موبایلنقد و بررسی

بررسی گوشی Redmi K50 Gaming؛ قدرت نمایی شیائومی مقابل گیمرها

تست و بررسی گوشی گیمینگ شیائومی Redmi K50 Gaming

سال گذشته، گوشی شیائومی Redmi K40 Gaming Edition به یک چیپست Dimensity ۱۲۰۰ مجهز بود. چیپستی که باعث شد گیمرهای هاردکور و حرفه‌ای علاقه‌ای به خرید این گوشی پیدا نکنند و استقبال گرمی هم از آن نداشته باشند. اما امسال، شیائومی از این اشتباه درس گرفته و قدرتمندترین چیپست موجود از برند Qualcomm را در این گوشی قرار داده است تا بررسی اولیه مشخصات Redmi K50 Gaming نشان دهند که هیچ دستکمی از یک گوشی گیمینگ تمام عیار ندارد و می‌تواند به عنوان یکی از بهترین مدل‌ها در این سطح، ارزش خرید بسیار بیشتری نسبت به قیمت خود پیدا کند. پس با این اوصاف، می‌توان گفت گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming با این قیمت و مشخصات بهترین گوشی گیمینگ کنونی بازار برای خرید است؟ برای یافتن پاسخ این سوال، باید آن را مورد تست و بررسی دقیق قرار دهیم. با مبیت مگ همراه باشید.

تنها با تست و بررسی کامل و دقیق گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming می‌توان متوجه شد که آیا نسبت به مشخصات و قیمت خود ارزش خرید دارد و می‌تواند به عنوان بهترین گوشی گیمینگ حال حاضر بازار در این رنج قیمت در نظر گرفته شود، یا خیر. ظاهر قضیه که نشان می‌دهد، تحقق این هدف چندان دور از ذهن نیست. شاید ردمی K50 گیمینگ شیائومی در برخی از جنبه‌های خود نظیر دوربین و حتی باتری که یکی از اجزای بسیار مهم یک گوشی گیمینگ محسوب می‌شود، چندان درخشان به نظر نرسد، اما مشخصات نمایشگر و سخت افزار به کار رفته در آن، نشان می‌دهند که زیاد هم نباید آن را دستکم گرفت. به هر حال، چیپست Qualcomm Snapdragon ۸ Gen ۱ چیزی نیست که بتوان در این رنج قیمت پیدا کرد. حتی نمایشگر OLED آن هم با وجود اینکه رزولوشن چندان چشمگیری ندارد و کاملا معمولی است، اما با پشتیبانی از رفرش ریت ۱۲۰ هرتز و HDR10 پلاس و توانایی نمایش ۱ میلیارد رنگ متمایز، توجه هر گیمری را به سمت خود جلب می‌کند.

اگر در زمینه تولید محتوای تصویری فعالیت میکنید قبل از خرید دوربین، معرفی بهترین گوشی برای فیلمبرداری را بخوانید.

البته، باید اقرار کرد که در شیائومی ردمی K50 گیمینگ، همه چیز هم در حد اعلاء نیست. به عنوان مثال، این گوشی با وجود چنین چیپست بسیار قدرتمندی، توانایی مقاومت در برابر آب ندارد. در واقع، هیچ سطحی از گواهی ضد آب، حتی رده پایین‌ترین استانداردها هم در آن وجود ندارد. البته، کم‌تر کسی پیدا می‌شود که بخواهد در آب هم بازی کند. اما به هر حال، اگر می‌توانست حداقل در برابر قطره‌های آب مقاومت کند، بسیار بهتر بود. علاوه بر این، Xiaomi Redmi K50 Gaming اسلات کارت حافظه هم ندارد. یعنی نمی‌توان حافظه داخلی آن را ارتقاء داد و باید به همان میزانی که در اختیارتان قرار می‌دهد، بسنده کنید. پس بهتر است به خوبی نیازهای خود را در نظر بگیرید تا با کمبود فضای ذخیره سازی مواجه نشوید. جک ۳.۵ میلی متری هدفون هم در آن وجود ندارد. بنابراین، با پرداخت قیمت و خرید گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming با این مشخصات عالی، نمی‌توانید از هدفون سیمی استفاده کنید و یا باید یک هدفون بی‌سیم تهیه کنید یا تبدیل جک ۳.۵ میلی متری به USB-C.

اما این نقطه ضعف‌ها، چندان بزرگ نیستند که افراد را از خرید و پرداخت قیمت گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming و به دست آوردن چنین مشخصات چشمگیری منصرف کنند. گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming به صورت پیش‌فرض به اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI ۱۳ مجهز است که در ادامه، به طور کامل آن‌ها را بررسی خواهیم کرد، اما فعلا در همین حد اشاره می‌کنیم که به آخرین و جدیدترین ترکیب نرم افزاری موجود در زمان عرضه خود مجهز بوده است. به غیر از چیپست فوق العاده قدرتمندی که در این گوشی به کار برده شده و پیش‌تر هم اشاره کوتاهی به آن داشتیم، دیگر مشخصات سخت افزاری قابل توجه گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming وجود نسخه‌ای با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی است که نیاز استفاده از مموری کارت را هم تا حدی از بین می‌برد.

نکته قابل توجه بعدی، وجود دوربین‌های سه‌گانه در پنل پشتی بدنه‌ی این گوشی است که علیرغم اینکه مشخصات چندان چشمگیری ندارند، اما از تنوع خوبی برخوردار هستند و با یک سنسور عریض، یک فوق عریض و یک دوربین ماکرو، هر آنچه که کاربران از ستاپ دوربین‌های یک گوشی مدرن و امروزی انتظار داشته باشند را در اختیارشان قرار می‌دهند. مشخصات نمایشگر گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming را هم در ادامه به طور دقیق و موشکافانه بررسی خواهیم کرد. اما فعلا در همین حد اشاره می‌کنیم که باعث شده‌اند این گوشی با مشخصات رده بالای نمایشگر خود، بهترین گوشی گیمینگ در این رنج قیمت در نظر گرفته شود. سرعت شارژ خارق‌العاده‌ی ۱۲۰ واتی، پشتیبانی از NFC و اسپیکرهای استریوی طراحی و تیون شده توسط JBL نیز تنها تعدادی از نقاط برجسته‌ی دیگر این گوشی به شمار می‌روند که آن را به بهترین گوشی گیمینگ در رنج قیمت خود تبدیل کرده‌اند.

مشخصات گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming

اسم‌های دیگرXiaomi Redmi K50 Gaming Edition و Xiaomi Redmi K50G
تاریخ عرضهفوریه ۲۰۲۲
ابعاد بدنه۱۶۲.۵ × ۷۶.۷ × ۸.۵ میلی متر
وزن بدنه۲۱۰ گرم
جنس بدنهفریم پشتی و جلوی شیشه‌ای (با محافظ گوریلا گلس ویکتوس) و فریم آلومینیومی به همراه تریگرهای فیزیکی مگنتی برای بازی کردن
صفحه نمایش۶.۶۷ اینچ با پنل OLED و رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل، تراکم ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ، نسبت تصویر ۲۰:۹، با توانایی پوشش ۱ میلیارد رنگ، رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، HDR10+ و ۸۰۰ نیت روشنایی که در مجموع ۸۶.۲ درصد از کل پنل جلویی را به خودش اختصاص داده است
نرم افزاراندروید ۱۲ و MIUI ۱۳
چیپستQualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 چهار نانومتری
پردازنده مرکزی (CPU)هشت هسته‌ای مجهز به یک Cortex-X2 با فرکانس ۳.۰ گیگاهرتز، سه Cortex-A710 با فرکانس ۲.۵۰ گیگاهرتز و چهار Cortex-A510 با فرکانس ۱.۸۰ گیگاهرتز
پردازنده گرافیکی (GPU)Adreno 730
حافظه رم۸ و ۱۲ گیگابایت
حافظه داخلی۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی برای ارتقاء فضای دخیره سازیخیر
دوربین اصلی۶۴ مگاپیکسل با لنز واید دارای فاصله کانونی معادل ۲۶ میلی متر و دیافراگم f/1.9
دوربین فوق عریضدارای سنسور ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و توانایی پوشش ۱۲۰ درجه‌ای
سنسور تشخیص عمق۲ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.4
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی4K با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه یا ۱۰۸۰ با ۳۰ و ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه یا ۷۲۰ با ۹۶۰ فریم بر ثانیه
دوربین سلفی۲۰ مگاپیکسلی با لنز واید دارای دیافراگم f/2.4
کیفیت فیلم برداری دوربین سلفی۱۰۸۰ با ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه یا ۷۲۰ با ۱۲۰ فریم بر ثانیه
جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمیندارد
ظرفیت باتری۴۷۰۰ میلی آمپر
سرعت شارژ۱۲۰ وات

بررسی طراحی گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming

بررسی طراحی گوشی ردمی K50 Gaming

طبیعتا از یک گوشی گیمینگ انتظار می‌رود که یکسری تمایز و تفاوت ملموس به خصوص در طراحی خود با گوشی‌های معمولی دیگر داشته باشد. شیائومی به خوبی از این امر آگاه بوده و در ساخت K50 گیمینگ هم به آن توجه کرده است. به همین دلیل ضمن استفاده از المان‌هایی که در رنگامیزی و طراحی گوشی‌های گیمینگ به کار می‌روند، از نظر قطعات سخت افزاری هم به کاربران کمک کرده تا با دیدن ردمی K50 گیمینگ حس مواجه شدن با بهترین گوشی گیمینگ به آن‌ها داده شود. بدون شک، شاخص‌ترین المانی که در القای این حس موثر بوده است، تریگرهای فیزیکی این گوشی هستند که به صورت پاپ آپ از لبه کناری بدنه‌ی آن بیرون می‌آیند. این تریگرها، باعث می‌شوند در بازی‌های شوتر و ریسینگ کنترل بیشتر و بسیار بهتری روی بازی خود داشته باشید؛ انگار که یک دسته یا جوی‌استیک با نمایشگر متحرک در اختیار دارید.

بررسی طراحی گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming نشان می‌دهد که نسبت به مشخصات و قیمت خرید خود، یک گوشی گیمینگ تمام عیار است که طراحی و ظاهر آن هم کاملا با انتظاری که از بهترین گوشی گیمینگ انتظار می‌رود، مطابقت دارد. در واقع، با المان‌های گیمینگ به کار رفته در طراحی این گوشی، می‌توان گفت که واقعا از آینده آمده و ظاهری بسیار جذاب‌تر از نسل قبلی خود یعنی ردمی K40 گیمینگ پیدا کرده است. پنل پشتی بدنه‌ی آن از جنس شیشه است و دور بدنه‌ی آن هم یک فریم فلزی وجود دارد که در جذابیت و شیک‌تر شدن آن بسیار موثر بوده‌اند. اما در عین حال، باعث سنگین‌تر شدن بدنه‌ی این گوشی هم شده‌اند. به طور کلی، طراحی زیباتر و شیک‌تری نسبت به نسل قبلی خود پیدا کرده است. اما نبود هیچ استاندارد خاصی برای مقاومت در آب، کمی از شور و شوقی که در برخورد اولیه با دیدن آن پیدا کردیم، کاست.

راهنمای خرید گوشی وان پلاس، نمایشی بی نقص از قدرت سازندگان

این گوشی نه تنها از استاندارد IP68 برای مقاومت کامل در برابر آب برخوردار نیست، بلکه حتی استاندارد IP53 هم ندارد که بتواند در برابر قطره‌های آب مقاومت کند. مورد بعدی که در بررسی طراحی گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming باید به آن اشاره کنیم، ماژول دوربین‌های این گوشی در پنل پشتی بدنه آن است. جایی که در مقایسه با ردمی K40 گیمینگ، حالت مستطیلی‌تری پیدا کرده و کمی کشیده‌تر هم شده است. مهم‌تر از آن، نورهای RGB است که در اطراف آن وجود دارد. البته، با وجودی که شاید از بهترین گوشی گیمینگ انتظار نداشته باشید، اما این نورها در حین بازی کردن روشن نمی‌شوند و فقط زمانی که در حال شارژ کردن این گوشی هستید یا یک نوتیفیکیشن جدید دریافت می‌کنید، روشن خواهند شد. انتظار داشتیم که شیائومی به شکل بهتر و موثرتری از این ویژگی جذاب استفاده می‌کرد.

شیائومی می بند 8 در مقابل شیائومی می بند 7؛ چه تفاوت‌ها و چه پیشرفت‌هایی دارد؟

به طور کلی، همانطور که بررسی کردیم، شاید گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming طراحی خیلی عجیب و غریبی نظیر گوشی‌های ROG یا سایر برندهای سازنده بهترین گوشی گیمینگ نداشته باشد، اما قطعا با این مشخصات یکی از شاخص‌ترین گوشی‌ها در رنج قیمت خرید خود به شمار می‌رود که از المان‌های گیمینگ هم به اندازه کافی استفاده کرده است. این گوشی با ویژگی‌هایی نظیر تریگرهای فیزیکی که به صورت پاپ آپ از کناره‌ی بدنه بیرون می‌آیند و حتی رنگامیزی، سعی کرده تا جای ممکن حس استفاده از یک گوشی گیمینگ تمام عیار را برای کاربران خود تداعی کند. اکنون که به انتهای بررسی گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming در بخش طراحی رسیده‌ایم، می‌توانیم بگوییم این کار را به نحو احسن انجام داده و قطعا در پیاده سازی آنچه که مد نظر داشته، موفق عمل کرده است.

بررسی صفحه نمایش گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming

بررسی گوشی Redmi K50 Gaming

نمایشگر ردمی K50 گیمینگ یکی از ویژگی‌های آن است که توجه همه را به سمت این گوشی جلب می‌کند. در واقع، یکی از مشخصات و ویژگی‌هایی که باعث شده شیائومی Redmi K50 Gaming را به عنوان بهترین گوشی گیمینگ در رنج قیمت خرید خود بررسی کنیم، همین نمایشگر جذاب، زیبا، مدرن و رده بالای به کار رفته در آن است. سایز این نمایشگر ۶.۶۷ اینچ است و از رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۴۰۰ پیکسل استفاده می‌کند. نسبتِ سایز به رزولوشن، چگالی تصویر آن را به ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ رسانده است. تا اینجا که همه چیز عادی و کاملا در حد انتظاری است که از یک گوشی میانرده در این رنج قیمت داریم. اما هیجانِ کار زمانی دوچندان می‌شود که به سایر مشخصات نمایشگر این گوشی نگاه می‌کنید. جایی که شاهد توانایی پوشش ۱ میلیارد رنگ متمایز هستیم.

یا می‌بینیم که توانایی پشتیبانی از HDR10 پلاس به عنوان یکی از رده بالاترین استانداردها در نمایشگر یک گوشی وجود دارد. از نرخ تازه‌سازی یا رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی که برای هر گوشی گیمینگی واجب هست هم نباید بگذریم. روشنایی ۸۰۰ نیت نمایشگر هم خیالتان را کاملا راحت می‌کند که در هر محیطی می‌توانید به راحتی دید کامل و دقیقی به نمایشگر داشته باشید و به تمامی جزئیات آن به خوبی تسلط پیدا کنید. اما شیائومی فقط به مشخصات توجه نکرده؛ بلکه از نظر استحکام و مقاومت هم تمام تلاش خود را به کار برده تا خیال کاربران همچنان راحت بماند. ردمی K40 گیمینگ که نسل قبلی این گوشی بود، از پوشش گوریلا گلس ۵ روی نمایشگر خود استفاده می‌کرد. اما شیائومی در نسل جدید، از پوشش مقاوم‌تری به اسم Gorilla Glass Victus استفاده کرده که استحکام آن در برابر ضربه و سقوط، بسیار بیشتر از نسل پنجم محافظ‌های Corning است.

بررسی گوشی Honor X9 5G؛ بازگشت شکوهمندانه سرویس های گوگل در کنار کیفیت هواوی

با وجود چنین مشخصات رده بالایی که در بررسی نمایشگر گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming به آن‌ها پرداختیم، بسیار دشوار است که آن را حداقل از این جنبه، بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت در نظر نگیریم. این نمایشگر هیچ نقصی ندارد و بهترین گزینه‌ای است که می‌شد در یک گوشی گیمینگ مقرون به صرفه به کار برد. این نمایشگر نه تنها در رنج قیمت خود، بلکه زمان مقایسه با بزرگ‌ترین و بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار هم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و می‌تواند کاملا عرض اندام کند. فقط شاید اعتقاد داشته باشید که حاشیه‌های نمایشگر می‌توانست کم‌تر و باریک‌تر از این هم باشد. اما این مقدار حاشیه، لازم است که وجود داشته باشد. زیرا از لمس تصادفیِ صفحه در زمان بازی کردن یا انجم هر کار دیگری، جلوگیری می‌ کند. با این حال، از نظر قرینگی و تساوی، هر چهار جهتِ نمایشگر، کاملا با هم یکسان هستند.

وجود قابلیت‌هایی نظیر رفرش ریت ۱۲۰ هرتز، HDR10 پلاس و روشنایی ۸۰۰ نیت که تا ۱۲۰۰ نیت هم می‌تواند افزایش پیدا کند، ویژگی‌هایی هستند که این گوشی را به بهترین گوشی گیمینگ در رنج قیمت خود تبدیل کرده‌اند. به لطف وجود ویژگی‌هایی نظیر پوشش ناحیه DCI-P3، رنگ‌ها در دقیق‌ترین حالت خود نمایش داده می‌شوند که معمولا از یک پنل OLED انتظار می‌رود. وجود این پنل پیشرفته، باعث شده با وجود ویژگی‌هایی نظیر Always-on Display و نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، مصرف انرژی نمایشگر چندان زیاد نباشد. در مجموع، یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این گوشی، نمایشگر پیشرفته و بسیار باکیفیتی است که در آن به کار برده شده.

بررسی سخت افزار گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming

علاوه بر نمایشگر، سخت افزار به کار رفته در شیائومی Redmi K50 Gaming هم جزو دلایل اصلی ما هستند که می‌توانیم آن را بهترین گوشی گیمینگ قابل بررسی و خرید در این رنج قیمت در نظر بگیریم. در واقع، قدرت سخت افزاری موجود در این گوشی به قدری زیاد است که هیچ گوشی میانرده دیگری در این رنج قیمت حتی به گرد پای آن هم نمی‌رسد. این قدرت خارق العاده، به لطف جدیدترین و آخرین چیپست پرچمدار Qualcomm که در زمان عرضه این گوشی وجود داشت، محقق شده است. بله، درمورد Snapdragon ۸ Gen ۱ صحبت می‌کنیم که حتی اسم آن هم به تن رقیبان لرزه می‌اندازد. اما چه ویژگی‌هایی در این چیپست وجود دارد که چنین ابهت و قدرتی به آن بخشیده است؟ برای آگاهی از این موضوع، باید نگاهی دقیق‌تر از نزدیک به آن بیاندازیم تا بدانیم که دقیقا از چه اجزایی تشکیل شده است.

پیکربندی هسته‌های CPU این چیپست ۱ + ۳ + ۴ است و از لیتوگرافی ۴ نانومتری استفاده می‌کند که باعث می‌شود گرمای کم‌تری تولید کند. همچنین، از افزایش بیش از حد مصرف باتری نیز جلوگیری خواهد کرد. در راس پردازنده مرکزی یا هسته‌های آن، شاهد وجود یک Cortex-X2 هستیم که فرکانس شگفت آوری برای یک گوشی هوشمند دارد که به ۳.۰ گیگاهرتز می‌رسد. پس از آن، سه هسته‌ی Cortex-A710 وجود دارد که با فرکانس ۲.۵۰ گیگاهرتز فعالیت می‌کنند تا بازدهی هسته‌ی مرکزی را تقویت کرده و توان پردازشی بیشتری به آن بدهند. برای انجام امور عادی هم چهار هسته‌ی Cortex-A510 وجود دارد که فرکانس آن‌ها به ۱.۸۰ گیگاهرتز می‌رسد. پردازنده گرافیکی یا GPU به کار رفته برای انجام کارهایی که به پردازش گرافیکی نیاز دارند نیز Adreno ۷۳۰ است که از قدرت خارق العاده و سرسام آور آن شگفت زده خواهید شد. فقط کافی است که اشاره کنیم فرکانس این GPU به ۸۱۸ مگاهرتز می‌رسد. روی کاغذ، دیگر بهتر از این نمی‌شود. اما آیا واقعا وجود این همه قدرت برای انجام بازی‌های موبایلی ضرورت دارد؟

بررسی سخت افزاری گوشی جدید شیائومی

این سوالی است که همیشه مطرح بوده و از گذشته تا امروز، هنوز هم سازندگان از پاسخ دادن به آن طفره می‌روند. ظاهرا جنگ، سر اعداد است و آن‌ها صرفا به اعداد و ارقام علاقه دارند و به اینکه آیا این ارقام کارایی خاصی هم پیدا خواهند کرد، اهمیت چندان زیادی نمی‌دهند. به هر حال حتی سنگین‌ترین بازی‌های گرافیکی امروزی هم نهایتا از ۲۰ تا ۳۰ درصد این قدرت استفاده می‌کنند و این معنی دیگری به غیر از هدر دادن منابع ندارد. در هر صورت، مردم هم به همان اندازه‌ای که سازندگان به استفاده از اعداد و ارقام عجیب و غریب علاقه دارند، از دیدن آن‌ها هیجان زده می‌شوند و تا زمانی هم که تقاضا وجود داشته باشد، عرضه هم انجام خواهد شد تا عطش سیری‌ناپذیر کاربران برطرف شود. از این که بگذریم، شیائومی ردمی K50 گیمینگ در سه کانفیگ عرضه می‌شود که شامل ۸/۱۲۸ و ۱۲/۱۲۸ و ۱۲/۲۵۶ گیگابایت می‌شوند.

حافظه داخلی به کار رفته در این گوشی، UFS ۳.۱ است که به کاربران اجازه می‌دهد با بیشترین سرعت داده‌های خود را جابجا کنند. حافظه RAM آن هم LPDDR5 است که دارای ۲ کانال و فرکانس ۲۷۵۰ مگاهرتز می‌باشد. شاید به اندازه رم‌های ۴ کانال سریع نباشد، اما همچنان به اندازه کافی قوی است. لازم است که توجه داشته باشید این گوشی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمی‌کند و امکان استفاده از SD Card در آن وجود ندارد. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم نسخه ۲۵۶ گیگابایتی آن را تهیه کنید تا هم حافظه RAM بیشتری در اختیار داشته باشید و هم نگرانی کم‌تری نسبت به کمبود فضای ذخیره سازی پیدا کنید. از نظر عملکرد هم باید اشاره کنیم که وجود چنین پردازنده‌ی پرسرعت و شگفت انگیزی، تضمین می‌کند که در هیچ کاری با افت فریم، سرعت پردازش، لگ و باگ و موارد دیگری که معمولا عادت داریم مشاهده کنیم، مواجه نخواهید شد.

سنگین‌ترین بازی‌های اندروید با بالاترین تنظیمات گرافیکی به قدری نرم و روان در نمایشگر ۱۲۰ هرتزی این گوشی اجرا می‌شوند که اصلا احساس نمی‌کنید گوشی دچار تقلا یا تلاش بیش از حد شده است. عملکرد سخت افزاری گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming در یک سطح دیگر است که در هیچ گوشی دیگری در این رنج قیمت خرید نمی‌توان پیدا کرد و واقعا تا خودتان آن را بررسی و تجربه نکنید، متوجه نمی‌شوید که چرا بهترین گزینه برای بازی کردن در نظر گرفته می‌شود. این گوشی حتی از برخی از مدل‌هایی که خودشان را پرچمدار می‌دانند هم قدرتمندتر و سریع‌تر است. همچنین، شاید نیازی به گفتن نباشد که در تست‌های بنچمارک هم در صدر همه‌ی چارت‌ها قرار می‌گیرد. بازی‌هایی نظیر PUBG Mobile با فریم ریت ۹۰ و بدون هیچ افت فریمی اجرا می‌شوند. شما برای مدت طولانی بدون اینکه دمای بدنه گوشی به بیشتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد، می‌توانید از بازی کردن در بالاترین تنظیمات گرافیکی لذت ببرید.

تست بنچمارک

زمانی که چنین گوشی قدرتمند و سریعی در اختیار داریم، نمی‌‌توانیم هیجانِ تست و مقایسه آن با سایر گوشی‌ها را نادیده بگیریم. این کار نیازمند انجام چند تست بنچمارک است تا ببینیم آیا واقعا از همه‌ی پتانسیل سخت افزار شگفت انگیز این گوشی استفاده شده، یا خیر. زمانی که در حال بررسی شیائومی Redmi K50 Gaming و ارزش خرید آن به عنوان بهترین گوشی گیمینگ در این رنج قیمت بودیم، اولین تست بنچمارک آن را در پلتفرم Geekbench ۵ اجرا کردیم. بررسی ما از شیائومی Redmi K50 Gaming به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت نشان داد که CPU به کار رفته در چیپست Snapdragon ۸ Gen ۱ عملکرد خوبی در تست Geekbench ۵ به نمایش می‌گذارد. این چیپست در تست تک هسته، موفق به کسب ۱۲۵۰ امتیاز شد و در تست چند هسته هم ۳۶۶۶ امتیاز کسب کرد که در هر دو تست، امتیاز بسیار خوبی است.

این امتیازات، باعث می‌شوند که چیپست به کار رفته در این گوشی، عملکرد بسیار بهتری در مقایسه با Snapdragon ۸۸۸ داشته باشد. عملکرد تک هسته‌ی بسیار خوبی را شاهد هستیم که باعث می‌شود اپلیکیشن‌ها کاملا تند و سریع اجرا شوند. عملکرد چند هسته‌ی بسیار خوب این چیپست هم باعث می‌شود اپلیکیشن‌ها برای مدتی طولانی در بکگراند باز بمانند تا وقتی که مجددا آن‌ها را اجرا می‌کنید، نیازی به بارگذاری مجدد نداشته باشند. برای کشف حقیقت، این گوشی را در یک پلتفرم دیگر هم تست کردیم که Antutu ۹ است. نتایج به دست آمده از تست بنچمارک ردمی K50 گیمینگ در این پلتفرم، نشان می‌دهند GPU به کار رفته در آن به شکلی عالی بهینه سازی شده است و ۴۲۱ هزار و ۳۳۲ امتیاز تصاحب می‌کند که در حد گوشی‌های پرچمدار و گران قیمت کنونی بازار است.

بررسی گوشی Honor X7؛ باتری کم نظیر و طراحی خاص

تست بنچمارک Antutu ۹ نشان می‌دهد که GPU به کار رفته در این گوشی از Snapdragon ۸۸۸ سریع‌تر است. CPU به کار رفته در آن هم موفق به کسب ۲۰۹ هزار و ۸۲۹ امتیاز شد که از CPU چیپست Snapdragon ۸۸۸ Plus در همین پلتفرم، بالاتر است. یکی از عوامل اصلی عملکرد عالی CPU این گوشی، لیتوگرافی ۴ نانومتری چیپست است که به خوبی دما را کنترل می‌کند و CPU را خنک نگه می‌دارد. این گوشی در تست بنچمارک حافظه هم موفق به کسب ۱۵۴ هزار و ۵۶۹ امتیاز شد که مجددا بسیار عالی است. امتیاز این گوشی در بخش UX هم به ۱۵۸ هزار و ۶۰۱ رسید که برای هندل کردن رفرش ریتِ پویای نمایشگر این گوشی کاملا کفایت می‌کند. در نهایت، باید اشاره کنیم مجموع امتیاز این گوشی در تست بنچمارک Antutu ۹ به ۹۵۳ هزار و ۷۵۵ رسید که باعث می‌شود Snapdragon ۸ Gen ۱ را از نسل قبلی خود یعنی Snapdragon ۸۸۸ Plus قدرتمندتر ببینیم.

بررسی نرم افزار گوشی شیائومی Redmi K50 Gaming

Xiaomi Redmi K50 Gaming از MIUI ۱۳ بر پایه اندروید ۱۲ استفاده می‌کند. این ترکیب نرم افزاری، آخرین ترکیب موجود در زمان عرضه این گوشی بوده است. برای اینکه یادآوری کنیم، باید اشاره کوتاهی به این امر داشته باشیم که آپدیت‌های MIUI از نظر زمانی، ارتباط چندان زیادی با آپدیت‌های سیستم عامل اندروید که گوگل عرضه می‌کند، ندارند. این امر، یک جورایی خوب است. زیرا شیائومی گاهی اوقات می‌تواند آخرین و جدیدترین ویژگی‌های ایجاد شده در سیستم عامل اندروید را در اختیار کاربرانی که از گوشی‌های قدیمی‌تر مجهز به MIUI این شرکت استفاده می‌کنند، قرار دهد؛ بدون اینکه مجبور باشند حتما گوشی خود را به آخرین نسخه‌ی موجود از اندروید که شاید برای گوشی آن‌ها عرضه نشود، آپدیت کنند.

اگر با حس و حال کلی کار با MIUI آشنا باشید و گوشی‌های اخیر شیائومی که به نسخه‌های اخیر این رابط کاربری مجهز بوده‌اند را تست کرده باشید، با MIUI ۱۳ به کار رفته در ردمی K50 به عنوان بهترین گوشی گیمینگ در این رنج قیمت هم کاملا راحت خواهید بود و حس آشنایی به‌ آن خواهید داشت. در هر صورت، شیائومی مدعی است که MIUI در نسخه ۱۳ خود به طور کلی تغییر کرده است. اما این تغییرات در ظاهر و حس و حال کار با آن چندان قابل لمس نیستند و مشخص است که منظور شیائومی، تغییرات سیستمی است. فقط برخلاف نسخه‌های قبل، در این نسخه نوار اعلان یا همان نوتیفیکیشن بار به صورت پیش فرض جدا از Control Center طراحی شده است و دیگر نباید برای جدا کردن این دو، به تظیمات گوشی مراجعه کنید.

گیمرهای علاقه‌مند به سخت افزار قدرتمند “بهترین گوشی گیمینگ شیائومی” را بخوانید

ظاهر و حسی که ما در این نسخه تجربه کردیم، کاملا شبیه به MIUI ۱۲ بود. با این حال، گزارش شده  که این نسخه‌ی جدید بر بهبود توزیع منابع تمرکز دارد و استفاده از پردازنده، رم و فضای ذخیره سازی باید اکنون بهتر و هوشمندتر شده باشد. به عنوان مثال، MIUI ۱۳ قرار است استفاده فعلی از پردازنده و رم را پیگیری کند و هرگونه کار غیرضروری که در حال انجام می‌باشد را به حالت تعلیق درآورد تا منابع سخت افزاری آزاد شوند و عملکرد روان‌تری را ارائه دهد. همچنین، شیائومی وعده داده است که راندمان فرآیند پس‌زمینه تا ۴۰ درصد نسبت به نسخه قبلی ارتقاء پیدا خواهد کرد.

ذخیره سازی منابع یکی از ویژگی‌هایی است که برای گوشی‌های هوشمند مدرن امروزی بسیار جالب و کاربردی به نظر می‌رسد. شیائومی می‌گوید که در اکثر گوشی‌ها به دلیل مدیریت ناکارآمد حافظه، عملکرد و بازدهی فضای ذخیره سازی در عرض ۳۶ ماه استفاده به نصف کاهش می یابد. شیائومی از این فرصت استفاده کرده تا نشان دهد MIUI ۱۳ می‌تواند این مشکل را برطرف کند. رابط MIUI ۱۳ در مقایسه با MIUI ۱۲ و سایر رابط‌های کاربری دیگر، ۶۰  درصد راندمان یکپارچه سازی بهتری ارائه می‌دهد. بنابراین، اکنون افت عملکرد فضای ذخیره سازی در عرض ۳۶ ماه، باید فقط ۵ درصد باشد. بهینه سازی بعدی MIUI ۱۳ نیز مدیریت قدرت است. بهینه سازی نسخه جدید باید منجر به کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی در مقایسه با MIUI ۱۲ شود. به طور کلی، ارائه‌ی یک تجربه‌ی بهینه‌تر، اصلی‌ترین تمرکز MIUI ۱۳ است.

اگر بخواهیم تنها به چند نمونه از ویژگی‌های نرم افزاری این گوشی اشاره کنیم، می‌توانیم به Always-on Display اشاره کنیم که هم می تواند زمانبندی شود و هم به صورت دائم فعال یا غیرفعال بماند. مورد بعدی، Super Wallpaperها هستند که فقط در گوشی‌های رده بالای دارای MIUI ۱۲ به بعد وجود دارند. سوپر والپیپرها یک سری تصویر پس زمینه‌ی پویا و متحرک هستند که انیمیشن‌های بسیار زیبایی دارند و می‌توانند جلوه‌ی دوچندان زیبایی به گوشی شما بدهند. علاوه بر امکانات و قابلیت‌های رایج، یک سری بهبود امنیتی هم در MIUI ۱۳ و اندروید ۱۲ اضافه شده است که می‌توانند به حفظ حریم شخصی کاربران بیشتر کمک کنند. به عنوان مثال، یکی از این امکانات این است که زمان به اشتراک گذاشتن عکس، ویدیو یا هر فایل دیگری، می‌توانید اطلاعات موقعیت جغرافیایی و یا یک سری از ابرداده‌های دیگر آن را حذف کنید.

بررسی دوربین ها

بررسی گوشی گیمینگ ردمی

بررسی دوربین‌های به کار رفته در شیائومی Redmi K50 Gaming به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت را باید از مشخصات آن‌ها شروع کنیم تا ابتدا بدانیم چه تجهیزاتی برای فیلم‌برداری و عکاسی در آن وجود دارد. سه دوربین در پنل پشتی بدنه این گوشی به کار برده شده که در راس آن‌ها یک سنسور ۱/۱.۷۳ اینچی ۰.۸ میکرومتری ۶۴ مگاپیکسلی وجود دارد که لنز واید به کار رفته در آن، دارای فاصله کانونی معادل ۲۶ میلی متر و گشودگی دهانه دیافراگم f/1.9 است. در کنار آن، یک سنسور ۸ مگاپیکسلی وجود دارد که به عنوان دوربین فوق عریض ایفای نقش می‌کند، دارای دیافراگم f/2.2 است و قادر به پوشش زاویه ۱۲۰ درجه می‌باشد. سومین و آخرین دوربین به کار رفته در پنل پشتی بدنه این گوشی هم یک سنسور ۲ مگاپیکسلی است که دارای دیافراگم f/2.4 می‌باشد و به عنوان دوربین ماکرو برای عکاسی از فواصل نزدیک کاربرد دارد.

قبل از اینکه سایر جنبه‌های دوربین‌های عقب شیائومی Redmi K50 Gaming را به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت بررسی کنیم، لازم است بگوییم برای سلفی گرفتن نیز یک سنسور ۱/۲.۰ اینچی ۰.۸ میکرومتری ۲۰ مگاپیکسلی وجود دارد که از لنز واید با دیافراگم f/2.4 استفاده می‌کند. پشتیبانی از HDR و حالت پانوراما را هم باید به مشخصات دوربین‌های این گوشی اضافه کنیم. همچنین، یک فلش LED دوگانه هم در ماژول دوربین‌های این گوشی به کار برده شده که علاوه بر نوردهی در شب، به عنوان چراغ فوه هم می‌توان از آن استفاده کرد. اکنون که با مشخصات به کار رفته در هر چهار دوربین شیائومی Redmi K50 Gaming به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت آشنا شدید، لازم است سایر جنبه‌های آن‌ها را هم از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

اپ دوربین

رابط کاربری به کار رفته در اپ دوربین ردمی K50 گیمینگ دقیقا همان طوری است که در دیگر گوشی‌های مجهز به MIUI ۱۳ که در این اواخر عرضه شده‌اند، دیده‌ایم. یعنی می‌توانید با کشیدن انگشت خود به سمت چپ یا راست، وارد حالت‌های مختلف عکاسی و فیلم‌برداری شوید. همچنین، می‌توانید روی هر حالتی که مد نظر دارید، اشاره کنید تا مستقیما فعال شود. در این صورت دیگر نیازی به رد کردن تک تک حالت‌ها تا رسیدن به حالت مورد نظر نیست. با کشیدن انگشت خود به سمت بالا یا پایین هم می‌توانید بین دوربین اصلی و سلفی جابجا شوید و هم می‌توانید از دکمه‌ی مخصوصی که برای سوییچ کردن دوربین‌های عقب و جلو در نظر گرفته شده است، استفاده کنید. یک بخش دیگر به اسم More هم وجود دارد که با مراجعه به آن، می‌توانید هر یک از این حالت‌ها را حذف و یا اضافه کنید.

نقد و بررسی کامل گوشی سامسونگ گلکسی A34؛ میان رده‌ای با طراحی آشنا

در گوشه بالای سمت راست رابط کاربری اپ دوربین، یک منوی همبرگری وجود دارد. یکسری از گزینه‌ها و حالت‌ها که در بخش اصلی رابط کاربری اپ دوربین جا نداشتند، در این قسمت قرار دارند. همچنین، بخش تنظیمات یا Settings هم در همین قسمت قرار دارد. حالت ماکرو هم همینطور. گزینه‌های دیگری که در در کنار منوی همبرگری قرار دارند هم عبارت هستند از تنظیمات فلش، HDR، هوش مصنوعی، میانبر گوگل لنز و همینطور فیلترها و افکت‌های بیوتی. یکسری گزینه در بالای حالت‌های عکاسی و فیلمبرداری هم وجود دارد که یکی از آن‌ها، دوربین اصلی را فعال می‌کند، یکی روی دوربین فوق عریض سوییچ می‌کند و یکی هم زوم ۲ برابری ارائه می‌دهد. حالت Pro هم که مثل همیشه اجازه می‌دهد تنظیمات عکس را خودتان به طور دستی وارد کنید.

کیفیت دوربین در روز

اگر بخواهیم کیفیت دوربین‌های شیائومی Redmi K50 Gaming را به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت بررسی کنیم، می‌توانیم بگوییم شاید دوربین، بزرگ‌ترین نقطه قوت این گوشی محسوب نشود و مشخصات آن به اندازه نمایشگر و سخت افزار آن جذاب و هیجان انگیز به نظر نرسد، اما عملکرد کاملا خوبی دارد. خروجی تصاویر دوربین اصلی، ۱۶ مگاپیکسل است که حاوی جزئیات مناسب و کافی هستند. دوربین این گوشی، سعی می‌کند نویز را به طور ملایمی کاهش دهد تا تصاویر ظاهر متعادل خود را حفظ کنند. محدوده دینامیکی دوربین اصلی خوب است، کنتراست قابل قبولی ارائه می‌دهد و دقت رنگ‌ها و شیوه ارائه‌ی آن‌ها هم کاملا قابل قبول است. فقط اگر بخواهیم نگاهی سخت گیرانه داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم که شارپنس عکس‌ها می‌توانست یک درجه بیشتر باشد. اما همین حد هم کفایت می‌کند.

با وجود اینکه ردمی K50 گیمینگ فاقد دوربین تله فوتو است، اما حالت زوم 2x در رابط کاربری آن وجود دارد. البته، این امر یعنی ارائه حالت زوم ۲ برابری حتی در فقدان دوربین تله فوتو، در گوشی‌های امروزی رواج پیدا کرده و در K50 Gaming هم وجود دارد. همانطور که می‌توانید انتظار داشته باشید، در این حالت، مرکز کادرِ دوربین اصلی برش داده می‌شود و سپس با Upscale تقویت می‌شود. در این حالت، فرایند زوم به صورت کاملا دیجیتالی انجام می‌شود و به همین دلیل با وجود اینکه در نمایشگر خود این گوشی کاملا خوب و باکیفیت به نظر می‌رسند، اما کیفیت آن‌ها در نمایشگرهای بزرگ به طور قابل توجهی افت می‌کند. سطح جزئیات تا حد زیادی نزدیک به دوربین اصلی است. اما اگر تصاویر را ۱۰۰ درصد زوم کنید، شارپنس افت زیادی پیدا می‌کند.

بررسی گوشی شیائومی Poco F4؛ ویژگی‌هایی که شما را متحیر خواهند کرد!

یک گزینه برای استفاده از حالت ۶۴ مگاپیکسل هم در نظر گرفته شده. در این رابطه، می‌توانیم بگوییم جزئیات متوسط است. سایر جنبه‌های کیفیت آن از جمله کنتراست، رنگ‌ها و محدوده  دینامیکی کاملا شبیه به حالت معمولی دوربین اصلی است. نکته بعدی، این است که علیرغم عدم وجود سنسور تشخیص عمق، امکان استفاده از حالت پرتره هم وجود دارد. در نبود سنسور تشخیص عمق، ایجاد افکت بوکه برعهده هوش مصنوعی است و به صورت نرم‌افزازی اعمال می‌شود که عملکرد قابل قبولی هم دارد. باید اضافه کنیم که نیازی به وجود سنسور فیزیکی برای ایجاد افکت بوکه نیست و همانطور که بررسی شیائومی Redmi K50 Gaming به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت نیز نشان می‌دهد، جداسازی سوژه از بکگراند به صورت نرم افزاری هم به شکل کاملا خوب و موثری انجام می‌شود.

تنها مورد که در استفاده از حالت پرتره در دوربین اصلی باید به آن توجه داشته باشید، این است که ISO بالاتر از ۴۰۰ ۵۰۰ است. یعنی در صورتی که شرایط نوری محیط مساعد نباشد، ممکن است شارپنس تصاویر پرتره کمی افت کند. دومین دوربین شیائومی Redmi K50 Gaming که باید به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت مورد بررسی قرار بگیرد، فوق عریض است. این دوربین با سنسور ۸ مگاپیکسلی خود، یکی از بهترین عملکردهایی که تاکنون در دوربین فوق عریض گوشی‌های میانرده دیده شده را ارائه می‌دهد. تصاویر این دوربین، نسبت به سطح این گوشی، دارای جزئیاتی بسیار غنی هستند، بسیار طبیعی به نظر می‌رسند و وضوح عالی دارند. نویز به قدری در این دوربین کم است که به ندرت پیدا می‌شود، تعادل نور سفید و رنگ‌ها کاملا طبیعی هستند و محدوده دینامیکی هم عالی است.

درخصوص سایر ویژگی‌های آن نیز می‌توانیم بگوییم دارای تصحیح اعوجاج خودکار است و در پی آن، گوشه‌های تصویر را به شکل ماهرانه‌ای صاف می‌کند. پس از آن، به دوربین ماکرو می‌رسیم که توجه به وجود سنسور ۲ مگاپیکسلی، انتظار چندان زیادی از آن نمی‌رود. این دوربین دارای فوکوس ثابت در فاصله ۴ سانتی متری است و عملکرد چندان بدی هم ندارد. جزئیات عکس‌های آن نسبت به مشخصات و توانایی‌هایی که دارد کافی است، کنتراست خوبی دارد و سعی خود را برای کاهش نویز هم انجام می‌دهد. فقط ممکن است رنگ‌ها را گاهی اوقات کدر و بی‌روح ثبت کند. اما در بقیه‌ی اوقات، به اندازه کافی زنده و شاداب هستند.

مقایسه سری آیفون 13 و 14؛ ارتقا یا ثبات؟ مسئله این است!

چهارمین دوربینی که تست کردیم، دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این گوشی است که از فیلتر Quad-bayer استفاده می‌کند. بنابراین، خروجی تصاویر آن دارای رزولوشن ۵ مگاپیکسلی هستند. خوشبختانه، فرایند upscale به خوبی انجام می‌شود و سلفی‌ها کم جزئیات به نظر نمی‌رسند. اگرچه که سطح جزئیات آن‌ها، فوق العاده هم نیست. اما کنتراست آن‌ها عالی است، رنگ‌ها را دقیق ثبت می‌کند، محدوده دینامیکی خوبی دارد و شارپنس هم ضمن کاهش سطح نویز تا جای ممکن، به اندازه کافی بالا است. به طور کلی، برای جمع بندی بررسی دوربین‌های شیائومی Redmi K50 Gaming به عنوان بهترین گوشی گیمینگ قابل خرید در این رنج قیمت می‌توانیم بگوییم که مثل هر گوشی گیمینگ مقرون به صرفه‌ی دیگری، روی دوربین خود به اندازه اجزای دیگر تمرکز نکرده است. اما باز هم عملکرد بسیار خوبی ارائه می‌دهد که کاملا در حد و اندازه‌های مشخصاتی است که در آن به کار رفته و واقعا از این مشخصات نتیجه‌ای بهتر از این نمی‌توان گرفت.

باتری

شیائومی یک باتری ۴ هزار و ۷۰۰ میلی آمپری در این گوشی به کار برده است. در صورتی که معمولا از باتری یک گوشی گیمینگ، انتظار می‌رود که ظرفیت بیشتری داشته باشد. اما در عوض، شیائومی تلاش خود را به کار گرفته تا این کمبود را با ارائه توانایی پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ وات، جبران کند. تلاشی که واقعا هم ثمربخش بوده و باعث شده که هر وقت شارژ این گوشی به اتمام رسید، مثل برق و باد بتوانید آن را مجددا شارژ کنید. درخصوص عملکرد آن، باید گفت دقیقا همانطور که از یک شارژر ۱۲۰ واتی انتظار می‌رود، عمل می‌کند. یعنی هیچ چیز سریع‌تر از آن نیست. زمانی که ظرفیت باتری به اتمام رسیده باشد و گوشی خاموش شده باشد، فقط باید حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا فول شارژ شود.

این حقیقتا شگفت آور است. درخصوص شارژدهی باتری این گوشی هم باید اشاره کنیم که در استفاده‌ی عادی و نه چندان سنگین و زیاد، معمولا همیشه می‌توان روی آن برای یک روز کامل حساب کرد. البته، با چنین سرعت شارژ سرسام آوری، لازم نیست هیچ نگرانی داشته باشید. اینکه شارژدهی چقدر است، دیگر اهمیت ندارد. زیرا در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید شارژ کافی برای ادامه‌ی استفاده از این گوشی را به دست بیاورید. شارژ ۱۲۰ واتی Redmi K50 Gaming یکی از ویژگی‌هایی است که گیمرها نیاز بسیار زیادی به آن دارند. زیرا همیشه باید شارژ کافی برای استفاده از گوشی خود و بازی کردن با آن را داشته باشند. این شارژر از طریق درگاه USB Type-C ۲.۰ به ردمی K50 گیمینگ متصل می‌شود.

جمع بندی

شیائومی Redmi K50 Gaming بهترین گوشی گیمینگ است که می‌توان در این رنج قیمت خرید. اگر علاقه‌مند به انجام بازی‌های موبایل هستید، باید کاملا مطمئن باشید تجربه‌ای که K50 Gaming در اختیارتان قرار می‌دهد را در هیچ گوشی دیگری در این رنج قیمت به دست نخواهید آورد. اولا که این گوشی با طراحی جذاب خود، یک گوشی گیمینگ تمام عیار به نظر می‌رسد. اما زیبایی، تنها ویژگی ظاهری آن نیست. بلکه با بدنه شیشه‌ای و فریم فلزی خود، کیفیت بسیار بالایی هم دارد. بازی کردن در این گوشی یک تجربه‌ی بی‌عیب و نقص است که کوچک‌ترین لگ یا افت فریم خاصی در آن مشاهده نمی‌شود. این امر، به لطف وجود قدرتمندترین چیپست موجود در زمان عرضه این گوشی یعنی Snapdragon ۸ Gen ۱ محقق شده است که هنوز هم جایگاه خود را به عنوان بهترین و سریع‌ترین چیپست بازار حفظ کرده است.

اما چیزی که در ارتقاء این تجربه و رسیدن آن به حد کمال تاثیر بسیار زیادی داشته، نمایشگر پیشرفته و مدرن موجود در این گوشی است. جایی که با پشتیبانی از نرخ تازه‌سازی ۱۲۰ هرتز، استاندارد HDR10 Plus، روشنایی بیش از ۱۰۰۰ نیت و پوشش ۱ میلیارد رنگ متمایز، یکی از بهترین و رده بالاترین نمایشگرهایی که تاکنون در چنین دستگاهی به کار رفته را مشاهده می‌کنیم. وجود تریگرهای فیزیکی که به صورت پاپ آپ از لبه کناری بدنه بیرون می‌آیند هم که خودش گویای همه چیز است. شاید می‌توانست باتری بزرگ‌تری داشته باشد. اما با وجود ویژگی‌های پرشماری نظیر سیستم خنک کننده‌ی مایع، قطعا سنگین‌تر از این می‌شد.

همین الان هم با ۲۱۰ گرم وزن، نسبت به سایز خود گوشی چندان سبکی نیست. اما وجود یک باتری بزرگ‌تر، قطعا در سنگین‌تر شدن آن موثر بود. در عوض، با ارائه توانایی پشتیبانی از شارژ ۱۲۰ وات، تلاش کرده تا این کمبود را جبران کند. نتایج نشان می‌دهند که این تلاش موثر بوده و فول شارژ شدن آن تنها در عرض ۱۵ دقیقه، برای کاربران این گوشی لذت بخش‌تر از وجود باتری بزرگ‌تر است. مثل هر گوشی گیمینگ دیگری، K50 هم روی دوربین‌های خود تمرکز چندان زیادی نکرده. البته، نسبت به مشخصاتی که دارد، بسیار درخشان و عالی ظاهر می‌شود. با توجه به مشخصات دوربین‌های این گوشی، عملکرد بسیار خوبی شاهد هستیم.

نقاط قوتنقاط ضعف
طراحی شیک و جذاب با متریال باکیفیت و مقاومعدم توانایی مقاومت در برابر آب
نمایشگر فوق پیشرفته با مشخصات عالیعدم پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
قدرت سخت افزاری بی‌همتا و غیرقابل رقابتظرفیت باتری می‌توانست بیشتر باشد
برخورداری از آخرین ترکیب نرم افزاری که در زمان عرضه این گوشی وجود داشتنبود جک ۳.۵ میلی متری برای اتصال هدفون سیمی که در گوشی‌های گیمینگ هنوز کاربرد زیادی دارد
دوربین‌های باکیفیت
شارژ ۱۲۰ واتی شگفت انگیز

عرفان رحیمی صادق

از سال ۹۴ تولید محتوا رو به عنوان سرگرمی شروع کردم و سعی کردم مهارت‌هام رو پله‌پله توسعه بدم. همیشه در حال یادگیری‌ام و زمینه مورد علاقه‌م فناوریه. اما به زمینه‌های دیگه مثل شبکه، گیم، داستان کوتاه، امور مهاجرتی و بازارهای مالی هم سرک کشیدم ;)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا