دانستنی موبایل

چرا باید گوشی را فلش یا فرمت کنیم؟

علت فلش یا فرمت کردن گوشی

هر از گاهی قسمت یا بخشی از گوشی شما با ایراداتی روبرو می‌شود که برای اصلاح آن نیازمند فلش یا فرمت کردن گوشی خود می باشید. اکثر مواقع اگر در عملکردهای نرم افزاری و سخت افزاری گوشی مشکلات و اختلالاتی به وجود بیاید، می‌توان با فرمت کردن گوشی آن را برطرف کرد. ولی بعضی اوقات مشکلات جدی تری وجود دارد که جهت رفع آن ایرادات در گوشی هوشمند روش‌ فلش کردن موردنیاز است تا مشکل از بین برود. با این توضیح تا حدودی فرق بین این دو عملکرد برایتان روشن می‌شود.

در این مطلب قرار است تا فرق بین فرمت و فلش کردن را به شما آموزش دهیم. با خواندن این مطلب خواهید فهمید که چه موقع گوشی خود را فلش و چه وقت فقط به فرمت کردن آن بسنده کنید. با ما همراه باشید تا فرق بین این دو عملکرد را فرا بگیرید.

گوشی های موبایل به همراه تخفیف های ویژه مبیت را ببینید : قیمت گوشی 

توضیح و نحوه فرمت (ریست فکتوری) کردن گوشی

در ابتدا نیاز است تا با مفاهیم فلش و فرمت کردن گوشی آشنا شوید و بدانید که هر کدام به چه معنا می باشند. باید بدانید که فرایند فرمت کردن گوشی همان ریست فکتوری کردن و بازگشت تنظیمات کارخانه برای گوشی می باشد. حال به توضیح این فرایند خواهیم پرداخت.

با فرمت کردن گوشی خود کلیه داده‌های گوشی از جمله عکس‌ها، موسیقی، پیغام‌ها، باپلیکیشن ها و مخاطبین و علاوه بر آن تنظیمات گوشی شما مثل دانلود و نصب تم گوشی همگی حذف و پاک خواهند شد. پس از فرمت شدن گوشی هوشمند، موبایل شما دقیقا همانند روزی می‌شود که خریداری و از جعبه خارج شده است و به همین دلیل دلیل است که نام دیگر فرمت، بازگشت تنظیمات گوشی به حالت کارخانه می‌باشد.

ریست فکتوری نامی است که برای این عملکرد در نظر گرفته اند. با این وجود، به طور رایج به این فرایند فرمت سریع و یا ریست نیز گفته می‌شود. با تمام این تفاسیر معنای ریست فکتوری یا فرمت به طور کامل توضیح داده شد. اگر شما می‌خواهید که اطلاعات بیشتری درباره ریست فکتوری به دست بیاورید، مقاله‌های دیگر سایت را جهت انجام ریست فکتوری کردن گوشی مطالعه کنید که روش‌های انجام این کار توضیح داده شده‌اند. اکنون به سراغ موضوع دوم یعنی فلش کردن گوشی می‌رویم.

توضیح و دلیل فلش کردن گوشی

فلش کردن گوشی با ریست کردن فرق کوچکی دارد. فرایند فرمت کردن گوشی نیازی به سیستم دیگری ندارد و کاملا به خود گوشی قابل انجام است. برای انجان آن تنها کافیست که یک فلش مموری داشته باشید تا تمامی داده‌ها و اطلاعات گوشی خود را در آن ذخیره کنید زیرا در فرمت تمامی اطلاعات پاک خواهند شد.

ولی فرایند فلش کردن متفاوت از فرمت بوده و نیاز به سیستم کامپیوتر و نرم افزارهای ویژه‌ای داریم. لازم است ذکر کنیم که در این مقاله راه های فلش کردن گوشی را نخواهیم گفت و تنها نگاه تفاوت‌های این دو عملکرد را بیان می‌کنیم.

اتفاقات بعد از فلش کردن گوشی

با فلش کردن گوشی خود، هسته سیستم عامل آن و بوتلودر دستگاه دچار تغییراتی می‌شوند. این فرایند همانند نصب دوباره ویندوز بر روی کامپیوتر یا لپتاب می‌باشد و با فلش کردن، رام گوشی هوشمند شما از ابتدا نصب خواهد شد؛ بنابراین خواهید دید که عمایات فلش کردن بیشتر از فرمت کردنزمان می‌برد. همچنین نیاز است بدانید که فلش کردن گوشی مهارت خاص خود رت می‌طلبد و هرکسی قادر به این کار نمی‌باشد.

فاش کردن گوشی کار هرکسی نیست و نیاز به لطلاعات کافی دارد

اگر تا به حال گوشی شما نیاز به فلش داشته و قصد فلش کردن آن را کرده باشید، با این عبارت روبرو شده‌اید که فلش کردن گوشی نتیجه پنجاه پنجاه دارد و ممکن است با  فلش کردن، گوشی دیگر روشن نشود؛ چرا که ممکن است گوشی به صورت ناقص این فرایند را انجام دهد. به عبارت دیگر با هر بار فلش کردن گوشی، کلیه داده های پیشین سیستم عامل و هسته حذف می شوند. با این تفاسیر اگر فلش گوشی به درستی و کامل انجام نشود، با اختلال در گوشی مواجه خواهید شد که برای جلوگیری از این اتفاق باید متخصص باشید.

سوال: انجام فلش یا ریست فکتوری؟

به طور کلی هنگامی که گوشی هوشمند شما با معضلی کم نظیری مثل فعال شدن خودبه‌خود GPS روبرو می شود، چندین روش برای برطرف شدن این مشکل ارائه می‌شود. از اصلی ترین این روش‌ها می‌توان به استفاده از آنتی ویروی و از بین بردن ویروس گوشی اشاره کرد. حال اگر این مورد جوابگو نباشد و ایراد گوشی را برطرف نکند به سراغ ریست فکتوری که روش بعدی می‌باشد می‌رویم.

اگر این مشکل نرم افزاری گوشی با روش ریست فکتوری هم درست نشد، با فلش کردن قادر خواهید بود تا ایراد مورد نظر را به طور کلی برطرف کنید. این روش‌ها هرکدام برای برطرف کردن برخی مشکلات استفاده می‌شوند و بنابراین نمی‌شود گفت که کدام یک بهتر ار دیگری می‌باشد. باید توجه کنید که زمان و موقعیت انجام این دوکار با هم فرق دارد و بسته به شرایط به وجود آمده باید تصمیم گرفت که کدام یک بهتر می‌باشند.

اگر می‌خواهید گوشی خود را فرمت کنید لازم است تا اطلاعات و داده‌های خود را در یک فلش مموری ذخیره کنید. همچنین برای انجام فرایند فلش، سعی کنید حداقل دو بار گوشی را به تنظیمات کارخانه برگردانید و اگر موثر واقع نشد و مشکل برطرف نشد، آنگاه اقدام به فلش کردن گوشی کنید.

جمع بندی

این مطلب به طور کلی تفاوت بین دو عملیات فرمت یا ریست فکتوری و فلش کردن را برای شما بازگئپو کرد. اگر درباره هر قسمت از این مقاله با سوالی روبرو شدید که جواب آن را نمیدانستید در بخش نظرات و پیشنهادات با ما در میان بگذارید تا جواب خود را بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا