولیدکنندگان منبع تغذیه، محافظ آن را نیز تولید می‌کنند تا قطعات داخلی کامپیوتر شما را از مشکلات و آسیب‌های ناشی از برق مصون نگه دارند. چنین آپشنی باعث افزایش قیمت منبع تغذیه می‌شود اما در عین حال، خیال شما را نیز تا حدودی راحت می‌کند.

محافظت در برابر اضافه ولتاژ، اولین مورد مصرف محافظ منبع تغذیه انرژی است. اضافه ولتاژ مکانیزمی است که در صورت افزایش بیش ازحد ولتاژ خروجی، منبع تغذیه را خاموش می‌کند (این مقدار معمولا بیشتر از ولتاژ خروجی مجاز است).حفاظت در برابر چنین ولتاژ خروجی بالایی ضروریست زیرا ممکن است باعث آسیب رساندن به قطعاتی شود که به منبع تغذیه متصل هستند.

دومین مورد استفاده این محافظ در مورد اضافه بار و اضافه جریان است. این مدارات محافظ زمانی که جریان برق بیش از اندازه باشد یا اضافه انرژی مشخص شده، مانند اتصال کوتاه، صورت بگیرذ، با خاموش کردن منبع تغذیه از کامپیوتر و خود محصول محافظت می‌کند.

به عبارت دیگر، هرچه تعداد سیستم‌های حفاظتی یک پاور بیشتر باشد، آن پاور ارزش خرید بالاتری خواهد داشت. اما بهتر است بدانید که طبق استاندارد ATX12v 2.x و EPS12V، فقط سیستم‌های حفاظتی OVP یا Over Voltage Protection و SCP یا Short-Circuit Protection و OCP یا Over Current Protection ضروری هستند. بافی سیستم‌های حفاظتی بسته به دلخواه تولیدکننده برای پاور‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

انواع سیستم‌های حفاظتی پاورها

سیستم های حفاظتی پاورها به شرح ذیل هستند:

  • سیستم SCP: این سیستم زمانی عمل خواهد کرد که اتصال-کوتاهی در خروجی‌های پاور اتفاق بیافتد.(ضروری)
  • سیستم UVP: این سیستم زمانی که ولتاژ یکی از خروجی‌ها (معمولا در لود زیاد) کمتر از مقدار مجاز شود، پاور را خاموش می‌کند.(دلخواه)
  • سیستم OVP: این سیستم زمانی که ولتاژ یکی از خروجی‌ها بیشتر از مقدار مجاز شود، پاور را خاموش می‌کند.(ضروری)
  • سیستم OCP: این سیستم زمانی عمل خواهد کرد که جریان ریل متصل به آن از مقدار مجاز بیشتر شود.(ضروری)
  • سیستم OPP: این سیستم زمانی که شما از توانی بیشتر از توان درج شده روی پاور استفاده کنید، وارد عمل می‌شود. البته این مقدار معمولا ۱۰% بیشتر از عدد درج شده روی پاور است(دلخواه)
  • سیستم OTP: این سیسم زمانی وارد عمل می‌شود که سنسورهای دمای نصب شده در پاور، دمایی بیشتر از حد مجاز را حس کنند.(دلخواه)

فلسفه استفاده از سیستم حفاظتی در پاور، خاموش کردن آن در صورت بروز مشکل است. این سیستم‌های حفاظتی به منظور جلوگیری از وارد آمدن صدمه جدی به پاور، قطعات کامپیوتر و حتی جلوگیری از آتش سوزی استفاده می‌شوند. مثلا اگر شما توانی بیشتر از آنچه پاور برای آن طراحی شده است از پاور بکشید قطعات پاور به حدی داغ می‌شوند که احتمال آتش سوزی وجود دارد. در این سناریو سیستم OPP وارد عمل شده و پاور را خاموش می‌کند.

سیستم خنک کننده (داخل) پاور

در پاور های قدیمی برای خنک کردن پاور از یک فن ۸۰ میلیمتری در پشت پاور استفاده می‌کردند. پس از گذشت چند سال، در طراحی جدید، فن به پایین پاور منتقل و پشت پاور فقط دریچه خروج هوا تعبیه شد. استفاده از فن بزرگتر جریان هوای بهتر و دمای کمتری را به ارمغان آورد. چون فن بزرگتر برای رساندن حجم هوای مساوی، سرعت کمتری نیاز دارد صدای کمتری هم توسط فن تولید می‌شود.

برخی از تولیدکنندگان پاور ها را با تعداد بیشتری فن راهی بازار می‌کنند. برخی دیگر پاور خود را به فنِ با سرعت قابل تنظیم مجهز می‌کنند که می‌توان از طریق برنامه سرعت فن را کنترل کرد. در این پاورها کابل فن باید به کانکتور فن روی مادربرد نصب شود. سرعت قابل تنظیم فن این کمک را به کاربر می‌کند تا  در صورت نیاز نویز تولیدی توسط سیستم را کم کند (البته در حالت کاری سبک). برخی از پاور های جدید نیز تا ۳۰% بار بدون فن کار کرده و در صورت افزایش بار فن شروع به کار کرده و سرعت فن بسته به میزان توان مصرفی پاور دارد.

علاقه‌مندان به سخت افزار بخوانند: بهترین مادربرد DDR2

مهم‌ترین قطعات هر فن یاتاقان (Bearing) و محور (Shaft) هستند. شفت به محوری گفته می‌شود که پره‌ها به آن متصل هستند و یاتاقان محل قرارگیری شفت است که امکان چرخش را به شفت می‌دهد.

صدای فن

همانطور که می‌دانید، حتی بهترین برند پاور کامپیوتر نیز گرما تولید می‌کند. در نتیجه، برای خنک نگه داشته شدن و بازدهی خوب، نیاز به فن دارد. شاید شما هم به فکر کم صدا بودن دسکتاپ خود هستید و میخواهید که منبع تغذیه بی سر و صدایی خریداری کنید. پس بد نیست که بدانید، هیچ استاندارد مشخصی برای سیستم خنک کننده منبع تغذیه وجود ندارد. یعنی برای خرید بهترین برند پاور کامیپوتر از نظر صدای فن، باید موارد و گزینه‌های مختلف موجود در بازار را با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت کم صداترین را انتخاب کنید. البته شاید بتوانید از بررسی‌های تخصصی پاورهای مختلف نیز بهره ببرید و متوجه شوید که در هر سطح از کارکرد، صدای فن آن تا چه اندازه است.

تست منبع تغذیه

برخی از مشکلات سیستم مربوط به منبع تغذیه است و اگر هنگام عیب یابی سیستم به این بخش هم توجه کنید، احتمالا زودتر به نتیجه خواهید رسید. برخی از مشکلات نظیر صفحه آبی، خطا هارد یا عدم بوت شدن سیستم، احتمالا به منبع تغذیه مربوط می‌­شوند. پس قبل از انجام هر کاری و بررسی سخت افزارها، پاور خود را بررسی کنید تا از سلامتش مطمئن شوید.

مراحل انجام تست

ابتدا باید سیستم را خاموش کنید و منبع تغذیه را روی حالت آف قرار دهید و کابل پاور را از پریز برق بکشید. سپس کیس را باز کنید و تمامی کابل­‌هایی که منبع تغذیه را به سایر قطعات متصل می­‌کند، قطع کنید. برای انجام تست باید از تستر کمک بگیرید. برای این کار، باید منبع تغذیه بدون اتصال به مادربورد روشن شود. پین سبز رنگ را به یکی از پین­‌های مشکی وصل کنید (با استفاده از سیم یا یک گیره کاغذی).

مرحله بعد، پیدا کردن کانکتور 20/24 پینی است که به مادربورد متصل می­‌شود. این کانکتور معمولا بزرگترین کانکتور منبع تغذیه است. پس از اطمینان از اینکه منبع تغذیه به هیچ پریز یا منبع برق دیگر و هیچ قطعه دیگری متصل نیست و سوئیچ منبع روی 0 قرار دارد، پین سبز و مشکی را پیدا کنید. سپس، پین سبز را یک طرف تستر (سیم یا گیره کاغذی U شکل) و پین مشکی را طرف دیگر آن قرار دهید. بعد از اینکه سیم­‌ها را در پین­‌های سبز و مشکی قرار دادید، مبنع تغذیه را به پریز متصل کنید و سوئیچ را نیز روی 1 بگذارید.

اگر منبع تغذیه سالم بشد، باید صدای را شنیده و یا حرکت پره‌­های فن را ببینید. در صورتیکه منبع تغذیه روشن نمی­‌شود، تستر را جدا و دوباره متصل کنید. اگر باز هم روشن نشد، یعنی منبع تغذیه شما سوخته و باید یکی دیگر خریداری کنید. البته این تست مخصوص سالم یا سوخته بودن منبع تغذیه است و ربطی به ولتاژ خروجی پاور ندارد.

معرفی پاور ROG Thor 1000 P2 ایسوس

پس از عرضه سری پاورهای ROG Thor ایسوس، آنها تبدیل به نامی شدند که قادر به تامین تمام نیازهای شما هستند. این PSU ها محصولاتی منحصر بفرد هستند که با وجود نمایشگر LCD خود، مصرف real-time انرژی را نمایش می‌دهند.

علاوه بر این، این محصولات با Aura Sync RGB Lighting به بازار عرضه می‌شوند که آنها را بهتر نیز می‌کند. با موفقیت این لاین از محصولات، ایسوس اقدام به انتشار Thor 1000 P2 کرد که قابلیت‌های واتی بیشتری دارد. این کمپانی در نظر دارد تا به تمام سیستم‌های موجود خدمت رسانی کند. بنابراین، PSU پرچمدار خود یعنی ROG Thor 1000 P2 را عرضه کرد تا پاسخگوی نیاز گیمرها و افراد علاقمند باشد. 

این پاور را می‌توان یکی از سایلنت‌ترین PSY ها دانست. در واقع، خنک کننده‌های آپگرید شده این محصول به آن اجازه می‌دهند تا در سکوت کار کند.ROG heatsinks باعث بهبود عملکرد و طول عمر بیشتر آن می‌شود. از آنجا که ROG Thor 1000 P2 با کپسیتورهای ژاپنی low-ESR عرضه می‌شود، توانسته تا گواهی 80 PLUS Platinum را دریافت کند. این گواهی به معنی عملکرد خوب و موثر، گارانتی کردن بهره وری89 درصدی در لود ماکزیمم، و بهره وری 92 درصدی در لود 50 درصد است. با افزایش بهره وری، دما کاهش پیدا میکند، سر و صدا کمتر خواهد شد و عملکرد بهتری خواهید داشت. 

برای صدای کمتر، چرخش PWM-controlled فن به طور کامل در هنگام لود 50 درصد یا کمتر PSU متوقف خواهد شد. این فناوری 0 دسی بل در کارت گرافیک  ROG Strix  نیز به کار رفته است. به دلیل اینکه این پاور ایسوس موفق به آپگرید سیستم خنک کننده خود شده است، توانسته تا به رده بندی Lambda A++ نیز دست پیدا کند. زمانیکه از این پاور استفاده می‌کنید، واقعا کمترین سر و صدا را تولید می‌کند.

معرفی پاور کامپیوتر ASUS TUF Gaming 750 Bronze PSU

گروه محصولات برنز Bronze ایسوس طرفداران زیادی پیدا کرده است، زیرا این منبع تغذیه‌ها بسیاری اقتصادی هستند و برخی از آنها از پلتفرم‌های مدرنی نیز استفاده کرده‌اند که معمولا در پاورهای رده طلایی و پلاتینیوم دیده می‌شود، و از قطعات رده پایین‌تری استفاده کرده‌اند که باز هم نسبت به قیمت، عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهند. گروه محصولات ASUS TUF Gaming Bronze از جمله بهترین منبع تغذیه‌های اقتصادی بازار هستند و گل سرسبد و پرچمدار این گروه، یعنی TUF 750 برای سیستم‌های PC میان رده گزینه ایده‌آلی به نظر می‌رسد. 

ایسوس در بازار پاور کامپیوتر قوی ظاهر شده است و محصولاتی عرضه کرده است که طیف وسیعی از کاربران را پوشش می‌دهد. لاین برنز TUF Gaming دارای چهار محصول است که ظرفیت آنها از 450 تا 750 وات متغیر است. عملکرد کلی مدل 750 بالاتر از سایر هم گروهی‌های خود است ولی باز هم جای پاسخ موقتی بهتر مخصوصا در ولتاژ 12 که بیشترین اهمیت را دارد، وجود دارد. علاوه بر این، خروجی نویز نیز زیاد است که شاید به خاطر cap کم کیفیتی باشد که در Great Wall استفاده شده است. سرعت زیاد فن باعث می‌شود تا سری‌ها (caps) در دمای پایینی کار کنند و در نتیجه، در طول مدت گارانتی طولانی مدت محصول سالم بمانند. جنس فن خوب به نظر میرسد و به همین دلیل، حتی در سرعت بالا نیز از عهده تامین گارانتی طولانی مدت بر خواهد آمد. عملکرد نیمه پسیو این منبع تغذیه باعث شده تا در فشار کاری سبک بیصدا کار کند اما این بیصدایی چندان طول نخواهد کشید، به خصوص اگر در ریل‌های مینور، لود بالایی به آن وارد شود. این روزها کمتر از ریل 3.3 ولتی استفاده می‌شود اما ریل 5 در صورتی که تعداد زیادی ARGB lightning روی سیستم شما نصب شده باشد، می‌تواند متحمل استرس زیادی شود.

سخن پایانی، بهترین برند پاور کامپیوتر

پاور کامیپوتر یا به عبارتی منبع تغذیه رایانه، از جمله قطعات حساس و مهمی است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. برای بستن یک سیستم خوب و مفید، باید تجربه بالایی داشت و قطعاتی خریداری کرد که قابل اعتماد و با بازدهی بالا باشند. یکی از این قطعات ضروری، منبع تغذیه است که اگر وقت بگذارید و گزینه درستی را انتخاب کنید، در بلند مدت به نفع خودتان خواهد بود و بازدهی و عملکرد دسکتاپ شما بیشتر خواهد شد. در این مقاله به موارد متعددی پرداخته شده تا شما بتوانید بهترین برند پاور کامپیوتر را خودتان تشخیص دهید. از بازدهی و وات محصولات مختلف گرفته تا سیستم خنک کننده و سیستمهای حفاظتی آنها. اگر قصد خرید اینترنتی بهترین برند پاور کامپیوتر را دارید، فروشگاه اینترنتی مبیت، یکی از گزینه‌های پیش روی شماست. شما می‌توانید نقد و بررسی تخصصی محصولات مورد نظر خود را در سایت مبیت مطالعه کنید تا مشخصات و امکانات هر کالا را به طور دقیق متوجه شوید و با در نظر گرفتن قیمت‌ها، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. پس از خرید نهایی، مبیت محصول مورد نظر را در کوتاه‌ترین زمان ممکن، درب منزل به شما تحویل خواهد داد.

الهام اقاملایی

ارشد مترجمی رو که گرفتم، سرم با ترجمه و تدریس زبان گرم بود که خیلی اتفاقی با دنیای تولید محتوا آشنا شدم. دنیایی به وسعت یک اقیانوس ولی با عمق نیم سانت:) آماده ای تا با هم شیرجه بزنیم تو این اقیانوس جذاب! Let's Go

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. سلام ببخشید الان در بازار پاور های کامپیوتر ایران
    برند گریین که بوده هست خوبه برند های مستر کولر یا کور سیر هست ببخشید برد پاور های شرکت گریین رو ایران تولید کرد یا نه چون من پاور ایسوس داشتم روی برچسب زده بود ایران ولی بردش made in chin بود در صورتی که ROG STRIX پاور ایسوس داره که خیلی عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا