راهنمای خریدموبایل

راهنمای جامع خرید گوشی موبایل

چه گوشی ای بخریم؟

امروز در مجله مبیت به سراغ یکی از پرطرفدارترین موضوعات و یا بهتر است بگوییم یکی از متداول ترین سوالات، در زمینه گوشی موبایل رفته ایم. موضوعی که امروز بصورت کاملا شفاف و گسترده به آن خواهیم پرداخت، “راهنمای جامع خرید گوشی” می باشد. اگر شما هم قصد خرید یک گوشی موبایل جدید برای خود را دارید و مشتاق هستید تا قبل از خرید اطلاعات خوبی درباره این موضوع بدست بیاورید، لطفا با ما همراه باشید.

گوشی هوشمند، یک نیاز ضروری در زندگی مدرن امروزی

امروزه گوشی های موبایل به یکی از ضروری ترین نیاز های زندگی مدرن تبدیل شده اند. با توجه به بالا رفتن قیمت گوشی های موبایل، اغلب مردم زمانی که تصمیم به خرید یک گوشی موبایل می گیرند، به خوبی میدانند که بایستی درباره خرید این وسیله الکترونیکی کوچک و هیجان انگیز، حساب شده تر عمل کنند. چرا که هزینه خرید یک گوشی موبایل جدید نسبتا بالا می باشد و با توجه به محدود بودن عمر گوشی های امروزی، انتخاب درست یک گوشی موبایل کار عاقلانه و هوشمندانه تری است. بهتر است به جای خرید عجولانه و بدون بررسی کامل ویژگی ها و امکانات گوشی موبایل مد نظرتان، با تامل و آگاهی بیشتری خریدتان را انجام دهید و سفارش تان را ثبت کنید.

در رابطه با موضوعی که در مورد محدود بودن عمر گوشی های موبایل به آن اشاره کردیم، حتما توضیحات تکمیلی تر را در ادامه مطرح خواهیم کرد.

بهترین گوشی موبایل برای خرید کدام است؟

این سوالی است که با وجود پر تکرار بودنش از جانب خریدارن، کسی نمی تواند با قاطعیت یک گوشی موبایل را به عنوان بهترین گوشی موبایل به خریداران محترم، معرفی و پیشنهاد نماید. چرا که تمامی گوشی های موبایل موجود در بازار، دارای امکانات و کیفیت های مختلفی هستند و نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارند.

با این وجود هر ساله سایت ها، مجلات معتبر و رسانه هایی که در زمینه تکنولوژی فعالیت می کنند، گوشی موبایلی را با توجه به معیارهای مختلف به عنوان بهترین گوشی موبایل سال معرفی می کنند. البته این بهترین بودن، به دلیل دارا بودن بهترین امکانات و قابلیت ها نیست. ممکن است یک گوشی دوربین بسیار قوی و باکیفیتی داشته باشد اما حافظه ذخیره سازی پایینی داشته باشد و یا یک گوشی پردازنده خوبی داشته باشد اما در عوض باتری ضعیفی داشته باشد. پس به طور قاطعانه نمی توانیم بگوئیم در حال حاضر این گوشی، بهترین گوشی موجود در بازار است.

در بازار گوشی های هوشمند، یک سری از گوشی ها در بازه های زمانی مختلف، ترند می شوند و بخش عمده خریداران به سمت خرید آن گوشی ها می روند. البته این موضوع اغلب نشان از هوشمندی کمپانی های سازنده گوشی های موبایل دارد. چرا که این موفقیت در فروش تا حدود زیادی به شناخت خوب نیاز های مخاطبین هدف آن کمپانی بر میگردد.

راهنما خرید گوشی

حال با توجه به اهمیت بالای این موضوع، مقاله امروز مجله مبیت را به این موضوع اختصاص دادیم تا شما را در پروسه خرید گوشی موبایل جدیدتان راهنمایی کنیم و بتوانید بهترین و هوشمندانه ترین انتخاب را در میان تنوع بالای گوشی های هوشمند داشته باشید.

ما در ادامه به تمام مواردی که در خرید گوشی موبایل مهم هستند، خواهیم پرداخت. با مطالعه این مقاله از مبیت مگ، شما می توانید با آگاهی بسیار خوبی اقدام به خرید گوشی موبایل جدیدتان که امکانات آن متناسب با نیاز شما باشد نمائید.

امکانات مورد نیاز و بودجه؛ 2 فاکتور مهم در خرید گوشی

شما بایستی زمانی که تصمیم به خرید گوشی جدید می گیرید، به دو فاکتور بسیار مهم برای خرید بهترین و ایده آل ترین گوشی موبایل برای خودتان توجه نمائید. شناخت درست نیاز ها و بودجه بندی، مهمترین فاکتورها برای خرید گوشی موبایل جدید هستند. طبیعتا اغلب افراد تمایل دارند بروز ترین و بهترین گوشی های موجود در بازار را که اصطلاحا به آن ها پرچمدار و بالارده هم گفته می شود را خریداری کنند و از امکانات و جذابیت های ظارهری و مدرن آنها بهره مند شوند.

اما در این میان بایستی توجه کنیم که بودجه افراد برای خرید این وسیله الکترونیکی هیجان انگیز محدود است و بایستی متناسب با آن اقدام به خرید نمایند. بدیهی است که نیاز های افراد مختلف در رابطه با خرید گوشی، با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل بهتر است بعد از تعیین بودجه، امکانات مورد نیاز خود را هم به خوبی شناسایی کنیم.خرید گوشی

 

هدف تان از خرید گوشی جدید چیست؟

اغلب افراد با معیار ها و دلایل مختلفی قصد خرید گوشی جدیدی را دارند. گاه ممکن است گوشی شما به مشکل فنی بخورد یا اینکه اتفاق ناخوشایندی مانند ربوده شدن گوشی موبایل تان را تجربه کنید و یا حتی آن را گم کنید. در این صورت طبیعتا به دلیل وابستگی بالای زندگی های امروزی به وسیله های الکترونیکی مانند گوشی، شما بایستی خیلی زود به فکر خرید یک گوشی موبایل جدید باشید.

البته خرید گوشی جدید همیشه به منزله نداشتن گوشی موبایل نیست. ممکن است شما بعد از چند سال کار با گوشی تان متوجه شوید که دیگر گوشی فعلی تان نیاز های شما را برآورده نمی کند. چنانچه روزی چندین بار با مشکلاتی از قبیل کند شدن گوشی و … مواجه شوید، احتمالا خیلی زود به فکر خرید گوشی جدید خواهید افتاد. البته طبیعتا جز این، چاره دیگری هم نخواهید داشت.

خرید گوشی هوشمند

در سال های اخیر، تنوع بیش از حد گوشی های موبایل، در کنار تمام مزیت هایی که دارد، معایبی هم دارد. متنوع بودن گوشی های هوشمند در کنار مزیت هایی که دارند، یک عیب هم محسوب می شوند. دارند. خریداران با اولین مراجعه به فروشگاه موبایل، با تعداد زیادی گوشی موبایل مواجه می شوند و همین موضوع باعث سردرگمی خریداران برای خرید می شود. در قسمت مشخصات هر کدام از این گوشی ها، اطلاعات زیادی در خصوص گوشی نوشته شده است که فهمش برای خریداران عادی کمی دشوار است.

در واقع این اطلاعات و مشخصات برای برخی از خریداران بیشتر جنبه نمایشی دارند. در حالی که بهتر است بدانیم تمام مشخصات و ویژگی هایی که در هر گوشی موبایل وجود دارد، بسیار مهم هستند و صرفا یکسری اسم و آمار و ارقام نیستند.

ظاهر گوشی های هوشمند امروزی مهم است اما نه به اندازه مشخصات و امکانات هر گوشی! خرید گوشی موبایل فقط در بزرگی صفحه نمایش و رنگ قاب آن خلاصه نمی شود.

با توجه به تنوع بالای گوشی های موبایل بهتر است شما به هنگام خرید، با توجه به معیار ها و امکانات مورد نیازتان اقدام به خرید گوشی جدیدتان نمایید. با این کار حداقل می دانید تا چند سال آینده می توانید به راحتی با گوشی جدیدتان بدون مشکل کار کنید و از امکانات بروز و احتمالا ظاهر جذاب و مدرنش لذت ببرید.

ما در مجله امروز مبیت کاربران و خریداران گوشی های موبایل را به چند دسته تقسیم کرده ایم. در ادامه درباره هر گروه از خریداران و امکانات مورد نیازشان، صحبت خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.

شما یکی از شیفتگان بازی با گوشی هستید؟

خرید گوشی برای بازی

برخی از افراد که عاشق انجام بازی های سنگین و مطرح با استفاده از گوشی موبایل خود هستند، به بروزترین گوشی با بهترین امکانات نیاز خواهند داشت. این افراد به گوشی موبایل بیشتر به چشم یک وسیله سرگرمی نگاه می کنند و هدفشان انجام دادن بازی و اجرای برنامه های سنگین به وسیله گوشی می باشد. گیمر ها، بخش اعظم طرفداران گوشی های پرچمدار و بالارده را تشکیل می دهند.

اغلب کسانی که خواهان چنین گوشی هایی هستند، حاضرند برای عشق و علاقه خود به بازی، مبالغ قابل توجهی را پرداخت کنند. اگر شما جزو این دسته از افراد باشید، کاملا تمایل زیاد یک گیمر را به خرید گوشی های بالارده درک خواهید کرد.

کسانی که عاشق بازی با گوشی هستند، بهتر است از بین گوشی های پرچمدار، آن گوشی که قدرتمند ترین تراشه، بهترین صفحه نمایش و بیشترین حافظه داخلی را دارد، انتخاب نمایند.

شما گوشی را یک دوربین عکاسی می دانید؟

در این میان برای گروهی از خریداران هم، کیفیت و قدرت دوربین گوشی موبایل مهم ترین فاکتور است. عکاس ها همان هایی هستند که در هر لحظه و هر مکان بهترین و زیباترین عکس ها را از خانواده، دوستان و خودشان ثبت می کنند.

خرید گوشی برای عکاسی

پس در نتیجه این افراد برای گرفتن بهترین عکس ها و ثبت لحظه هایشان، به یک گوشی با دوربین نسبتا قوی نیاز خواهند داشت. طبیعتا این افراد به کیفیت عکس هایی که در کنار دوستان و خانواده می گیرند، اهمیت زیادی می دهند.

جالب است بدانید گالری این گروه از کاربران گوشی های موبایل، همیشه مملو از تعداد زیادی عکس و فیلم با کیفیت و نسبتا حجیم می باشد. چرا که کیفیت عکس ها رابطه مستقیمی با حجم آن ها دارد. به همین دلیل کیفیت و قدرت دوربین و بالا بودن حافظه ذخیره سازی، از مهم ترین فاکتور ها برای این دسته از خریداران هستند.

شما جزو اپلیکیشن بازان هستید؟

چنانچه شما هم مانند نویسنده این مقاله جزو افرادی هستید که اغلب اوقات مجبور هستید از برنامه های کاربردی زیادی در گوشی خود بهره مند شوید، بایستی در زمان خرید گوشی موبایل جدیدتان به حافظه رم و پردازنده آن توجه ویژه ای نمائید. در مورد هر کدام از این بخش ها که برای گروه های مختلف مهم هستند، در ادامه به صورت مفصل صحبت خواهیم کرد.

همانطور که میدانید برای اغلب اپلیکیشن هایی که متناسب با پلتفرم گوشی شما توسعه داده می شوند، هر چند وقت یکبار، یک نسخه جدید برای به روزرسانی ارائه می شود. ارائه این به روزرسانی ها از طرف توسعه دهنده یا به اصطلاح سازنده اپلیکیشن ها صورت می پذیرد و در مارکت هایی که مختص اپلیکیشن های پلتفرم(سیستم عامل) گوشی موبایل شماست، منتشر می شود.

کاربران با توجه به نیاز خود میتوانند برنامه های نصب شده روی گوشی موبایل خود را به روزرسانی نمایند. البته برای انجام این کار هیچ اجباری از جانب توسعه دهنده برنامه ها و یا کمپانی سازنده گوشی شما وجود ندارد. اما اغلب برنامه ها به مرور زمان در مصرف بهینه باتری و سخت افزار گوشی مربوطه بروزرسانی می شوند تا باز دهی بهتر و بیشتری داشته باشند. در ضمن برای استفاده از جدید ترین امکانات اضافه شده به برنامه ها، شما بایستی آن برنامه را به آخرین نسخه موجود در مارکت، ارتقا دهید.

راهنمای جامع خرید گوشی هوشمند

به همین دلیل شما به مرور زمان با هر بار بروزرسانی که در رابطه با تعداد زیادی از برنامه های نصب شده روی گوشی خود انجام می دهید، آن برنامه فضای بیشتری را اشغال می کند. طبیعتا پس از یک برهه از زمان، مجبور به حذف برنامه های اضافی که چندان هم کاربردی نیستند، خواهید شد. البته این کمبود فضا بعد از گذشت مدت زمان بیشتری، دیگر با حذف اپلیکیشن های اضافی و غیر کاربردی هم حل نمی شود. از آنجایی که دیگر شما قادر به حذف برنامه های کاربردی و مورد نیازتان از روی گوشی موبایل تان نخواهید بود، در نهایت بایستی به فکر خرید یک گوشی موبایل جدید متناسب با نیاز های جدیدتان باشید.

شما اهل مطالعه و تماشای فیلم با گوشی هستید؟

این دسته از خریدارن بایستی گوشی ای را خریداری کنند که پاسخگوی نیاز های آن ها در زمینه تماشای فیلم و … باشد. بهترین گوشی برای این دسته از افراد، گوشی هایی با صفحه نمایش بزرگ و رزولوشن بالا هستند و البته از قابلیت پشتیبانی از حافظه خارجی هم نباید غافل شد. چرا که این گروه از مردم، اغلب حافظه ذخیره سازی شان مملو از انواع فیلم ها و … است. کمبود حافظه برای این دسته از افراد خیلی عذاب آور است. آنها دوست دارند تمامی قسمت های فیلم ها و سریال های جدید را در گوشی موبایل خود دخیره کنند و در هر زمان که فرصت داشتند، به تماشای فیلم های مورد علاقه شان بپردازند.

چنانچه شما در مترو یا تاکسی کسی را دیدید که با یک هندزفری که به گوشی وصل است، چشم به صفحه موبایل خود دوخته است، بدانید که احتمالا با یک عشق فیلم و سریال هم سفر هستید. آن ها از هیچ فرصتی  برای تماشای فیلم و سریال و گاها مطالعه دریغ نمی کنند.

چه گوشی ای بخریم؟

با تعیین اینکه شما جزو کدام یک از گروه های بالا هستید، متوجه خواهید شد که کدام امکانات در خرید گوشی موبایل برای شما مهم تر است.با شناخت خوب نیاز های خود، گوشی بهتری را متناسب با نیاز هایتان خریداری خواهید کرد.

هزینه و قیمت گوشی

صحبت کردن درباره آخرین و بروز ترین تکنولوژی ها و ابزارها در موبایل، تا زمانی که حرفی از قیمت آنها به میان نیامده باشد کار آسانی است. اکثر برندهای امروزی نظیر اپل، سامسونگ و حتی هواوی، قیمت های گزافی را برای پرچمداران خود در نظر می گیرند. قیمت هایی که بسته به بازار هدف می توانند تا 1600 دلار نیز قیمت گذاری شوند.

شاید تصور کنید این مبلغ متاثر از هزینه بالای قطعات گوشی باشد. اما در واقع این گونه نیست؛ برندهای صاحب نام در این حوزه، بیشتر از اینکه هزینه های طراحی و ساخت، بخش های علمی تحقیقاتی، مهندسی نرم افزار و پشتیبانی را روی قیمت تمام شده گوشی لحاظ کنند، پول برند خود را می گیرند. به طوری که اگر بخواهید هرکدام از گوشی های نام برده شده را خریداری کنید، باید این را بپذیرید که نزدیک به نصف مبلغ پرداختی را صرفا به خاطر نام برند مورد نظر می پردازید. کمپانی های شیائومی و اوپو در ارائه محصولات فوق العاده با کیفیت و با قیمت مقرون به صرفه تبحر خاصی دارند.

سایز گوشی

زمانی که در حال خرید یک گوشی موبایل جدید برای خود هستید، حتما به سایز آن که رابطه مستقیمی با سایز صفحه نمایش دارد، توجه نمائید. اغلب گوشی های پیشرفته‌ی امروزی دارای سایز نسبتا بزرگی نسبت به گذشته هستند و گاهی برای جا گرفتن در جیب و جابه جایی راحت، شما را با مشکل مواجه می کنند. البته برخی از خریداران طرفدار گوشی هایی با صفحه نمایش های بزرگ هستند و معایب آن را هم به جان می خرند تا از بزرگ بودن صفحه نمایش به هنگام کار با نرم افزار های مختلف، انجام دادن بازی ها و یا مطالعه، لذت ببرند.

پیشنهاد می کنیم قبل از خرید گوشی موبایل جدیدتان، حتما ابعاد آن را از لحاظ جای گیری راحت در جیب لباس و یا کیف کمری تان بررسی نمائید تا بعد از خرید دچار مشکلات مربوط به جابجایی دشوار آن نشوید.

جنس بدنه و فرم گوشی

برند های گوشی سازی در گذشته بیشتر از پلاستیک فشرده شده برای محصولات خود استفاده می کردند. اما طی چند سال گذشته و با ورود برندهای نو‌ظهور، این روند به کلی تغییر کرده است. به طوری که تقریبا 90 درصد برندهای گوشی سازی از ترکیب شیشه و فلز برای گوشی های خود بهره می برند.

البته شاید این موضوع در ذهن شما شکل بگیرد که شیشه مقاومت کمتری نسبت به فلز دارد و ممکن است در برخوردهای کوچک با اجسام و یا سقوط روی زمین به راحتی شکسته شود! شرکت های سازنده گوشی های هوشمند همانطور که در گذشته از محافظ صفحه برای نمایشگر گوشی بهره می بردند، این بار هم برای حل کردن این مشکل، در بخش شیشه ای پشت گوشی، از محافظ استفاده می کنند.

معتبرترین و صاحب نام ترین شرکت در حوزه محافظ صفحه Corning نام دارد و احتمالا شما هم تاکنون اسم محصولات این شرکت یعنی Gorilla Glass را شنیده اید. آخرین محصول این کمپانی Corning Gorilla Glass 6 نام دارد.

امروزه و با پیشرفت تکنولوژی شاهد پیدایش گوشی های تا شدنی هستیم. ایده ای که شاید تا چند سال پیش بیشتر شبیه به داستانهای علمی تخیلی بود، امروز به واقعیت بدل گردیده است. هرگاه به صفحه نمایش بزرگتر احتیاج پیدا کردید می توانید گوشی را مانند لپ تاپ باز کرده و از سایز نزدیک به تبلت آن نهایت استفاده را ببرید. میزان محبوبیت و استقبال کاربران از این ایده نیازمند گذر زمان است و باید منتظر باشیم و ببینیم این گوشی ها در آینده چه درصدی از بازار را تصاحب خواهند کرد. در حال حاضر هوآوی Mate Xs، سامسونگ Galaxy Z Flip ، موتورولا Razr و… از گوشی های تا شدنی بازار هستند.

صفحه نمایش

از دیگر خصوصیات بارز یک گوشی ایده آل، داشتن یک صفحه نمایش خوب و با کیفیت است. در گذشته بیشتر شرکت ها از صفحه نمایش های ال سی دی استفاده می کردند برای صفحه نمایش گوشی هایشان استفاده می کردند. اما امروزه اکثر کمپانی های سازنده و خریداران به سمت استفاده از صفحه نمایش های ال ای دی سوق پیدا کرده اند و این خود بر اهمیت رقابت در این بازار دلالت دارد. در میان بازیگران و صدر نشینان این عرصه، سامسونگ با صفحه نمایش سوپر امولد در این بخش از بازار پیشتاز است و بعد از آن ال جی در رتبه دوم حضور دارد.

سوالی که ممکن است برای خریدارن به وجود آید، این است که LED بهتر است یا LCD ؟ پاسخ این سوال واضح است؛ قطعا صفحه نمایش های LED بهتر از صفحه نمایش های LCD هستند. صفحه نمایش های ال سی دی به جز در بحث زاویه دید، در سایر بخش ها حرفی برای گفتن در مقابل حریف قدر خود، یعنی صفحه نمایش های LED ندارند.

مصرف انرژی کمتر، نمایش رنگ مشکی با عمق و کیفیت بالا، نمایش رنگ های شارپ و زنده و خوانایی فوق العاده زیر نور مستقیم آفتاب به واسطه روشنایی بسیار بالا از مهمترین خصیصه های صفحه نمایش های ال ای دی هستند.

به طور کلی از مولفه های یک نمایشگر خوب می توان به رزولوشن بالا، روشنایی زیاد، نرخ تازه سازی بالا و تعداد رنگ قابل نمایش اشاره کرد. گوشی های  Oppo Find X2 Pro و OnePlus 8 Pro اولین گوشی های بازار هستند که توانایی نمایش 1 میلیارد رنگ را دارا هستند. این مقدار در گوشی های پرچمدار سایر برندها که قیمت آنها بعضا به بالای 1200 دلار هم می رسد، به 16 میلیون رنگ محدود می شود.

در نهایت انتخاب صفحه نمایش پیش از آن که فنی باشد، سلیقه ای است و هر شخص با توجه به نیاز ها و سلایقش، بایستی گوشی مورد نظر خود را انتخاب نماید.

راهنمای خرید گوشی

بالاترین رزولوشن موجود در گوشی های موبایل تا به امروز مربوط به گوشی Sony Z5 Primium است. این گوشی رزولوشن خارق العاده 3840 در 2160 پیکسلی دارد که چگالی بی نظیر 806 پیکسل بر اینچ را برای این گوشی 5.5 اینچی به همراه داشته است.

در بخش نرخ تازه سازی تصاویر گوشی ZTE Nubia Red Magic با داشتن فرکانس 144 هرتزی، پیشتاز فعلی این بخش است. منظور از نرخ تازه سازی این است که صفحه نمایش در هر ثانیه قابلیت نمایش چند تصویر را دارد.

اما در بحث روشنایی در حال حاضر نمی توان به طور خاص به گوشی خاصی اشاره کرد. چرا که اکثر پرچمداران مطرح بازار، روشنایی بالای 800 نیت را برای گوشی های خود در نظر گرفته اند که آن هم در صورت فعال بودن قابلیت روشنایی خودکار و زیر نور مستقیم آفتاب فعال می شود.

از طرف دیگر پیشرفت روز افزون برنامه ها و بازی های موبایلی از یک سو و تماشای آنلاین فیلم ها و برنامه های اینترنتی از سوی دیگر بر ضرورت استفاده از صفحه نمایش های با ابعاد بزرگتر و با کیفیت تر تاکید دارند. صفحه نمایش هایی با نرخ تازه سازی بالای 90 هرتز و چگالی پیکسلی بالای ppi 350 می توانند به طور کامل نیاز کاربران را در این زمینه برطرف کنند. اما بحث مهم دیگری نیز مطرح است و آن هم سایز صفحه نمایش است.

خرید اینترنتی گوشی

تا سال 2017 شرکت های گوشی سازی برای بزرگتر کردن سایز صفحه نمایش، با محدودیت ابعادی مواجه بودند. به طوری که دست کم حدود 3 الی 4 سانت از فضای جلویی گوشی را صرف قرار دادن دکمه های هوم، بازگشت و از این قبیل دکمه ها می کردند. در واقع عملا بزرگتر کردن صفحه نمایش مساوی می شد با بزرگتر شدن سایز گوشی ها!

بالاخره در سال 2017 اپل با گوشی آیفون X به این قائله خاتمه داد و آغازگر حرکتی انقلابی برای سایر برندها شد. راهکار اپل این بود که با جایگذاری دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه و سنسور مجاورت در محدوده ای کوچک در بالای گوشی راه را برای ادامه دادن صفحه نمایش تا لبه های بالایی گوشی باز کند.

خرید گوشی اپل

البته با ورود برندهای دیگر به این حوزه و تب بالای رقابت بین آنها پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه صورت گرفت. برای مثال در حال حاضر طراحی اکثر گوشی های امروزی به این گونه است که دوربین سلفی گوشی داخل یک حفره درون نمایشگر و در قسمت بالایی گوشی جای دارد. در این گوشی ها اسپیکر مکالمه در بالایی ترین قسمت بدنه و سنسور مجاورت نیز درست زیر صفحه نمایش و در یک سوم بالایی گوشی جای می گیرد. به این گونه از صفحه نمایش ها پانچ هول گفته می شود. گوشی های اس20 اولترا، هوآوی پی 40 پرو پلاس ، وان‌پلاس 8 پرو و شیائومی می 10 پرو دارای صفحه نمایش هایی از این نوع هستند.

در نوع دیگری از طراحی های قسمت دوربین، دوربین سلفی در بریدگی قطره مانندی نزدیک به اسپیکر صدا قرار می گیرد. به این دسته از صفحه نمایش ها، صفحه نمایش دارای ناچ و یا قطره می گویند. گوشی های شیائومی می نوت 10 پرو، هوآوی پی 30 پرو و LG V60 در این دسته جای می گیرند.

اما آخرین و جذابترین بخش از صفحه نمایش ها، به صفحه نمایش های تمام صفحه و بدون هیچ بریدگی یا حفره اختصاص دارد. سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این است که پس دوربین سلفی در کجا قرار می گیرد؟!

پاسخ این سوال را باید در دوربین های سلفی بالا جهنده یا پاپ آپ پیدا کرد. جدیدترین راهکار برای یکدست بودن صفحه نمایش این است که دوربین سلفی را در قطعه ای مکانیکی و در دل گوشی جای دادمی دهند.

وظیفه این قطعه مکانیکی این است که وقتی کاربر دوربین سلفی گوشی را فعال می نماید، در کسری از ثانیه از دل گوشی به بیرون پرتاپ شود و به گرفتن عکس و یا فیلم اقدام نماید. گوشی شیائومی Mi 9T Pro و هوآوی Y9 Prime از این دوربین ها بهره می برند. البته به تازگی برخی از برندهای موبایلی، فناوری های جدیدتری را عرضه نموده اند که با شناسایی سقوط گوشی، دوربین پاپ آپ را به داخل می کشاند تا از آسیب احتمالی آن جلوگیری شود.

در انواع دیگر از دوربین های بیرون جهنده می توان به دو گوشی گلکسی A80 سامسونگ و زنفون 6 ایسوس اشاره کرد که برای دوربین سلفی از همان دوربین اصلی گوشی استفاده می کنند. نحوه کار این گوشی ها به این صورت است که هنگام فعال سازی دوربین سلفی، دوربین اصلی گوشی به جلو چرخیده و آماده به کار می شود.

پردازنده گرافیکی

اغلب اوقات که صحبت از پردازنده می شود، ذهن ما روی پردازنده های اصلی یا همان مغز گوشی ها متمرکز می شود. اما بهتر است بدانیم گوشی ها پردازنده گرافیکی هم دارند. اهمیت کار این پردازنده گرافیکی زمانی مشخص می شود که ما قصد داریم با استفاده از گوشی، بازی های با گرافیک بالا را انجام دهیم. در این شرایط پردازنده های گرافیکی قوی که سرعت و قدرت بسیار بالایی در پردازش تصویر دارند، مطرح می شوند.

مسلما هر کسی دلش می خواهد برای انجام دادن بازی های با گرافیک بالا، پردازنده گرافیکی قدرتمندی داشته باشد تا در نهایت سرعت و کیفیت، ساعت ها با گوشی موبایلش بازی کند.

از مطرح ترین پردازنده های گرافیکی میتوان به پردازنده‌ی گرافیکی Mali که متعلق به ARM است، آدرنو که انحصارا برای کوالکام است و معماری گرافیکی PowerVR که از محصولات شرکت Imagination Technology است، اشاره نمود. این پردازنده ها، جزو معروف‌ترین معماری پردازنده‌های گرافیکی محسوب می‌شوند. تراشه‌های متعدد و قدرتمند با استفاده از این پردازنده ها ساخته شده اند. در ادامه مروری کوتاه بر پردازنده های معروف و قدرتمندی که معرفی کردیم، خواهیم داشت.

پردازنده‌ی گرافیکی  Adreno

راهنمای خرید گوشی

پردازنده‌ گرافیکی انحصاری شرکت کوالکام آدرنو  است که در  SOCهای موبایل این شرکت استفاده می شود. پردازنده‌های گرافیکی آدرنو 630 و 640 جزو قدرتمندترین پردازنده‌های گرافیکی گوشی موبایل هستند.

این پردازنده ها اغلب در گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار و بالارده مورد استفاده قرار می گیرند. آدرنو 630 دارای 512 واحد محاسباتی ALU بوده و آدرنو 640، ۷۶۸ واحد محاسباتی ALU دارد. با توجه به اطلاعاتی دقیقی که در دست است، توان محاسباتی پردازنده‌ی گرافیکی آدرنو 630 و 640 در اجرای محاسبات اعشاری FP32 به ترتیب ۳۶۳ و ۴۴۹ گیگا فلاپس می باشد.

جدیدترین تراشه‌ی گرافیکی آدرنو که در رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ معرفی شد، پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 650 می باشد. کوالکام این تراشه را با فناوری ساخت ۷ نانومتری و حافظه‌های هشت کاناله‌ی LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز ارائه کرده است. در واقع مجموع پهنای باند حافظه‌ی گرافیکی جدید، نسبت به نسل قبلی خودش یعنی آدرنو 640 دو برابر افزایش پیدا کرده است.

جالب است بدانید کوالکام ادعا کرده است که این پردازنده گرافیکی تا سه ‌و نیم برابر سریع ‌تر از پردازنده‌ی گرافیکی به‌کاررفته در تراشه‌ی اسنپدراگون 835 عمل می‌کند و همچنین نسبت به تراشه‌ی اسنپدراگون 855 تا ۶۰ درصد بهره‌وری انرژی بیشتری دارد.

پردازنده‌ی گرافیکی  Mali

هسته‌های گرافیکی Mali یک موتور پردازش 3‌بعدی بدون کنترل کننده نمایشگر هستند. این هسته ها تصاویر گرافیکی را بعد از رندر کردن به حافظه ارسال می کنند و اجزای دیگر SOC تصاویر دریافتی را برای خروجی نمایشگر ارسال می نمایند.

پردازنده های گوشی

Mali G77 آخرین معماری پردازنده‌های گرافیکی ARM می باشد که در رویداد کامپیوتکس ۲۰۱۹ معرفی شد. Mali G77 با فناوری ساخت ۷ نانومتری ساخته شده است و دربرگیرنده ۷ تا ۱۶ هسته‌ی سایه‌زن با فرکانس کاری۸۵۰ مگاهرتز است. در حال حاضر در طراحی این پردازنده‌ی گرافیکی، از معماری Vallhall استفاده شده است و تقریبا ۶۰ % قابلیت‌های یادگیری تراشه را بهبود داده است. این شرکت مدعی می گوید، Mali G77 تا ۳۰% بهره‌وری انرژی بیشتر و تا ۳۰% سطح عملکرد بهتری نسبت به نسل قبل از آن دارد.

پردازند‌ه‌های اسنپدراگون کوالکام

پردازنده‌های موبایل شرکت کوالکام که اسنپدراگون نام دارند، جزو معروف ترین تراشه‌های مورد استفاده در گوشی‌های هوشمند هستند که سطوح عملکرد و بازدهی توانی قابل‌توجهی دارند. پردازنده‌های اسنپدراگون به‌خوبی از پس اجرای عملیات های مالتی تسکینگ برمی‌آیند.

کوالکام هم در تراشه‌های اسنپدراگون شرکت خودش از هسته‌های پردازنده ‌ای بر پایه‌ی معماری ARM استفاده می‌کند. پردازنده‌های گرافیکی کوالکام، به‌خوبی با سایر اجزای SOC تطابق پیدا می کنند و عملکرد بسیار خوبی درکنار سایر بخش ها دارند. اغلب تراشه‌های اسنپدراگون با دمای پایین کار می کنند و همچنین بازدهی خوبی دارند. البته این تراشه‌ها نسبت به پردازنده‌های سایر شرکت‌ها قیمت‌ بالاتری هم دارند.

پردازنده های گوشی

قدرتمند ترین تراشه های اسنپدراگون، تراشه های سری 800 هستند. این تراشه ها جزو تراشه های بالا رده محسوب می شوند. پردازنده‌های سری 700 هم به‌عنوان پردازنده‌های میان رده در گوشی‌های هوشمند میان‌رده به کار می روند و سطح عملکرد خوبی دارند و تقریبا میتوان گفت تاخیر ندارند. پردازنده ‌های اسنپدراگون ۶۳۰ و ۶۶۰ معروف ترین تراشه های سری 600 هستند. سری‌های ۴۰۰ و ۲۰۰ هم جزو پردازنده‌های معمولی و پایین‌رده اسنپدراگون محسوب می شوند.

پردازنده‌ی گرافیکی PowerVR

معماری تراشه‌های گرافیکی PowerVR هم مثل تراشه‌های Mali توسط شرکت توسعه‌دهنده‌ی معماری طراحی شده است و به شرکت‌های دیگری مانند اینتل، اپل، مدیاتک و سامسونگ فروخته می‌شود. اغلب تراشه‌های سری A اپل، تراشه‌های MT6 و Hellio مدیاتک، برخی از تراشه‌های اینتل Atom  و… از پردازند‌ه‌های گرافیکی PowerVR استفاده می کنند.

خرید گوشی قوی

حالا شما علاوه بر آشنایی با پردازنده های گرافیکی، با تراشه های مختلف هم آشنا شدید و می توانید هنگام خرید گوشی موبایل جدیدتان، انتخاب بهتری داشته باشید.

دوربین

از دیگر خصوصیات گوشی های بالارده این است که دارای بهترین و بروز ترین دوربین های موجود هستند. البته لزوما بالا بودن رزولوشن دوربین گوشی، مبنی بر بالا بودن کیفیت عکس های آن گوشی نیست. برای گرفتن با کیفیت ترین عکس ها با گوشی موبایل بایستی یکسری ویژگی های نرم افزاری و  سخت افزاری در گوشی شما وجود داشته باشند. از جمله این امکانات میتوان به  سنسور بزرگ و باکیفیت، لنز خوب و نرم افزار قوی برای پردازش تصویر اشاره کرد. همه این ها در کنار هم کمک می کنند تا سال ها از کیفیت عکسی که امروز در کنار خانواده و دوستان میگیرید، راضی باشید و از تماشای آن لذت ببرید.

توصیه میکنیم به جای توجه به اعداد و ارقام مندرج روی جعبه گوشی موبایل، در صورت امکان، چند عکس با گوشی مد نظرتان بگیرید تا کیفیت آن را بررسی کرده و با اطمینان خاطر بیشترب اقدام به خرید نمائید. برای بررسی بهتر میتوانید تکنیک های مختلفی مثل لرزش دوربین، حرکت سوژه عکاسی و عکاسی در نور کم را هم امتحان کنید.

خرید هوشمندانه گوشی

چنانچه قصد دارید گوشی موبایل خود را از فروشگاه های اینترنتی معتبری همچون مبیت خریداری نمائید، میتوانید از نظرات خریداران دیگری که اغلب بعد از خرید و استفاده از گوشی موبایل شان، نظرات خود را در صفحه محصول مورد نظر می نویسند، استفاده نمائید.

وب سایت دی ایکس او مارک یا دگزو مارک از معتبرترین سایت ها در حوزه تست و بررسی دوربین ها و رتبه بندی آنها بر اساس امتیاز های کسب شده می باشد. در این وبسایت در حال حاضر گوشی هوآوی پی 40 پرو پلاس در رتبه نخست قرار دارد و بعد از آن گوشی آنر 30 پرو پلاس و اوپو فایند ایکس 2 پرو در ردیف های بعدی قرار دارند. در حال حاضر از بزرگترین تولید کنندگان لنزهای موبایلی می توان به سونی، سامسونگ، لایکا و زایس اشاره نمود.

لوازم جانبی

همانطور که می دانید تمام گوشی های موبایل به هنگام خرید یکسری لوازم جانبی از قبیل شارژر، هندزفری و … در جعبه خود دارند. این لوازم از طرف شرکت سازنده با توجه به گوشی شما، در جعبه گوشی خریداری شده شما گنجانده می شوند و شما بابت آن ها هزینه اضافی پرداخت نخواهید کرد. اگر شما آن دسته از افرادی هستید که لوازم جانبی گوشی که قصد خریدش را دارید برای شما خیلی مهم است، جالب است بدانید بین مرند های مطرح، آیفون لوازم جانبی متنوع تر و بیشتری را به خریداران ارائه می دهد.

راهنما خرید موبایل

آیفون با داشتن وسایل جانبی مختلف، اکوسیستم گسترده‌تری دارد. شاید شنیده باشید که اپل کانکتور پایین گوشی آیفون را تغییر داده است و کانکتور کوچک‌تری به نام لایتنینگ را معرفی کرده است. استفاده از کابل جدید به این معنی است که شارژر و داک قدیمی‌ بدون استفاده از آداپتور مخصوص با آیفون جدید سازگاری ندارند. اما با توجه به حرکت سریع اکوسیستم اپل، وسایل جانبی مختلفی که از کانکتور جدید استفاده می‌کنند، به سرعت عرضه شدند. با توجه به طراحی باثبات و محبوبیت زیادی که اپل دارد، سازندگان لوازم جانبی هم برای ارائه لوازم جانبی آیفون سنگ تمام می گذارند.

امروزه بیشتر گوشی های موبایل برای شارژ شدن از پورت usb 2.0 type c استفاده می کنند و تعداد کمی از گوشی های پرچمدار هم از usb 3 type c بهره مند هستند. تقریبا میتوان گفت میکرو یو اس بی ها که در سال های گذشته بصورت متداول در گوشی ها به کار گرفته می شدند، منسوخ شده اند.

برخی از گوشی ها هم دارای شارژر بی‌سیم هستند. به همین دلیل نیاز به یک پد برای قرار دادن گوشی موبایل برای شارژ  شدن، از جانب کاربران احساس می شود. این نوع از پد ها در حال حاضر به عنوان یک لوازم جانبی جدید از طرف کمپانی های سازنده برای خریداران ارائه می شود.

سیم کارت

امروزه با توجه با زندگی مدرن اغلب افراد نیازمند استفاده از دو سیم کارت بر روی گوشی موبایل خود هستند. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که شماره تلفن کاری و شخصی تان از یکدیگر مجزاست، بایستی به هنگام خرید گوشی موبایل خود به این نکته توجه نمائید تا بعد از خرید به مشکل بر نخورید. برای اغلب افراد، جابه جایی و استفاده از دو گوشی مجزا کار نسبتا سخت و ناخوشایندی است.

نکته مهمی که وجود دارد این است که گوشی های جدیدی که به بازار عرضه می شوند، به گونه ای طراحی شده اند که سیم کارت دوم و حافظه جانبی از یک فضای مشترک استفاده می کنند. به همین دلیل شما اغلب قادر به استفاده از هر دو سیم کارت و استفاده از حافظه خارجی رم به صورت همزمان نخواهید بود.

گوشی دو سیم کارته یا گوشی یک سیم کارته

مزیت دو سیم کارت بودن گوشی موبایل فقط در جدا سازی مسائل کاری و شخصی آن خلاصه نمی شود. اغلب افراد این اتفاق را تجربه کرده اند که در موقیعت های مکانی خاص، میزان و کیفیت آنتن دهی و استفاده از اینترنت در اپراتور های مختلف، متفاوت است. در این حالت دو سیم کارت بودن گوشی موبایل، یک پوئن و امتیاز مثبت تلقی می شود. در این حالت ما میتوانیم از تمام توان و ظرفیت دو اپراتور سیم کارت، در ارائه سرویس و خدماتشان ، به بهترین نحو ممکن استفاده نمائیم. در واقع دو سیم کارت که احتمالا از دو اپراتور مختلف هستند، در شرایط های مکانی مختلف، میتوانند مکمل یکدیگر باشند.

ناگفته نماند که دو سیم کارت بودن گوشی معایبی هم دارد. از معایب دو سیم کارت بودن گوشی میتوان به عمر کوتاه باتری و آشفتگی بصری گوشی موبایل و محدودیت در انتخاب ها (انتخاب گوشی) اشاره نمود. البته به نظر اغلب خریداران، مزایای گوشی های دو سیم کارت به معایبشان می چربد.

پردازنده

قلب تپنده هر گوشی پردازنده آن است. اگر بهترین صفحه نمایش و دوربین موجود در دنیا را هم در گوشی خود داشته باشید، ولی پردازنده قدرتمندی نداشته باشید که از تمام توان سخت افزار گوشی بهره ببرد، میتوان گفت عملا پول خود را دور ریخته اید.

در واقع CPU یکی از اجزای اصلی و مغز متفکر هر دستگاهی است. CPU داده ها را از حافظه دریافت کرده و با انجام محاسبات منطقی، خروجی مورد نظر را تحویل می‌دهد. چنانچه گوشی تلفن همراه شما پردازنده قدرتمندی داشته باشد، شما توانایی انجام حجم بیشتری از کارهای عملیاتی را خواهید داشت.

اکثر پردازنده‌های موجود در بازار به دلیل مصرف بهینه انرژی، از معماری آرم استفاده می کنند. پردازنده‌های شرکت‌هایی مانند کوالکام، سامسونگ و مدیاتک همگی از معماری این شرکت بهره می‌برند. در مقابل معماری x86 اینتل قرار دارد و یک عیب و نقطه ضعف این معماری، مصرف زیاد انرژی است.

اپل با معرفی آیفون S5 و استفاده از پردازنده ۶۴ بیتی به‌ عنوان قلب تپنده‌ی دستگاه جدید خود، تمامی کاربران و شرکت‌های رقیب را متعجب کرد. حرکت اپل سرآغاز حرکت دیگر شرکت‌ها برای ارائه گوشی‌های مبتنی بر پردازنده‌های ۶۴ بیتی بود. در نهایت گوگل در نسخه آب‌نبات چوبی از سیستم‌عامل اندروید، به طور رسمی ارائه و پشتیبانی از پردازشگرهای 64 بیتی را شروع کرد.

استفاده از پردازنده‌های ۶۴ و ۳۲ بیتی در کامپیوتر های شخصی از گذشته تاکنون امری طبیعی و متداول بوده و امروزه استفاده از این پردازنده ها درگوشی‌های هوشمند هم رایج شده است. در گوشی های جدید با استفاده از پردازنده های جدید، توان پردازش عملیات به طرز چشمگیری بالا رفته است.

راهنمای خرید موبایل

در واقع یک پردازنده ۶۴ بیتی توانایی محاسبه و آدرس دهی، 2 به توان 64 را دارد. به عنوان نقاط قوت این پردازنده ها میتوان به مدیریت حافظه بهینه‌تر، بازده دستگاه در پردازش دستورات بالاتر و پردازش داده‌ها در حجم زیاد‌تر اشاره کرد. در حال حاضر تمام گوشی‌های هوشمند جدیدی که در بازار موجود هستند، از پردازنده‌های ۶۴ بیتی بهره می‌برند.

هسته‌های پردازشی هم جزئی از معماری پردازنده‌های مرکزی هستند. هر هسته مجموعه‌ای از دستورات را به ‌طور مجزا محاسبه می‌کند. بالا رفتن تعداد هسته‌ها به منزله بالاتر رفتن سرعت محاسبات توسط پردازنده می باشد. با بالا رفتن تعداد هسته‌ها برای افزایش سرعت پردازشی، با مصرف بیشتر انرژی مواجه می شویم. مدیریت نحوه مدیریت انرژی و چینش هسته‌ها در کنار هم، چالشی است که شرکت ‌های سازنده پردازنده‌ ها با آن مواجه هستند.

امروزه در اکثر گوشی‌ها از پردازنده‌های چهار یا هشت هسته‌ای استفاده می‌شود. در پردازنده‌های چهار هسته‌ای هر چهار هسته می‌توانند به‌طور هم ‌زمان به پردازش امور بپردازند. اما در پردازنده‌های هشت هسته‌ای، چهار هسته‌ای که مصرف انرژی پایینی دارند در مواقع عادی در حال کار هستند و چهار هسته دیگر به کار رفته در گوشی، در زمان هایی که فشار محاسبات بیشتر می شود، وارد چرخه‌ی ‌فعالیت می‌شوند.

در مجموع در حال حاضر گوشی های 4 و 8 هسته‌ای، بیشترین طرفدار را دارند. البته به گفته متخصصین، هسته‌های اضافی در عمل چندان پون و امتیاز مثبتی محسوب نمی شوند. مگر در صورتی که نرم افزار های مورد استفاده در گوشی موبایل، برای استفاده از تمام هسته‌ها بهینه سازی شده باشند.‌

مهمترین و بزرگترین کارخانه تولید پردازنده Qualcomm نام دارد. این کمپانی هر ساله با استفاده از پیشرفته ترین فناوری های روز اقدام به تولید سریع ترین و قدرتمند ترین پردازنده های دنیا می کند. در حال حاضر Snapdragon 865 قدرتمندترین پردازنده دنیا برای گوشی های اندرویدی است. البته کوالکام در شش ماهه دوم سال میلادی یک نمونه جدیدتر اما با تغییرات جزئی را روانه بازار می کند که معمولا دارای پسوند پلاس می باشد. اگزینوس، کایرین و مدیا تک نیز از دیگر برندهای مطرح پردازنده های موبایلی هستند.

اما در سمت دیگر ماجرا اپل به همراه A13 Bionic حضور دارد. این پردازنده قدرتمند محصول سال 2019 است و حاصل بومی سازی ها و شخصی سازی های متعدد اپل به روی هسته های شرکت اینتل است که نهایت هماهنگی بین سخت افزار وسیستم عامل را به همراه داشته است.

حافظه رم

حافظه‌ی رم در کنار واحد پردازش داده و واحد پردازش گرافیکی سومین جزء مهم در یک SoC تلقی می شود. حافظه‌ی دسترسی تصادفی، گونه‌ای از حافظه است که اجازه نوشتن و خواندن داده‌ها را در مدت زمان کوتاه می‌دهد. فایل‌هایی نظیر اطلاعات برنامه‌ها، سیستم‌عامل، گرافیک بازی‌ها یا به‌طور کلی هر موردی که دسترسی به آن باید در کوتاه‌ترین زمان اتفاق بیافتد، در حافظه‌ی رم ذخیره‌سازی می‌شوند.

اولین و مهم‌ترین بخشی که در بررسی یک محصول دیجیتال در مقابل حافظه‌ی رم به چشم می‌خورد میزان حافظه‌ی آن است. هر چقدر مقدار حافظه‌ بیشتر باشد، باعث بهبود چند وظیفگی در گوشی موبایل شما می‌شود. آن هم به این دلیل که با وجود حافظه رم بالا، برنامه‌ها با سرعت بالا و خوبی به فایل‌های موجود دسترسی پیدا خواهند کرد. البته ناگفته نماند که میان حافظه‌ی رم و مصرف باتری رابطه مستقیمی وجود دارد. هرچند اغلب افراد این موضوع را نادیده می گیرند؛ چون مزایای بالا بودن حافظه به معایب آن می چربد.

چه گوشی ای بخریم

بازی‌های سنگین و گرافیکی، بخش زیادی از حافظه را اشغال می‌کنند. شما برای اجرای جدیدترین و بهترین بازی‌ها، بایستی یک گوشی با رم بالا و قابل قبول خریداری نمائید. توصیه ما بر این است که همیشه روی رم گوشی‌تان سرمایه‌گذاری کنید. با خرید گوشی‌هایی که رم بیشتری دارند، خیلی دیرتر با مشکلاتی از قبیل کند شدن گوشی موبایل تان مواجه خواهید شد. در حال حاضر پیشنهاد ما خرید گوشی هوشمندی است که حداقل از ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم بهره مند هستند.

در ابتدای مقاله گفتیم عمر گوشی های موبایل کوتاه است. در واقع با توجه به اینکه به مرور زمان و با توجه به بیشتر شدن حجم برنامه های نصب  شده و اطلاعاتشان، شما با کمبود فضا و کند شدن گوشی موبایل مواجه خواهید شد. به همین دلیل میتوان گفت هر گوشی موبایل عمر چند ساله و کوتاهی دارد و بعد از گذشت چندین سال، احتمالا شما با کند شدن گوشی موبایل تان مواجه خواهید شد.

حافظه‌ی ذخیره‌سازی

هنگام خرید گوشی، حافظه‌ی داخلی هم مانند حافظه‌ی رم، یکی از مهم‌ترین بخش های گوشی‌ های هوشمند است که باید به آن توجه کنید. شما برای ذخیره سازی اطلاعات و برنامه ها به یک فضای ذخیره سازی نیاز دارید. حال اگر این فضا خیلی کم باشد، مدام با مشکل کمبود فضا مواجه خواهید شد.

در گوشی های پایین ‌رده با توجه به پایین بودن ظرفیت‌ برای ذخیره‌سازی، شما اغلب با مشکل کمبود فضا مواجه خواهید شد.. اما لازم به ذکر است که در گوشی های پایین رده، فضای کافی برای اجرای سیستم‌عامل لحاظ شده است.

به قسمتی از حافظه که فایل‌های سیستمی را میزبانی می‌کند، حافظه ROM گفته می‌شود. خوشبختانه در بعضی از گوشی‌های موجود در بازار، علاوه بر حافظه‌ی داخلی، کاربر میتواند حافظه جانبی دیگری را به گوشی موبایل خود اضافه کند تا از فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات خود بهره مند شود. البته شایان ذکر است که عملکرد، کارایی و سرعت بالای خواندن و نوشتن اطلاعات حافظه‌های داخلی به دلیل تماس مستقیم با SoC به مراتب از حافظه‌های خارجی بیشتر است.

جالب است بدانید در بین سیستم‌عامل‌های رایج در دنیای گوشی‌های هوشمند فقط اندروید به کاربر اجازه دسترسی آزاد به اطلاعات موجود در کارت حافظه جانبی را می‌دهد. سیستم‌عامل iOS و گوشی آیفون از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند. همچنین در ویندوزفون با محدودیت‌های امنیتی و کارهایی که بر روی کارت‌های حافظه وضع می‌شود، می‌توان از حافظه جانبی، استفاده محدودی کرد.

انتخاب حافظه ذخیره سازی گوشی

در مجموع میزان حافظه‌ی داخلی مورد نیاز هر شخص با دیگری متفاوت است. اگر شما جزو افرادی هستید که اغلب برنامه‌های زیادی را روی گوشی موبایل خود نصب می کنید، عکس و فیلم و آهنگ های زیادی را در گوشی خود ذخیره و نگهداری می کنید، بهتر است سراغ گوشی هایی با حافظه ذخیره سازی پایین نروید. در غیر این صورت، پر بودن حافظه همواره برای شما دردسر ساز خواهد بود. بهتر است از حافظه گوشی خود به نحوی استفاده نمائید که اغلب اوقات حدود 20% از حافظه شما خالی باشد تا با اختلال در عملکرد گوشی تان مواجه نشوید. 

باتری

بر خلاف پیشرفت روز افزون سخت افزارهای گوشی اعم از پردازنده، صفحه نمایش، دوربین و…، تاکنون شاهد پیشرفت چشمگیری در‌ بخش تکنولوژی های مربوط به باتری نبوده ایم. شرکت های تولید کننده به جز بالا بردن ظرفیت باتری ها و به تبع آن بیشتر کردن ضخامت گوشی، نوآوری دیگری را برای این بخش به ارمغان نیاورده اند. نتیجه این اقدامات در نهایت به چند ساعت شارژدهی بیشتر گوشی محدود شده است که در بهترین حالت و تحت استفاده متوسط از گوشی، ممکن است این زمان به 2 روز نیز برسد.

البته این به آن معنی نیست که به موازات بالا بردن ظرفیت، زمان شارژ شدن گوشی نیز افزایش پیدا کند. خوشبختانه این بخش شاهد پیشرفت های به مراتب بزرگتر و چشمگیری بوده است. به طوری که در بهترین نمونه های بازار شاهد شارژ شدن کامل گوشی با ظرفیت بیشتر از 4000 میلی آمپر در زمان کمتر از 40 دقیقه هستیم. شیائومی با تازگی یک شارژر 100 واتی را معرفی کرده است و به زودی روانه بازار خواهد کرد. این شارژر توانایی شارژ کامل گوشی با ظرفیت 4000 میلی آمپر را در زمان باور نکردنی 17 دقیقه داراست. معمولاً ظرفیت باتری را بر حسب میلی‌آمپر‌ساعت عنوان می کنند و ظرفیت باتری با علامت mAh نمایش داده می شود.

یکی از گوشی های شناخته شده و با تیراژ تولید بالا که بیشترین ظرفیت باتری را داراست گوشی سامسونگ M30 S می باشد. گوشی های امروزی به طور متوسط ظرفیتی معادل 4000 تا 5000 میلی آمپر دارند. البته بایستی در نظر داشته باشید که ظرفیت باتری، مشخص کننده‌ی مدت زمان روشن بودن و کارکرد گوشی نیست.

سرعت خالی شدن باتری به عوامل مختلفی مثل تعداد نرم افزارهای اجرا شده،‌ اندازه و تکنولوژی مورد استفاده در ساخت صفحه نمایش گوشی، سرعت پردازنده و تکنولوژی ارتباطات رادیویی به کار رفته در گوشی بستگی دارد. گوشی هایی که از اینترنت نسل چهارم یا LTE پشتیبانی می‌کنند، به هنگام روشن بودن LTE، خیلی زود باتری را خالی می کنند.

انتخاب گوشی با باتری مناسب

با توجه به سرعت زندگی های امروزی و مشغله های فراوانی که مردم در زندگی دارند، بالا بودن ظرفیت باتری هم جزو ویژگی های مهم در خرید گوشی موبایل محسوب می شود. چرا که افراد شاغل یا کسانی که می خواهند ساعت های زیادی را با گوشی خود کار کنند. دیدن اخطار Low Battery برای این افراد چندان خوشایند نیست.

سیستم عامل

یکی از مهمترین وجوه تمایز بین گوشی ها، مربوط به سیستم عامل آن ها می باشد. اولین نرم افزاری است که بعد از روشن کردن گوشی آن را میبینیم Operating System یا همان سیستم عامل است. مهم ترین نرم افزار در دستگاه های هوشمند دیجیتالی از جمله گوشی های موبایل، سیستم عامل آن دستگاه می باشد. در واقع کنترل کامل گوشی موبایل بر عهده سیستم عامل آن گوشی می باشد و هیچ دستگاه و یا گوشی موبایلی بدون داشتن سیستم عامل قادر به روشن شدن نخواهد بود.

سیستم عامل ها از طرف شرکت و کمپانی های سازنده روی گوشی ها نصب می شوند. سیستم عامل در هر گوشی موبایل شامل یکسری نرم افزار و اطلاعات مختلف می باشد و  وظیفه کنترل و مدیریت بخش سخت افزار و نرم افزار را در گوشی ها بر عهده دارد. همچنین سیستم عامل اجازه اجرا کردن و نصب برنامه های مختلف را به کاربر می دهد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که سیستم عامل هر گوشی موبایل از سمت کمپانی سازنده نصب می شود و قابلیت تعویض را در آینده نخواهد داشت. به طور مثال شما نمی توانید بعد از خرید یک گوشی موبایل با سیستم عامل اندروید، سیستم عامل آن را با سیستم عامل iOS تعویض نمائید. اما شایان ذکر است که سیستم عامل های نصب شده روی گوشی های موبایل، قابلیت بروز رسانی و آپدیت دارند. معمولا تا چند سال پس از خرید، گوشی شما در لیست گوشی های مجاز به دریافت بروز رسانی های سیستم عامل از جانب کمپانی مذبور خواهد بود.

انتخاب سیستم عامل گوشی

امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوژی و تنوع بالای گوشی های هوشمند، بخش سخت افزار و نرم افزار گوشی ها به یکی از گزینه های مهم در زمینه خرید موبایل تبدیل شده است. در همین راستا سیستم عامل گوشی های موبایل هم در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته اند و انتخاب را برای خریداران چالش برانگیز تر از پیش کرده اند. از سیستم عامل های مختلف گوشی های موبایل میتوان به iOS ،BlackBerry ،Bada ،Symbian ،windows phone ،Palm ،Tizen ، Java و Android اشاره کرد. هر کدام از این سیستم عامل ها، دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی هستند که آن ها را با رقیبان خود متمایز می کنند.

در حال حاضر سیستم عامل Android (اندروید) و سیستم عامل iOS (آی او اس) بزرگترین و مهمترین سیستم عامل های موبایلی هستند که در میان رقبا خود، یکه تاز میدان هستند. این دو سیستم عامل قدرتمند و پرطرفدار، در از صحنه به در کردن و کمرنگ کردن سهم بازار و فروش سیستم عامل های دیگر، استاد هستند.

از لحاظ یکپارچگی بین سخت افزار و نرم افزار باید اذعان کرد که سیستم عامل iOS (آی او اس) گوی سبقت را از سیستم عامل Android (اندروید) ربوده است. این در حالی است سخت افزار سیستم عامل iOS روی کاغذ حرفی برای گفتن در برابر پرچمداران اندرویدی ندارد؛ اما در عمل برنده این مسابقه است.

سیستم عامل اندروید با توجه به متن باز بودن و به پشتوانه توسعه دهندگان بیشماری که در سرتاسر دنیا دارد، روز به روز بر تعداد طرفداران خود می افزاید و سهم بزرگی در این بازار دارد. گستردگی محبوبیت سیستم عامل اندروید زمانی به وضوح حس می شود که اغلب شرکت ها از این سیستم عامل برای محصولاتشان استفاده می کنند. البته به جز رقیب قدرش یعنی کمپانی اپل! در ادامه توضیح مختصری درباره هر کدام از سیستم عامل های مطرح شده، خواهیم داد تا با اطلاعات بهتری از سیستم عامل های مختلف و تطبیق آن ها با نیاز های خود، بهترین انتخاب را در زمینه خرید گوشی موبایل داشته باشید.

سیستم عامل Android (اندروید)

در سال 2005، شرکت گوگل، مانند ده ها شرکت دیگری که تاکنون خریداری کرده است، شرکت کوچک اندروید را خریداری و مدتی بعد اندروید را برا اساس هسته لینوکس برای تلفن های هوشمند و تبلت ها به بازار عرضه کرد. اندروید از لحاظ لغوی به معنی ربات می باشد و همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، سیستم عاملی Open Source است.

از نقاط قوت سیستم عامل اندروید میتوان به قابلیت سفارشی سازی بسیار بالا، گستردگی و تنوع در انتخاب از لحاظ سخت افزاری اشاره کرد. در حال حاضر پر طرفدارترین و بیشترین مخاطب در زمینه استفاده از گوشی های موبایل مربوط به گوشی های با سیستم عامل اندروید می باشد. گوگل قدرتمند تر از همیشه در این زمینه فعالیت میکند و برای تلویزیون ها سیستم عامل Android TV را ارائه کرده است و حتی برای ماشین ها هم سیستم عاملی تحت عنوانAndroid Auto  عرضه کرده است. Wear OS هم به منظور سیستم عاملی مختص ساعت های مچی هوشمند توسعه داده شده است.

هر کدام از این سیستم عامل ها رابط کاربری خاص خود را دارند. رابط کاربری یک واسط بین کاربر و دستگاه محسوب می شود که کار با دستگاه را برای کاربر آسان تر می کند. از معایب این سیستم عامل میتوان به پیچیدگی و همچنین دشواری یادگیری کار با دستگاه برای افراد مبتدی اشاره کرد. همچنین بایستی در نظر داشته باشید که ممکن است، برای یک گوشی خاص، هیچوقت بروزرسانی ای عرضه نشود.

سیستم عامل اندروید

سیستم عامل iOS (آی او اس)

این سیستم عامل در سال 2007 توسط شرکت اپل به بازار عرضه شد. دومین سیستم عامل محبوب در جهان بعد از سیستم عامل اندروید، iOS می باشد. سیستم عامل iOS همانند Mac OS X به سیستم عامل یونیکس تعلق دارد و صرفا برای آیفون طراحی شده است. تمامی دستگاه های آیفون، آی پاد تاچ، آی پد و اپل تی وی از این سیستم عامل استفاده می کنند.

گوشی هایی با سیستم عامل iOS برای وب گردی از مرورگر سافاری استفاده می کنند. این مرورگر سرعت بیشتری نسبت به مرورگرهای کروم و فایرفاکس دارد و برای جستجو در وب کاربردی تر است. در واقع مرورگر سافاری جستجو در اینترنت را برای کاربران راحت تر می کند.

رابط کاربری سیستم عامل iOS بر پایه رابط کاربری مستقیم Concept of Direct Manipulation یا به عبارت دیگر چند لمسی بودن و استفاده کردن از حرکات دست و انگشتان طراحی شده است. از زمانی که اولین نسخه iOS به بازار معرفی شده تاکنون، این سیستم عامل دستخوش تغییرات زیاد و خوبی بوده است. از نقاط قوت این سیستم عامل میتوان به تنوع بسیار بالای نرم افزار های iOS و سادگی آن اشاره کرد. البته این سیستم عامل معایبی مثل قابلیت سفارشی سازی پایین هم دارد.

سیستم عامل iOS

سیستم عامل Windows Phone (ویندوز فون)

این سیستم عامل توسط شرکت قدرتمند مایکروسافت، برای گوشی های هوشمند طراحی شده است. یکی از مهم ترین ویژگی های ویندوز فون، انتقال فایل های رسانه ای از کامپیوتر به موبایل با استفاده از برنامه Zune For Windows Phone است. بازی های برنامه ریزی شده برای ویندوز فون در نوع خود جدید و باکیفیت هستند و کاربران از طریق Market Place می توانند تازه ترین بازی ها، موزیک ویدئوها و اپلیکیشن ها را دانلود نمایند.

مایکروسافت، در سال 2012 Windows Phone 8 را با کارایی های بالاتر عرضه کرد. این سیستم عامل رابط کاربری روان و زیبایی دارد. در این نسخه امکان عکاسی به صورت پانوراما و قابلیت اتصال دائم به Wi-Fi برای کاربران فراهم شد و از ویژگی های بارز آن می توان به ارتقا مرورگر، به نسخه IE10 اشاره کرد.

سیستم عامل Windows Phone

در سال 2015 نسخه 10 ویندوز فون که شباهت بسیار زیادی به ویندوز 10 کامپیوترهای شخصی داشت،به بازار عرضه شد. در این سیستم عامل نرم افزار ها یکپارچگی بیشتری دارند و البته در این سیستم عامل، نرم افزار ها و کاربران کمتری هم دارد.

سیستم عامل BlackBerry (بلک بری)

بلک بری در سال 1999، اولین سیستم عامل خود را برای پلاگین BlackBerry 850 روانه بازار کرد. سیستم عامل بلک بری به خاطر پشتیبانی قوی خود از پست الکترونیکی (ایمیل) شناخته شده است. رابط کاربری بلک بری، BlackBerry Blend می باشد و جالب است بدانید امکان مدیریت گوشی از طریق کامپیوتر را فراهم می نماید.

از ویژگی های بارز این سیستم عامل می توان به انجام دادن چند کار به صورت همزمان، صفحه کلید هوشمند و امنیت بالا اشاره کرد. این سیستم عامل صفحه کلید بسیار خوبی دارد و در مجموع یک گوشی شیک و منحصر به فرد محسوب می شود. در حال حاضر جدیدترین نسخه سیستم عامل بلک بری، BlackBerry 10  می باشد. این نسخه مبتنی بر QNX می باشد و در سال 2013 معرفی شده است.

سیستم عامل BlackBerry

سیستم عامل Bada(بادا)

Bada  سیستم عاملی است که توسط شرکت سامسونگ الکترونیک و از روی هسته لینوکس Free BSD و Open BSD طراحی و در گوشی های سامسونگ سری wave استفاده شده است. موبایل های عرضه شده با این سیستم عامل، از قیمت پائینی برخوردار بودند و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از خریداران قرار گرفتند.

این سیستم عامل از فایل های فلش پشتیبانی می کند و همچنین توانایی انجام  چندین کار به صورت همزمان را دارد. بادا برای دانلود برنامه و … یک فروشگاه راه اندازی کرده است تا کاربران با مراجعه به آن برنامه های مورد نیاز خود را دانلود نمایند. شایان ذکر است که گوشی های موبایلی که دارای سیستم عامل بادا هستند، قابلیت Multi-touch هم دارند.

سیستم عامل Symbian (سیمبین)

نوکیا این سیستم عامل را در سال 2008، از شرکت سیمبین خریداری کرد و آن را به عنوان سیستم عامل موبایل های خود معرفی نمود. سیمبین از هسته Micro Kernel Architecture تشکیل شده است. این سیستم عامل بر روی دو رابط کاربری S60 و UIQ ارائه شده که البته S60 رابط کاربری مهم آن به شمار می آید. سیمبین با وجود داشتن کمترین امکانات سخت افزاری، کارایی خوبی را از خود نشان داد و همین موضوع باعث شد تا مورد توجه کاربران قرار بگیرد.

این سیستم عامل پایداری بالایی دارد یعنی در زمان هایی که از پردازنده استفاده نمی شود، سیستم در حالت خاموشی قرار گرفته و موجب صرفه جویی در مصرف باتری و سخت افزارهای دیگر می شود. این یکی از بهترین ویژگی های این سیستم عامل محسوب می شود. جدیدترین نسخه سیستم عامل سیمبین، Belle (بل) می باشد.

سیستم عامل Palm (پالم)

Palm یک سیستم عامل متصل به سیستم است که برای دستیاران دیجیتال شخصی (PDAs) در سال 1996 توسط Palm OS توسعه یافت. این سیستم عامل برای استفاده آسان تر با رابط کاربر گرافیکی مبتنی بر صفحه لمسی طراحی شده است که می توان از این سیستم عامل بر روی PDA و اسمارت فون استفاده کرد. سیستم عامل پالم امکان تبادل اطلاعات با رایانه های شخصی و تهیه یک نسخه پشتیبان از اطلاعات را به وجود می آورد. این سیستم عامل به سایر دستگاه ها، از طریق ابزارهایی مانند مودم های کابلی، Wi-Fi و بلوتوث متصل می شود.

سیستم عامل Tizen (تایزن)

تایزن هم مانند اندروید، یک سیستم عامل Open Source و بر پایه سیستم عامل لینوکس می باشد که توسط دو شرکت اینتل و سامسونگ در سال 2012 طراحی شده و اولین بار در گجت های پوشیدنی این شرکت از آن رونمایی شد. جالب است بدانید شرکت سامسونگ در ساعت هوشمند Samsung Gear2 و گوشی موبایل سامسونگ Z2 از این سیستم عامل استفاده کرده است.

سیستم عامل Java (جاوا)

جاوا در واقع نوعی پلتفرم محسوب می شود و گوشی هایی که سیستم عامل ندارند از این پلتفرم استفاده می کنند. موبایل هایی که دارای سیستم عامل جاوا هستند، سریع تر روشن می شوند و نسبت به گوشی های با سیستم عامل های دیگر، کمتر هنگ می کنند. همچنین این سیستم عامل از ویروس ها، تا حدود زیادی در امان است و آسیب پذیری بسیار پایین تری نسبت به سایر سیستم عامل ها دارد.

فناوری های ارتباطی

گوشی های امروزی به همراه انبوهی از ابزارهای ارتباطی و بی سیم روانه بازار می شوند. از مجهز شدن به ابزارها و مودم های با سرعت فوق العاده بالا گرفته تا سایر ابزارهای ارتباطی مانند بلوتوث، وای فای و…

امروزه بسیاری از برنامه ها و بازی های موبایلی، شبکه های اجتماعی، سایت های تماشای ویدئو، فضاهای ذخیره سازی ابری و همه و همه، به اینترنت و به تبع آن سرعت انتقال اطلاعات وابسته هستند. در ادامه شما را با تکنولوژی های ارتباطی مختلف آشنا می کنیم.

 5G

در حال  حاضر سریعترین تکنولوژی اتصالات همراه مربوط به فناوری G5 است. به گفته سازندگان، 5G تا 100 برابر از تکنولوژی قبلی خود یعنی 4G سریع تر است و سرعت آن به 10 گیگابیت بر ثانیه میرسد. برای درک بهتر این میزان از سرعت بد نیست بدانید دانلود یک فایل 3 گیگابایتی بر بستر 5G در مدت زمان 2.5 ثانیه صورت می گیرد.

بلوتوث

ابزار ارتباطی دیگر که در همه گوشی های امروزی به کار گرفته می شود و به نوعی جز جدایی ناپذیر گوشی هاست، بلوتوث نام دارد. امروزه بیشتر وسایل الکترونیکی اعم از سیستم های صوتی، هدست ها، اسپیکر های قابل حمل و… دارای فناوری بلوتوث هستند و به راحتی به گوشی های موبایل متصل می شوند. در گذشته و در نبود ابزارهای جدیدی از قبیل وای فای، وای فای دایرکت و هات اسپات ، وظیفه اصلی نقل و انتقال اطلاعات بین دو گوشی به وسیله بلوتوث صورت می گرفت. آخرین نسخه از این فناوری نسخه 5.2 می باشد.

اینفرارد

اینفرارد یا مادون قرمز نام وسیله ارتباطی دیگری است که امروزه در گوشی های اندرویدی بسیار کمی وجود دارد. اگر در گذشته خواهان انتقال اطلاعات بین دو گوشی بودید، حتما در مورد سختی کار با این ابزار کوتاه برد تجربه دارید. انتقال اطلاعات به وسیله این ابزار به این گونه بود که می بایست دو گوشی را به هم چسبانده و منتظر باشید که اطلاعات با سرعت لاک پشتی بین دو گوشی انتقال پیدا کنند.

در حال حاضر کمپانی شیائومی از این ابزار در گوشی های خود استفاده میکند. این ابزار به کاربر این امکان را می دهد که همه وسایل الکترونیکی از قبیل تلویزیون، کولر، سیستم صوتی و… که قابلیت کنترل از راه دور دارند را تحت کنترل در بیاورد.

 NFC

ابزاری فوق العاده سریع و البته کوتاه برد که بیشتر از آن برای پرداخت های الکترونیکی، انتقال تصویر بین گوشی و تلویزیون و… استفاده می شود. اما مهمترین و اصلی ترین کاربرد این ابزار، پرداخت های الکترونیکی به‌ وسیله گوشی است. برای درک بهتر این مطلب بهتر است تصور کنید برای خرید به فروشگاه رفته اید و بعد از اینکه خریدتان را تمام کردید تنها با نزدیک کردن گوشی به درگاه پرداخت NFC می توانید صورتحساب خود را پرداخت نمائید.

Usb On The Go و Usb

گستردگی استفاده از درگاه های یو اس بی به قدری زیاد است که تصور این که گوشی ها درگاه یو اس بی نداشته باشند، امری غیر ممکن به نظر می رسد. امروزه نه تنها گوشی های موبایل، بلکه درصد غالب وسایل الکترونیکی شامل تلویزیون ها، اسپیکرها، لپ تاپ ها و… از این درگاه بهره مند هستند. وظیفه اصلی این درگاه، ارتباط بین دو طرف کابل و انتقال داده هاست. اولین برند سازنده گوشی های هوشمند بازار که از آخرین نسخه این ابزار یعنی C  Usb 3.2 Type برای گوشی پرچمدار خود استفاده کرده است، سامسونگ است.

قابلیت Usb Otg در گذشته توسط نوکیا بر روی گوشی هایش ارائه می شد. در حال حاضر اندروید هم چند سالی است که به صورت پیش فرض از قابلیت Usb Otg پشتیبانی می کند. ساز و کار این فناوری به این شکل است که گوشی ها می توانند به وسیله تبدیل های مخصوص، به فلش مموری ها متصل شوند. در این حالت شما به راحتی می توانید بین گوشی و فلش مموری، عملیات انتقال اطلاعات را انجام دهید.

سامسونگ، هواوی، اپل یا شیائومی؛ کدام برند؟

کدام برند گوشی بهتر است

در جریان رقابت غول های گوشی سازی در دنیا، ما به هنگام خرید، در میان انبوهی از انواع و اقسام گوشی های موبایل با امکانات و قیمت های مختلف سردرگم می شویم. تنوع گوشی های موبایل تنها در امکانات و قیمت آن ها خلاصه نمی شود. امروزه شرکت های دیگر گوشی سازی که در رقابت با صدر نشین این صنعت یعنی سامسونگ این غول کره ای، هستند هم گوشی های موبایل با کیفیتی را به بازار عرضه می کنند. به همین دلیل اغلب خریداران تمایل به خرید گوشی موبایل از صدر نشینان این جدول را دارند. در نتیجه این امر، به رقابت تنگاتنگ این رقبا بیش از پیش دامن میزند. از کمپانی های هواوی، اپل و شیائومی میتوان به ترتیب به عنوان صدر نشینان ردیف های دوم، سوم، چهارم نام برد.

نظر متخصصان و خریداران قبلی

شما برای انتخاب بهتر گوشی موبایل جدیدتان، میتوانید از نظرات متخصصان و سایت هایی که در زمینه تکنولوژی فعالیت می کنند هم کمک بگیرید.

راهنمای جامع خرید گوشی موبایل

کسانی که قبل از شما با بررسی یا حتی بدون بررسی و اتفاقی یک گوشی را خریداری کرده اند، بهترین گزینه برای مشورت کردن هستند. چرا که این افراد با گوشی مد نظر شما که برای خریدش مردد هستید، مدتی است کار می کنند.

در واقع خریداران قبلی به واسطه تجربه واقعی که از کار با آن گوشی به دست آورده اند، بهترین مشاور برای خرید شما هستند. نمونه دیگری از این خریداران که در دنیای مجازی حضور دارند، خریدارانی هستند که نظرات ارزشمند خود را درباره گوشی خریداری شده در سایت های فروشگاهی از قبیل مبیت به اشتراک میگذارند. پیشنهاد می کنیم قبل از خرید، حتما نظرات خریداران دیگر را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا از مزایا و معایب احتمالی گوشی مد نظرتان مطلع شوید.

گوشی جدیدمان را از کجا بخریم؟

با توجه به زیاد بودن جمعیت طرفداران گوشی های هوشمند، فروشندگان این دستگاه های الکترونیکی جذاب هم افزایش یافته اند. بعد از انتخاب گوشی مورد نظرتان بایستی دقت کنید که گوشی را از فروشگاه های معتبری خریداری کنید تا بعد از خرید با مشکلات مختلفی از قبیل تقلبی بودن، ایرادات فنی و … مواجه نشوید.

ما در مبیت بهترین و بروز ترین گوشی های موبایل را از کمپانی های مطرح دنیا گردآوری کرده ایم تا شما با خیال راحت و آسوده، از هر جای این کره خاکی، گوشی مورد نظر خود را انتخاب نمائید. با توجه به قابلیت مقایسه محصولات، استفاده از بخش نظرات و تجربیات خریداران دیگر و … شما می توانید در مبیت انتخاب بهتر و مطمئن تری را تجربه کنید.

جمع بندی

ما در مقاله امروز مبیت مگ، بصورت مفصل در مورد بخش های مختلفی که هنگام خرید گوشی بایستی به آن توجه نمائید، پرداختیم. در مجموع با مطالعه این مقاله از مجله مبیت متوجه می شویم که خرید یک گوشی موبایل، چالش های مختص به خود را دارد. در واقع خرید این وسیله الکترونیکی جذاب، چندان هم کار ساده ای نیست و برای داشتن بهترین انتخاب کمی تحلیل و بررسی لازم است.

هر شخص با توجه به بودجه ای که دارد و امکاناتی که مد نظرش هستند، میتواند مناسب ترین گوشی را برای خرید انتخاب نماید. گوشی انتخابی شما شاید برای شما با توجه به بودجه و شرایط تان، بهترین گزینه باشد. اما این بهترین گزینه را نمی توانیم تعمیم دهیم. چرا که همانطور که در این مقاله گفتیم، افراد و نیاز هایشان با یکدیگر متفاوت هستند.

در مجموع برای اینکه چند سال با خیال راحت با گوشی جدیدتان کار کنید و با دردسرهایی از قبیل کند شدن گوشی و … مواجه نشوید، گوشی جدیدتان را با دقت بیشتری و متناسب با نیازتان خریداری کنید.

شما با مطالعه این مقاله از مبیت مگ، اطلاعات و اشراف بهتری روی موضوع خرید گوشی پیدا کرده اید. حالا با اطلاعاتی که دارید، احتمالا انتخاب درست تر و هوشمندانه تری را به هنگام خرید گوشی جدیدتان داشته باشید و دچار سردرگمی میان تنوع بالای گوشی های موبایل نخواهید شد.

البته با انتخاب سیستم عامل و تعیین بودجه مد نظرتان، انتخاب های شما تا حد قابل توجهی محدود خواهند شد و انتخاب راحت تری خواهید داشت. اگر بودجه خاصی برای خرید گوشی موبایل جدیدتان تعیین کرده اید، پیشنهاد میکنیم با توجه به بودجه تان مقالات زیر را که به عنوان راهنمای خرید گوشی موبایل با یک بودجه خاص نوشته شده اند را هم مطالعه نمائید.

راهنمای خرید گوشی موبایل با 2 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی موبایل با 3 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی موبایل با 7 میلیون تومان

راهنمای خرید گوشی موبایل با 10 میلیون تومان

ما بسیار مشتاقیم تا شما نظرات و تجربیات ارزشمند خود را درباره این مقاله با موضوع “راهنمای جامع خرید گوشی موبایل” برای ما بنویسید. شما چه تجربیاتی در رابطه با خرید گوشی موبایل داشته اید؟

نوشته های مشابه

11 دیدگاه

  1. با سلام خدمت آقای صفی زاده واقعا ممنون از تشریح جزئیات.واقعا مثل یک استاد تمام عیار مطالب را ادا نمودید بسیار سپاسگزارم.مدت دو تمام دنبال چنین اطلاعات بودم که شما با بیان شیوه رسا انتخاب گوشی را برایم فراهم کردید.خیلی ممنون

    1. سلام خدمت شما همراه گرامی ممنون که دیدگاه خود را با ما به اشتراک گذاشتید

  2. سلام واقعا این مقاله انتخاب موبایل کمکی زیادی به من کرد ، ازتون ممنونم

    1. سلام و خسته نباشید ، بسیار خواشحالم که این مقاله به شما دوست عزیز کمک کرد ، خواهش می کنم انجام وظیفه بود

  3. سلام و خسته نباشید . مقاله ای جامع و کامل بود بسیار استفاده کردم ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا