اخبار

نگاهی به عملکرد کمپانی شیائومی در سال 2021

شاید بتوان گفت که سال 2021 برای شیائومی سال بسیار خوب و پرباری بوده است؛ این کمپانی در سال 2021 بیش از پنجاه دستگاه را به بازار ارائه کرد که این رقم فقط شامل گوشی‌های هوشمند می‌شود. همچنین با حذف نام تجاری «Mi» از دستگاه‌های رده‌بالای خود، نیمه‌ی دوم سال جاری را آغاز کرد. این کمپانی تصمیم گرفته است تا ادامه راه خود را فقط با نام Xiaomi و یک شماره‌ مدل طی کند. هنوز سال 2021 تمام نشده بود که این کمپانی تصمیم گرفت یکی از اولین گوشی‌های خود با پردازنده‌ی اسنپدراگون 8 نسل 1 را معرفی کند. این پردازنده در سری 12 گوشی‌های شیائومی استفاده می‌شود که احتمالا با رابط کاربری MIUI 13 به بازار عرضه خواهند شد.

شیائومی Mi 11 Ultra پرچمداری کمیاب

یافتن این گوشی در فروشگاه‌ها کار تقریباً دشواری است. بی‌گمان Mi 11 Ultra یکی از محبوب‌ترین و خاطره‌انگیزترین گوشی‌های سال 2021 محسوب می‌شود. مانند Mi 10 Ultra در سال گذشته، این گوشی هم به عنوان نمادی از مهارت، تحقیق و توسعه‌ی کمپانی شیائومی درخشید تا فروشی خوب داشته باشد. امسال کانون توجه این کمپانی دوربین‌ها بود که بسیار در این زمینه موفق عمل کرد؛ سه عدد سنسور بزرگ با وضوح بالا همراه با پردازشی فوق‌العاده در Mi 11 Ultra مشاهده می‌شود که نتایج خارق‌العاده‌ای را هنگام عکاسی فراهم می‌آورند.

در حالیکه دلیل اصلی محبوبیت این گوشی دوربین‌های قدرتمند آن می‌باشد، Mi 11 Ultra یک گوشی جذاب، خوش ساخت با نمایشگری شگفت‌انگیز و پردازنده‌ای قدرتمند می‌باشد. این مدل با وجود باتری قدرتمند، می‌توانست بهتر عمل کند. اما مشکل اصلی آن تعداد است؛ این محصول در اکثر فروشگاه‌ها موجود نمی‌باشد و تعداد محدودی از کاربران خوش‌شانس توانستند Mi 11 Ultra را تهیه کنند.

شیائومی POCO X3 Pro/ POCO F3؛ دو گوشی محبوب

این دو محصول تقریبا دو گوشی مشابه هستند. هر دو گوشی دارای نمایشگر 120 هرتزی، پردازنده‌‌ی پرچمدار اسنپدراگون و باتری قدرتمند با دوربینی متوسط هستند. شما با خرید گوشی پوکو X3 Pro یک نمایشگر LCD و پردازنده‌ی اسنپدراگون 860 را در اختیار خواهید داشت.

اما اگر بتوانید مقداری بیشتر هزینه کنید و Poco F3 را تهیه کنید از نمایشگر +AMOLED HDR10 و پردازنده‌‌ی اسنپدراگون 870 بهره‌مند خواهید شد. تراشه‌ها نیز از قدرتمندترین پردازنده‌های بازار نیستند اما با این حال، سرعت رضایت‌بخشی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند و از معدود پردازنده‌هایی می‌باشند که دارای GPU برای اجرای گیم پلی 120 فریم بر ثانیه هستند. اگر از یک گوشی، انتظار پردازنده‌ای سریع و دوربینی باکیفیت‌تر از حد متوسط دارید، این دو محصول بی‌شک جز گزینه‌های پیش‌روی شما خواهند بود. بی‌دلیل نیست که Poco X3 Pro و Poco F3 باعث درخشش کمپانی شیائومی شده‌اند. فروش تقریباً دو میلیون از این گوشی‌ها در کمتر از مدت دو ماه پس از عرضه‌ی آنها به بازار، این موضوع را اثبات می‌کند.

سرنوشت عجیب Mi Mix Fold

می میکس فولد

ادامه‌ی مطلب را با این سوال شروع می‌کنیم که چه اتفاقی برای شیائومی Mi Mix Fold افتاد؟ این گوشی روی کاغذ یک محصول فوق‌العاده بنظر می‌رسد. نمایشگر 8.01 اینچی، یکی از بزرگ‌ترین صفحه نمایش‌های استفاده شده در یک گوشی هوشمند می‌باشد. در این محصول یک حالت دسکتاپ وجود دارد؛ با انتخاب کردن این حالت می‌توانید بهترین عملکرد را از این نمایشگر و پردازنده‌ی اسنپدراگون 888 دریافت کنید.

Mi Mix Fold اولین گوشی‌ای بود که با فناوری لنز مایع به بازار عرضه شد. این فناوری باعث می‌شود تا لنز تله فوتو و ماکرو با یکدیگر ادغام شوند. این کمپانی حتی اولین تراشه‌ی پردازش تصویر خود یعنی Surge C1 را در این گوشی بکار برد. Mi Mix Fold مجموعه‌ای از فناوری و تکنولوژی‌های فوق‌العاده می‌باشد.

این محصول با وجود امکانات جذاب چرا فروشی ضعیف و دور از انتظار داشت؟ آیا فناوری لنز مایع واقعا مفید است؟ چرا پنل‌های مدرن بکار رفته در Mi Mix Fold با نرخ نوسازی بالا تاثیری در فروش این محصول نداشت؟ این‌ها سوالاتی هستند که ما هرگز نتوانستیم جوابی برای آنها پیدا کنیم. با اینکه نظر عموم مردم به گوشی‌های تاشو جلب شده بود اما این گوشی در جایی جز کشور چین عرضه نشد.

Redmi Note 10 Pro محصولی سودمند برای شیائومی

با وجود کاستی‌هایی در فروش برخی از محصولات شیائومی، این کمپانی، گوشی‌هایی را عرضه کرده است که توانسته‌اند کم‌کاری و فروش ضعیف برخی دیگر از محصولات را جبران کنند. گوشی‌های سری ردمی نوت از زمان عرضه به بازار تا کنون، رقمی حدود 270 میلیون فروش را به نام خود ثبت کرده‌اند. گوشی Redmi Note 10 Pro یکی از این محصولات بوده که در این فروش باور نکردنی به کمک کمپانی شیائومی آمده است. دلیل محبوبیت این مدل استفاده از پردازنده‌ی پرچمدار در آن نبوده است؛ بلکه بکار بردن یک دوربین 108 مگاپیکسلی در آن توانست نظرات زیادی را به خود جلب کند. دوربین‌های این گوشی عملکرد بی‌نظیری را از خود نشان داده‌اند.

در این محصول، جک 3.5 میلیمتری، هدفون و اسلات کارت حافظه تعبیه نشده است. اما نمایشگر 120 هرتزی از نوع OLED با سایز 6.67 اینچ می‌تواند عملکردی به خوبی گوشی‌های سری POCO داشته باشد. Redmi Note 10 Pro هم مانند سری POCO بسیار پرطرفدار است. اما یکی از معایبی که می‌تواند از محبوبیت این گوشی بکاهد، عدم پشتیبانی آن از اینترنت 5G می‌باشد. یکی از شاهکارهای آینده‌ی شیائومی، سری گوشی‌های Redmi Note 11 خواهد بود. اما احتمالاً این گوشی تا اوایل سال آینده عرضه نخواهد شد.

کم‌کاری شیائومی در رابط کاربری MIUI

رابط کاربری اختصاصی شیائومی MIUI

یکی از دلایل محبوبیت سیستم عامل اندروید سرعت بالای انتشار آپدیت‌های متعدد در آن می‌باشد. اما چه بخواهید چه نخواهید، رابط کاربری MIUI شیائومی در این زمینه بهترین نبوده است. گاهی یک نسخه‌ی اصلی MIUI از دو نسخه‌ی جداگانه اندروید به عنوان پایه استفاده می‌کند. این موضوع ظاهراً در مورد MIUI 13 که مبتنی بر دو نسخه‌ی اندروید 11 و 12 خواهد بود، صادق است. گفته شده است که MIUI 13 تا قبل از پایان سال عرضه خواهد شد. اما احتمالاً این نسخه به همراه گوشی‌های Xiaomi 12 که از قبل روی آنها نصب شده است، عرضه می‌شود. ظاهراً هیچ یک از گوشی‌های شیائومی موجود در بازار تا پایان سال جاری، نسخه‌ی اندروید 12 را دریافت نخواهند کرد. همچنین برای برخی از گوشی‌های شیائومی ساخته شده در سال 2019 که دارای MIUI 12.5 هستند، نسخه‌ی جدید رابط کاربری عرضه خواهد شد.
پشتیبانی نرم‌افزار‌ی گوشی‌ها در حال تبدیل شدن به یک عامل بسیار مهم در انتخاب آنها است که متاسفانه شیائومی از این نظر چندان قدرتمند عمل نکرده است. طبق آنچه گفته شد، رابط کاربری MIUI در ماه ژوئن در دسترس 450 میلیون کاربر قرار گرفت. همچنین دو گوشی 11T و 11T Pro، سه عدد بروزرسانی اندروید دریافت خواهد کرد. با توجه به این تفاسیر، این کمپانی در راه درستی قدم گذاشته است و فقط کافیست که این پشتیبانی را به مدل‌های بیشتری از گوشی‌های خود تعمیم دهد.

فروش ضعیف ساعت‌های شیائومی نسبت به دیگر برند‌ها

پیش از پایان ماه آوریل، تعداد فروش مچ بند Mi Smart Band 6 با اینکه فروش جهانی تنها چند هفته زودتر آغاز شد، به یک میلیون در سراسر جهان رسید. این رقم خوب بنظر می‌رسد اما Mi Band 4 فقط در مدت 8 روز به یک میلیون فروش در جهان رسید. فروش ساعت‌های هوشمند شیائومی حتی قبل از اینکه نسخه‌ی ششم آنها وارد صحنه شود، رو به کاهش بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که رقم فروش مچ‌ بند‌های شیائومی نسبت به سایر مدل‌های موجود در بازار کمتر بوده است. اما بر خلاف ساعت‌های هوشمند این کمپانی، هدفون‌های آن رکورد فروش خوبی را برای خود ثبت کرده‌اند.

تکنولوژی‌های جذاب شیائومی

این کمپانی با اینکه سازنده‌ی معتبری در ساخت دوربین‌ گوشی‌های خود ندارد، نتایج بی‌نظیری را در گرفتن عکس با محصولات خود ثبت کرده است. از آنجایی که ارتباط کمپانی هواوی با بازارهای جهانی قطع شده است، سازنده دوربین‌های گوشی هواوی یعنی کمپانی لایکا به دنبال شریک جدید می‌گردد. از این رو شاید گوشی Xiaomi 12 Ultra با دوربین‌های ساخت شرکت لایکا وارد بازار شود. اما این نظریه فقط در حد یک شایعه می‌باشد و هیچ قطعیتی وجود ندارد.
یکی از شاهکارهای این کمپانی، تکنولوژی جدید خنک‌سازی پردازنده‌‌ی گوشی‌های خود می‌باشد. این فناوری که با نام Loop Liquid Cool شناخته شده است می‌تواند دمای پردازنده‌های قدرتمند را حدود 5 تا 8 درجه‌ی سانتیگراد کاهش دهد. این فناوری برای گوشی Xiaomi 12 که در اول مطلب ذکر شده بکار گرفته نخواهد شد. اما برای پرچمداران شیائومی که در نیمه‌ی دوم سال 2022 عرضه می‌شوند این تکنولوژی قابل مشاهده خواهد بود. این شرکت توانسته است شارژر 120 واتی را برای برخی از گوشی‌های خود طراحی کند. این شارژر، زمان شارژ شدن گوشی را به طرز عجیبی به حداقل می‌رساند. حتی سری مقرون به صرفه Redmi Note 11 در نسخه‌ی +Pro از این شارژ بهره‌مندخواهد بود. همچنین در مورد شارژ‌رهای 200 واتی چیزهایی گفته شده که ممکن است این شارژر را در گوشی‌های پرچمدار سال آینده مشاهده کنیم.

یاسین بنی اسدی

یاسین بنی اسدی هستم دانشجو مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک و علاقمند به حوزه‌ی تکنولوژی و وبگردی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا