نقد و بررسی

بررسی گوشی هواوی P50؛ همه آنچه از عضو اولیه پرچمداران 2023 انتظار می‌رود

بررسی گوشی هواوی P50

6 ماه پس از عرضه گوشی P50 Pro، هواوی تصمیم گرفت تا نسخه کوچک‌تر این گوشی را با نام هواوی P50 به بازار عرضه کند. پس از بررسی گوشی هواوی P50 متوجه خواهید شد که این محصول جدید هواوی با طراحی زیبا، صفحه نمایش جذاب، دوربین‌های قدرتمند و احتمالا از همه مهم‌تر، قیمت پایین‌تر، پکیجی از ویژگی‌های مشتری‌پسند است. البته که این گوشی نیز مانند سایر محصولات جدید هواوی شامل تحریم‌های آمریکاست و خبری از سرویس‌های گوگل در آن نیست در نتیجه، P50 مانند سایر اعضای خانواده خودش در سری P50، از سیستم عامل اختصاصی هواوی استفاده می‌کند. این گوشی پرچمدار با  داشتن دوربین‌هایی که مجهز به لنز لایکا هستند، انتظارات را از خود بالا برده است.

اگر به خانواده پرچمداران 2023 هواوی علاقه دارید “نقد و بررسی تخصصی گوشی میت 50 پرو هواوی” را از دست ندهید

کمپانی هواوی با تولید سری P50 در تلاش است تا بازگشتی ویژه به بازارهای جهانی داشته باشد و با ارائه گوشی‌های مشتری‌پسند و همه جانبه، اثر تحریم‌های آمریکا را کمرنگ سازد. در این مقاله سعی می‌کنیم تا به مشخصات HUAWEI P50 بپردازیم و با سنجیدن ویژگی‌های مختلف آن به این نتیجه برسیم که آیا خرید گوشی هواوی P50 ارزش دارد یا نه. خوشبختانه، قیمت گوشی هواوی P50 به نسبت مدل Pro پایین‌تر است و افراد بیشتری امکان خرید آن را خواهند داشت. در ادامه با مبیت همراه باشید تا بیشتر با ویژگی‌های این گوشی جذاب چینی آشنا شوید.

طراحی گوشی هواوی P50

بررسی گوشی هواوی P50

هر چند گوشی P50 را برادر کوچکتر P50 Pro می‌دانند اما باز هم برای خودش یک پرچمدار جذاب به شمار می‌رود. فریم این گوشی از فلز سرد است و نمایی کروم مانند دارد. پنل جلوی گوشی میزبان نمایشگری در حدود 6.5 اینچ OLED است که رزولوشن 2700*1224 پیکسل یا همان 458ppi دارد. برخلاف مدل پرو، گوشی P50 دارای نرخ رفرش 90 هرتزی و نمایشگری تخت است (صفحه نمایش مدل پرو در گوشه‌ها خمیدگی دارد). این گوشی با ابعاد 7.9*73.8*156.5 میلی متر و وزن 181 گرمی وارد بازار شده است. در واقع، می‌توان این گوشی را جزو گوشی‌های هوشمند سبک وزن دانست که خوش دست هستد و در طولانی مدت باعث اذیت شدن دست نمی‌شوند. 

پنل پشتی این گوشی زیبا و خوش دست از شیشه براق ساخته شده است. این گوشی در سه رنگ طلایی، مشکی و سفید مرواریدی به بازار عرضه شده است. نکته جالب اینجاست که رنگ طلایی و مشکی این گوشی، با وجود بدنه براقی  که دارند به راحتی لکه نمی‌شوند (البته اگر دستتان چرب باشد، نباید انتظار لکه نشدن داشته باشید). خوشبختانه این گوشی پرچمدار هواوی دارای گواهی IP68 است که بالاترین حد مقاومت گجت‌ها در برابر گرد و خاک و پاشش آب است. 

کیفیت ساخت

در بالای صفحه نمایش، دوربین سلفی 13 مگاپیکسلی در پانچ هول واقع شده است. در سمت راست فریم، دکمه‌های پاور و کنترل صدا واقع شده‌اند که واقعا سفت و کلیکی هستند. هرچند این دکمه‌ها تقریبا در بالای فریم سمت راست قرار گرفته‌اند اما باز هم قابل دسترسی هستند. در بالای گوشی نیز شاهد میکروفون‌ها و اسپیکر هستیم. کمپانی هواوی، جک 3.5 میلی‌متری را در این گوشی حذف کرده است بنابراین نمی‌توانید از هندزفری سیم‌دار برای گوشی دادن به موسیقی استفاده کنید. 

نصب رام رسمی بر روی گوشی‌های هواوی

در پایین گوشی نیز شاهد پورت USB تایپ C، اسپیکر، و خشاب سیم کارت هستیم. این خشاب دارای دو درگاه برای سیم کارت نانو است. البته اگر تمایل داشته باشید تا حافظه گوشی را ارتقا دهید، می‌توانید بی خیال سیم کارت دوم شوید و از حافظه نانو مموری استفاده کنید. این حافظه که اختصاصی خود هواوی است، قیمت نسبتا بالایی دارد و در بازار ایران چندان رایج نیستند. سمت چپ گوشی نیز خالی است.

در پنل پشتی گوشی شاهد ماژول دوربین هستیم که محلی برای دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، فوق عریض 13 مگاپیکسلی و تله 12 مگاپیکسلی است. پس از بررسی گوشی هواوی P50 متوجه خواهید شد که حدود 1 میلی متر از گوشی P50 Pro عریض‌تر است اما حس جمع و جوری بیشتری دارد. شاید دلیل این کامپکت به نظر رسیدن، فریم کوتاهتر 156.5 میلی متری و ضخامت کمتر 7.9 میلی‌متری است. 

کیفیت نمایشگر گوشی هواوی P50

بررسی نمایشگر هواوی P50

این گوشی پرچمدار مجهز به نمایشگری اولد 6.5 اینچی است که کیفیت فول HD+ یا همان 458ppi دارد. برای چنین سایز گوشی هوشمندی، این نمایشگر جز نمایشگرهای شارپ به حساب می‌آید. حاشیه صفحه نمایش نیز در بالا، پایین و طرفین به یک اندازه و باریک است. به همین دلیل، زوایای دید خوبی دارد. به خاطر وجود پنل OLED رنگ‌های مشکی، گیرا و عمیق به نظر می‌رسند. البته در نظر داشته باشید که P50 در مقایسه با نسخه پرو دارای نرخ رفرش کمتری است (90 هرتز در برابر 120 هرتز).

هرچند هواوی P50 نرخ رفرش کمتری نسبت به نسخه Pro دارد اما کیفیت نمایشگر آن عالیست. این گوشی نیز مانند نسخه پرو، دارای حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر است که سرعت و دقت بالایی دارد. نکته قابل توجه، فلت بودن نمایشگر است که برای برخی از کاربران نکته ضروری محسوب می‌شود. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، اسپیکر مکالمه در فریم بالایی پنل جلو واقع شده است. اسپیکرهای استریوی این گوشی جذاب، کیفیت خوبی دارند و هنگام پخش موسیقی، تماشای ویدئو یا گیم بازی کردن، تجربه شنیداری باکیفیتی خلق می‌کند. 

دوربین‌ها

گوشی هواوی P50 دارای سه دوربین در پنل پشتی است: دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، فوق عریض 13 مگاپیکسلی، و تله فوتو 12 مگاپیکسلی. البته هواوی به فکر دوستداران سلفی نیز بوده است، یک دوربین 13 مگاپیکسلی در پنل جلو تعبیه کرده است. یکی از جذابیت‌های گوشی‌های پرچمدار هواوی، دوربین‌های باکیفیت و قدرتمند آنهاست و خوشبختانه، P50 نیز از این قاعده مستثنی نیست. 

عکس‌هایی که با دوربین اصلی این گوشی، به خصوص در شرایط نوری خوب، گرفته می‌شوند، دارای شارپنش و دینامیک رنج و دقت رنگ بالایی هستند. حتی عکس‌هایی که در شب گرفته می‌شوند نیز کیفیت عالی دارند، البته به این شرط که در نور مطلوبی گرفته شده باشند. باید در نظر داشته باشید که عکس‌هایی که در شب و نور کم گرفته می‌شوند با سرعت شاتر پایین ثبت می‌شوند و اگر سوژه تکان بخورد، ممکن است، عکس تار شود. گوشی هواوی P50 قابلیت زوم تا 10 برابر را داراست. کیفیت عکس‌ها تا زوم 5 برابر خوب است اما اگر از زوم 10 برابر استفاده کنید، جزئیات عکس‌ها را فدا خواهید کرد.

کیفیت و نقاط ضعف دوربین

بررسی دوربین هواوی P50

کیفیت عکس‌های سلفی نیز در شرایط نوری خوب، عالی است. اما اگر در نور کم سلفی بگیرید، عکس‌ها بی‌کیفیت و فاقد جزئیات خواهند بود. جای تعجبی ندارد که این گوشی پرچمدار، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت 4K و 60 فریم بر ثانیه را داراست. کیفیت فیلم‌های ضبط شده در روشنایی روز، خوب است اما در نور کم، ویدئوها سافت و نویزدار هستند. البته نباید فراموش کرد که قابلیت لرزه گیر دست این گوشی واقعا عالی کار می‌کند و می‌تواند اثرات لرزش دست فیلم‌بردار را کمرنگ سازد. 

یکی از جذابیت‌های دوربین‌های این گوشی پرچمدار، مجهز بودن به لنز لایکا است. در واقع، باید بگوییم که این لنزهای پرطرفدار، برای آخرین بار در سری P50 هواوی به کار گرفته شده‌اند و پس از آنها، هواوی دیگر گوشی‌ای با لنز لایکا وارد بازار نکرده است. 

اپ‌ها و سیستم عامل

گوشی هواوی P50 با رابط کاربری EMUI 12.01 وارد بازار شده است. این رابط کاربری مانند سایر اندرویدها کار می‌کند و از چندین هوم اسکرین برای میزبانی اپ‌ها استفاده می‌کند. این گوشی همراه با چندین فولدر با گیم‌های پیشنهادی به شما عرضه می‌شود که شاید برای برخی اذیت کننده باشد. اگر بخواهید این فولدرها را پاک کنید، باید یکی یکی این کار را انجام دهید. 

حالا که صحبت از اپ‌ها شد، باید بگوییم که این گوشی از App Gallery استفاده می‌کند. این فروشگاه اپ مخصوص هواوی در طی سالیان گذشته پیشرفت‌های زیادی کرده است و در حال حاضر، از بسیاری از اپ‌های محبوب رایج در گوگل استور پشتیبانی می‌کند. اپ‌هایی که موجود نباشند را نیز می‌توانید به راحتی و با کمک Petal Search جستجو کنید. اگر به سیستم اندروید آشنا باشید و بدانید از کجا می‌توانید APK امن دانلود کنید، می‌توانید با صلاحدید خودتان، آنها را سایدلود کنید. 

اگر همین الان نیز در اکوسیستم هواوی هستید، می‌توانید از ویژگی‌های اختصاصی این فضا، نظیر هواوی Share و Distributed File System بهره ببرید. به خصوص اگر MateBook یا MatePad دارید. برای مثال، اگر با گوشی هواوی P50 خود عکس بگیرید، می‌توانید بلافاصله آها را در لپ تاپ MateBook خود ببینید.

عملکرد گوشی هواوی P50

قلب تپنده گوشی هواوی P50، پردازنده کوالکام اسنپدراگون 888 است؛ درست مانند گوشی هواوی P50 Pro. بله، متاسفانه در این گوشی نیز خبری از فناوری 5G نیست و باید به 4G بسنده کنید. ماکزیمم سرعت کلاک این پردازنده 2.84 گیگاهرتز است و با یک GPU آدرنو 660، رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی همراه شده است. 

همانطور که می‌دانید، تحریم‌های آمریکا علیه این شرکت چینی باعث شده است تا هواوی سیستم عامل اختصاصی خودش را برای گوشی‌های هوشمند جدیدش به کار ببرد. این سیستم عامل اختصاصی که هارمونی نام دارد، بر پایه لینوکس طراحی شده و متن باز است. این سیستم عامل به گونه‌ای طراحی شده است که توانایی اجرای برنامه‌های اندرویدی را نیز داشته باشد. Harmony OS2 به اندازه سایر گوشی‌های پرچمداری که مجهز به اسنپدراگون 8 نسل یک هستند، قدرتمند نیست اما می‌توانید از عملکرد آن مطمئن باشید. شاید حتی متوجه تفاوت این سیستم عامل با سایرین نشوید. 

گوشی هواوی نخریم؟ یا بخریم؟

در هر صورت، قبل از خرید گوشی‌های هواوی جدید باید خودتان را آماده نبود سرویس‌های گوگل بکنید. اگر نیاز ضروری به این سرویس‌ها دارید، شاید بهتر باشید تا سراغ رقبای این گوشی بروید. این گوشی با دو ظرفیت 128 و 256 گیگابایتی به بازار عرضه شده است. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، می‌توانید قید سیم کارت دوم را بزنید و با کمک یک نانو مموری ، حافظه گوشی را ارتقا ببخشید. این کارت حافظه نانو که ساخت خود شرکت هواوی است، زیاد در ایران متداول نیست و قیمت تقریبا بالایی دارد.

اتصالات 

گوشی هواوی P50 با سیم کارت‌های دوگانه، وای فای 6، بلوتوث 5.2، NFC، GNSS و USB-C اتصالات قابل توجه و مناسبی را به کاربران ارائه می‌دهد. البته اگر فناوری 5G را در نظر نگیریم. این گوشی نیز درست مانند نسخه Pro خود، تنها با فناوری 4G سازگاری دارد که می‌تواند با چالش‌های داد و ستد این کمپانی چینی و کمبود جهانی چیپست‌ها در اتباط باشد. البته این فناوری هنوز در ایران وجود ندارد و نکته ضروی برای خرید گوشی محسوب نمی‌شود اما اگر مطمئن هستید تا چند سال آینده، قصد تعویض گوشی هوشمند خود را نخواهید داشت، باید بیشتر راجع به این موضوع فکر کنید. 

باتری و شارژدهی

باتری گوشی هواوی P50

گوشی هواوی P50 با یک باتری 4100 میلی آمپری وارد بازار شده است. این ظرفیت نسبت به گوشی P50 Pro کمی کمتر است اما باز هم کار شما را راه می‌اندازد. البته یکی از دلایل سبکی گوشی را نیز همین ظرفیت نه چندان بالای باتری می‌دانند. باتری این گوشی برای نمایش مداوم ویدئو تا 18 ساعت و 14 دقیقه دوام خواهد آورد. یکی از جذابیت‌های این گوشی پرچمدار، شارژر فوق سریع 66 واتی آن است. با استفاده از این شارژر سریع که همراه گوشی و در پکیج آن است، می‌توانید در حدود 40 دقیقه، گوشی خود را شارژ کنید. در واقع، این فست شارژ می‌تواند تا حدودی ضعف ناشی از ظرفیت پایین باتری را جبران کند. در نظر داشته باشید که این گوشی هوشمند پرچمدار از فناوری شارژ بی‌سیم پشتیبانی نمی‌کند. 

سخن پایانی

شاید تنها مزیت گوشی هواوی P50 بر گوشی P50 Pro، قیمت مناسب‌تر آن باشد. این گوشی پرچمدار که محصول سال 2021 هواوی است، با طراحی زیبا و دوربین باکیفیت خود، یکی از گزینه‌های جذاب پرچمدارهای چینی است. البته صفحه نمایش جذاب OLED این گوشی نیز می‌تواند دلیل دیگری برای انتخابش باشد، هرچند نرخ رفرش 90 هرتزی آن، در مقایسه با رقبای هم قیمتش، نکته منفی محسوب می‌شود. 

بهترین گوشی هواوی

باتری گوشی هواوی P50 با ظرفیت 4100 میلی آمپر، نیازهای روزانه و متوسط افراد معمولی را به راحتی تامین می‌کند اما در مقایسه با سایر گوشی‌های پرچمدار این رنج قیمتی، حرفی برای گفتن ندارد. شاید بتوان این کمبود ظرفیت باتری را با شارژر فوق سریع 66 واتی تا حدودی جبران کرد. دقت داشته باشید که این گوشی نیز مانند سایر محصولات جدید هواوی شامل تحریم‌های آمریکا علیه چین و این کمپانی چینی شده است و دیگر خبری از سرویس‌های گوگل روی این گوشی‌ها نیست. کمپانی هواوی برای بهبود محصولات خود دست به تولید قطعات و حتی سیستم  عامل مصرفی خود زده است. شاید در نگاه اول این موضوع کمی پیچیده به نظر برسد اما در واقع، باعث هماهنگی بیشتر اجزای سخت افزاری خواهد شد. 

تاریخچه کمپانی هواوی

کمپانی چند ملیتی چینی هواوی در زمینه تجهیزات شبکه، مخابراتی و خدماتی مشغول به کار است. این شرکت در سال 1987 تاسیس شد و در ابتدای کار به تولید سوئیچ‌های تلفن مشغول بود. پس از انجام اولین پروژه بین المللی در سال 1997، این شرکت چینی برای شرکتی هنگ کنگی، محصولات خط ثابت را تولید کرد. هواوی تمرکز زیادی بر تحقیق و توسعه داشته است و 21 مرکز تحقیقاتی در سراسر دنیا ایجاد کرده است که تنها در همین بخش، بیش از 76 هزار نفر مشغول به کار هستند. 

این شرکت با وجود تحریم‌های آمریکا، باز هم جز برندهای شناخته شده و محبوب در زمینه محصولات دیجیتال است و در بیش از 170 کشور دنیا فروش می‌رود. این برند چینی در سال 2012 از اریکسون پیشی گرفت و به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصولات و سرویس‌های ارتباطی در دنیا شناخته شد. در سال 2018 نیز اپل را پشت سر گذاشت و دومین تولیدکننده گوشی هوشمند در دنیا (پس از سامسونگ) لقب گرفت. 

الهام اقاملایی

ارشد مترجمی رو که گرفتم، سرم با ترجمه و تدریس زبان گرم بود که خیلی اتفاقی با دنیای تولید محتوا آشنا شدم. دنیایی به وسعت یک اقیانوس ولی با عمق نیم سانت:) آماده ای تا با هم شیرجه بزنیم تو این اقیانوس جذاب! Let's Go

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا