تغذیه و رژیمسبک زندگی

خواص بی ­‌نظیر جو دوسر

جو دوسر با ویتامین­‌ها و فیبر بالایی که دارد، یکی از مغذی­‌ترین غلات کامل دنیاست. در این مقاله، به خواص بی­نظیر جو دوسر می‌­پردازیم تا شما هم هر چه سریع‌تر آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از فواید آن نهایت بهره را ببرید.

1. آنتی اکسیدان بالا

جو دوسر مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد. این گیاه خاص حاوی پلی فنول، یک ترکیب گیاهی سرشار از اونانترامید است. حالا سوالی که پیش می­‌آید این است که اونانترامید چیست؟ اونانترامیداها نوعی آنتی اکسیدان هستند که تقریبا فقط در جو دوسر یافت می­‌شوند. از خواص این نوع آنتی اکسیدان می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• افزایش تولید نیتریک اسید که باعث کاهش فشار خون می‌­شود

• بهبود جریان خون

• کاهش التهاب و خارش

2. بهبود پاسخ به انسولین و کاهش قند خون

جو دوسر نوعی فیبر محلول به نام بتاگلوکان دارد که می­‌تواند پاسخ به انسولین را بهبود ببخشد و احتمالا، قند خون را نیز کاهش دهد. افرادی که از دیابت نوع دو رنج می‌­برند، با افزودن جو دوسر به رژیم غذایی خود می‌­توانند سطح قند خون را کنترل کنند (البته تا زمانیکه به غذای آماده شده با این گیاه، شکر بیش از اندازه اضافه نکنند).

3. سرشار از ویتامین­‌ها و مواد معدنی

جو دوسر غذایی کم کالری و در عین حال، مغذی و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. مصرف غذاهای کم کالری که مواد مغذی فراوانی دارند می­‌تواند علاوه بر تامین نیازهای بدن فرد به کاهش وزن یا حفظ وزن مطلوب نیز کمک کند. ویتامین‌­هایی که در جو دوسر یافت می­شود، عبارتند از:

• منیزیوم

• آهن

• فسفر

• زینک

• فولات

• مس

• ویتامین ب1 و ب5

4. بهبود سطح کلسترول خون

از آنجا که جو دو سر منبع خوبی از بتاگلوکان است، می­‌تواند به تنظیم کلسترول خون کمک کند. در تحقیقی در سال 2014، مشخص شد که اگر افراد روزی 3 گرم یا بیشتر بتاگلوکان مصرف کنند، به کاهش سطح کلی کلسترول خون خود کمک خواهند کرد. در حقیقت، بتاگلوکان باعث کاهش کلسترول لیپوپروتئین کم چگالی یا همان “کلسترول بد” خون می­‌شود اما بر لیپوپروتئین با چگالی بالا یا “کلسترول خوب” تاثیری ندارد.

5. افزایش باکتری­‌های مفید در دستگاه گوارش

بتاگلوکان موجود در جو دوسر هنگام ترکیب شدن با آب، ماده­‌ای ژل مانند تولید می­‌کند که می­‌تواند سطح معده و دستگاه گوارش را بپوشاند. این لایه ژلی به باکتری­‌های مفید دستگاه گوارش غذا می­‌رساند و بر سرعت رشد آنها و احتمالا بر سلامت دستگاه گوارش تاثیر می­‌گذارد.

6. کنترل وزن

جو دوسر سرشار از فیبر محلول است و به همین دلیل بعد از خوردن آن سریع‌تر احساس سیری می‌­کنید. این احساس سیری به افراد کمک می‌­کند تا حجم وعده‌­های غذایی خود را کاهش داده و بتوانند وزن کم کنند. دانشمندانی که درمورد تاثیر جو دوسر بر اشتها تحقیق می­‌کردند به این نتیجه رسیدند که این ماده غذایی، احساس سیری ایجاد می­‌کند و افراد تا چهار ساعت پس از خوردن آن، اشتهای کمتری به غذا دارند.

7. کاهش ریسک آسم

آسم بیماری رایجی است که اغلب در کودکی آغاز می‌­شود. شواهدی وجود دارد که غذاهای خاصی در کاهش ریسک ابتلا به آسم دخیل هستند. برای مثال، مطالعه­‌ای که روی 3781 کودک صورت گرفت، نشان داد که آن دسته از کودکانی که جو دوسر جزء اولین غذاهای مصرفی آنها بوده است، احتمال اینکه تا سن 5 سالگی دچار آسم شوند، کمتر بوده است. سایر غذاهایی که ممکن است ریسک ابتلا به آسم را کاهش دهند، عبارتند از:

• گندم

• گندم سیاه

• غلات جو

• ماهی

• تخم مرغ

8. درمان یبوست

یکی از مشکلات شایع دستگاه گوارش که تقریبا همه انسانها یکبار آن را تجربه کرده­‌اند، یبوست است. فیبر موجود در جو دوسر باعث حرکت مواد زائد در روده می­‌شود و می­‌تواند یبوست را درمان یا از بروز آن پیشگیری کند.

چگونه از جو دوسر استفاده کنم؟

جو دوسر در انواع مختلفی در بازار به فروش می­رسد، اما جو دوسر پرک پیش پخت سریعترین زمان پخت را دارد. بسته به نوع جو دوسری که استفاده می­‌کنید، زمان پخت آن بین 10 تا 60 دقیقه خواهد بود. این گیاه پرخاصیت را می‌­توانید با آب، شیر حیوانی یا گیاهی یا حتی عصاره مرغ یا گوشت بپزید یا از پودر آن برای شیرینی‌­های رژیمی خوشمزه استفاده کنید.

در کل، از جو دوسر به عنوان جایگزینی برای گندم و سیب زمینی در غذاهای اصلی یا آرد سفید در نان‌ها و شیرینی‌­ها استفاده می‌­کنند.

الهام اقاملایی

ارشد مترجمی رو که گرفتم، سرم با ترجمه و تدریس زبان گرم بود که خیلی اتفاقی با دنیای تولید محتوا آشنا شدم. دنیایی به وسعت یک اقیانوس ولی با عمق نیم سانت:) آماده ای تا با هم شیرجه بزنیم تو این اقیانوس جذاب! Let's Go

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا