موبایلنقد و بررسی

نوکیا G11 Plus، جذابیت به سبک اقتصادی

گوشی نوکیا G11 Plus با وجود مشخصات پایین رده‌ای که دارد، کاربران را ناامید نخواهد کرد. این گوشی مقرون به صرفه، یکی دیگر از محصولات پایین رده و اقتصادی نوکیا است که برای افرادی با بودجه محدود، انتخاب مناسبی خواهد بود. اگر قصد خرید گوشی ارزان دارید اما در عین حال، می‌خواهید گوشی مورد نظرتان دارای صفحه نمایش و باتری قابل قبولی باشد و بتوانید به راحتی به کارهای روزمره خود بپردازید، گوشی نوکیا G11 Plus گزینه خوبی خواهد بود. البته پس از بررسی گوشی نوکیا G11 پلاس متوجه کمبودها و مشکلاتی در آن خواهید شد که با توجه به قیمت این محصول، قابل پیش‌بینی است. در واقع، از یک گوشی پایین رده، انتظار زیادی نمی‌رود و کیفیت متوسط دوربین یا عملکرد نه چندان قوی گوشی، دور از انتظار نیستند.

با وجود چنین مشکلات و کمبودهایی، برند نوکیا را نمی‌توان به آسانی نادیده گرفت. برندی که برای چند دهه، سلطان بلامنازع صنعت تلفن همراه بود و اکثر متولدین دهه 60 به قبل، خاطرات بسیاری از آن دارند. البته چندین سال است که سایر برندهای معتبر نظیر سامسونگ یا حتی شیائومی، گوی رقابت را از نوکیا ربوده‌اند و دیگر شاهد گوشی‌های فوق العاده از این برند فنلاندی نیستیم. با تمام این تفاسیر، ظاهر زیبا و مینیمال، کیفیت و استحکام بدنه و شارژدهی خوب محصولات نوکیا، از جمله گوشی G11 Plus، باعث شده تا این تلفن‌های همراه زیبا و خاطره انگیز هنوز هم جز انتخاب‌های نسل جدید باشد.  

اگر قصد خرید گوشی نوکیا را دارید، فروشگاه اینترنتی مبیت، پیشنهادهای خوبی برای شما دارد. قیمت‌های رقابتی و تخفیف‌های داغ مبیت، در کنار خوشنامی و اعتبار این مارکت پلیس، از جمله دلایل وفاداری مشتریان مبیت هستند. به عبارت بهتر، خرید اینترنتی گوشی نوکیا G11 Plus تنها با چند کلیک امکان‌پذیر شده است و شما می‌توانید با بررسی همه جانبه محصول و خواندن نظرات خریداران قبلی، بهترین تصمیم را بگیرید. در ادامه، نگاهی دقیق و جزئی به این گوشی جدید نوکیا خواهیم داشت و مشخصات آن را به نقد و بررسی خواهیم گذاشت.

تاریخ عرضه و آنباکس گوشی نوکیا G11 Plus

نوکیا در اواسط سال 2022 تصمیم به عرضه گوشی جدید خود یعنی نوکیا G11 پلاس کرد. هر چند، این عرضه، بدون اطلاع قبلی و در سکوت خبری بود اما به روشنی معلوم است که نوکیا قصد تغییر در گوشی‌های خود را ندارد و همچنان، بر تولید و عرضه گوشی‌های پایین رده و نهایتا میان رده اصرار دارد. گوشی نوکیا G11 Plus نیز از این قاعده مستثنی نیست و با مشخصات پایین رده خود، تنها کمی بهتر از برادر بزرگتر خود یعنی نوکیا G11 است. البته نوکیا قول داده تا سه سال به صورت ماهانه، برای این گوشی آپدیت امنیتی داشته باشد و خیال کاربران  را از بابت آپدیت دو ساله نسخه‌های اصلی اندروید راحت کرده است. 

اگر قصد خرید یک گوشی ساده دارید “ارزان ترین گوشی ساده” برای شما نوشته شده است

در پکیج این محصول اقتصادی، مانند سایر گوشی‌های این برند، پین مخصوص خشاب سیم کارت، دفترچه راهنمای محصول و یک سری بروشور کاغذی دیگر، کاور ژله‌ای شفاف، آداپتور 10 وات و کابل شارژ قرار دارد. نکته جالب درباره این محصولات ارائه شده در پکیج نوکیا G11 Plus، ست هندزفری است که البته کیفیت ممتازی ندارد اما با وجود جک 3.5 میلی متری در این گوشی، فاکتور کار راه اندازی خواهد بود. توقع بیشتری که از یک گوشی حدودا 4 میلیونی ندارید! البته با در نظر گرفتن این مسئله که گران قیمت‌ترین گوشی بازار (گوشی‌های آیفون)، بدون شارژر عرضه می‌شوند و باید آنها را جداگانه بخرید، باید به این پکیج گوشی‌های نوکیا آفرین هم گفت! در نظر داشته باشید که به رسم تمامی تلفن‌های همراه هوشمندی که این روزها وارد بازار می‌شوند، نوکیا G11 Plus نیز دارای یک محافظ صفحه پلاستیکی بسیار نازک است که شاید در نگاه اول نتوانید آن را تشخیص دهید اما وجود دارد و اگر می‌خواهید آن را از روی نمایشگر بردارید، باید دقت کنید تا آسیبی به خود نمایشگر نرسد.

طراحی و کیفیت ساخت گوشی نوکیا G11 Plus

بررسی طراحی گوشی نوکیا G11 Plus

اگر شما هم عاشق طراحی‌های مینیمال مهندسین نوکیا هستید، این گوشی نیز شما را سر ذوق خواهد آورد زیرا علاوه بر جذابیت‌های گوشی‌های قبلی، این بار شاهد ماژولی مدرن‌تر و زیباتر هستیم. در واقع، مهندسان نوکیا ماژول دایره‌ای شکل را کنار گذاشته‌اند و سراغ ماژول مستطیلی با گوشه‌های گرد رفته‌اند که واقعا ظاهر محصول را شیک‌تر کرده است. 

پنل پشتی از جنس پلاستیک مستحکم و باکیفیت است که به صورت بافت‌دار طراحی شده است. به عبارت بهتر، طراحان گوشی نوکیا G11 Plus، سعی کرده‌اند تا زیبایی و کیفیت را در کنار هم به کاربران عرضه کنند و حس خوبی به آنها ببخشند. البته اگر از ما می‌شنوید، بهتر است که یک کاور یا قاب روی گوشی خود بیندازید تا جلوی لک شدگی پنل پشتی را بگیرید. توجه داشته باشید که ماژول دوربین کمی بیرون زدگی دارد و اگر از قاب استفاده نکنید، احتمال لق خوردن گوشی روی سطوح صاف و از آن بدتر، خط و خش افتادن روی لنز دوربین وجود دارد.

این گوشی خوش دست و جذاب، اندازه‌ای برابر با 164.8*75.9*8.6 میلی متر و حدود 192 گرم وزن دارد. همان طور که می‌دانید، وزن و سنگینی گوشی نسبت مستقیمی با باتری آن دارد و از آنجا که گوشی نوکیا G11 Plus دارای باتری بزرگ 5000 میلی آمپری است، وزن 192 گرمی کاملا قابل توجیه و منطقی است. خوشبختانه، این گوشی نوکیا دارای گواهی IP52 است. این گواهی به معنی مقاومت نسبی بدنه دستگاه در برابر گرد و خاک و آب است و در بهترین حالت دارای اعداد 68 است. اما IP52 به این معناست که گوشی G11 پلاس در برابر قطرات آب با زاویه قائم یا حداکثر 15 درجه مقاومت نسبی دارد و در برابر گرد و خاک نیز مصونیت نسبی دارد. 

اگر بودجه محدودی برای خرید گوشی در نظر دارید “بهترین گوشی تا دو میلیون تومان” را از دست ندهید

برخلاف پنل پشتی و فریم‌ها که از جنس پلاستیک پلی کربنات هستند، پنل جلوی گوشی از جنس شیشه است. در این گوشی 6.52 اینچی، نسبت صفحه نمایش به بدنه حدود 82 درصد است و حاشیه‌های نسبتا باریکی دارد که برای گوشی در این رنج قیمت، مناسب و قابل قبول است. خشاب سیم کارت و درگاه کارت میکرو SD که به صورت جداگانه از درگاه سیم کارتهاست، در سمت چپ گوشی تعبیه شده است. این موضوع، برای کاربران پرمصرفی که نیاز به فضای ذخیره بیشتر دارند، خبر مسرت بخشی است. هر چند خود گوشی دارای حافظه داخلی 64 گیگابایتی است اما با وجود این درگاه جداگانه، می‌توانید روی افزایش فضای ذخیره نیز حساب باز کنید و آن را تا 512 گیگابایت ارتقا دهید. قبلا در سمت چپ شاهد دکمه‌ مخصوص دستیار گوگل بودیم که ظاهرا تصمیم به حذف آن گرفته شده است و خبری از آن در گوشی نوکیا G11 Plus نیست.

در سمت راست گوشی نیز مانند همیشه، شاهد دکمه‌های کنترل صدا و پاور هستیم. البته طبق انتظارات، حسگر اثر انگشت با دکمه پاور ادغام نشده است و برای باز کردن قفل گوشی به کمک این فناوری باید گوشی را بردارید و بچرخانید زیرا حسگر اثر انگشت در وسط پنل پشتی واقع شده است. چنین ویژگی برای زمانی که گوشی روی میز است و فقط برای باز کردن آن و رسیدن انگشت به پنل پشتی، آن را بلند کرد، کمی دلسرد کننده است. با این وجود، به خاطر قیمت پایین محصول، قابل چشم پوشی است.

در قسمت بالای گوشی، جک 3.5 میلی متری قرار داده شده است که خبر خوشی برای کاربرانی است که از هدفون سیم‌دار یا کابل AUX برای پخش موسیقی استفاده می‌کنند. در پایین گوشی نیز یک پورت تایپ C و درگاه میکروفون به چشم می‌خورد. اگر برایتان سوال شده که اسپیکر کجاست، باید بگوییم که اسپیکر گوشی نوکیا G11 Plus در پایین پنل پشتی واقع شده است. کمپانی نوکیا، دو رنگ از این گوشی را موجود کرده است: آبی دریایی و خاکستری زغالی که با وجود پنل پشتی مات، زیبایی قابل توجهی خواهند داشت.

در مجموع، اگر بودجه محدودی دارید اما زیبایی و استحکام گوشی برای شما اولویت دارد، گوشی نوکیا G11 پلاس می‌تواند گزینه مناسبی باشد. در واقع، این گوشی برای کودکان یا کسانیکه برای اولین بار گوشی هوشمند خریداری می‌کنند، انتخاب بسیار مناسبی است زیرا هم قیمت پایینی دارد و هم مانند سایر گوشی‌های نوکیا، استحکام آن قابل ملاحظه‌ است. 

صفحه نمایش گوشی نوکیا G11 Plus

بررسی نمایشگر نوکیا جی 11 پلاس

کمپانی نوکیا برای کاهش هزینه‌های تولید و قیمت نهایی محصولات پایین رده خود، مجبور به استفاده از پنل‌های IPS به جای پنل‌های باکیفیت امولد یا اولد است. در گوشی نوکیا G11 Plus نیز شاهد یک صفحه نمایش 6.5 اینچی IPS هستیم که رزولوشن 1600*720 پیکسل آن، نشانگر کیفیت قابل قبول این محصول است. در واقع، کیفیت نمایشگر این گوشی اقتصادی و ارزان قیمت در حد HD+ است و تراکم پیکسلی آن 269 پیکسل در هر اینچ است. 

جالب است بدانید که با وجود قیمت پایین نوکیا G11 پلاس، این گوشی دارای نرخ تازه‌سازی 90 هرتزی است که برای این رنج قیمت، واقعا عالی است. علاوه بر این، سمپلینگ تاچ 180 هرتزی آن نیز باعث روان بودن بیشتر گوشی شده است و تجربه کاربری خوبی را ارائه می‌کند. در نتیجه، کاربرانی که استفاده روزمره و متداولی از گوشی دارند، برای مثال استفاده مرتب از شبکه‌های اجتماعی یا چک کردن ایمیل و تماشای ویدئو، از نرخ رفرش و سمپلینگ تاچ آن، نهایت بهره را خواهند برد. علاوه بر این موارد، حداکثر میزان روشنایی 400 نیت این گوشی نیز باعث می‌شود تا در محیط‌های خارجی نیز بتوانید از گوشی خود استفاده کنید. رنگ‌ها و کنتراست صفحه نیز برای این پنل IPS مناسب است و در کل، برای این رنج قیمت، کیفیت نمایشگر قابل  قبول خواهد بود. 

عملکرد 

شاید بتوان مهم‌ترین فاکتور برای خرید یک گوشی هوشمند را پردازنده آن دانست. در واقع، پردازنده را قلب تپنده تلفن همراه می‌دانند که نقش تعیین کننده‌ای در عملکردی گوشی دارد. نوکیا برای گوشی G11 Plus از پردازنده رده پایین Unisoc T606 استفاده کرده است. این پردازنده 8 هسته‌ای دارای دو هسته Cortex-AV5 و شش هسته Cortex-A5 است که دو هسته آن با سرعت 1.6 گیگاهرتز و 6 هسته باقی مانده نیز با سرعت 1.6 گیگاهرتز کار می‌کنند. این کمپانی چند ملیتی فنلاندی از پردازنده گرافیکی Mali-G57 MP1 برای G11 Plus استفاده کرده است و رم 4 گیگابایتی دارد. 

طرفداران برند نوکیا “بررسی و راهنمای خرید گوشی نوکیا G21” را از دست ندهید

با در نظر گرفتن تمامی مشخصات فوق که در حد ابتدایی و پایین رده هستند، نباید توقع خاصی از این گوشی داشت. به عبارت بهتر، گوشی نوکیا G11 Plus بیشتر برای انجام کارهای روزمره نظیر وبگردی، گشتن در شبکه‌های اجتماعی، چک کردن ایمیل و تماس گرفتن، مناسب است و از پس اجرای گیم‌های سنگین و کارهای گرافیکی پیشرفته برنمی‌آید. در نتیجه، اگر گیمر هستید و می‌خواهید گوشی هوشمندی بخرید که مرتب با آن گیم بازی کنید، بهتر است سراغ گزینه دیگری بروید. 

رابط کاربری

سیستم عامل گوشی نوکیا G11 Plus، بر پایه اندروید 12 است که البته قابلیت ارتقا به اندروید 13 را نیز دارد. رابط کاربری گوشd ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد، در نتیجه، هر کسی به راحتی میتواند با آن کار کند و نیازی به آموزش خاصی ندارد. از آنجا که این گوشی از منوی فارسی پشتیبانی می‌کند، جای نگرانی برای کاربران فارسی زبان وجود ندارد و می‌توانید به راحتی به زبان فارسی سوئیچ کنید.

اتصالات و ارتباطات گوشی نوکیا G11 Plus

نوکیا برای اتصال این گوشی به سایر لوازم و دستگاه‌ها چندین راه حل اندیشیده است. این گوشی دارای وای فای، بلوتوث نسخه 5.0، و پورت USB تایپ C است، در نتیجه، برای اتصال به سایر دستگاهها، کار سختی پیش رو ندارید. با استفاده از GPS این دستگاه می‌توانید مکان یابی آنلاین را با دقت زیادی انجام دهید. وجود رادیو FM و حسگرهایی نظیر حسگر مجاورت، شتاب سنج، اثر انگشت و روشنایی در این گوشی اقتصادی، باعث جذابیت بیشتر آن شده است. البته باید بدانید که خبری از NFC در این گوشی نیست.

جی 11 پلاس که از جمله گوشی‌های ارزان نوکیا محسوب می‌شود، از فناوری 5G استفاده نکرده است که البته در حال حاضر، کاربردی در کشور ایران ندارد. شما باید روی شبکه‌های ارتباطی 2G، 3G و 4G این گوشی حساب باز کنید که دارای سرعت دانلود 42.2 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 5.67 مگابیت بر ثانیه هستند. البته با وجود فناوری LTE نوع Cat4 این سرعت دانلود به 150 مگابیت و آپلود نیز به 50 مگابیت بر ثانیه خواهد رسید. هرچند، فناوری 5G در حال حاضر در ایران وجود ندارد و بود و نبود آن در گوشی‌های همراه فعلی ضرورتی ندارد اما اگر می-دانید که تا چند سال آینده، قصد تعویض گوشی خود را ندارید، بهتر درباره وجود این فناوری در گوشی همراه هوشمند خود، بیشتر فکر کنید.

دوربین‌های گوشی نوکیا G11 Plus

بررسی دوربین گوشی نوکیا G11 Plus

گوشی نوکیا G11 Plus در زمینه دوربین‌های عکاسی شاید در تئوری و روی کاغذ، خصوصیات جذابی داشته باشد اما در عمل، نباید توقع عکس‌های باکیفیتی از آن داشته باشید. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، این گوشی اقتصادی و پایین رده دارای دو دوربین در پنل پشتی است: دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی. البته در ماژول دوربین‌ها، یک فلش LED نیز وجود دارد. مشکل اصلی این دوربین این است که برخلاف ادعای 50 مگاپیکسلی بودن، قادر به ثبت عکس‌هایی باکیفیت و در سطح رقبای دیگر در همین رنج قیمتی نیست. پس اگر قصد شما از خرید گوشی نوکیا، ثبت عکس‌های مختلف و باکیفیت است، بهتر است به گزینه دیگری فکر کنید. 

کیفیت عکس ها

کیفیت عکس‌های گرفته شده توسط دوربین اصلی در حد متوسط است و تفاوتی ندارد که آنها را در خارج از محیط سرپوشیده گرفته‌اید یا در محیط داخلی و سرپوشیده. میزان اشباع رنگ‌های این عکس‌ها، گاهی اوقات طبیعی به نظر نمی‌رسد اما بدترین ویژگی عکس‌ها این مورد نیست. مشکل اصلی این دوربین هنگام ثبت عکس‌ در نور کم و عدم توانایی آن برای نشان دادن جزئیات است. هر چند، مشخص است که به کمک حالت شب، ممکن است اوضاع رنگ و کنتراست این عکس‌ها ممکن است بهتر شود. 

در عین حال، پردازشگر عکس هنگام گرفتن عکس‌های پرتره‌ای که با اپ اصلی دوربین گرفته می‌شوند، عملکرد رضایت بخشی ندارد. با وجود تمام این مشکلات، لنز 50 مگاپیکسلی گوشی نوکیا  G11 Plus در شرایط نوری خوب، عکس‌های قابل قبولی ثبت می‌کند. تا اینجای کار صحبتی از دوربین دوم این گوشی یعنی، سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی چیزی نگفتیم اما باید بدانید که این سنسور بیشتر برای حالت پرتره کارایی دارد. با این وجود، به نظر می‌رسد که این سنسور کارایی خاصی ندارد و بیشتر جنبه نمایشی دارد، چرا که کار اصلی را الگوریتم پردازشگر تصویر انجام می‌دهد. 

بررسی گوشی جدید و جذاب نوکیا را در مقاله “نقد و بررسی کامل گوشی نوکیا C31” ببینید

البته نباید دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی این گوشی را فراموش کرد که برای تماس‌های ویدئویی و ثبت عکس‌های سلفی، کاربران را یاری خواهد کرد. برخی از ویژگی‌هایی که برای بخش دوربین گوشی نوکیا G11 Plus تعریف شده است، عبارتند از: حالت اسلوموشن، تایم لپس، بوکه، پانوراما و پرو. وجود این حالت‌های خاص عکاسی به بهبود کیفیت عکس‌های ثبت شده، کمک خواهد کرد. دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی و دوربین سلفی، قادر به فیلم‌برداری با کیفیت 1080p و فریم ریت 30 هستند. به خاطر داشته باشید که این گوشی اقتصادی توانایی ضبط ویدئو 4K را ندارد. 

در مجموع، دوربین‌های گوشی نوکیا G11 پلاس، کیفیت خیلی خوبی ندارند و در حد ثبت خاطرات روزمره شما را یاری می‌کنند. اگر قصد خرید گوشی ارزان و اقتصادی دارید که عکس‌های خوبی را با آن ثبت کنید، بهتر است دور خرید این گوشی را خط بکشید.

باتری و شارژدهی گوشی نوکیا G11 Plus

بررسی عملکرد گوشی نوکیا

این گوشی هوشمند کمپانی نوکیا دارای یک باتری 5000 میلی آمپری بزرگ است که دلیل اصلی سنگینی گوشی نیز به خاطر وجود همین باتری است. با وجود این باتری پر ظرفیت می‌توانید با خیال راحت، بیش از شش ساعت در دنیای مجازی و شبکه‌های اجتماعی چرخ بزنید. یا برای چهار ساعت به بازی‌های معمولی مانند کندی کراش، گاردنزاسکیپ و یا Hill Climbing مشغول باشید. 

این گوشی به همراه یک شارژر 10 واتی به بازار عرضه می‌شود که خبر چندان خوشایندی نیست، زیرا باید برای فول شارژ شدن آن باید زمان نسبتا زیادی را منتظر بمانید. در کل، باتری این گوشی مقرون به صرفه را می‌توان یکی از ویژگی‌های مثبت و نقاط قوت آن دانست که کاربران را تشویق به خرید گوشی نوکیا G11 Plus می‌کند. 

سخن پایانی

یکی از انتخاب‌های کاربرانی با بودجه محدود که اولویت آنها استحکام و زیبایی گوشی است، گوشی نوکیا G11 Plus است. کمپانی فنلاندی نوکیا، پس از سالها دوری از میدان رقابت گوشی‌های هوشمند، چند سالیست که گوشی‌های پایین رده و میان رده را وارد بازارهای جهانی کرده است. هر چند این برند قدیمی و دوست داشتنی همیشه مشتریان وفادار خود را داشته است اما نمی‌توان منکر شکست آن از رقبای چینی و کره‌ای نظیر سامسونگ و شیائومی شد. در واقع، رقبای جدی متعددی در رنج قیمت گوشی نوکیا G11 پلاس در بازار موجود است که مشخصات و امکانات بهتری دارند. 

با وجود این تفاسیر، طراحی زیبا و مینیمال، و کیفیت ساخت بدنه و استحکام این گوشی اقتصادی باعث شده تا گزینه مناسبی برای کودکان و افرادی که برای بار اول گوشی می‌خرند یا حتی کسانی که به دنبال گوشی دومی هستند، باشد. البته نمی‌توان از باتری پر ظرفیت 5000 میلی آمپری و صفحه نمایش 6.5 اینچی این گوشی نیز به راحتی گذشت. در واقع، نرخ رفرش 90 هرتزی برای گوشی با این قیمت پایین، ویژگی به شدت جذابی محسوب می‌شود. 

هر چند این گوشی دارای دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی است اما بهتر است روی آن حساب ویژه‌ای باز نکنید و آن را در حد یک دوربین کار راه انداز در نظر بگیرید. کیفیت ویدئوهای ضبط شده نیز نهایتا تا 1080 پیکسل می‌رسد و نباید انتظار کیفیت 4K را داشته باشید. اگر قصد خرید گوشی نوکیا G11 Plus را دارید، فروشگاه اینترنتی مبیت، محلی مطمئن و معتبر برای خریدهای آنلاین شماست. در مارکت پلیس مبیت، علاوه بر نقد و بررسی‌های تخصصی محصولات مختلف، می‌توانید نظر خریداران سابق محصولات را نیز بررسی کنید و بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید. محصول خریداری شده دارای ضمانت سلامت کالاست و در کمترین زمان ممکن، درب منزل تحویل شما داده خواهد شد. 

الهام اقاملایی

ارشد مترجمی رو که گرفتم، سرم با ترجمه و تدریس زبان گرم بود که خیلی اتفاقی با دنیای تولید محتوا آشنا شدم. دنیایی به وسعت یک اقیانوس ولی با عمق نیم سانت:) آماده ای تا با هم شیرجه بزنیم تو این اقیانوس جذاب! Let's Go

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا