ترفندهادانستنی موبایل

چگونه سال ساخت و کشور سازنده گوشی خود را ببینیم؟ (2 روش ساده)

چگونه سال ساخت و کشور سازنده گوشی خود را ببینیم؟

ممکن است هنگام خرید تلفن همراه بخواهید بدانید که این تلفن همراه در چه تاریخی تولید شده است و یا اینکه در مورد تلفن همراه خود و یا اطرافیان کنجکاوی کنید و چک کنید که در چه کشوری تولید شده است. کار سختی نیست و  به چند طریق می‌توان آن را انجام داد. در این مطلب روش های فهمیدن کشور ، تاریخ ، سال و.. ساخت گوشی اندروید و آیفون را بررسی میکنیم.

آن دسته از افرادی که برایشان سوال است سال ساخت گوشی را از کجا بفهمیم خوب است این نکته را بدانند که راه جامعی برای فهم سن دستگاه وجود ندارد؛ اما امروز ما با چند ترفند ساده به شما می آموزیم که چگونه سال ساخت، کشور سازنده و یک سری اطلاعات دیگر را در خصوص تلفن همراه­تان به دست آورید. بعضی  از سازندگان تلفن همراه به فکر این کنجکاوی بوده اند و تاریخ تولید را روی جعبه درج کرده اند .اما مهم این است که بدانید این روش همیشه پاسخگو نیست و در صورتی که جعبه دستگاه در دسترس ما نباشد یا به هر دلیلی خراب یا مفقود شده باشد ما باید به دنبال روش های جایگزین باشیم، در ادامه به شما آموزش می دهیم که چگونه سال ساخت گوشی را بفهمیم.

امروزه که به دلیل گرانی بیش از حد گوشی ها بازار فروش گوشی های تقلبی و دزدی داغ است، تنها راه تشخیص این گوشی ها چک کردن شماره سریال و  IMEI آن ها است. البته کد IMEI به جز برای پیگیری اصل بودن محصول، برای پیگیری کشور سازنده گوشی هم استفاده می شود. درست است که کشور سازنده گوشی ارتباطی به کیفیت گوشی ندارد، اما برخی از ویژگی ها ممکن است در برخی کشور ها ممنوع باشند. اگر شما هم می خواهید بدانید که گوشی تان ساخت کدام کشور است، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

  • کدIMEI

IMEI در واقع بر‌گرفته از عبارت “International Mobile Equipment Identity” یا «شناسه بین المللی تجهیزات موبایل» است. هرگاه گوشی می‌خرید احتمالاً بر روی جعبه یا حتی فاکتور خرید دیده‌اید که این کد نوشته شده‌ است. به عبارت دیگر هر گوشی بسته به تعداد اسلات‌های سیم‌کارت، ممکن است ۱ یا ۲ یا تعداد بیشتری IMEI داشته باشد. با توجه به IMEI می‌توان اطلاعات مفیدی مثل کشور سازنده‌ی گوشی، تولیدکننده، مدل محصول و طبعاً مشخصات سخت‌افزاری محصول و حتی اطلاعاتی در مورد مالک قبلی گوشی در صورتی که کارکرده باشد، کسب کرد.

کد IMEI شماره ای ۱۵ رقمی است که برای هر گوشی موبایل به صورت اختصاصی ایجاد شده و به عنوان شناسه آن محسوب می شود که موجب تمایز هر دستگاه از سایر دستگاه ها می­شود. از سال 2004، IMEI  با فرمت  AA-BBBBBB-CCCCCC-D  ظاهر می­شود. به طورمثال 864881025853076 سریال ساخت یک دستگاه اندرویدی است. هدف اصلی IMEI ارائه هر دستگاه با شناسایی منحصر به فرد است. در عمل، IMEI بسیار شبیه به شماره شناسایی وسیله نقلیه است که در صنعت خودرو استفاده می­شود. اگرچه بعضی اوقات اشتباه گرفته می­شود، اما توجه داشته باشید IMEI مربوط به خود گوشی‌ است و هیچ ارتباطی با سیم‌کارت یا حتی سیستم عامل تلفن همراه‌تان ندار. و قابل تغییر نیست. هنگام اتصال به یک شبکه سلولی، ارائه دهنده هر دو شماره را ضبط می کند تا خدمات خود را فعال کند.

 

  • روش های پیدا کردنIMEI

برای یافتن IMEI دستگاهتان چندین روش وجود دارد، برای پیدا کردن این اطلاعات به یکی از دو روش زیر اقدام کنید:

  • از طریق شماره گیری کد #06#* : جهانی ترین رویکرد این است که به برنامه شماره گیری دستگاه خود بروید و شماره*#06# را شماره گیری کنید ، در مدت زمان اندکی IMEI روی صفحه نمایش داده می شود.

روش های پیدا کردنIMEI

  • از طریق قسمت تنظیمات داخل گوشی: برخی از تلفن ها شامل تاریخ سازنده در تنظیمات خود تلفن هستند. جای آن در تنظیمات متفاوت خواهد بود، اما به طور معمول در جایی تحت About Phone قرار دارد. اگر دستگاهAndroid یا iOS دارید ، IMEI را می توانید در قسمت تنظیمات پیدا کنید.

دستگاهAndroid یا iOS دارید ، IMEI

 در دستگاه iOS مسیر زیر را دنبال کنید :

Settings > General > About

 

در دستگاه اندرویدی مسیر زیر را دنبال کنید :

Settings > about Phone > Status

کپی کردن IMEI  هم به همان سادگی ضربه زدن و نگه داشتن شماره است. اگر نمی توانید به دستگاه خود دسترسی پیدا کنید ، روش های دیگری نیز برای یافتن IMEI  شما وجود دارد.

  • گاهی اوقات شماره IMEI دستگاه­تان روی یک برچسب نوشته شده است، در صورتی که دستگاه شما دارای باتری قابل جابجایی است، معمولاً IMEI در زیر باتری ذکر شده است. بسیاری از دستگاه ها IMEI را در پشت چاپ می کنند. برخی دیگر، از جمله آیفون 6S و بالاتر ، IMEI را روی سینی سیمکارت حک کرده اند

کد Serial Number

شماره سریال دستگاه شما یک کد منحصر به فرد است که سازنده به تلفن می دهد. یک شماره سریال معمولاً ترکیبی از حرف و اعداد است و طول مشخصی ندارد. شماره سریال معمولاً توسط S/N  روی جعبه مشخص می شود. شماره سریال معمولاً توسط سازنده برای ردیابی موجودی دستگاه استفاده می شود و برای مواردی مانند تعمیرات و ادعاهای ضمانت نامه به کار می رود، از آنجا که معمولاً در قسمت خارج از جعبه چاپ می شود، می توان نتیجه گرفت که خصوصی بودن آن کاملاً مهم نیست اما توصیه می شود آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.

 

  • تفاوت های IMEI وSerial Number

حال سوالی که پیش می آید این است که چه تفاوت هایی بین IMEI و Serial Number وجود دارد؟

  1. IMEIیک فرمت استاندارد است در حالی که شماره سریال استاندارد ندارد و به تولید کننده بستگی دارد.
  2. IMEIبرای تلفن همراه اجباری و بدون آن تلفن نامعتبر است ولی در مورد شماره سریال اینطور نیست.
  3. برخی از سازندگان ازIMEI به عنوان شماره سریال دستگاه خود استفاده می کنند ، زیرا IMEI فقط یک شماره منحصر به فرد است و هیچ تلفن دیگری در این دنیا نمی تواند همان شماره IMEI را داشته باشد.
  4. IMEI می تواند تولید کننده، تاریخ تولید و کشور مبداء را در اختیار شما قرار دهد اما شماره­ سریال­ نمیتواند.
  5. شماره سریال به یک شرکت اجازه می دهد تا یک کالا را شناسایی کند و اطلاعات دیگری در مورد آن، برای جایگزینی یا به عنوان وسیله ای برای یافتن قطعات سازگار بدست آورد.
  • روش های پیدا کردن سریال ساخت

1 . راحت ترین روش برای پیدا کردن serial number ، استفاده از خود جعبه دستگاه است، بیشتر اوقات اطلاعات مربوط به دستگاه را روی بدنه یا با استفاده از برچسب روی جعبه ارائه شده است که می تواند شامل چندین بارکد ،IMEI و … باشد.

روش های پیدا کردن سریال ساخت گوشی موبایل

 

  1. این روزها بیشتر دستگاه های اندرویدی با باتری های غیر قابل جابجایی عرضه می شوند. اما اگر دستگاهی با باتری قابل جابجایی دارید، اغلب می توانید شماره سریال چاپ شده را در زیر باتری پیدا کنید.
  2. راه دیگری که وجود دارد ، این است که می توانید، اطلاعات را از تنظیمات نیز پیدا کنید.

در دستگاه iOS مسیر زیر را دنبال کنید :

Settings > General > About

در دستگاه اندرویدی مسیر زیر را دنبال کنید :

Settings > about Phone > Status

  • کدهای ساخت یاManufacturing codes

کدهای ساخت یاManufacturing codes

اگر سال ساخت گوشی را در جعبه، در تنظیمات یا از طریق یک برنامه پیدا نکردید از کد فهمیدن تاریخ ساخت گوشی استفاده کنید. برخی از دستگاه ها با وارد کردن شماره  *#۱۹۷۳۲۸۶۴۰#*  یا *#*#۱۹۷۳۲۸۶۴۰#*#* به شماره گیر پاسخ خواهند داد. سپس منوی سرویس باز می شود. اگر این کد برای دستگاه شما کار نمی کند، باید کد تولید کننده خاص خود را از طریق Google جستجو کنید.

  • پیدا کردن اطلاعات گوشی از طریق نرم افزار و سایت

سوال اصلی این بود که سال ساخت گوشی را از کجا بفهمیم، در پاسخ به این سوال خوب است بدانید که یکی دیگر از بهترین روش ها که می تواند همه این اطلاعات را در اختیار ما قرار دهد، استفاده از نرم افزارهای جانبی یا سایت است که عموما از همه روش های گفته شده در قسمت های قبل در دسترس تر است.

  • پیدا کردن اطلاعات گوشی سامسونگ از طریق نرم افزارPhone Info

پیدا کردن اطلاعات گوشی سامسونگ از طریق نرم افزارPhone Info

اگر تلفن سامسونگ دارید، شانس خوبی وجود دارد که بتوانید از این روش فوق العاده ساده استفاده کنید. به سادگی به Google Play بروید و به دنبال یک برنامه اطلاعات تلفنی باشید. به عنوان مثال، Phone Info *Samsung* استفاده از این نرم افزار هم مانند سایر اپلیکیشن ها ساده است ، فقط دقت داشته باشید که این نرم افزار برای تلفن های همراه سامسونگ است و روی سایر دستگاه ها درست عمل نمی کند.

 

  • پیدا کردن اطلاعات گوشی سامسونگ از طریق سایتChipmunk

پیدا کردن اطلاعات گوشی سامسونگ از طریق سایتChipmunk

وب سایت هلندی  “Chipmunk” یک سرویس رایگان ارائه می دهد که با استفاده از آن می­توانید (علاوه بر برخی داده های فنی درباره دستگاه خود) سال تولید و هفته تولید را بیابید. این سایت ادعا می کند که شماره سریال خود را در اینجا وارد کنید سپس تمام اطلاعاتی که می توانیم از شماره سریال جمع کنیم برای شما نشان داده می شود. ما از تمام محصولات اپل از جمله رایانه ، لپ تاپ ، مانیتور ، چاپگر و باتری پشتیبانی می کنیم.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا